Perunalaatikon voi makeuttaa imeltämisen sijaan myös siirapilla tai vaihtoehtoisesti sokerilla. Valmistus helpottuu ja nopeutuu huomattavasti.
Tässä ohje. Siirapilla makeutettu perunalaatikko:
Tässä tulee hyvä ja helppo siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Tarvitset:
2 kg perunoita, jauhoisia tai muuten hyvin soseutuvia.
Kypsentämiseen niukasti vettä, vesi jää soseeseen
Voit lisätä myös jauhoja maun mukaan (1-2 dl)
50-100 g voita
5 dl kermamaitoa, ja 3 dl kermaa, nesteen määrä vaihtelee eri lajikkeilla
1-2 dl siirappia (voi makeuttaa myös sokerilla).
2 teelusikallista suolaa
Voit maustaa haluamillasi mausteilla
Tee näin
1. Kuori perunat, halkaise isot perunat. Keitä perunat pienessä määrässä vettä täysin kypsäksi ja soseuta keittoveteen. Jos haluat, lisää jauhot tässä vaiheessa. Lisää voi sulamaan kuumaan soseeseen.
2. Lisää maito ja kerma sekä siirappi.
3. Laita perunasose voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle voinokareita ja halutessa voit sirotella pinnalle korppujauhoja.
4. Kypsennä aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.
HUOMIO !!! . Tämä ei ole imelletty perunalaatikko. Tämä on siirapilla tai sokerilla tai siirapilla ja sokerilla makeutettu perunalaatikko.
Siirapilla tai sokerilla makeutettu perunalaatikko
2
344
Vastaukset
- Anonyymi
Niinpä onkin. Tavallinen muusi ilman siirappia voinokarella maistuu kyllä paremmalta.
Imelletty perunalaatikko on hartaasti tehtyä juhlaruokaa, jota mielestäni ei tarvikaan laittaa jokapäiväiseen käyttöön. Siirappia kyllä voi laitaa kaalilaatikon ja -kääryleiden päälle. Jos on siis puolukkasurvosta:-)- Anonyymi
Imelletty perunalaatikko on perinteinen viikonloppu/arkiruoka. Imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin perinteisissä isoissa ja massiivisissa leivinuuneissa muiden laatikkoruokien tapaan leipomispäivinä. Laatikkoruoat kypsyivät leivinuunin jälkilämmössä. Leivinuunien jälkilämpö oli kuin tehty imelletyn perunalaatikon ja muiden laatikkoruokien kypsentämiseen. Vielä 1950-1960 luvuilla oli runsaati massiivisia leivinuuneja ja laatikkoruokia valmistettiin yleisesti ja imelletty perunalaatikko oli "imelletty perunalaatikkoalueella" varsinainen suosikkilaatikko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034