Hyvät vihervasemmistolaiset, kertoisitteko miksi pitää potkia päähän

Anonyymi

meitä köyhiä suomalaisia ilmastopolitiikalla? Mitä pahaa me olemme tehneet? Suomalaisetko ovat syyllisiä ilmaston lämenemiseen? Suomalaistenko, nimenomaan köyhimpen suomalaistenko siitä pitää maksaa? Köyhien suomalaistenko pitää ajaa elämänsä alas ja tinkiä kaikesta? Silläkö maailma pelastuu? Toki Suomi hyötyy paljon ilmaston lämpenemisestä ja Suomen köyhät hyötyvät kun Suomi hyötyy, mutta ei kai se silti tarkoita sitä, että suomalaiset, nämä suuressa metsäisessä maassa asuvat harvalukuiset ja nimenomaan köyhät suomalaiset olisivat lämpenemiseen syypäitä? Kyllähän Kiina ja Intia nuo yli kaksisataa (200) kertaa Suomea suuremmat maat ja viisikymmentä kertaa isompi rikas Yhdysvallat päästelevät ilmoille hiilidioksidia niin paljon, että siihen verrattuna Suomen päästöt ovat kuin hyttysen pieru. Siis miksi, oi miksi tämä "kunnianhimoinen" ilmastopolitiikka? Siitäkö sitä kunniaa saa kun omaa kansaa päähän potkii?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kukaan ei potki köyhiä ilmastopolitiikalla. Ilmastonmuutoksen torjuminen on kaikkien yhteinen asia. Muuten pari seuraavaa sukupolvea ovat kaikki köyhiä.
      Juuri Suomella on varaa taistella ilmastonmuutosta vastaan ja jopa hyötyä siitä korkean teknisen osaamisen takia. Persujen pahnanpohjimmisten populistiset väitteet ovat menneet näköjään nahkoineen karvoineen läpi.

      Eivät oikeasti köyhät aja ökyautoilla tai matkustele ulkomailla. Köyhät eivät myöskään asu suurissa energiasyöpöissä omakotitaloissa. Keskiluokkaan ja rikkaisiin toimet purevat enemmän kuin köyhiin. Jos et sitten tarkoita henkisesti köyhiä, joita ilmastopolitiikan vastustajista löytyy niin, että päät yhteen kolkkaa.

      • Anonyymi

        Niimpä, taloudellisesti köyhää asia ei kosketa taloudellisesti millään tavalla. Ettei olisi taas joku "mersupersu" vollottamassa?


      • Köyhiä potkitaan päähän ilmastopolitiikalla. Köyhät joutuvat kantamaan suurimman taakan ilmastonmuutoksen torjunnassa. Köyhät juoutuvat tinkimään elintasostaan kaikkein eniten. Köyhät maksavat ne verot, joilla Suomen ilmastopolitiikka ja Suomen osuus EU-johtoisesta ilmastopolitiikasta rahoitetaan. Köyhät köyhtyvät kun maksavat nousevaa ALVia ja "haittaveroja" tuloihinsa nähden moninkertaisen määrän rikkaisiin verrattuna. Jos ja kun "kunnianhimoinen" ilmastopolitiikka romahduttaa Suomen talouden niin köyhät kärsivät eniten niinkuin ovat aina kärsineet kun maalla menee kaikkein huonoimmin. Rikkailla on varaa maksaa ilmastopolitiikasta ja rikkailla on myös varoja muuttaa niitä energiasyöppöjä omakotitalojaan käyttämään sitä energiaa, jota ilmastopolitiikka suosii. Köyhät eivät voi tehdä muuta kuin maksaa nylkyvuokria niissä monikulttuurilähiöissä, jonne heidät on pakotettu muuttamaan ilmastopolitiikan varjolla.

        Se, että Suomi muka hyötyyy ilmastopolitiikasta ilmastoteknologian viennin muodossa on niitä myyntipuheita, joilla ilmastopolitiikkaa suomalaisille tuputetaan. Clean techiä koskee ihan sama kuin mitä tahansa muitakin tuotteita, niitä on pystyttävä tuottamaan kilpailukykyisesti. Suomen globaali kilpailukyky ei ole hääppönen, minkä vuoksi on jouduttu turvautumaan vähän liikaakin maan metsävaroihin. Suomessa on puuta ja sellunkeitto täällä osataan. Ei suomalaisten köyhien kannattaisi vihervasemmiston myyntipuheisiin luottaa. Vihreitä peesaavalla suomalaisella vasemmistolla ei ole köyhille muuta tarjottavaa kuin tyhjiä puheita. Kun puheitten tyhjyys valkenee yhä useammille suomalaisille niin yhä useampi liittyy PS:n kannattajiin. Virta käy poispäin muistakin puolueista kuin vasemmistopuolueista. Keskusta on menettämässä kannatustaan kun sekin antaa vihervasemmiston viedä vaikka on vikisevinään vastaan. Jopa kokoomuksessa monet keskiluokkaiset alkavat pelätä, miten heidän käy kun Suomi köyhtyy. Kokoomusta kannattaneet yrittäjät ovat ehkä alkaneet vähän miettiä asioita. Kansallinen kokoomus ei ole enää kansallinen vaan enemmänkin globaali ja EU-myönteinen. Oikeistoliberalismi ei kuitenkaan auta jos suomalaisten köyhtyminen vie yrittäjältä asiakkaat. Useimpien PK-yrittäjien asiakkaat ovat kuitenkin suomalaisia.


    • Anonyymi

      Jos Suomi on pakko kurjistaa ilmaston lämpenemisen takia, niin laitetaan ne rahat nyt kuitenkin vaikka Venäjälle, Intiaan tai Kiinaan. Suomesta saadaan hiilineutraali muutamalla miljardilla, mutta jos maailman päästöjä ajatellaan, niin moninkertaisesti enemmän saadaan aikaan, jos jätetään Suomi entiselleen.
      Halutaanko ääliömäisesti tehdä Suomesta hiilineutraali, vai halutaanko ajatella koko maailman tasolla tehokkainta tapaa vähentää hiilidioksidia, maksamalla Suomen rahat ulkomaille?

      • Anonyymi

        Häh?


      • Anonyymi

        Ei ilmasto ole lämpenemässä joten ihan puhdasta rahastuspolitiikkaa on viherstalinistien aneidenmyynti.


    • Anonyymi

      Suomen päästöistä 20% syntyy liikenteestä. Kun siitä vähennetään joukkoliikenne, tavaroiden ja palvelujen kuljetukseen käytettävä liikenne, laivat, lentoliikenne ja muu hyötyliikenne, yksityisautoilijoiden osuudeksi jää noin kolmannes. Se on koko maan päästöistä suunnilleen saman verran kuin Helsingin Energian (Helen) päästöt yksistään.

      Siksipä yksityisautoiluun pitää iskeä erityisesti ilmastonmuutoksen torjumiseksi, sillä eihän kukaan halua Helenin lupuvan urbaaniin kaupunkikuvaan kuuluvista hiilikasoistaan?

      Eihän mikään ole sen urbaaninpaa kuin pakkasaamuna leijaileva savusumu hiilikasan yllä Suvilahden voimalan vieressä.

      Jotta vastaavaa urbaania näkyä ei inflatoida sillä, että maaseutukylissä olisi jotain vastaavaa, niin puun pienpoltto pitää kieltää, tai ainakin tiukasti rajoittaa säätämällä takoille tiukat päästörajat, sekä kieltämällä puulämmiteiset kiukaat ja puuhellat kokonaan. Nehän saattavat vielä hyötyäkin kun polttavat omista metsistään hakemaansa ilmaista puuta. Kaikkien pitää maksaa lämmitysenergiasta, mielellään tuontienergiasta kuten hiilestä ja maakaasusta. Se on tasa-arvoa.

      • Anonyymi

        Juu, ei Helsingin hiilenpolton vähentämiselle, kyllä autoilun kieltämiselle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      204
      5369
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3259
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2465
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2394
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1551
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1240
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe