Pakolla teetettyä vapaaehtoisesti ostettua

Anonyymi

Uutinen pakkotyöstä ei mitenkään yllätä. Onhan esimerkiksi Yhdysvalloissa ollut rikas ja rangaistussysteemi jossa ihmiset laitetaan pakkotyöhön. Yhdysvalloissa on yli 5 miljoonaa vankia ja osa heistä tekee päivittäin työtä joka menee myyntiin. Suomessa oli ainakin aikaisemmin sokevan sivellin jota tehtiin vankien työkyvyn ylläpitämiseksi.
Nyt uutisissa on noussut esille Reima joka tekee hyviä lastenvaatteita.
Millaista pakkotyötä saa olla ja millaista ei saa olla? Ostavatko sinkut tuotteen jos tietävät sen olevat vankien tekemä, tuotettu ei vapaassa ympäristössä.

https://yle.fi/uutiset/3-11946107

AsianVierestä

11

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Samaan aikaan vankiloissa olevia vankeja Yhdysvalloissa on 2,3 miljoonaa.

   Kun orjuus lakkautettiin vuonna 1865, kongressi laati 13. lisäyksen USA:n perustuslakiin. Siinä orjuuden käsite määriteltiin uusiksi: ”Orjuutta ja pakollista palvelussuhdetta, muutoin kuin rangaistuksena rikoksesta, johon asianosainen on laillisesti todettu syylliseksi, ei sallita Yhdysvalloissa.” Määritelmä mahdollistaa orjuuttamisen tänäkin päivänä.

   Yhdysvalloissa moni yritys on riippuvainen suurista vankimääristä. Vankilateollisuus, jonka vuotuinen liikevaihto on 265 miljardia dollaria, ei toimi ilman putkea, josta virtaa jatkuvasti uusia vankeja.

   Onko sillä väliä missä maassa tuotettaisiin pakkotyöllä ja haittaako vain jos pakkotyö perustuisi ihonväriin tai uskontoon? Valkoiselle lihaa syövälle miehelle pakkotyö olisi ihan ok rangaistus?

   AsianVierestä

   • Anonyymi

    Olisikohan tuota silmälläpitäen aikoinaan laadittu kolmannesta poikki-laki? Eli henkilön kolmas rikos vie automaattisesti linnaan välittämättä rikoksen laadusta, on se sitten alkosta pölliminen tai tappo. - cu-


  • Anonyymi

   Näin Suomessa:

   "Ruotsissa ja siihen kuuluneessa Suomessa vuoden 1734 laki määräsi pakkotyön rangaistukseksi muun muassa rahanväärentämisestä, oikeuden tuomiokirjojen ja eräiden muiden virallisten asiakirjojen väärentämisestä[, eräissä tapauksissa varkaudesta ja julkisten varojen kavaltamisesta, salavuoteudesta, mikäli tuomittujen varat eivät riittäneet siitä säädetyn sakon maksamiseen sekä prostituutiosta. Suomen nykyinen rikoslaki ei tunne pakkotyötä erillisenä rangaistuksena, mutta vankeuteen tuomitut ovat lain mukaan velvolliset vahvistettuna työaikana osallistumaan vankilan järjestämään ja hyväksymään toimintaan.[Rangaistus voidaan suorittaa myös yhdyskuntapalveluna.

   Rangaistuksen luontoiseen pakkotyöhön, jota ei kuitenkaan virallisesti nimitetty rangaistukseksi, voitiin Suomessa vuoteen 1987 voimassa olleen[lain mukaan määrätä myös irtolaisuudesta."

  • No niin.. ei se pakkotyö ole vieras asia tavalliselle suomalaiselle talliaisellekaan..

   Minä teen pakolla työtä tehtaassa, työtä josta ei ole ulospääsyä kuin vasta eläkkeelle. Työtä jolla ei ole merkitystä. Työtä jota inhoan.

   Mutta sillä maksaa laskut. Pakko tehdä sitä, sillä vaihtoehtoja ei ole.. eli pakkotyötä.

   • Anonyymi

    Äläs nyt, tykkäät kuitenkin työstäsi koska tunnet olevasi siinä hyvä?
    Jos noin ei olisi etsisit uuden työpaikan. Nyt et sitä tee vaikkei päivät välttämättä ole aina antoisia ja mukavia.

    AsianVierestä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Äläs nyt, tykkäät kuitenkin työstäsi koska tunnet olevasi siinä hyvä?
    Jos noin ei olisi etsisit uuden työpaikan. Nyt et sitä tee vaikkei päivät välttämättä ole aina antoisia ja mukavia.

    AsianVierestä

    Asiahaarat on sellaiset että työpaikan vaihto ei ole minulla vaihtoehto.. joten siedän työtäni .. en sen enempää. Pakko on kuiteskin töitä tehdä maksaakseni laskut.

    Eräänlaista pakkotyötä..


   • Anonyymi

    Pyydä pujikselta rahaa kun kyläilemässäkin käy


   • Anonyymi

    Tai rupeat tinderitytöksi niin ei tarvi tehtaaseen lähteä ja jää laskujen jäökeen rahaakin niin mitä ahkerampi niin sitä enemmän tienaa tinderissä


  • Anonyymi

   Suomessa on orjafirma nimeltä työvoimatoimisto joka pakottaa ihmisiä töihin palkatta. Työttömällä ei ole ihmisoikeuksia.

  • Kyllähän moni vanki tarvitsikin jotain hommaa ja mitä vaan voisi teetättää...

   Itselle tullut mieleen, että jotain kevyempiä rikollisia voisi laittaa vaikka putsailemaan pajupuskia tienvarsilta. Ei siis ketään sellaisia, ketkä on väkivaltarikollisia, mutta muuten telkien takana. Saattais olla ihan terapeuttistakin...

  • Anonyymi

   Tässä YLE spektaakkelissa taitaa olla sellaista tietoa mitä YLE ei ole varmistanut.
   https://yle.fi/uutiset/3-11946107

   Jutussa väitetään miten voi joutua linnaan jos on käynyt ulkomailla tai jos puhelimeen on ladattu whats up.
   Miljoonat kiinalaiset käyvät vuosittain ulkomailla, 200 000 kiinalaista opiskelee ulkomaalaisissa yliopistoissa ja tunnen henkilökohtaisesti monia joilla on what up puhelimessaan.

   Hyi YLE, nyt tarkkuutta uutisointeihin, ei kannattaisi kirjoittaa jos ei ole varmistanut lähteen todenmukaisuutta. Jos joku olisi käynyt ulkomailla ja hänellä olisi whats up puhelimessaan ja joutuu vankilaan ei välttämättä joudu noista syistä. Henkilö on ilmeisesti tehnyt jotain muutakin?

   AsianVierestä

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   42
   1525
  2. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1225
  3. Huh huh hellettä!

   Ja järvisydän tarjoili puitteet.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1167
  4. Mikä kaivatussasi on

   Parasta? Entä huonointa? Asiallista keskustelua kiitos. 💚
   Ihastuminen
   68
   1134
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1111
  Aihe