Aihe

Maan rata singahtanut paikoiltaan?

Anonyymi

Joulun alla oli harvinainen Saturnus, Jupiter Maa konjuktio joka viimeeksi oli noin 900 vuotta sitten. Siis, voisiko Saturnus ja Jupiterin vetovoima vetää Maata Auringosta poispäin? tai muuttaa kallistuskulmaa?
Nyt on ollut melko mielenkiintoiset sääilmiöt, Japani, Usa ,Espanja ,Italia ja myös suomessa tullut paljon lunta ja on kylmää. Voisiko tällä konjuktiolla olla jotain merkitystä.
Valentina Zharkovan tiedepaperi jossa ennustettiin kylvenevää ilmastoa jaksolla 2020-2050 julkaistiin Naturessa , mutta joka sitten myös poistettiin.
Kiistana oli kaiketi Aurikokunnan painopisteen määritteleminen, Maa siis kiertää koko aurinkokunnan painovoimapistettä, ei Auringon painovoimapistettä. Valantina Zharkova ei itse poistoa hyväksynyt ja aiheesta paljon keskusteltiin.
Pientä trendiä on, myös viime vuonna rikottiin monin paikoin lumensyvyys ennätyksiä , myös pohjois suomessa.

14

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tiesitkö, että niillä alueilla, joilla säännöllisesti kylmänä vuodenaikana vuorokauden keskilämmöt ovat pakkasen puolella on pakkasilla ja lumentulolla yleensä negatiivinen korrelaatio?

   Viime talvena oli Lapissa poikkeuksellisen paljon lunta ja lämpötila oli tavanomaista lämpimämpi.

   Pitkät jaksot, joina lämpötila on pakkasen puolella edesauttaa sataneen lumen pysymistä maassa, kovat pakkaset yleensä tietävät poutajaksoa, jolloin lunta ei tule lisää.

   Ei tämä tämän vaikeampaa ole, vaikka onkin meteorologiaa. ; )

   • Anonyymi

    Ootko tietemies?


   • Anonyymi

    Aivan, juuri niin, jääkausi ei syntynyt paukku pakkasilla.


   • Kollimaattori
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan, juuri niin, jääkausi ei syntynyt paukku pakkasilla.

    Totta. Ja siellä, missä oysyviä paukkupakkasia mahdollisesti syntyi, oli lumentulo niin vähäistä, ettei ilmeisesti pääasiassa tämän vuoksi mannerjäätikköä syntynyt, esimerkiksi Itä-Siperian pohjoisosissa.

    Etelämantereen sisäosat on luokitetu vähäisen sademääränsä perusteella aavikoksi siinä missä vaikka Saharakin.


  • Anonyymi

   Mää olen kalkylöinyt nää 11 vuoden jaksohin. 1987–1998–2009-2020.

   • Anonyymi

    11 sylkin aktiivisuus on ollut tasaisessa laskussa. Syytä sille ei tiedetä mutta mm , kosmisia säteitä ja ja avaruuspölyä pääsee nyt enenmmän ilmakehään. Ns , valaisevat yöpilvet ovat lisääntyneet ja sen arvellaan johtuvan tästä. Myös revontulet ovat olleet näyttäviä suhteessa Auringosa havaittuihin koronapurkauksiin.


  • Anonyymi

   Kyllä se taisi nyt singahtaa pysyvästi ulomman kiertoradan suuntaan. Sitä nyt ei vaan ihmisille kerrota, paitsi ehkä syytellään ilmastonmuutokseen liittyvistä ääri-ilmiöistä kun pakkaset alkaa ehtiä päiväntasaajalle asti.

   Mutta hei, saattaa olla mahdollista, että sitten kun Maa ylittää Marsin radan, muutamat harvat ja valitut eliittiporukan edustajat pääsevät hyppäämään kyydistä pois ja yrittämään ihmiskunnan jatkoa naapuriplaneetalla, ellei nyt mennessämme imaista sitäkin mukaan.

   • Anonyymi

    Niin pitkään ei ole huolen häivää, kun maan rata ja muiden planeettojen radat eivät kohtaa.


   • Anonyymi

    Eipähän tää 900 vuotta sitten karannut.
    Jotain vaikutusta on, onhan Jupiter ja Sarurnus isoimmat planeetat ja niiden yhteinen vetovoima vetää Maata koska vetää Aurinkoakin. Kysymys on siirtyyko Maa suhtteesa enemmän vai saman kuin Aurinko


  • Anonyymi

   Pikku korjausliike ulospäin oli tarpeen ettei tulis liian lämmintä.

  • Anonyymi

   Olet oikeassa, kyseiset planeetat vetivät vetovoimallaan maata kauemmaksi auringosta.

   • Anonyymi
    UUSI

    Kuinka paljon? Onko merkitystä


  • Anonyymi
   UUSI

   Aiheeseen löyhästi liittyen, onko sellaista planeettaa olemassa, oman aurinkonsa uloimmalla radalla, että voisivat tasavertaisesti nauttia myös naapuriaurinkokunnan auringosta? Vai onko aurinkokuntien väleissä jotkut "turvavyöhykkeet" että vieras auriko on auttamatta liian kaukana.

   • UUSI

    Onhan kaksoitähtijärjestelmiä. Niiden planeetoilla saattaa olla hyvinkin villit kietoradat. Se että erilaisia tähtijärjestelmiä on riittävästi, selittää pelkästään sen että meidän on välttämättä oltava olemassa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14430
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12306
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   574
   8558
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5609
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   304
   5030