Tarkastakaa leivän lisäaineet

Anonyymi

No niin, nyt oli taas Iltsanomissa vuoden turhimpia uutisia:"Vatsa usein kuin ilmapallo? Asiantuntija kertoo, mitä leipää kannattaa syödä, jos vatsa turpoaa herkästi". Eikä artikkelissa puhuttu leivistä mitään, ainoastaan marjoista, kasviksista ja kuiduista. Siis täysin tyhjänpäiväistä täytettä tyhjälle palstatilalle.

Kerron nyt kuitenkin syyn sille miksi leipä lihottaa ja miksi se turvottaa ja miksi niin moni saa siitä vatsavaivoja vaikka sillä aikoinaan Suomi nostettiin kukoistukseen.

Nykypäivän leipä on myrkyllistä elimistölle !!!

Ennenvanhaan taikina nostettiin kaksi kertaa oikealla hiivalla jotta hiiva enti polkkomaan gluteiinin joka aiheuttaa turvotusta ja vatsavaivoja. Siksi gluteiinin puuttuessa, hiivan käyttämä sokeri, leipä soveltui suolistolle eikä lihottanut samalla tavalla kuin nykyään.

Ennen vanhaan käytettiin nostattamiseen todellakin aitoa hiivaa, ei kuivahiivaa eikä varsinkaan ruokasoodaa. Ennen ei muöskään viljan varastointiin jyvien päälle ruiskutettu home-myrkkyä, joka estää hiivan toimintaa leipomisvaiheessa ja joka siirtyy elimistöön leivonnaisten kautta. Homemyrkky ruiskutetaan jyviin vaikka niiden kosteusprosentti olisi alle 17%.

Sitten on vielä "jauhot"... Lukekaapa leipien kyljistä mitä kaikkea "jätettä" (toisen prosessin jäämiä) käytetään leipien tekemiseen. Ruisleivässä on vehnää ja ohraa (kaljatuonannon ylijäämää). Vehnäleivässä on ruista ja ohraa. Sekä poikkeuksetta kaikissa leivissä on "viljan tapaisia jauhoa". Eli, esim. kuoria jotka jäävät myllyistä/litistyksistä yli ja jotka jauhetaan sekaan.

Yksi pahimmista on gluteiini jota on lisäaineena lähes jokaisessa leivässä. Ja se on nimeomaan kohdassa "lisäaineet". Guteiinilla liimataan kasaan leipä joka ei muuten pysyisi kasassa. Ja ihmekkös tuo jos suolisto oireilee kun gluteiinia pitää jopa lisätä normaalia viljaa suurempina annoksian. Sehän on juuri se joka pitäisi pilkkomalla poistaa hiivan vaikutuksella.

Mutta Suomessa kaikkein suurin ongelma on Round-Up, eli Glyfosaatti. Kaikki viljelijät ruksaa rastin ruutuun "viljelyssä ei ole käytty glyfosattia" vaikka lohkjokierron välissä poikkeuksetta vanha kasvusto tapetaan glyfosaatilla. Sieltä se kulkeutuu viisi vuotta kaikkeen siihen mitä pellolla kasvatetaan. Oli se sitten lehmille heinää tai ihmisille viljaa. Ei ole ihme jos syövät ovat lisääntyneet ja 70%:sta ihmisten virtsasta löytyy glyfosaattia.

Suomalainen leipä on niin epäterveellistä että minä olen tilannut leipni jo usean vuoden ajan ulkomailta. Eikä vatsaa turvota eikä mahakipuja ole. Ja leipää saa syödä mielin määrin lihoamatta.

3

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Syön pelkästään paikallisen leipomon ruisleipää. Ainesosat täysjyväruisjauho (kotimainen), vesi, suola (1,1 %).

    • Anonyymi

      99 % syömästäni leivästä tulee kotiuunista eikä siten sisällä lisäaineita eikä juuri koskaan rasvaa (ainoastaan hampurilais sämpylässä ja hodari sämpyläss hieman rastaa). Sokeria en laita leipään koskaan ja suolana atlantin puhdistamatonta merisuolaa (ruohojuuri).

    • Anonyymi

      Kuorethan ovat terveellisin osa. Näköjään vehnägluteeinia ruisleivssä, mutta ei se läheskään kaikille aiheuta ongelmia, suolisto-ongelmat taitaa johtua jostain ihan muusta, mitä gluteiinikin sitten pahentaa. Liikasyönti turvottaa ainakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe