Miten korona-rokote toimii?

Anonyymi

Kun useita täytyy antaa ja kestokin lasketaan kuukausissa?

15

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Rokotepassien mielivaltaisuus paljastuu, kun ylikansallisesti pusketun väestön kontrollijärjestelmän sääntöjä muutettiin Israelissa, jossa "täysin rokotetut" eivät enää ole "täysin rokotettuja", ja pitääkseen etuoikeutensa rokottamattomiin nähden, israelilaisten on otettava jo kolmas "tehostepiikitys" mRNA-geenipiikityksiä."

      https://tinyurl.com/uh7hysk2

    • Anonyymi

      Vertaa influenssarokotukseen. Jos sellaisella olisi tarvetta päästä yli 90% tehoon vakavia oireita vastaan niin niitäkin tarvittaisiin kaksi tai useampia. Nykyiselläänhän influenssarokotteen teho voi huonoimmillaan olla vain parikymmentä prosenttia jos etukäteisarvaus levämään lähtevien virusten geneettisestä koodista ei onnistu hyvin.

      Nopeasti muuttuvien ja vaihtelevien virusten torjuminen rokottamalla on vaikeaa. Koronan tapauksessa viruksella on varsin ikäviä haittavaikutuksia (verihyytymät, aivovammat, kuolema) joten rokotteen suojasta vakavia oireita vastaan halutaan voimakas.

      • Anonyymi

        Miten SEKIN toimii - en ole ottanut niitäkään - evoluutio on se mikä on minut rakentanut ja hoitaa loputkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten SEKIN toimii - en ole ottanut niitäkään - evoluutio on se mikä on minut rakentanut ja hoitaa loputkin.

        Itse mieluummin väistän ja vältän sellaiset evoluution pakotteet joiden vuoksi päätyisin osaksi luonnollista karsintaa. Kun siis en koe tarpeelliseksi joutua sairaalaan tai menettää osaa aivojeni toimintakyvystä vain siksi, että joku viruksen kantaja takanani kaupan kassajonossa päättää yskiä minun suuntaani.

        Tämä maailma ei ole deterministinen eikä tulevaisuus ennalta määrätty vaan meillä on edelleen vapaa tahto tehdä valintoja. Sinä teet omat valintasi ja minä teen omat valintani.


    • Anonyymi

      "Pfizerin tiedemiehet paljastavat: Luonnollisilla vasta-aineilla paremmin tautia vastaan kuin mRNA-rokotuksilla [Video]
      Julkaistu 05.10.2021 12:02, 2509 lukukertaa

      Useat Pfizerin tutkijat myönsivät Project Veritasin sarjassaan neljännessä videoidussa paljastuksessa, että luonnolliset vasta-aineet tarjoavat tasavertaisen tai paremman suojan COVID-19-tautia vastaan verrattuna mRNA-​​piikitykseen."

      https://tinyurl.com/uh7hysk2

      • Anonyymi

        ... ja viimeisimmät tutkimukset osoittivat, että koronan sairastamisella saatu immuniteetti on jo kolmen kuukauden kuluessa sairastamisesta heikompi kuin mitä sairastamisen aikaan saadulla rokotuksella olisi saavutettu. Rokotukseen liittyy pienemmät riskit ja vähäisemmät vakavan seurauksen todennäköisyydet kuin koronan sairastamiseen, joten valinta ainakin minulle oli aivan selvä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17141192/koronaan-uudelleensairastuminen-todennakoista-ilman-rokotetta

        Minulla kaksi rokotuskertaa ja käytän edelleen ainakin tämän syksyn ajan hengityssuojaa julkisessa liikenteessä ja asioita hoitaessani kaupungilla.


    • Anonyymi

      Periaate virustautien rokotteissa on kaikissa sama, mutta tekniikoissa on eroa. Ajatus on viedä elimistöön tavalla tai toisella sellainen tekijä, jolle elimistö voi alkaa rakentamaan vastustuskykyä.

      Perinteinen tapa on heikentää virusta ja käyttää sitä rokotteessa.
      Uudempi tapa on viedä viruksen osa rokotteella, esimerkiksi piikkiproteiinin pätkä, kuten Covid-19 vastaan kehitetyissä rokotteissa.

      Perinteisen ja uuden tavan ero: Perinteinen tapa voi aiheuttaa sairastumisen, tyypillisesti kuitenkin lievänä. Uusi tapa ei aiheuta sairastumista.

      Oli kumpi tapa hyvänsä käytössä, virukset muuntuvat, jotkut hitaammin ja jotkut nopeammin. Mikäli rokotteissa käytetty aines (oli se sitten heikennetty virus tai viruksen osa) poikkeaa merkittävästi siitä mikä väestössä lopulta leviää, voi käydä niin että elimistön kehittämä vastustuskyky ei pure kovin hyvin väestössä leviävään virukseen.

      Elimistö rakentaa vastustuskykyä tyypillisesti useita viikkoja, joten rokotteet täytyy ottaa hyvissäajoin ennen epidemian alkua. Keskellä epidemiaa rokottamisesta ei ole mitään hyötyä kyseiselle epidemialle, koska epidemiat menevät tyypillisesti melko nopeasti ohi.

      Rokote ei myöskään paranna jo alkanutta tautia eikä poista viruksia elimistöstä. Elimistön täytyy itse hoitaa se. Rokotteilla saadaan elimistö hälytettyä valmiuteen hoitaa mahdollinen infektio. Tässä suurin ero bakteeri- peräisiin tautehin, joihin on olemassa antibiootit, jotka tappaa bakteerit. Tällaista lääkettä ei ole olemassa viruksille.

      Immuniteetin rakentamisessa haetaan pysyvää immuniteettia. Se voi olla haastavaa, jos virus muuntuu paljon ja nopeasti. Tällöin elimistön rakentama pysyväkään immuniteetti ei välttämättä pure kovin kauan. Monessa tapauksessa immuniteetin pysyminen voi vaatia myös jatkuvaa (tai lähes jatkuvaa) altistumista sen ylläpitämiseksi.

      Jos ihminen sairastaa tai saa rokotuksen, elimistö muodostaa parhaansa mukaan neutraloivia vasta-aineita. Vasta-aineita muodostuu siis sekä sairastettaessa että rokotteilla. Vasta-aineiden ollessa läsnä, elimistö pystyy puolustautumaan tehokkaimmin infektiota vastaan. Aikaa myöten vasta-aineet kuitenkin häviävät. Elimistössä on myös muistisoluja, jotka pystyvät aktivoimaan vasta-aineiden tuotannon nopeasti uudelleen. Ne pysyvät elimistössä kauemmin, pysyvä immuniteetti vaatii, että muistisolut eivät unohda virustyyppiä tai infektiotyyppiä. Myös T-solut pysyvät elimistössä kauemmin, kuin infektion aiheuttamat vasta-aineet, T-solujen tehtävä on tehdä selvää jo infektion saaneista soluista. Elimistön homma on siis tunnistaa ja tuhota käytännössä. Rokotteiden tehtävä on valmistaa elimistö tunnistamaan ja tuhoamaan nopeasti. Ja jos muistisolut eivät saa tallennettua tarpeellista tunnistamiseen tarvittavaa tietoa, immuunijärjestelmä ei saa tuotettua vasta-aineita, elimistö ei tunnista enää virusta ja käytännössä tauti ehtii kehittymään niin pahaksi, että siitä ei välttämättä enää selviä. Tiedetään myös tapauksia, joissa immuunijärjestelmä hyökkää elimistöä vastaan ehkä tunnistamisongelman takia. Sen lisäksi on vielä muutakin immuniteettiin liittyvää, mutta tuossa ehkä pähkinän kuoressa.

      Korona-viruksesta, niitä on muutamaa (neljä) eri tyyppiä. SARS-Cov-1 (2002), MERS (2012) ja SARS-Cov-2 (2019) johtuvat B-tyypin korona-viruksesta. Ne ovat olleet aiemmin huonosti ihmisiin tarttuvia tai leviäviä, ja enimmäkseen lepakoiden ja jyrsijöiden ongelma, aiheuttaneet niissä erilaisia oireita kuin mitä ihmisille aiheuttavat. Nyt ihmisissä leviävä korona-virus on perimältään noin 95% sama kuin lepakoissa esiintyvä, siitä syystä oletus on, että se on lepakoista lähtöisin. MERS ja SARS-Cov-1 ovat siis samaa B-tyyppiä, mutta kuitenkin vaikuttavat ihmiseen merkittävästi erilailla kuin SARS-Cov-2. Esimerkiksi MERS taudin kuolleisuus on täysin eri luokkaa, huomattavasti korkeampi yli 30% sairastuneista. SARS taas ei levinnyt kovin tehokkaasti ihmisestä toiseen hengitysteiden kautta. Kumpikaan mainituista ei muuntunut pahaksi pandemiaksi. Molemmat MERS ja SARS-Cov-1 kuitenkin säikäyttivät siinämäärin, että koronavirusten rokotteita ylipäätään ehdittiin alkaa tutkimaan ennen Covid-19 pandemian puhkeamista, joten asian kanssa ei oltu ihan niin housut nilkoissa, kuin oltaisiin voitu olla. Ja esim. SARS-Cov-1 tapauksessa, kuten kaikissa muissakin eläimistä ihmiseen tarttuneissa taudeissa (zoonoosi) voi olla useita väliportaita: tauti tarttui ensin lepakoista sivetti-kissaan ja ehkä kehittyi niissä hieman, josta se tarttui ihmiseen. Covid-19 ketjusta ei olla ihan kaikilta osiltaan selvillä, mutta näyttää siltä, että ensimmäiset tapaukset olivat Kiinassa ja tosiaan perimän perusteella lepakot on isäntälaji. Väliporras on tarpeen, koska vaikka olemme kaikki nisäkkäitä, siinä mielessä perimältä erilaisia, että suora tartunta harvoin on mahdollinen, tarvitaan joku väliporras tasoittamaan tietä.

      • Anonyymi

        Samaan sarjaan kuuluu myös kysymys "miten immuunijärjestelmä toimii". Rokotteiden on tarkoitus aktivoida immuunijärjestelmä, joten kun tietää miten immuunijärjestelmä toimii, ymmärtää mitä rokotteilla haetaan.

        Kun kirjoitin, että "voi vaatia jatkuvalle altistumiselle", esimerkkinä siitä voi mainita vaikkapa vesirokon, joka yleensä lapsena pidetyn taudin jälkeen jää elimistöön. On todella harvinaista sairastua rokkoon uudelleen. Mutta koska virus on elimistössä koko elämän ajan, myöhemmällä iällä voi puhjeta vyöruusu. Se on saman viruksen aiheuttama tauti.

        Kun kirjoitin, että perinteiset rokotteet voivat aiheuttaa sairastumisen ja uudet eivät, viittasin itse taudinaiheuttajan aiheuttamaan sairauteen, kuten vaikka jos influenssa rokote on tehty heikennetystä viruksesta, voi olla, että rokote aiheuttaa influensan. mRNA- rokotteet eivät siis aiheuta tautia, koska ne eivät sisällä virusta. On tapauksia, jotka liittyvät ylipäätään rokotteiden haittavaikutuksiin, niitä on useanlaisia, kuten koronarokotteissa vaikkapa kuume tai kipeä rokotuskohta. Tai vakavampana vaikka sika-influenssa- rokotteesta joillekin syntynyt narkolepsia. En siis viitannut edellisessä mahdollisiin haittavaikutuksiin vaan itse tautiin.

        Ja vielä se, että oli kyseessä mikä tahansa elimistöä rasittava infektio tai tila, ongelma voi muuttua huomattavasti pahemmaksi, jos sen lisäksi tulee joku toinen infektio. Esimerkiksi Covid-19 tapauksessa, tai vaikka syövän ollessa kyseessä, jonkun bakteerin aiheuttama infektio.

        Tällöin lopullinen kuolemaan johtanut syy voi olla jonkun sellaisen bakteerin aiheuttama, josta normaalitilanteessa ihminen olisi selvinnyt ilman fataaleja ongelmia. Kuten vaikkapa pneumokokin aiheuttama keuhkokuume.

        Hädän ollessa kyseessä, jolloin vaikka tehohoitopaikkoja joudutaan perustamaan sellaisille osastoille, jotka eivät oikeastaan sovellu tarkoitukseen. Hygieeniataso on merkittävästi alempi, ja riski saada muita tartuntoja korkeampi. Kuten vaikka Intiassa, jossa Covid-19 tautiin sairastuneita ihmisiä hoidettiin jopa käytävillä, koska muuta paikkaa ei ollut saatavilla. Kuolemia syntyi sekä elimistön romahduksesta viruksen takia, että myös bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien aiheuttamista lisäinfektioista.


    • Anonyymi

      Covid-rokotetta annetaan iän perusteella - miksi haarukointi?

      • Anonyymi

        Covid aiheuttaa haittoja iän ja tiettyjen muiden riskitekijöiden perusteella. Mitä vanhempi sitä todennäköisemmin joutuu sairaalaan ja sitä todennäköisemmin myös kuolee ennenaikaisesti taudin saatuaan.

        Rokotukset annettiin aluksi iän ja muihin riskiryhmiin kuulumisen perusteella. Siksi koronakuolemat vähenivät rokotusten alettua nopeasti vaikka tartuntoja vielä tulikin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Covid aiheuttaa haittoja iän ja tiettyjen muiden riskitekijöiden perusteella. Mitä vanhempi sitä todennäköisemmin joutuu sairaalaan ja sitä todennäköisemmin myös kuolee ennenaikaisesti taudin saatuaan.

        Rokotukset annettiin aluksi iän ja muihin riskiryhmiin kuulumisen perusteella. Siksi koronakuolemat vähenivät rokotusten alettua nopeasti vaikka tartuntoja vielä tulikin.

        Perustelut? Nyt sitä tiedettä pöydälle?


    • Anonyymi

      "Miksi Moderna kiellettiin – Miten mRNA-koronarokotteiden piikkiproteiini vahingoittaa sydäntä
      Julkaistu 08.10.2021 10:10, 3336 lukukertaa

      Suomi, Ruotsi ja Tanska ovat juuri kieltäneet kokeelliset Moderna mRNA-COVID-piikitykset tietyille ihmisryhmille sydänongelmien takia. Selityksen siihen antaa Tohtori Joseph Mercola, joka on lääketieteen huippuasiantuntija, ja joka on pitkään varoittanut mRNA-piikkiproteiinien vaaroista."

      https://tinyurl.com/8zzucrv3

      Osaako tiede selittää, miksi se on syntymäaika on osana funktiota?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe