Oikeat jauhelihapihvit?

Anonyymi

Mitä tarvitaan jauhelihapihveihin. Kun tehdään naudanjauhelihasta ja samanlainen kuin grilleillä hampuraisten välissä.

Erikoista että kaupoissa ei myydä valmiiksi tehtyjä raakoja pihvejä joista paistaisi itse. Ei ole koskaan näkynyt.

Grillit ja ravintolat ostaa niitä muovilaatikoissa.

21

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeaoppiseen hampurilaispihviin ei tule mitään muuta kuin naudan jauhelihaa joka muotoillaan pihviksi ja paiston jälkeen maustetaan suolalla.

      Löytyyhän noita raakoja pihvejä ainakiin pakasteena Lidlistä (tai on ainakin löytynyt).

      • Anonyymi

        Otsikossa kysyttiin aiheesta "Oikeat jauhelihapihvit", mutta se sitten muutettiin pienessä präntissä grilli-hampurilaisissa olevaksi rasvaklöntiksi. Ne ovat kaksi aivan täysin eri asiaa.

        Rasvaklönttissä on kemiallisesti tai mekaanisesti (paineilmalla) luista irrotettua roipetta/jänteitä/sidekudosta joita ei saada tai ei voida laittaa myyntin eines-jauhelihan seassa, sekä rasvaa että jotain kemikaalia sideaineeksi.

        Oikeat jauhelihapihvit tehdään vähärasvaisesta paistista joka jauhetaan, sen sekaan sipulimurskaa yms mausteita ja sideaineiksi kananmunanvalkuaista sekä vaikkapa vehnälesettä.


    • Anonyymi

      Yrität siis väittää, otsikkosi "Oikeat jauhelihapihvit?" alla, että grilli-hampurilaisissa oleva rasvaklöntti olisi oikea jauhelihapihvi.

    • Anonyymi

      Jauhelihapihveihin sis hyviin tarvitaan jauhelihaa, 1 kananmuna, merisuolaa, mustapippuria myllystä ja reilusti jauhettua maustepippuria. Itse laitan näiden lisäksi lorauksen kevytmaitoa ja pastajuustoa. Jotkut käyttävät maidon tilalla vettä ja korppujahoja. Minä olen aina käyttänyt nesteenä maitoa. Ilman maustepippuria pihvit eivät maistu oikeilta hyviltä jauhelihapihveiltä. Sipulin ystävät laittavat sipulisilppua joko raakana tai kuullotettuna. Minä en pysty sipuleita syömään, joten jätän pois.

      • Anonyymi

        Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".

        Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?

        Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.

        Mureke on täytettyä, pihvit voi olla pelkkää lihaa ja maustetta.


    • Anonyymi

      Älä hyvä ihminen kysele täällä tuommoisia, täällä on niin paljon besserwissereitä joilla on se ainoa "oikea" resepti pihveihin, sen lisäksi ne haukkuvat kaikki muut reseptit väärinä.

      • Anonyymi

        Eihän parasta olekaan, se on makuasia.


      • Anonyymi

        Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan

        Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan

        Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10.

        Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.

        Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?

        En minä ainakaan mitään rasvaa pannulle laita, kun jauhelihasta jotain ruokaa teen. Edes alle 10 % jauheliha ei tarvinnut rasvaa pannulle, kun tein jauhelihapihvejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.

        Ei se rasva sitä maistamista mitenkään helpota, En ole koskaan paistanut jaheliharuokia rasvassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?

        Helpompi käyttää, voi levittää siveltimellä uunivuokiinkin. Pannulla paistamiseen voisi taas ostaa, tarjouksista tulisi paremmin ostettua kuin normnaalihinnalla ja yleensä muutenkin liikaa tavaraa, pitää jättää jotain pois.


    • Anonyymi

      Otetaan rasvaista lehmänjauhelihaa klöntti ja muotoillaan niistä halutun kokoisia pihvejä. Mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lopuksi läpyskät parillagrilliin muutamaksi minuutiksi.

    • Anonyymi

      Käytän hampurilaispihveissä vain 20% sikanautaa. Puristetaan tiukasto muotoon ja paistetaan. Suola ja mausteet lisätään päälle kun paistetaan. Pelkkä nauta on liian kuivaa.

    • Kyllä nää itse laitetut vaan hyviä on. Sämpylöissäkin ei kannata ostaa halvinta paskaa. Mielummin isompia johon mahtuu myös isompi pihvi. Ja enempi täytteitä.

      Mut mää oon ostanut pihveinä kaupan valmiita. Hyviä on ollut esim Tammisen piffit ja Lidlin rotukarjan hampurilaispihvit. Ihan syötäviä tulee kun ei overiksi paista. Juu, mielummin pannulla kuin uunissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen

      KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      367
      3987
    2. Kuka on mystinen heppamies?

      Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      1433
    3. Muutto ei ratkaise mitään.

      Sielläkin on naapurit. 😉 Nähdään?
      Ikävä
      94
      1297
    4. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      65
      1094
    5. Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?

      The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass
      Tv-sarjat
      14
      927
    6. Perjantaita!

      Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔
      Ikävä
      58
      907
    7. Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"

      Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise
      Suomalaiset julkkikset
      12
      877
    8. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      38
      870
    9. Ei sua mies varmaan kauheasti haittaa

      Jos otan sut omakseni, tässä lähiaikoina ❤️
      Ikävä
      65
      861
    10. Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua

      Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään
      Ähtäri
      60
      859
    Aihe