Fossiilista energiaa tuetaan eniten

Täällä on väitetty, että tuuli- ja aurinkovoimaa tuetaan kohtuuttomasti.

Siinä unohtuu, että suurimmat tuet saa fossiilisiin polttoaineisiin perustuva energiatuotanto.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on laskenut, että viime vuonna hiilen, öljyn ja kaasun polttamista tuettiin yhteensä 5 900 miljardilla dollarilla.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008314758.html

14

151

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Täällä on väitetty, että tuuli- ja aurinkovoimaa tuetaan kohtuuttomasti."

   Jos jossain teilläpäin on jotain väitetty niin miksi et intä asiasta kotonasi? Miksi tulet tälle palstalle jankuttamaan silkkaapaskaa?

  • Anonyymi

   Onko kukaan laskenut kuinka paljon fossiilipolttoaineiden käytön lopettaminen aiheuttaisi välittömiä ja välillisiä kustannuksia.

   • Anonyymi

    Ennenaikaisia kuolemisia ja sairauksia tulisi paljon, samoin paleltumisia.


  • Anonyymi

   Timo Soini:
   -Jos kerran öljymaat menettävät toimeentulonsa, millä ne kymmenet ja sadatmiljoonat ihmiset niissä valtioissa jatkossa tulevat elämään. Sitäkin kannattaisi jo aika tiukkaan pohtia.

  • Anonyymi

   Suomessa vuonna 2019 alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen menehtyi 1 718 henkeä. Koko korona-ajan on korostettu sitä, kuinka tärkeää talouden kannalta on, että ravintolat saadaan auki ja anniskelu pelaamaan.

  • Anonyymi

   Linkin lukujen perusteella päätyy siihen, että päästöoikeuden hinta pitäisi olla 110 USD/t_CO2, jos sillä katetaan mainitut ennenaikaisista kuolemista ja sairauksista sekä helleaaltojen ja ilmaston lämpenemisen osuudesta koituvat kulut.

   • Anonyymi

    Päästöoikeuden hinta lienee nykyään noin puolet tuosta.


   • Anonyymi

    Hiililaudevoimalassa syntyy noin 0.8 t hiilidioksidijätettä yhden MWh sähköntuotannossa. Ym. päästöhinnalla se tekisi 88 USD/MWh lisähintaa tuotetulle sähkölle. Hiilen itsensä kustannus on noin 35 USD/MWh. Lisäksi tulee vielä muut tuotantokulut, luokkaa 15 USD/MWh. Kaikkineen hiililauhdesähkön hinta olisi luokkaa 140 USD/MWh eli 120 e/MWh.

    Tuulisähkön hinta on Suomessa jo alle 50 e/MWh. Kun hintaan lisätään tuotannon vaihtelun aiheuttama lisäkustannus 15 e/MWh, ollaan tasolla 65 e/MWh.


  • Anonyymi

   Ei lakkaa minua hämmästyttämästä se, miten fossiilisesta energiasta elantonsa saava teollisuus ja öljyntuottajamaat (OPEC) eivät edes yhdessä ole onnistuneet torpedoimaan kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää tutkimusta. Rahastahan siinä ei voi olla kysymys. Joten miksi edes öljyrahalla ostetut tutkijaryhmät ja PR-firmat eivät ole saaneet käännettyä laivan kurssia pois nykyiseltä CO2 päästöjä vähentämään pyrkivältä suunnalta? Nuo muutamat tunnetut denialistit eivät vakuuta massoja.

   Onko siis laskettu että nykyinen tuotanto ehtii pumppaamaan helposti saavutettavissa olevat öljyvarat loppuun ennenkuin rajoitukset alkavat tosissaan purra? Onko islamin nousussa maailmalla tavoitteena korvata CO2 verotuksen vuoksi muuten vähenevää arabimaiden vaikutusvaltaa?

  • "Suorat hintatuet muodostavat summasta kahdeksan prosenttia ja verohelpotukset kuusi prosenttia. 42 prosenttia tuesta muodostuu siitä, että saastuttajat eivät maksa toimiensa aiheuttamista ennenaikaisista kuolemista ja sairauksista. 29 prosenttia tuesta muodostuu helleaaltojen ja ilmaston lämpenemisen osuudesta". '

   Elikkä: 14% tuesta aiheutuu globalisaatiosta ja 86% on täysin teoreettista ja arviopohjaista. Perustana oleva teoria=AGW. Eli siis Sanoma-konserniin kuuluvan Taloussanomien juttu on silkkaa propagandaa - tai ainakin 86 prosenttisesti propagandaa. Sanoma-konsernilla on ollut tapana tukea tiettyä aatesuunta ("liberaaliutta") lähellä olevia hankkeita omalla kampanjoinnillaan. Nyt ollaan kovasti buustaamassa ilmastopolitiikkaa. Se näkyy vahvasti konsernin ykkösmediassa, Helsingin Sanomissa. Mitä sitten siihen 14 %:iin tulee niin energiakustannukset ovat hyvin tärkeä tekijä globaalissa kilpailussa varsinkin Suomen kaltaiselle maalle, jonka vienti painottuu vahvasti pääomavaltaiseen ja energiaintensiiviseen prosessiteollisuuteen.

  • Anonyymi

   On totta että Taloussanomat ja monet mediat vääristelvät totuutta.. Kätevää miten fossiilista polttoainetta verotetaan ja samanaikaisesti muut energiamuodot korottavat hintaa.. Energia tukirahoilla ulkomaanvelalla eläminen tulee kalliiksi.

  • Anonyymi

   Epämiellyttävä totuus:

   -Pohjois-Kiinassa Sisä-Mongolian alueella 72 kaivosta ohjeistettiin lisäämään hiilentuotantoaan yhteensä noin 100 miljoonalla tonnilla, uutisoi valtio-omisteinen kiinalainen talouslehti Securities Times.

   -Kiinan hiilentuotanto oli viime vuonna noin 3,9 miljardia tonnia. Määrän odotetaan kasvavan tänä vuonna, vaikka presidentti Xi Jinping on sanonut Kiinan pyrkivän siihen, että maan hiilidioksidipäästöt saavuttaisivat huippunsa vuoteen 2030 mennessä.

   • Anonyymi

    Tuo 3.9 Gt hiilentuotanto aiheuttaa 14 Gt hiilidioksidipäästöt, järkyttävää.


  • Anonyymi

   Kyseessä on Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tutkimus.

   Tuntevatko denialistit talousasiatkin paremmin kuin kukaan muu?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tänään kerrottiin 1 732 uudesta koronavirustartunnasta

   "Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista kymmenellä ihmisellä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Suomessa
   Maailman menoa
   360
   4965
  2. Pohjanoteeraus tuotannolta

   Juuri, kun kaikki luisti hyvin tuotannon suunnasta, niin sitten tuli tämä huti, että Minna, mitääntuottamaton, hihittelevä puutarhatonttu otettiin tak
   Big Brother
   55
   4594
  3. TTK-tippuja Sita Salminen sai poikkeuksellista palautetta Mikko Leppilammelta: "Tiedättehän te..."

   Mikko Leppilampi oli todellakin tilanteen tasalla suorassa TTK-lähetyksessä. Tsemppiä Sita Salminen, tanssit todella upeasti ja olisit ansainnut jatko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   3416
  4. Soffiko ei lähtenyt Dubaihin?

   Miten malttoi jäädä Suomen syksyyn kun puoliso lähti lämpöön 🤔
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   2277
  5. Rokotevastaiset julistivat sodan Suomelle

   https://www.verkkouutiset.fi/hs-raju-viestitulva-kansanedustajille-se-on-sota-nyt/ "Se on sota nyt!" Rokotevastainen äärioikeisto on julistanut Suome
   Maailman menoa
   408
   2250
  6. Menetit elämäsi rakkauden

   Miltä se mahtaakaan tuntua?
   Ikävä
   111
   2000
  7. Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi.

   Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi – näin poliitikot reagoivat: ”Pilkkaa sodan jälkeisiä sukupolvia” Pääministeri Sanna Marin julkaisi
   Pori
   259
   1673
  8. Sidottu ja rajusti pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa

   Kaikenlaisia hulluja sitä on Outokummussakin, vaikka se asia ei ole mitenkään uusi tieto. Poliisi teki järkyttävän löydön: Sidottu ja rajusti pahoinp
   Outokumpu
   35
   1543
  Aihe