Onko ruoanlaitto katoava taitolaji?

Anonyymi

Olen kaupassa töissä ja jotenkin tuntuu että kunnon ruoanlaitto on vähemmistön juttu. Yleensä jotain nopeaa ja helppoa tiskiltäkin mukaan tarttuu pihvejä,valmiita annoksia jne.
Eniten ihmetyttää ja huolestuttaa nuorempi polvi.
Sanokaa hyvät ihmiset että olen väärässä että löytyy vielä ihmisiä jotka haluavat nähdä vaivaa ruokansa eteen.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihan uusiin taloihin enää rakenneta keittiöitä, jossa voi laittaa ruokaa, joten uusissa taloissa asuvien pitää ostaa valmista ruokaa. Ruuanlailtto tarvitsee keittiötä, jossa on työtilaa sitä ruokaa valmistaa. Ei riitä, että on vain hella ja tiskiallas sekä jääkaappi. Ei sitä ruokaa voi lattialla valmistaa.

    • Anonyymi

      Minun vaimoni on kotoisin Kiinasta ja vanhoista kuvista päätellen on kotimaassaan tottunut kokkaamaan keittiössä kokoluokkaa siivouskomero. Niinpä nykyään kaksioni keittiönurkkauksessa häneltä onnistuu kokkailu vallan mainiosti.

      • Anonyymi

        Niin minultakin, ja onneksi on uuni ja grilli.
        Tänä vappuna valmistin itse mm. katkarapuvartaat, pekoninakit, kermaperunat oikean kerman kanssa, ja lohkoperunat alusta asti.


    • Anonyymi

      Sähkö on nykyään niin kallista, ettei ihmisillä ole varaa lämmittää liettä.

    • Anonyymi

      Itsetehty ruoka tulee sähkölaskunkin kanssa halvemmaksi kuin toisten tekemä,jossa on työpalkat ,ainekset ja kiinteät kulut mukana ( myös sähkö- ja vesilaskut).

      Kai se vaan on viitsimisestä. Uskoisin, että kaikki oppii, jos on halua.

    • Anonyymi

      Kyllä ruokaa laittavia ihmisiä vielä löytyy mutta miksi sitä pitäisi kaikille julistaa? Ei kai se niin harvinaista ole? Ja kukin tyylillään jos tahtoo pilata kroppansa niin eipä liene muitten päänsärky poislukien tietty esim.lapset

    • Yksinkertainen kotona tehty ruoka on parasta. Vaikka paistettu kana ja perunamuusi, uuniperunat ja niiden kanssa joku hyvä kastike, jauhelihakastike tai lihapulla- tai kanapyörykkäkastike riisin, perunoitten, perunamuusin tai pastan kanssa, makaronilaatikko, paistettu kala (vaikka lohi) ja uudet perunat (miksei vanhatkin, jos vuodenaika jolloin ei saa uusia perunoita) tai perunamuussi, erilaiset salaatit, sosekeitot (muutkin keitot käy, esim. kala-ja kanakeitto), erilaiset kasvisgratiinit ja erilailla täytetyt vihannekset (paprika, keltainen kurpitsa, munakoiso...) jne.

    • Välillä kyllä vain laitan ranskalaiset uuniin tai Ristoranten pakastepitsan, jos en jaksa laittaa sen kummemmin ruokaa.

      • Anonyymi

        Ymmärtää hyvin einesten käytön tilanteen mukaan kuten esmerkiksi rempan yhteydessä, jolloin vain aika, voimat tai olosuhteet ei salli ruoan valmistusta ja silti energiaa on saatava sisään.

        Mutta noin tavallisesti runsas einesten käyttö kielii pelkästä laiskuudesta, joka heijastuu läpi koko olemassaolon.

        Hyvän ja terveellisen aterian saa tehtyä parissakymmenessä minuutissa eikä vaadi paljon aineksia tai työtä.

        Simppelein pasta-ateria taitaa olla Cacio e pepe https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-alkuruuat-pastat-ja-risotot-lisukkeet/cacio-e-pepe , siihen vähän domskua ja muuta vihannesta oheen ja terveellinen ateria on valmis eikä vienyt kauan aikaa.

        Toinen nopea näläntaltuttaja on munakas eli pari munaa rikottuna kulhoon, vähän mjölöä, suolaa, peppaa, sekoittaen. pannu kuumaksi, öljyä pannulle, sekoitettu massa pannulle, lämmöt alas, lastalla sekoittaen kunnes hyytyy, antaa olla muutaman minuutin, jonka aikana lautaselle pieni salaatti domskuista, kurkasta ja varhaiskaalista, vähän viinietikkaa ja öljyä päälle, munakas lautaselle kaksinkerroin taittaen, ehkä muutama slaissi paahtoleipää oheen ja vei aikaa 20 minuuttia ja on terveellistä ja täyttävää.

        Ja kaikkea voi tuunata eli esim. salaattiin fetaa ja oliiveita, munakkaaseen juustoraastetta pinnalle enenn taittoa jne...

        Tärkeintä on tehdä hyvä ateria helposti ja nopeasti - puoli tuntia tuskin rasittaa ketään - viikonloppuna voi sitten tehdä pidemmän kaavan mukaan ruokaa kuten esim. laatikko- tai keittoruoat, joista riittää viikollekin llämmitettäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtää hyvin einesten käytön tilanteen mukaan kuten esmerkiksi rempan yhteydessä, jolloin vain aika, voimat tai olosuhteet ei salli ruoan valmistusta ja silti energiaa on saatava sisään.

        Mutta noin tavallisesti runsas einesten käyttö kielii pelkästä laiskuudesta, joka heijastuu läpi koko olemassaolon.

        Hyvän ja terveellisen aterian saa tehtyä parissakymmenessä minuutissa eikä vaadi paljon aineksia tai työtä.

        Simppelein pasta-ateria taitaa olla Cacio e pepe https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-alkuruuat-pastat-ja-risotot-lisukkeet/cacio-e-pepe , siihen vähän domskua ja muuta vihannesta oheen ja terveellinen ateria on valmis eikä vienyt kauan aikaa.

        Toinen nopea näläntaltuttaja on munakas eli pari munaa rikottuna kulhoon, vähän mjölöä, suolaa, peppaa, sekoittaen. pannu kuumaksi, öljyä pannulle, sekoitettu massa pannulle, lämmöt alas, lastalla sekoittaen kunnes hyytyy, antaa olla muutaman minuutin, jonka aikana lautaselle pieni salaatti domskuista, kurkasta ja varhaiskaalista, vähän viinietikkaa ja öljyä päälle, munakas lautaselle kaksinkerroin taittaen, ehkä muutama slaissi paahtoleipää oheen ja vei aikaa 20 minuuttia ja on terveellistä ja täyttävää.

        Ja kaikkea voi tuunata eli esim. salaattiin fetaa ja oliiveita, munakkaaseen juustoraastetta pinnalle enenn taittoa jne...

        Tärkeintä on tehdä hyvä ateria helposti ja nopeasti - puoli tuntia tuskin rasittaa ketään - viikonloppuna voi sitten tehdä pidemmän kaavan mukaan ruokaa kuten esim. laatikko- tai keittoruoat, joista riittää viikollekin llämmitettäväksi.

        Kyllä tuo varmasti onnistuu jos vaan tietäis mitä ovat domsku ja mjölö, toi peppa on varmaan jotain pepusta tulevaa? Siten on vielä toi kurka ja slaissi, onko kurka jokin Venäläinen juttu ja slaissi jostain Saksan Elassista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe