Joulumämmi

Anonyymi

Joulumämmi ei poikkea kovinkaan paljon tavallisesta mämmistä. Jouluisuus saadaan jouluisista mausteista, esimerkiksi joululeivontamausteista ja makeutta hiukan lisää siirappilisällä.

Perusohjeeksi käy mämmipussin kyljessä oleva ohje hiukan sosvellettuna jouluiseksi.

Joulumämmi valmistuu näistä aineksista:

3,5 litraa vettä
2 desilitraa siirappia
0,5 kg mämmimaltaita
1,0 kg ruisjauhoja
0,5-1kg perunaa soseeksi tehostamaan imeltymistä
2 ruokalusikallista jauhettua pomeranssin kuorta. Voit vähentää kun käytät jouluisia mausteita.
Jouluisia mausteita maun mukaan, esimerkiksi joululeivontamausteita
1 teelusikallista suolaa

Joulumämmin valmistusohje:

Sekoita mallas ja jauhot kuivina kulhoon.

1. Kuumenna kattilassa 3,5 litraa vettä 70-75 asteiseksi. Klooripitoinen vesi täytyy keittää.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi pienessä määrässä suolatonta vettä ja soseuta perunat suoraan keittoveteen sakeaksi puuromaiseksi velliksi.
3. Sekoita koko mallas-jauhoseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen 70-75 asteiseen veteen ja lisää perunasose, niin että saat sakean puuromaisen vellin. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
4. Laita joulumämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Anna joulumämmiseoksen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa ja seuraa samalla maistamalla imeltymisen edistymistä.
5. Lisää joulumämmiseokseen siirappi ja jouluiset mausteet. Sopivia mausteita on esimerkiksi jouluiset leivontamausteet. Voit lisätä soseeseen esimerkiksi noin 300g appelsiinikuorihilloa.
6. Kuumenna mämmiseos varovasti liedellä niin että mämmiseos alkaa kiehumaan. Mämmiseosta tulee sekoittaa tehokkaasti koko ajan niin että mämmiseos ei pala pohjaan. Voit keittää mämmiseosta hetken, siirrä sivuun ja anna seisoa 15-30 minuuttia.
7. Laita joulumämmiseos posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle siirappivettä estämään kuorettumista. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun joulumämmi alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paistamisen aikana voit lisätä siirappivettä kerran. Pelkkää vettä voit lisätä pinnalle kaksikin-kolmekin kertaa.
Paista joulumämmiä noin 3-4 tuntia.

Joulumämmi on parhaimmillaan, kun se on seissyt peitettynä viileässä 2-3 paivää.

0

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

        Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
        Helsinki
        60
        2996
      2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

        Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
        Ikävä
        136
        2164
      3. Olen valmis

        Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
        Ikävä
        92
        1808
      4. Miksi mies kääntyy poispäin

        Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
        Ikävä
        164
        1415
      5. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

        Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
        Ikävä
        73
        1351
      6. Kerro kaivatustasi.

        1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
        Ikävä
        65
        1346
      7. Kysy jotain kaivatultasi

        Laita tunnisteet molemmista
        Ikävä
        79
        1272
      8. Tiedän että käyt täällä

        Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
        Ikävä
        69
        1132
      9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

        Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
        Ikävä
        77
        1090
      10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

        Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
        Thaimaa
        33
        1017
      Aihe