Siirapilla tai sokerilla makeutettu perunalaatikko

Anonyymi

Perunalaatikon voi makeuttaa imeltämisen sijaan myös siirapilla tai vaihtoehtoisesti sokerilla. Valmistus helpottuu ja nopeutuu huomattavasti.

Tässä ohje. Siirapilla makeutettu perunalaatikko:

Tässä tulee hyvä ja helppo siirapilla makeutettu perunalaatikko.

Tarvitset:
2 kg perunoita, jauhoisia tai muuten hyvin soseutuvia.
Kypsentämiseen niukasti vettä, vesi jää soseeseen
Voit lisätä myös jauhoja maun mukaan (1-2 dl)
50-100 g voita
5 dl kermamaitoa, ja 3 dl kermaa, nesteen määrä vaihtelee eri lajikkeilla
1-2 dl siirappia (voi makeuttaa myös sokerilla).
2 teelusikallista suolaa
Voit maustaa haluamillasi mausteilla

Tee näin
1. Kuori perunat, halkaise isot perunat. Keitä perunat pienessä määrässä vettä täysin kypsäksi ja soseuta keittoveteen. Jos haluat, lisää jauhot tässä vaiheessa. Lisää voi sulamaan kuumaan soseeseen.
2. Lisää maito ja kerma sekä siirappi.
3. Laita perunasose voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle voinokareita ja halutessa voit sirotella pinnalle korppujauhoja.
4. Kypsennä aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.

HUOMIO !!! . Tämä ei ole imelletty perunalaatikko. Tämä on siirapilla tai sokerilla tai siirapilla ja sokerilla makeutettu perunalaatikko.

2

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinpä onkin. Tavallinen muusi ilman siirappia voinokarella maistuu kyllä paremmalta.
      Imelletty perunalaatikko on hartaasti tehtyä juhlaruokaa, jota mielestäni ei tarvikaan laittaa jokapäiväiseen käyttöön. Siirappia kyllä voi laitaa kaalilaatikon ja -kääryleiden päälle. Jos on siis puolukkasurvosta:-)

      • Anonyymi

        Imelletty perunalaatikko on perinteinen viikonloppu/arkiruoka. Imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin perinteisissä isoissa ja massiivisissa leivinuuneissa muiden laatikkoruokien tapaan leipomispäivinä. Laatikkoruoat kypsyivät leivinuunin jälkilämmössä. Leivinuunien jälkilämpö oli kuin tehty imelletyn perunalaatikon ja muiden laatikkoruokien kypsentämiseen. Vielä 1950-1960 luvuilla oli runsaati massiivisia leivinuuneja ja laatikkoruokia valmistettiin yleisesti ja imelletty perunalaatikko oli "imelletty perunalaatikkoalueella" varsinainen suosikkilaatikko.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3148
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      236
      1969
    3. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      61
      1879
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1362
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1245
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1165
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1164
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1147
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      68
      997
    Aihe