Löytyykö hyviä ohjeita rieskalle ohraryyneistä tai -suurimoista? Kokeilin yhtä peltileipä ohjetta mihin laitoin osan jauhoista tilalle keitettyjä ohrasuurimoita, mutta tuli liian tiivistä. Vaikea arvioida nesteen määrää kun suurimoihin jäi nestettä.
Olisi pitänyt varmaan köyttää myös maitoa tai piimää eikä vettä. Kuivahiivaa laitoin vähän enemmän, mutta kohotin leivonta-astiassa eikä pellillä kuten ohjeessa, varmaan siinäkin tiivistyi kun siirsin pellille.
Lapsena mummon tekemä oli hyvää, mutta siihen tuli sianrasvaa, ei ihan sellaista viitsi kokeilla.
Ohraryynirieska
7
67
Vastaukset
- Anonyymi
Raakoja sisältä vaikka pidin vartin pitempään uunissa kuin ohjeessa, varmaan liian paksu peltileiväksi. Taitaa olla nuo suurimot parhaita lisäkkeenä riisin korvikkeena.
Muistitko turvottaa ryynejä yön yli ennen kuin teit rieskan.- Ei niitä ryynejä keitetä. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/ryynirieska-ja-munavoi
- Anonyymi
Kiitti, tuossa onkin sellainen yksinkertainen ohje mitä hain ja hyvännäköistä. Seuraavalla kerralla tuolla ohjeella.
Tuli kiire tehdä niin keitin, eikä ollut piimää ja maitokin vähissä. Rikottuja ovat valmiiksi ja esikypsennettyjä, mutta kauan kestää pehmentyä. Jauhoja ei tarvitsekaan näköjään ollenkaan, se niistä teki liian tiiviitä. Anonyymi kirjoitti:
Kiitti, tuossa onkin sellainen yksinkertainen ohje mitä hain ja hyvännäköistä. Seuraavalla kerralla tuolla ohjeella.
Tuli kiire tehdä niin keitin, eikä ollut piimää ja maitokin vähissä. Rikottuja ovat valmiiksi ja esikypsennettyjä, mutta kauan kestää pehmentyä. Jauhoja ei tarvitsekaan näköjään ollenkaan, se niistä teki liian tiiviitä.1/2 dl vehnäjauhoja.
- Anonyymi
xJx kirjoitti:
1/2 dl vehnäjauhoja.
Joo, hiukan. Peltileivän ohjeessa oli paljon jauhoa ja kaurahiutaleita, minkä tilalla kokeilin ohrasuurimoita. Halkaisin ja paistoin lisää, ei ole herkkua silti.
- Anonyymi
Tuli siitä oikean makuista ja helppo tehdä, mutta se sianrasva antaisi vielä lisämakua. Tuntui vastenmieliseltä lapsena, mutta hyvää se oli, en kyllä muista miten se rasva siihen laitettiin, suliko vaan päälle vai oliko taikinassa. Pekonisiivuja voisi kokeilla päälle tai palasina joukkoon, sopisii varmasti hyvin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuli siitä oikean makuista ja helppo tehdä, mutta se sianrasva antaisi vielä lisämakua. Tuntui vastenmieliseltä lapsena, mutta hyvää se oli, en kyllä muista miten se rasva siihen laitettiin, suliko vaan päälle vai oliko taikinassa. Pekonisiivuja voisi kokeilla päälle tai palasina joukkoon, sopisii varmasti hyvin.
Tai kinkkua ja juustoraastetta pinnalle, tuota pitääkin kehitellä eteenpäin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072675Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202245Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631001797- 1141590
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2751130- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920