Lemmikit ja ilmastonmuutos

Anonyymi

Onko lemmikkieläinten hiilijalanjälkeä tutkittu? Ainakin koirille ja kissoille syötetään teollisesti valmistettuja liharuokia. Koirat kuluttavat muovisia kakkapusseja yms.

On merkillistä kun ihmisiä kielletään syömästä lihaa, mutta samalla sen syöttäminen lemmikeille vaikuttaa täysin hyväksyttävältä.

8

96

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eiköhän eläinten hiilijalanjäljet ole ihan samanlaiset kuin niiden muutkin jalanjäljet.

  • Anonyymi

   Tämäkin on taas näitä arkoja asioita vihreille, joista ei haluta ksekustella, koska keisarilta puuttuu housut.

  • Anonyymi

   Koirat ovat täysin turhia ylellisyystuoteita, joten niistä tulisi luopua ennen kuin autoilua rajoitetaan liikaa. Auto on monelle välttämätön, mutta kenelle koira on oikeasti välttämätön? Näkövammaiset ja viranomaiset toki tarvitsevat koiriaan, mutta seurakoirasta luopuminen pitäisi olla varsin helppoa ja tässä tilanteessa myös välttämätöntä.

   • Anonyymi

    Tämä ilmastovouhotus on niin läpinäkyvän kaksinaismoralistista, että ihmetyttää todella, miksi valtaosa ihmisistä on lähtenyt siihen mukaan.

    Jos hiilisioksidipäästöjä oikeasti haluttaisiin rajoittaa, niin se tarkoittaisi kaikenlaisen kuluttamisen vähentämistä ja tietenkin ensin luovuttaisiin siitä, mikä ei ole täysin välttämätöntä. Lemmikit olisivat silloin kyllä aika lailla listan kärjessä, mutta kun meillä ei oikeasti ole mitään ongelmaa, niin voimme jatkaa vain nykyistä moraalipatsastelua ja osoitella sormella muita.

    Ilmastonmuutos on hyvinvoivan eliitin itselleen luoma ongelma. Osalla meistä menee jo niin hyvin, että voimme tällaisellakin asialla leikitellä. Ihan sama kuin helsinkiläisten päätös olla tarjoilematta lihaa ja maitoa.


  • Anonyymi

   Se on hyvä kun on lemmikkejä. Jos tulee nähänhätä, niin niistä voi tehdä makkaraa. Esimerkiksi koirasta voisi tulla hyvää chorizo-makkaraa,

  • Anonyymi

   Tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain yli 163 miljoonan koiran ja kissan ruokinnan kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 64 miljoonaa tonnia vuodessa. Se on suunnilleen saman verran kuin koko Suomen kh-pääsöt.

   Niinistö olisi voinut kiinnittää mailman huomion tähän ongelmaan, joka on yhtä suuri kuin koko Suomen päästöongelma. Suomen rooli globaalin ilmastomuutoksen torjunnassa on yhtä suuri kuin Yhdysvaltain koirilla.

  • Anonyymi

   Ilmastotaivastelijalta ei aiheet lopu ainakaan vielä kolmen neljän sukupolven aikana. Sen jälkeen lämpeneminen tasoittuu, kun fossiilipolttoaineet on käytetty.

   Ilmastomuutoksen torjunta on jo nyt maailmanlaajuisesti valtavan suuri työllistäjä. Siitä palkkansa saavat ostavat tavaroita ja palveluita, joihin sisältyy fossiilipolttoainepäästöjä. Esimerkiksi Suomessa jokainen kulutettu euro aiheuttaa laskennallisesti 0.3 kg CO2-päästöjä.

  • Anonyymi

   Kissat on mukavia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   3952
  2. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   305
   1603
  3. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   239
   1330
  4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1330
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   73
   1216
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   30
   1076
  7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   224
   962
  8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   31
   935
  9. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   44
   818
  10. Vaati aika monta kertaa et uskoit

   Vois sanoa vihdoinki meni perille. Ole onnellinen ja hyvää elämää sinulle. Olet upea ihminen, et vain ole se oikea minulle. Moikataan kun törmätään
   Ikävä
   38
   784
  Aihe