Peruna ja suolainen kylmävesi rektio

Anonyymi

Kouluajoista on pitkäaika , en muista mikä tuo reaktio peruna suikaleella ja suolaisella kylmällä vedellä on.. mikä sen aiheuttaa.. ??

Koulussa kerrottiin se on unohtunut ajan saatossa..
Miksi peruna kypsyy tasasemmin ja rapeaksi kun käsitelyn tekee???

4

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Reakoiko siinä perunan rauta ja suola, kun perunassahan on paljon mikä voisi tehdä reaktion. Kumiperunat saa valmistettua kun kuoritut perunat laittaa kylmään veteen liian pitkäksi aikaa. Siinä se pinta vain reakoi. Mutta kun suikaloi ja nopeuttaa reaktiota suolalla. Saa hiton rapeita perunoita, jos kypsentää ne uunissa tai pannulla. Keittäminen tekee ne kumisiksi. Mutta mikä on tuo juttu miksi koostumus muuttuu n.15-30min aikana kylmässä vedessä?

      • Anonyymi

        Jäätyy ja rapeutuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäätyy ja rapeutuu?

        Ei jäädy, mitä lämpöä hanasta tulee kylmältäpuolelta. vesi menee sameaksi ja kirkastuu noin 30min päästä. joten jonkin lainen reaktio tapahtuu.

        ihan kätevä juttu, mutta kysyn mikä tuon tekee? kemiallinen reakstio on kyseessä.
        ravintola alan koulussa opetetiin tuo mutta en vaan muista mikä juttu tuo on ?

        vähän olen googlettanut:

        selitys 1.
        peruna toimii myös paristona :D joten kylmävesi ja suola poistaa ioneita perunnan rakenteesta, tapahtuu niin sanottu kylmä kypsyminen. rakenne kiehuu molekyyli tasolla ja kypsentää "vähän" ( sama tapahtuu kun pariston navat yhdistää oikosulkuun)..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei jäädy, mitä lämpöä hanasta tulee kylmältäpuolelta. vesi menee sameaksi ja kirkastuu noin 30min päästä. joten jonkin lainen reaktio tapahtuu.

        ihan kätevä juttu, mutta kysyn mikä tuon tekee? kemiallinen reakstio on kyseessä.
        ravintola alan koulussa opetetiin tuo mutta en vaan muista mikä juttu tuo on ?

        vähän olen googlettanut:

        selitys 1.
        peruna toimii myös paristona :D joten kylmävesi ja suola poistaa ioneita perunnan rakenteesta, tapahtuu niin sanottu kylmä kypsyminen. rakenne kiehuu molekyyli tasolla ja kypsentää "vähän" ( sama tapahtuu kun pariston navat yhdistää oikosulkuun)..

        Suola jäädyttää vaikka saunassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe