Olen kuin ilmaa kaikille

Anonyymi

Olen siis 39v mies, pari lasta minulla, ero tuli vuosia sitten. Parisuhteissa olen ollut aina se jätetty osapuoli. Kavereita on ollut aika vähän, ja yläasteella sekä lukiossa kiusattiin, tai suljettiin ulkopuolelle lähinnä. Ulkonäöllisesti olen aika tavallinen, joku on joskus sanonut että näytän ihan kimi räikköseltä, ja aika paljon näytänkin, vaalea babyface ja hoikka ja pituuskin sama 175, eli lyhyehkö.

Töissä pärjään ihan hyvin, mutta olen huomannut että kaikki ei hakua jutella, ja osa kohtelee kuin ilmaa. Suurin osa toki tervehtii, ja vaihtaa muutaman sanan, mutta heti kun taukotilaan tulee muita, niin kukaan ei enää ota katsekontaktia, ja jos sanon jotain, niin sitä ei noteerata.

Eilen oltiin lasten kanssa jouluna avauksessa. Ei ollut kovin paljoa porukkaa siellä, ja joulupukki tuli järjestyksessä juttelemaan ja jakamaan karkkeja. Meidän kohdalla hän nopeasti vilkaisi minua, ja harppasi ohitsemme seuraavaan perheeseen, eli ohitti minut ja lapseni. Jäimme lasteni kanssa hämilleen, että mitä ihmettä. Odottelimme, josko pukki tulisi vielä takaisin, mutta ei. Seurasimme sitten vielä pukkia, kun hän oli viimeisillekin jakanut karkit, ja hän vilkaisikin minuun päin, mutta käänsi sitten selkänsä ja poistui takavasemmalle. Lapseni itki myöhemmin autossa, ja koitin heitä lohduttaa että joskus pukki unohtaa asiat.

Elämässäni on tapahtunut vuosikausia paljon vastaavanlaisia tapahtumia. Tuntuu kuin kaikki olisi jossain salaliitossa minua vastaan. Vaikka ajatus tuntuu absurdilta ja psykoottiselta, (en ole psykoosissa siis:), niin silti pistää välillä epäilyttämään kaikki tämä todellisuus. Toki uskon vahvasti että kaikki on vain sattumaa, mutta en voi välttyä salaliitto-ajatuksilta, sen verran useasti vastaavia juttuja on tapahtunut.

Toki en ole täysin yksinäinen. On minulla sukulaisia ja tuttavia, jonkin verran. Mutta varsinaiset kaverit puuttuu. Kaksi työkaveria on, joiden kanssa joskus tulee pari kertaa vuodessa lähdettyä jonnekin, esim baariin tms. Mutta siinäpä ne sitten..

Ymmärtäisin tämän, jos olisin jollain tapaa erikoisen näköinen tai pelottava. Mutta kun olen niin tavallisen näklöinen kuin olla voi. Myönnän että itsetuntoni on huono, myötäilen helposti muita, olen ns joojoomies. Mutta ei sekään kaikille heti paljastu. Mikä sen aiheuttaa, että usein huomaan heti alussa, että muut ikäänkuin synkronoivat keskenään paremmin. Jopa silloinkin kun täysin toisilleen tuntemattomat eri puolelta maata, jossain luento- tai koulutustilaisuudessa, luovat yhden tai usean päivän tuttavuuden. Niin vaikka olen alussa usein jopa melko aktiivinen ja puhelias, niin sitten lounaalle lähtiessä ihmiset on jo tietämättäni sopineet keskenään minne kukin menee syömään, ja sitten yksikseni huomaan että kaikki jo lähti, enkä tiedä minne, eikä kukaan kysynyt minua mukaan. Jopa sellaiset, jotka eivät ehtineet pukahtaa sanaakaan, menivät jonkin autokyydillä syömään. Olen miettinyt joskus, enkö hoksaa jotain sanatonta viestintää tai jotain. Toisinaan mietin, miten jotkut saattaa olla puhumatta juuri mitään, mutta silti heidän perään kysellään ja heidän harvoista mielipiteistä ollaan kiinnostuneita.

En siis ole mikään hiljaisin, mutta en toki puheliainkaan. Yritän aina johonkin väliin saada sanottua jotain, taikka sitten yritän hauskuuttaa. Usein tämä menee kuuroille korville. Toki tuttujen keskuudessa saan huomiota ja jutuilleni nauretaan vedet silmissä. Mutta se on eri asia. Siksi nämä ajatukset gang-stalkingista aina välillä heräävätkin, vaikka naurettavaahan sellaisia on ajatella, koska eihän ne voi millään järjellä olla totta.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

Ps. Olen jo tottunut tähän. Pystyn elämään ihan mukavaa elämää, kun tiedän mistä osaan nauttia ja mitä kannattaa välttää.

4

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko miettinyt terapian menoa ? Olet kuitenkin eronnut, ja sekin on jättänyt haavoja. Ilmeisesti olet eronnut, kun lapset ovat olleet ihan pieniä, jos siitäkin jo monta vuotta ja lapsille vieläkin tulee joulupukki/ ovat pukista kiinnostuneita. Terapiassa voisit saada itsellesi vahvistusta ? Hyvä, että sinulla kuitenkin on sukulaisia ja tuttavia . Ja pärjäät työssäni. Sinulla on paljon vahvojakin osa-alueita elämässäsi.

      • Anonyymi

        Kävin joskus eron jälkeen terapiassa, mutta se ei oikein tuonut muuta kuin ns tsemppiä siihen tilanteeseen. Erosta on jo useampi vuosi aikaa, siitä olen päässyt yli. Enemmänkin tämä yksinäisyyden tunne on pidemmältä aikaväliltä, ihan lapsuudesta saakka vaivannut. Ja olen joskus miettinyt, että onko kaikki ihmissuhteet, kaverit ja seurustelukumppanit, olleet vain huonoa tuuria, että olen jäänyt kaikessa ns seinäruusuksi, jota ei noteerata eikä aina edes huomata.

        Pitäisi kai olla vahvoja mielipiteitä ja särmää, että huomattaisiin. En kuitenkaan pysty luontaisesti olemaan kovinkaan särmikäs, annan helposti periksi, en pidä puoliani. Joskus jos yritänkin, niin se saa aikaan muissa vain ärsyyntymistä tai jopa vihamielisyyttä. Ikäänkuin minulla ei olisi jostain syystä oikeutta esittää mielipiteitä. En tiedä mistä tämäkin johtuu, jostain olemuksesta tms, kroppa tai ulkonäkö ei kaiketi anna oikeutusta tietylle käyttäytymiselle. Vaikka kropassa ja ulkonäössä ei mitään vikaa olekaan. Ehkä ulkonäössäni on jokin elementti, mikä saa ihmiset pitämään etäisyyttä. Ehkä näytän jotenkin tyhjältä tms. En tiedä.

        Lapset ovat alakouluikäisiä, ei ne nyt sillä tapaa ole enää pukista kiinnostuneita. Mutta se tilanne, jossa muille saman ikäisille lapsille ja perheille jaettiin karkkeja, ja meidät sivuutettiin (vaikka huomattiin) veti lapsilla mielen apeaksi. Siinäkin tilanteessa joulupukki katsoi äkisti päälleni ja kulki vaivaantuneesti ohi, yrittäen olla huomaamatta minua ja lapsiani.


    • Anonyymi

      Sinua tuntematta ja näkemättä on tietysti mahdotonta sanoa, mistä kenkä mahdollisesti puristaa. Mutta tulee vaan mieleen eräs mieshekilö työpaikaltani. Hän on ihan tavallisen, oikeastaan mitäänsanomattoman näköinen. Ei maailman puheliain, mutta ottaa kyllä osaa keskusteluun. Mutta sehän siinä onkin, kun hänen puhetyylinsä on sellainen töksäyttelevä, että välillä muut jää suu auki, kun tuntuu, ettei hänen sanomansa liity mitenkään siihen mistä oli puhe. Ja välillä hänen kommenttinsa kuulostavat siltä kuin hän neuvoisi, vaikkei itsekään tiedä asiasta mitään. Olen varma, ettei hän tarkoita neuvoa muita, mutta jotenkin hänen tyylinsä vaan on niin "awkward", että tulee sellainen mielikuva. Lisäksi hänellä on outoja maneereja, esim. rykiminen ja tavaroiden hypistely. Työkaverit harvoin hakeutuvat vapaaehtoisesti hänen seuraansa, tosin ei häntä poiskaan ajeta, jos tulee kahvihuoneessa tai ruokalassa samaan pöytään.

      En nyt siis todellakaan väitä, että sinulla ap olisi kyse tällaisesta käytöksestä, mutta tuli nyt vaan mieleen. Joskus ihmisellä voi olla jotain outoja tapoja, joita ei itse edes tajua. En jaksa uskoa, että kohdallasi kyse olisi ulkonäöstäsi.

      Tuo joulupukkitapaus on kyllä outo. Voisiko olla niin, että lapsesi olivat kuitenkin ehkä vähän vanhempia kuin muut, jolloin pukki ajatteli, että eivät tuon ikäiset taida enää pukkiin uskoa? Siitä huolimatta tosi outoa ja tökeröä sivuuttaa yksi perhe jos kaikki muut huomioidaan. Tosi ikävää, että lapsesi joutuivat pettymään. Toivottavasti teille tulee kuitenkin muuten mukava joulu! :)

    • Anonyymi

      Tuskinpa fyysisissä ominaisuuksissasi mitään luotaan työntävävää on. Olet pystynyt parisuhteeseenkin siinä määrin, että lapsia on.

      Tulee mieleen, että ehkä kohtaamistilanteissa viestität itseltäsikin huomaamatta, että menkää ohi. Se on jokin pienen pieni viesti asennossa, katseessa tai jossain.

      Olisiko mahdollista tulla ulos kuoresta ja lähestyä itse kiinnostuneesti muita?

      Toisaalta olen sitä mieltä, ettei aikuinen ihminen isoja kaveripiirejä tarvitse. Pari ystävää tai tuttavaa ja lähisukulaiset, siinä on joukkoa tarpeeksi. Muuten mennään omillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3304
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      417
      2975
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2819
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2182
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2010
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      79
      1190
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe