Oikeat jauhelihapihvit?

Anonyymi

Mitä tarvitaan jauhelihapihveihin. Kun tehdään naudanjauhelihasta ja samanlainen kuin grilleillä hampuraisten välissä.

Erikoista että kaupoissa ei myydä valmiiksi tehtyjä raakoja pihvejä joista paistaisi itse. Ei ole koskaan näkynyt.

Grillit ja ravintolat ostaa niitä muovilaatikoissa.

21

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeaoppiseen hampurilaispihviin ei tule mitään muuta kuin naudan jauhelihaa joka muotoillaan pihviksi ja paiston jälkeen maustetaan suolalla.

      Löytyyhän noita raakoja pihvejä ainakiin pakasteena Lidlistä (tai on ainakin löytynyt).

      • Anonyymi

        Otsikossa kysyttiin aiheesta "Oikeat jauhelihapihvit", mutta se sitten muutettiin pienessä präntissä grilli-hampurilaisissa olevaksi rasvaklöntiksi. Ne ovat kaksi aivan täysin eri asiaa.

        Rasvaklönttissä on kemiallisesti tai mekaanisesti (paineilmalla) luista irrotettua roipetta/jänteitä/sidekudosta joita ei saada tai ei voida laittaa myyntin eines-jauhelihan seassa, sekä rasvaa että jotain kemikaalia sideaineeksi.

        Oikeat jauhelihapihvit tehdään vähärasvaisesta paistista joka jauhetaan, sen sekaan sipulimurskaa yms mausteita ja sideaineiksi kananmunanvalkuaista sekä vaikkapa vehnälesettä.


    • Anonyymi

      Yrität siis väittää, otsikkosi "Oikeat jauhelihapihvit?" alla, että grilli-hampurilaisissa oleva rasvaklöntti olisi oikea jauhelihapihvi.

    • Anonyymi

      Jauhelihapihveihin sis hyviin tarvitaan jauhelihaa, 1 kananmuna, merisuolaa, mustapippuria myllystä ja reilusti jauhettua maustepippuria. Itse laitan näiden lisäksi lorauksen kevytmaitoa ja pastajuustoa. Jotkut käyttävät maidon tilalla vettä ja korppujahoja. Minä olen aina käyttänyt nesteenä maitoa. Ilman maustepippuria pihvit eivät maistu oikeilta hyviltä jauhelihapihveiltä. Sipulin ystävät laittavat sipulisilppua joko raakana tai kuullotettuna. Minä en pysty sipuleita syömään, joten jätän pois.

      • Anonyymi

        Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".

        Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?

        Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.

        Mureke on täytettyä, pihvit voi olla pelkkää lihaa ja maustetta.


    • Anonyymi

      Älä hyvä ihminen kysele täällä tuommoisia, täällä on niin paljon besserwissereitä joilla on se ainoa "oikea" resepti pihveihin, sen lisäksi ne haukkuvat kaikki muut reseptit väärinä.

      • Anonyymi

        Eihän parasta olekaan, se on makuasia.


      • Anonyymi

        Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan

        Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan

        Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10.

        Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.

        Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?

        En minä ainakaan mitään rasvaa pannulle laita, kun jauhelihasta jotain ruokaa teen. Edes alle 10 % jauheliha ei tarvinnut rasvaa pannulle, kun tein jauhelihapihvejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.

        Ei se rasva sitä maistamista mitenkään helpota, En ole koskaan paistanut jaheliharuokia rasvassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?

        Helpompi käyttää, voi levittää siveltimellä uunivuokiinkin. Pannulla paistamiseen voisi taas ostaa, tarjouksista tulisi paremmin ostettua kuin normnaalihinnalla ja yleensä muutenkin liikaa tavaraa, pitää jättää jotain pois.


    • Anonyymi

      Otetaan rasvaista lehmänjauhelihaa klöntti ja muotoillaan niistä halutun kokoisia pihvejä. Mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lopuksi läpyskät parillagrilliin muutamaksi minuutiksi.

    • Anonyymi

      Käytän hampurilaispihveissä vain 20% sikanautaa. Puristetaan tiukasto muotoon ja paistetaan. Suola ja mausteet lisätään päälle kun paistetaan. Pelkkä nauta on liian kuivaa.

    • Kyllä nää itse laitetut vaan hyviä on. Sämpylöissäkin ei kannata ostaa halvinta paskaa. Mielummin isompia johon mahtuu myös isompi pihvi. Ja enempi täytteitä.

      Mut mää oon ostanut pihveinä kaupan valmiita. Hyviä on ollut esim Tammisen piffit ja Lidlin rotukarjan hampurilaispihvit. Ihan syötäviä tulee kun ei overiksi paista. Juu, mielummin pannulla kuin uunissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      175
      2968
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      64
      2566
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2220
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      73
      1849
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1773
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1651
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      102
      1452
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      217
      1151
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1120
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1079
    Aihe