Olen kaupassa töissä ja jotenkin tuntuu että kunnon ruoanlaitto on vähemmistön juttu. Yleensä jotain nopeaa ja helppoa tiskiltäkin mukaan tarttuu pihvejä,valmiita annoksia jne.
Eniten ihmetyttää ja huolestuttaa nuorempi polvi.
Sanokaa hyvät ihmiset että olen väärässä että löytyy vielä ihmisiä jotka haluavat nähdä vaivaa ruokansa eteen.
Onko ruoanlaitto katoava taitolaji?
10
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Eihan uusiin taloihin enää rakenneta keittiöitä, jossa voi laittaa ruokaa, joten uusissa taloissa asuvien pitää ostaa valmista ruokaa. Ruuanlailtto tarvitsee keittiötä, jossa on työtilaa sitä ruokaa valmistaa. Ei riitä, että on vain hella ja tiskiallas sekä jääkaappi. Ei sitä ruokaa voi lattialla valmistaa.
- Anonyymi
Minun vaimoni on kotoisin Kiinasta ja vanhoista kuvista päätellen on kotimaassaan tottunut kokkaamaan keittiössä kokoluokkaa siivouskomero. Niinpä nykyään kaksioni keittiönurkkauksessa häneltä onnistuu kokkailu vallan mainiosti.
- Anonyymi
Niin minultakin, ja onneksi on uuni ja grilli.
Tänä vappuna valmistin itse mm. katkarapuvartaat, pekoninakit, kermaperunat oikean kerman kanssa, ja lohkoperunat alusta asti.
- Anonyymi
Sähkö on nykyään niin kallista, ettei ihmisillä ole varaa lämmittää liettä.
- Anonyymi
Itsetehty ruoka tulee sähkölaskunkin kanssa halvemmaksi kuin toisten tekemä,jossa on työpalkat ,ainekset ja kiinteät kulut mukana ( myös sähkö- ja vesilaskut).
Kai se vaan on viitsimisestä. Uskoisin, että kaikki oppii, jos on halua. - Anonyymi
Kyllä ruokaa laittavia ihmisiä vielä löytyy mutta miksi sitä pitäisi kaikille julistaa? Ei kai se niin harvinaista ole? Ja kukin tyylillään jos tahtoo pilata kroppansa niin eipä liene muitten päänsärky poislukien tietty esim.lapset
Yksinkertainen kotona tehty ruoka on parasta. Vaikka paistettu kana ja perunamuusi, uuniperunat ja niiden kanssa joku hyvä kastike, jauhelihakastike tai lihapulla- tai kanapyörykkäkastike riisin, perunoitten, perunamuusin tai pastan kanssa, makaronilaatikko, paistettu kala (vaikka lohi) ja uudet perunat (miksei vanhatkin, jos vuodenaika jolloin ei saa uusia perunoita) tai perunamuussi, erilaiset salaatit, sosekeitot (muutkin keitot käy, esim. kala-ja kanakeitto), erilaiset kasvisgratiinit ja erilailla täytetyt vihannekset (paprika, keltainen kurpitsa, munakoiso...) jne.
Välillä kyllä vain laitan ranskalaiset uuniin tai Ristoranten pakastepitsan, jos en jaksa laittaa sen kummemmin ruokaa.
- Anonyymi
Ymmärtää hyvin einesten käytön tilanteen mukaan kuten esmerkiksi rempan yhteydessä, jolloin vain aika, voimat tai olosuhteet ei salli ruoan valmistusta ja silti energiaa on saatava sisään.
Mutta noin tavallisesti runsas einesten käyttö kielii pelkästä laiskuudesta, joka heijastuu läpi koko olemassaolon.
Hyvän ja terveellisen aterian saa tehtyä parissakymmenessä minuutissa eikä vaadi paljon aineksia tai työtä.
Simppelein pasta-ateria taitaa olla Cacio e pepe https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-alkuruuat-pastat-ja-risotot-lisukkeet/cacio-e-pepe , siihen vähän domskua ja muuta vihannesta oheen ja terveellinen ateria on valmis eikä vienyt kauan aikaa.
Toinen nopea näläntaltuttaja on munakas eli pari munaa rikottuna kulhoon, vähän mjölöä, suolaa, peppaa, sekoittaen. pannu kuumaksi, öljyä pannulle, sekoitettu massa pannulle, lämmöt alas, lastalla sekoittaen kunnes hyytyy, antaa olla muutaman minuutin, jonka aikana lautaselle pieni salaatti domskuista, kurkasta ja varhaiskaalista, vähän viinietikkaa ja öljyä päälle, munakas lautaselle kaksinkerroin taittaen, ehkä muutama slaissi paahtoleipää oheen ja vei aikaa 20 minuuttia ja on terveellistä ja täyttävää.
Ja kaikkea voi tuunata eli esim. salaattiin fetaa ja oliiveita, munakkaaseen juustoraastetta pinnalle enenn taittoa jne...
Tärkeintä on tehdä hyvä ateria helposti ja nopeasti - puoli tuntia tuskin rasittaa ketään - viikonloppuna voi sitten tehdä pidemmän kaavan mukaan ruokaa kuten esim. laatikko- tai keittoruoat, joista riittää viikollekin llämmitettäväksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ymmärtää hyvin einesten käytön tilanteen mukaan kuten esmerkiksi rempan yhteydessä, jolloin vain aika, voimat tai olosuhteet ei salli ruoan valmistusta ja silti energiaa on saatava sisään.
Mutta noin tavallisesti runsas einesten käyttö kielii pelkästä laiskuudesta, joka heijastuu läpi koko olemassaolon.
Hyvän ja terveellisen aterian saa tehtyä parissakymmenessä minuutissa eikä vaadi paljon aineksia tai työtä.
Simppelein pasta-ateria taitaa olla Cacio e pepe https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-alkuruuat-pastat-ja-risotot-lisukkeet/cacio-e-pepe , siihen vähän domskua ja muuta vihannesta oheen ja terveellinen ateria on valmis eikä vienyt kauan aikaa.
Toinen nopea näläntaltuttaja on munakas eli pari munaa rikottuna kulhoon, vähän mjölöä, suolaa, peppaa, sekoittaen. pannu kuumaksi, öljyä pannulle, sekoitettu massa pannulle, lämmöt alas, lastalla sekoittaen kunnes hyytyy, antaa olla muutaman minuutin, jonka aikana lautaselle pieni salaatti domskuista, kurkasta ja varhaiskaalista, vähän viinietikkaa ja öljyä päälle, munakas lautaselle kaksinkerroin taittaen, ehkä muutama slaissi paahtoleipää oheen ja vei aikaa 20 minuuttia ja on terveellistä ja täyttävää.
Ja kaikkea voi tuunata eli esim. salaattiin fetaa ja oliiveita, munakkaaseen juustoraastetta pinnalle enenn taittoa jne...
Tärkeintä on tehdä hyvä ateria helposti ja nopeasti - puoli tuntia tuskin rasittaa ketään - viikonloppuna voi sitten tehdä pidemmän kaavan mukaan ruokaa kuten esim. laatikko- tai keittoruoat, joista riittää viikollekin llämmitettäväksi.Kyllä tuo varmasti onnistuu jos vaan tietäis mitä ovat domsku ja mjölö, toi peppa on varmaan jotain pepusta tulevaa? Siten on vielä toi kurka ja slaissi, onko kurka jokin Venäläinen juttu ja slaissi jostain Saksan Elassista?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p561896Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,481648- 521574
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.51527Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis61495Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin61415Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä81316Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta121281Revi siitä ja revi siitä
Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla41163Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä
Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni41138