Perunalaatikon voi makeuttaa imeltämisen sijaan myös siirapilla tai vaihtoehtoisesti sokerilla. Valmistus helpottuu ja nopeutuu huomattavasti.
Tässä ohje. Siirapilla makeutettu perunalaatikko:
Tässä tulee hyvä ja helppo siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Tarvitset:
2 kg perunoita, jauhoisia tai muuten hyvin soseutuvia.
Kypsentämiseen niukasti vettä, vesi jää soseeseen
Voit lisätä myös jauhoja maun mukaan (1-2 dl)
50-100 g voita
5 dl kermamaitoa, ja 3 dl kermaa, nesteen määrä vaihtelee eri lajikkeilla
1-2 dl siirappia (voi makeuttaa myös sokerilla).
2 teelusikallista suolaa
Voit maustaa haluamillasi mausteilla
Tee näin
1. Kuori perunat, halkaise isot perunat. Keitä perunat pienessä määrässä vettä täysin kypsäksi ja soseuta keittoveteen. Jos haluat, lisää jauhot tässä vaiheessa. Lisää voi sulamaan kuumaan soseeseen.
2. Lisää maito ja kerma sekä siirappi.
3. Laita perunasose voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle voinokareita ja halutessa voit sirotella pinnalle korppujauhoja.
4. Kypsennä aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.
HUOMIO !!! . Tämä ei ole imelletty perunalaatikko. Tämä on siirapilla tai sokerilla tai siirapilla ja sokerilla makeutettu perunalaatikko.
Siirapilla tai sokerilla makeutettu perunalaatikko
2
501
Vastaukset
- Anonyymi
Niinpä onkin. Tavallinen muusi ilman siirappia voinokarella maistuu kyllä paremmalta.
Imelletty perunalaatikko on hartaasti tehtyä juhlaruokaa, jota mielestäni ei tarvikaan laittaa jokapäiväiseen käyttöön. Siirappia kyllä voi laitaa kaalilaatikon ja -kääryleiden päälle. Jos on siis puolukkasurvosta:-)- Anonyymi
Imelletty perunalaatikko on perinteinen viikonloppu/arkiruoka. Imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin perinteisissä isoissa ja massiivisissa leivinuuneissa muiden laatikkoruokien tapaan leipomispäivinä. Laatikkoruoat kypsyivät leivinuunin jälkilämmössä. Leivinuunien jälkilämpö oli kuin tehty imelletyn perunalaatikon ja muiden laatikkoruokien kypsentämiseen. Vielä 1950-1960 luvuilla oli runsaati massiivisia leivinuuneja ja laatikkoruokia valmistettiin yleisesti ja imelletty perunalaatikko oli "imelletty perunalaatikkoalueella" varsinainen suosikkilaatikko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1063148Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2361969Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois611879- 1361849
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641362- 961245
- 611165
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻841164- 591147
- 68997