Paistettu lohifilee jääkaapissa?

Anonyymi

Perjantaiaamuna paistettu pieni filee on ollut jääkaapissa heti jäähdytyksen jälkeen. Uskaltaako syödä?

7

122

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   MInä en söisi, mutta minä en pidä lämmitetystä kalasta vaan syön vain heti valmistuksen jälkeen.

  • Anonyymi

   En söisi, mutta minä en muutenkaan tykkää lämmitetystä kalasta. Syön kalaa vain, kun se on vasta valmistettua.

  • Anonyymi

   Voit syödä aivan huoletta, jos ihmiset paistavat jotain esim maanantaina niin ne syövät sen kysymättä keskiviikkona, se viikonlopun yli on jotenkin aivoissa sellainen käsite, että sen jälkeen ruoka on pilaantunut. Näin esim henkilöstöravintoloissa perjantaina tehdyt ruuat heitetään viikonlopuksi biojätteeseen ja näin tulee valtava ruokahävikki.

  • Anonyymi

   Jos hajuaistisi toimii suhteellisen normaalisti, se kyllä kertoo kalan syöntikelpoisuuden. Jos kala on paistamisen jälkeen jäähdytetty nopeasti, säilytetty ilmatiiviisti ja jääkaapin lämpötila on oikea, pitäisi olla syömäkelpoinen. Ei se kyllä missään nimessä parhaimmillaan ole. Itse paistan kalaa vain sen verran kuin heti syön.

   • Anonyymi

    Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.

    Riippuu täysin siitä mitä "lämmittää uudelleen" tarkoittaa. Esim Sous vide -tyyppinen lämmittäminen ei havaittavasti huononna laatua, mutta on vähän hidas ja/tai on sähläämistä.

    Minä uunitan tuorekaloja ja sitten pakastan ne ateriasatsikokoisina paakkuina. Sulatan ne siten, että panen satsin pienen lasiastiaan joka mahtuu kannelliseen lasipataan, lasipadan pohjalle lorautan vettä, valkoviiniä/punaviiniä tai viinietikaa, 4 cl, siten kannen kanssa mikroon, pienellä teholla, vaatii vähän kokeilua, tehon tulee olla sellainen että nesteestä syntyy minuutissa/kahdessa selvästi havaittavaa höyryä padan sisäpinnoille, tämä riippuu hieman satsin määrästä mutta yhden hlön satsi teholla "Defrost" ja kahden hlön satsi "Low" teholla. Nesteen määrällä ei ole suurta merkitystä kunhan se ei haihdu kokonaan, 4 cl on riittänyt aina. Noin 7 min ... 14 min riittää, olipa yhden tai kahden satsi, riippuu siitä kuinka vesipitoista itse satsi on. Hyvää tulee eikä pilaa rakennetta. Nesteeseen voi lisätä maun tai muunlaisen tarkoitusperän vuoksi joitain soveltuvia yrttejä. Neste (haihtuminen/höyry) aiheuttaa sen että padan sisällä on enintään 100 astettaC eikä mikroaallot, siis niiden kuumat pisteet, pääse kärventämään satsia, vaan ne vain kuumentaa nestettä/höyryä.


  • Anonyymi

   "Tuore"tiskiltä osettu raaka kala kannattaa valmistaa heti/ostopäivänä, sitten se kyllä säilyy oikeassa lämpötilassa olevassa jääkaapissa 2 ... 3 vuorokautta.

   Kannattaa mitata jääkaapin lämpötila, meillä on digitaalinen ET501 paistomittari, maksoi kympin, on hämmästyttävän tarkka jopa pakastimen lämpötilan mittaamisessa, ja jäämurskassa näyttää hyvin tarkasti 0 °C. Säädin meidän jääkaapin niin että yön yli kiinni olleena siellä on +2 °C. Siten päivänmittaan kun sen ovea yhtenään availlaan, sen lämpötila nousee siltikin iltaan tullessa jonnekin 4 °C ... 6°C tietämille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   2619
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   14
   2237
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1374
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   92
   1291
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1158
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   44
   1012
  7. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   253
   984
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   959
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   76
   902
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   843
  Aihe