Aihe

Oletko väsynyt korona rajoituksiin ?

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/63eb1943-00c2-489a-a8ac-30b72321bad7

"Suomen koronatilanne nyt: 60 prosenttia suomalaisista on väsynyt koronarajoituksiin, Vantaalla epäily koronaviruksen muunnoksesta."

Mietin vaan, että millä tavalla väsynyt korona rajoituksiin: maksin käyttö, käsien jatkuva pesu, turvavälien pitäminen, sosiaalisten kontaktien välttely, kokoontumis rajoitukset vai mitä asioita ovat ne, joihin ihmiset jo väsyvät.

Minulle ehkä maskin käyttö on sellainen epämukava, varsinkin, kun FFP3 maskia käytän, niin ei sitä mielellään pidä enempää, kuin mitä kaupassa käynnin ajan ja heti maski lähtee naamalta, kun ulos kaupasta tulen.
Silmälasit on huurussa, kun tuut pakkasesta pyörällä ja maskin laitat naamalle, niin huurtuu lasit kyllä.
Varmaan koronaväsymykseen suurin syy on se, ettei ole varmaa milloin tämä loppuu ja "normaali" elämään paluu tapahtuu.
Jos päivämäärä tai kuukausi olisi tiedossa, niin kyllä silloin jaksaisi helposti rajoitukset.
Sosiaalisten kontaktien osalta ei ole meikäläisellä mitään vaikeuksia, kun ei ole sosiaalisia kontakteja ollut ennen koronaa, eikä niiden osalta mikään muutu, kun korona epidemia on voitettu, ei ole silloinkaan sosiaalisia kontakteja ja yksin joutuu oleen.

27

95

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Olen joo, mutten varmaan samalla tavoin kuin moni muu. Olen sen verran introvertti, että kun teen täällä maalla esim. sen päivittäisen 5 km: n kävelylenkin, niin suorastaan ottaa päähän, jos joku ihminen tulee vastaan. On tapana kuunnella äänikirjoja lenkillä ja silloin pitää ehkä napata korvanappi korvasta ja vaihtaa jokunen sana, kun täällä maalla se on tapana. Etäyhteydetkin on periaatteessa ok. Ja se, ettei kukaan pölähdä yllättäen kylään, näinä aikoina.
   Sama juttu tuntuu olevan muulla perheellä, noin periaatteessa . Ainakin toiselle teinille osittainen etäopiskelu on täysin ok. Toiselle ei, mutta hänellä se onkin tällä hetkellä jokapäiväistä.

   Mutta pakko se on myöntää; aivan järjettömästi kaipaan festareita, tapahtumia, kirjamessuja, vaeltelua ihmisjoukossa, Suomessa ja ulkomailla. Sellaista huolettomuutta ja impulsiivisuutta. Näen näistä tapahtumista jopa unia. Ja sitä, että voin spontaanisti halata kaveria, huutaa kovan metelin yli, lähteä ex tempore johonkin yllättävään paikkaan, yllättävien ihmisten seurassa. Myös kaipaan kursseja, opiskeluja, keskusteluja opiskelukavereiden kanssa kahvilla tai viinillä. Kaipaan matkustelua perheen kanssa, kahviloissa ja ravintoloissa istuskelua ulkomailla ja Suomessa. Eli kyllä, alkaa väsyttää, mut jaksaa jaksaa, yhä. Mut nyt , öitä! Ehkä huomenna on yksi päivä lähempänä normaalia.

   • Tuon kiteyttäisin vielä, että korona-arki toimii mun kohdalla ihan ok, mutta n. 5-6 kertaa vuodessa kaipaan vastapainoa sellaiselle sisäänpäinkääntyvyydelle, etätöille (joita tein jo ennen koronaa) ja maaseudun rauhalle, vähäisille ihmiskontakteille eli perusarjelle. Nyt tämä vastapaino puuttuu ja se raastaa.


  • Anonyymi

   Hienoa kun ihmiset ajattelevat: jaksan vielä tätä ilman syytä harjoitettavaa omaehtoista koronakaranteenia ja koronapaniikkia.

   Lampaan elämä on hienoa!

  • Anonyymi

   En ole kun rakastan lukemista :) Ihanaa kun tähtimatkailuissa, saattaa olla aikaa myös opiskeluun.
   Mieheltä.

  • JanK

   Ei vaikuta mun elämään juuri mitenkään. Lapsia harmittaa enemmän ettei pääse leikkipuistoihin ja uimaan yms. Pöpöpesiä nyt vaan tarttee vältellä.

   • Etkö voisi antaa lapsille vähän löysää, että pääsisivät edes puistoon? Mielestäni kaikkea muuta voi rajoittaa, mutta lasten tulisi saada elää suhteellisen normaalia elämää.


   • JanK
    Palstakamu kirjoitti:

    Etkö voisi antaa lapsille vähän löysää, että pääsisivät edes puistoon? Mielestäni kaikkea muuta voi rajoittaa, mutta lasten tulisi saada elää suhteellisen normaalia elämää.

    Käyhän ne ulkopuistossa. Vanhempi laukkaa jo kavereineen pitkin kyliä. Pienempi taas ei kuulemma kaipaa kun oman pihan leikkimökkeineen ja pulkkamäkineen.

    Isompi kaipaa kaveriseuraa jo koulun jälkeen, ihan sama onko puistoja tai ei, kunhan on kaverit.


   • JanK kirjoitti:

    Käyhän ne ulkopuistossa. Vanhempi laukkaa jo kavereineen pitkin kyliä. Pienempi taas ei kuulemma kaipaa kun oman pihan leikkimökkeineen ja pulkkamäkineen.

    Isompi kaipaa kaveriseuraa jo koulun jälkeen, ihan sama onko puistoja tai ei, kunhan on kaverit.

    Aa, no hyvä että saavat leikkiä.


   • JanK
    Palstakamu kirjoitti:

    Aa, no hyvä että saavat leikkiä.

    Joo. Mä en ole tiukkapipo, vaikka huolehtivainen kylläkin.


  • Anonyymi

   Tavallaan olen. Noudatan tarkasti koronaohjeita, sen puoleen ei ongelmaa. Ollaan kumppanin kanssa suunniteltu mitä tehdään sitten kun taas voidaan 😄

   Eniten nyt harmittaa, kun uimahalliin ei pääse. Vedessä polskiminen olisi niin hyvää palauttavaa.

   Ajattelen niin, että kun pysytään tiukassa rintamassa varovaisuutta ja rajoituksia noudattaen, tää menee joskus ohikin.

   xLiner

  • Anonyymi

   Ei korona haittaa yksinäisiä sinkkuja koska ette käy baareissa eikä tiellä ole sosiaalista elämää.

   • Anonyymi

    Joillakin on sosiaalista elämää aivan riittävästi.


  • Anonyymi

   On minulla omatoimista tekemistä kotona riittävästi, mutta jotenkin ahdistaa, kun pitää ulkona liikkuessa ja kaupassa käydessä olla ylikorostuneen varovainen. Ei saisi mukamas koskea kaupassa oleviin tuotteisiin. No, kuluttajasuojalain perusteella asiakkaalla on OIKEUS VERTAILLA TUOTTEITA. Kuluttajasuojalainsäädäntöä ei voi kumota mitkään koronat ja pörinät.
   J.S.V.

  • Anonyymi

   En ole. Lukemista ja muuta tekemistä riittää. Liikuntaa voi harrastaa ulkona ja samoin ystävien tapaamiset onnistuvat kävelylenkeillä. Sähköiset vempaimet pitävät huolta, että ystävien kanssa voi jutella vaikka ei fyysisesti näekään.

   • Anonyymi

    Juu, onhan puhelin keksitty jo vuosikymmeniä sitten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu, onhan puhelin keksitty jo vuosikymmeniä sitten.

    Mä ainakin pärjään sillä


  • Anonyymi

   En varsinaisesti. Itsepä toivoin rauhallisempaa eloa vuosi sitten. Mietiskelin miten se olisi mahdollista toteuttaa - ja totesin, ettei mitenkään... Korona on iljettävä tauti, mutta se rajoitukseen auttoi minua palaamaan asioiden ytimeen ja rauhoittumaan.

   • Anonyymi

    Niin, ilmiön rauhoittava vaikutus on hyvä asia.


  • Anonyymi

   Tavallaan olen. Olen sen verran kotona viihtyvää tyyppiä, että ei tämä kauheammin ole mun elämään vaikuttanut. Se, että työ tehdään nyt etänä, on jopa helpottanut elämää. Toivottavasti etätyö myös jää, ainakin jollain tasolla. Nyt on jo puhuttu, että se luultavasti jääkin ja vain osa päivistä tehdään tilanteen normalisoiduttuakin konttorilla. Omat harrastuksenikin toimivat pitkälti täysin normaalisti, kun en mitään kovin sosiaalisia juttuja harrasta. Silti, kyllä sitä tavallaan on jo tähän kyllästynyt. Olisi ihan kiva voida vaan mennä ja tehdä, jos joskus tuntuu siltä. Suunnitelmia on jo, että mitä sitten tehdään, kun taas voi. Pääpiirteissään kaikki on vielä ihan ok.

  • Kotona viihdyn. Hiljaisuudessa piilee viisaus. Mutta koronahömpsötys ei paljon kiinnosta, joten käyn kävelylenkeillä ja kaupassa, kuten ennenkin. Eilen kävelyllä tuli
   vastaan n. 15 ihmistä. Viidellä oli maski, kymmenellä ei ollut maskia. Ovat ehkä alkaneet huomata, että koronaluvut ovat suuret, vaikka moni on maskia käyttänyt.
   Minä en ole mitään maskia hankkinut. En ole muoti-ilmiöiden mukaan kulkeva.

   • Anonyymi

    Eipä sitä moni ulkoillessa käytä, sisätiloissa on hyvä käyttää. Ilman maskeja ne luvut voisi olla suuremmatkin, ei voi tietää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä sitä moni ulkoillessa käytä, sisätiloissa on hyvä käyttää. Ilman maskeja ne luvut voisi olla suuremmatkin, ei voi tietää.

    Tai sitten juurikin on suuret kun osa ei käytä.. jos kaikki käyttäisi niin...


  • Elän täysin normaalia elämää, mutta mahdollisimman hygieenisesti rajoitukset huomioiden. Ei ota siis liiemmin pattiin. Enemmän mietin miten normaaliin huolettomaan arkeen enää osaa palata :D

   • Anonyymi

    Yes, siisteys ja puhtaus, oleellisia asioita.


  • Anonyymi

   Koronan aiheuttama kuolleisuus ei ole suurempi kuin monien maailmaa aiemmin kiertäneiden virusten. Esimerkiksi vuosien 2017-2018 influenssaepidemia tappoi 1,5 miljoonaa ihmistä. Koska korona ei ole rutto tai ebola, rankkojen torjuntatoimien aiheuttavat oheisvahingot ihmishengissä mitattuna ylittävät itse viruksen maksimivaikutuksen moninkertaisesti.

   • Anonyymi

    On suurempi kuin sikainfluenssan, heittämällä.


  • Koronasta puhutaan aivan liian paljon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   122
   5057