No niin, nyt oli taas Iltsanomissa vuoden turhimpia uutisia:"Vatsa usein kuin ilmapallo? Asiantuntija kertoo, mitä leipää kannattaa syödä, jos vatsa turpoaa herkästi". Eikä artikkelissa puhuttu leivistä mitään, ainoastaan marjoista, kasviksista ja kuiduista. Siis täysin tyhjänpäiväistä täytettä tyhjälle palstatilalle.
Kerron nyt kuitenkin syyn sille miksi leipä lihottaa ja miksi se turvottaa ja miksi niin moni saa siitä vatsavaivoja vaikka sillä aikoinaan Suomi nostettiin kukoistukseen.
Nykypäivän leipä on myrkyllistä elimistölle !!!
Ennenvanhaan taikina nostettiin kaksi kertaa oikealla hiivalla jotta hiiva enti polkkomaan gluteiinin joka aiheuttaa turvotusta ja vatsavaivoja. Siksi gluteiinin puuttuessa, hiivan käyttämä sokeri, leipä soveltui suolistolle eikä lihottanut samalla tavalla kuin nykyään.
Ennen vanhaan käytettiin nostattamiseen todellakin aitoa hiivaa, ei kuivahiivaa eikä varsinkaan ruokasoodaa. Ennen ei muöskään viljan varastointiin jyvien päälle ruiskutettu home-myrkkyä, joka estää hiivan toimintaa leipomisvaiheessa ja joka siirtyy elimistöön leivonnaisten kautta. Homemyrkky ruiskutetaan jyviin vaikka niiden kosteusprosentti olisi alle 17%.
Sitten on vielä "jauhot"... Lukekaapa leipien kyljistä mitä kaikkea "jätettä" (toisen prosessin jäämiä) käytetään leipien tekemiseen. Ruisleivässä on vehnää ja ohraa (kaljatuonannon ylijäämää). Vehnäleivässä on ruista ja ohraa. Sekä poikkeuksetta kaikissa leivissä on "viljan tapaisia jauhoa". Eli, esim. kuoria jotka jäävät myllyistä/litistyksistä yli ja jotka jauhetaan sekaan.
Yksi pahimmista on gluteiini jota on lisäaineena lähes jokaisessa leivässä. Ja se on nimeomaan kohdassa "lisäaineet". Guteiinilla liimataan kasaan leipä joka ei muuten pysyisi kasassa. Ja ihmekkös tuo jos suolisto oireilee kun gluteiinia pitää jopa lisätä normaalia viljaa suurempina annoksian. Sehän on juuri se joka pitäisi pilkkomalla poistaa hiivan vaikutuksella.
Mutta Suomessa kaikkein suurin ongelma on Round-Up, eli Glyfosaatti. Kaikki viljelijät ruksaa rastin ruutuun "viljelyssä ei ole käytty glyfosattia" vaikka lohkjokierron välissä poikkeuksetta vanha kasvusto tapetaan glyfosaatilla. Sieltä se kulkeutuu viisi vuotta kaikkeen siihen mitä pellolla kasvatetaan. Oli se sitten lehmille heinää tai ihmisille viljaa. Ei ole ihme jos syövät ovat lisääntyneet ja 70%:sta ihmisten virtsasta löytyy glyfosaattia.
Suomalainen leipä on niin epäterveellistä että minä olen tilannut leipni jo usean vuoden ajan ulkomailta. Eikä vatsaa turvota eikä mahakipuja ole. Ja leipää saa syödä mielin määrin lihoamatta.
Tarkastakaa leivän lisäaineet
3
435
Vastaukset
- Anonyymi
Syön pelkästään paikallisen leipomon ruisleipää. Ainesosat täysjyväruisjauho (kotimainen), vesi, suola (1,1 %).
- Anonyymi
99 % syömästäni leivästä tulee kotiuunista eikä siten sisällä lisäaineita eikä juuri koskaan rasvaa (ainoastaan hampurilais sämpylässä ja hodari sämpyläss hieman rastaa). Sokeria en laita leipään koskaan ja suolana atlantin puhdistamatonta merisuolaa (ruohojuuri).
- Anonyymi
Kuorethan ovat terveellisin osa. Näköjään vehnägluteeinia ruisleivssä, mutta ei se läheskään kaikille aiheuta ongelmia, suolisto-ongelmat taitaa johtua jostain ihan muusta, mitä gluteiinikin sitten pahentaa. Liikasyönti turvottaa ainakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262434
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572274Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762153Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161969- 821655
Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍201291En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71249Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141224- 41033
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna29918