Reindeerspotting-kiertoajelu Rovaniemelle?

Anonyymi

Paikallisille matkailuyrittäjille vinkiksi täältä Etelä-Suomesta asti: tehkääpä Reindeerspotting-kiertoajelu Rovaniemelle, niin saadaan vähän aktivoitua turistivirtoja koronan näivettämään Rovaniemen kaupunkiin.

Onko Rovaniemellä muuten Lost Boys -baaria tai ravintolaa? Siinäkin vähän ideaa paikallisille yrittäjille rahastaa edesmenneen Jani Raappanan, tunnetuimman rovaniemeläisen ikonista mainetta.

Saadaanko kesäksi 2022 Rovaniemelle Lost Boys -baari tai ravintola sekä Reindeerspotting - Pakene Joulumaahan -kiertoajelu, jossa turistit tutustutetaan Rovaniemeen ja mainitussa dokumenteissa näkyneiden ihmisten elämään ja paikoille:
- missä Jani asui?
- missä sijaitsee "Howdy How" -asunto?
- käydään oikeustalon vessassa ja tutustutaan paikkaan, jossa Jani melkein ajoi jalankulkijan kuoliaaksi
- käydään tapahtumapaikalla, josta dokumentti alkaa auton varashälyttimen lauetessa

Saanko minä kunnian olla ensimmäinen maksava asiakas? Haluan nähdä ja kokea nämä paikat!

47

2872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi pitäisi tehdä säälittävin narkomaanien toilailusta jotain ylistystä? Narkomaanit tulee unohtaa ja ei sellaisia paskoja pidä edes surra.

      • Anonyymi

        Jotain kiinnostavaa aiheessa on. Muistelen vaan niitä katsojamääriä, mitä Reindeerspotting aikanaan keräsi. Onko se edelleen katsotuin suomalainen dokumenttielokuva?

        Mikä narkkareissa kiinnostaa? Se mikä itselle ventovieraissa asioissa kiinnostaa: miksi joidenkin ihmisten kohtalo ohjautuu niin oudoille poluille? Samalla innolla kuin katson National Geographyn dokkarit väärennettyjen tuotteiden ja väärennetyn rahan valmistajista, salakaupasta, ihmiskaupasta, prostituutiosta jne. (Mariana van Zellerin Trafficked) tai Drugs Inc., niin samalla innolla katson kotimaiset huumedokkarit.

        Edellä mainitut aiheet kiinnostavat siksi, että tulen itse ihan eri maailmasta. Olen akateemisesti koulutettu (ylempi korkeakoulututkinto) toimihenkilö, joten tietysti olen kiinnostunut ihmisistä, jotka ovat minuun ja elämääni nähden täysi vastakohta.


    • Anonyymi

      Samat sanat,täälä on elokuvaa ja Raappanaa muistuttavia aivan nokko.Noita ...tanan luusereita ei tarvi nostaa pöydälle,päinvastoin ne pitäis polkea jokikinen suohon!

      • Anonyymi

        Jossain on ollut vika, jos 16 vuotias vetää huumeita. Eikö ongelman taustat pitäisi paremminkin oppia ymmärtämään kuin ongelmat lakaista maton alle?

        Dokumentti huumeidenkäyttäjien elämästä on ensi askel oppia ymmärtämään, mistä he tulevat ja minne ovat menossa ja miksi? Mitä voidaan tehdä, että jatkossa vähemmän ihmisiä ajautuu sosiaalihuollon asiakkaiksi ja varasteleviksi narkeiksi?

        Tästä lähtökohdasta kaipaan Reindeerspotting-kiertoajelua Rovaniemelle!


    • Anonyymi

      Taidat itte vetää nokkaan ainakin?? Vai ränniin jo??

      • Anonyymi

        Olen ketjun aloittaja. Juon vain samppanjaa. Muuta alkoholia en käytä. Huumeet eivät kiinnosta.


    • Anonyymi

      Nistejä ei tarvi paapoa niinku ei juoppojakaan.Usein niiden tapa on opittu kotoa.Sen sortin sakki on paskasakkia.

    • Anonyymi

      Isäni oli tuurijuoppo.Jos alkaisin myös tuurijuopoksi pitäiskö mulle antaa anteeksi ku häiriköin ja juon koska tapa elää on annettu kotoa?Pitäiskö minua ymmärtää?
      Sääliä?

    • Anonyymi

      Miksi on juoppoja,narkkeja ja sossupummeja?Jotkut vaan ovat täysiä luusereita.Ei niitä tarvi ymmärtää.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse ymmärtää, mutta pitää auttaa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse ymmärtää, mutta pitää auttaa,

        Heti kun se laissa sallitaan ja määrätään, voin painaa liipaisinta se auttaa.


    • Anonyymi

      Auttaa?
      Miten?

    • Anonyymi

      Täälä paapotaan luusereita jo aivan tarpeeksi ja ymmärretään.Ja miten on käyny?Ei mitenkään,paskasakin määrä vaan kasvaa.

    • Anonyymi

      Vieläkö sieltä viirinkankaan baarista saa kaikkea muuta vaan ei mannerten välisiä ohjuksia ?

      • Anonyymi

        Kyllä kaikista pienistä juottoloista on ennen löytynyt. Tuskinpa enää nykyään kun idiootit ja puheliaat on asian hokannu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kaikista pienistä juottoloista on ennen löytynyt. Tuskinpa enää nykyään kun idiootit ja puheliaat on asian hokannu.

        Rovaniemi on Rovaniemi, vaikka Jania ei enää ole.


    • Anonyymi

      Huutonaurua idealle. Sinne saatais mikedimayn ja sen kaverit pomppe jimmyBanks T.uksila mukaan. Menis nekin töihi nii ehkä rollos olis enemmän kunnan rahaa.

      • Anonyymi

        Joskus elämässä pitää olla hulluja ideoita. Silti tähän Reindeerspotting-hankkeeseen pitää saada rakennettua jokin aspekti sille, miten elämässään sivureiteille ajautuneita voidaan auttaa. Jani Raappanan ei tarvitsisi olla kuollut. Hän voisi elää normaalia perhe-elämää, käydä töissä, maksaa veroja ja auttaa nuoria narkomaaneja kiinni normaaliin elämään.

        Jokainen menetetty elämä on menetetty mahdollisuus. Joka päivä pitää miettiä, miten maailmasta saadaan parempi paikka. Toki myönnän, että on hankala auttaa niitä, jotka eivät halua ottaa vastaan apua.

        - ketjun aloittaja


    • Reindeer Spotting 2, eli Lost Boys oli vähän pettymys. Ei sillä, että viitsin katsoa piikkejä ja likaisia kehitysmaiden prsotituutteja. Rovaniemi ansaitsee uuden dokumentin joka kertoo kaupungista. Mikedimayn kyllä tekee jo tätä, ilmaiseksi. Sai bannit twitch:iin, taas youtubessa nimellä @mikkkomayn

      • Anonyymi

        Reindeer Spotting 2 eli Lost Boys oli tosiaan hyvin synkkä sävyiltään. Sopiva paljastus siitä, minne elämää keventäväksi ja mieltä nostattavaksi tarkoitettu huumeiden käyttö lopulta johtaa. Keveyttä ja iloisuutta ei enää ollut Raappanan ja kumppanien lopun ajan melskeessä.

        Loppu tulee itse kullekin jossain vaiheessa. Miksi sitä pitää jouduttaa pistämällä oma elämä sekaisin huumeilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reindeer Spotting 2 eli Lost Boys oli tosiaan hyvin synkkä sävyiltään. Sopiva paljastus siitä, minne elämää keventäväksi ja mieltä nostattavaksi tarkoitettu huumeiden käyttö lopulta johtaa. Keveyttä ja iloisuutta ei enää ollut Raappanan ja kumppanien lopun ajan melskeessä.

        Loppu tulee itse kullekin jossain vaiheessa. Miksi sitä pitää jouduttaa pistämällä oma elämä sekaisin huumeilla?

        Fiilistelin taas viikonloppuna ja katsoin peräkkäin Reindeerspotting -dokumenttielokuvan ja heti perään Reindeer Spotting 2:n eli Lost Boysin. Dokkarien kautta Joonas Neuvonen antaa mahdollisuuden kurkistaa sellaiseen elämäntapaan, josta normikansalainen on totaalisen ulkopuolinen.

        Nämä molemmat dokumentit ovat tavallaan erinomaisia ja Jani Raappana on jo jäänyt historiaan elämään myyttisen traagisena hahmona. Molempien dokkarien suola on ehdottamasti monologit. Ensimmäisessä dokumenttielokuvassa tarinaa kuljettaa Jani, kun taas Lost Boysin tarinaa vie eteenpäin Joonas Neuvonen kertojan roolissa.

        Omassa kategoriassaan Reindeer Spotting ja Lost Boys ovat aivan loistavia. Kaikesta huolimatta minä jään odottemaan ketjun aloituksen mukaista Reindeer Spotting -kiertoajelua Rovaniemelle.


    • Anonyymi

      Kiertoajelu hautuumaalle jossa tutustuttaisiin kaikkiin
      Rovaniemellä huumeisiin kuolleiden hautaristeihin.
      Hotellien aamupalalla tarjottaisiin päivän
      ensimmäinen piikki ilmaiseksi.
      Toisi varmasti uusia asiakkaita.

      • Anonyymi

        Kyllä täällä meilläkin on nuorukaisia, jotka ajautuvat väärille raiteille. 20-vuotias nuori nainen, elämä edessä, mutta fixit kiinnostaa enemmän. Huumevelkojat käyvät jo oven takana kolkuttelemassa, että "maksa velkas!"

        Huono seura vie usein mukanaan. On se jännä. Lähtökohtaisesti nistin elämän (työttömyys, varastelu, aineiden käyttö) ei pitäisi kiinnostaa ketään. Silti aina on lähtijöitä sille polulle. Ulkopuolisen on vaikea tarjota apua henkilölle, joka ei koe apua tarvitsevan. Tosi ikävä tilanne sivusta seuraavalle. Haluaisi auttaa, mutta ei voi /osaa ja apu ei tole tervetullutta. Ne huumekaverit, jotka tuovat aineita ovat niin paljon parempaa seuraa, vaikka käyvätkin sitten hakkaamassa, jos ei ole rahaa maksaa huumevelkoja. Tai kuten Janilta katkomassa pari sormea velan kuittaamiseksi.


    • Anonyymi

      k-kauppiasten lapsia

    • Anonyymi

      Muistaako kukaan, millaista kuhinaa Reindeerspotting aikanaan aiheutti? Kuinka iso ja ennennäkemätön se oli? Jotain tähän tyyliin:

      "Reindeerspotting - Pako Joulumaasta on rovaniemeläisten subutex-narkomaanien elämää cinema verité -tyylillä kuvaava dokumentti.

      Elokuvan jo muutamaan kertaan nähneenä voin todeta, että mitään samankaltaista ei tietääkseni ole olemassa. Ei missään päin maailmaa. Yksi parikymppisistä miehistä on kuvannut lähipiirinsä arkea, rötöstelyä, onnettomuuksia ja piikitystä niin läheltä, että pahaa tekee - eikä silmiä haluaisi räpäyttää koska saattaisi menettää jotain ällistyttävää. Reindeerspotting ei ole missään tapauksessa tirkistelyä, vaan esteetön ikkuna todelliseen, meitä kaikkia yllättävän lähellä olevaan maailmaan, jossa ei elä iljettäviä, pahojaan hautovia huumeperkeleitä vaan tieltä eksyneitä kiltinnäköisiä naapurin poikia.

      ”Meidän toimistoon vaan käveli eräänä päivänä sisään tyyppi, jolla oli kaksi muovipussillista DV-nauhoja ja hän sanoi, että tässä olisi aika iso tarina kerrottavana”, Fryckman kertoo.

      Amatöörikuvauksesta huolimatta valmiissa dokumentissa on tuolilta pudottavan hieno ja surullinen dramaturgia.

      Reindeerspottingin Suomen ensi-iltapäivä on huhtikuussa. Fryckman uskoo sen löytävän myös hyvän esityspaikan joltain ulkomaiselta festivaalilta. Näkemäni perusteella sanoisin, että se on itsestäänselvyys, ja kansainvälinen myyntiyhtiökin on jo ottanut elokuvan huomaansa."

      • Anonyymi

        Koko muu Suomi odottaa joulua. Minä en. Katson tänään työpäivän jälkeen peräkkäin Reindeerspottingin ja Lost Boysin. Olen tietysti nähnyt molemmat dokkarit lukemattomia kertoja, mutta en koskaan peräjälkeen samana päivänä. Tänään on se päivän, kun aion vähän fiilistellä.


    • Anonyymi

      Muistaako joku, missä baarissa Jani takaa kavereitaan Reindeerspotting-dokumentissa? Minulla on soinut päässä koko päivän Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma, jota Jani Raappana laulaa baarissa tuoppi kädessä.

      Ei pitäisi katsoa niin usein Reinderrspottingia. Jää laulut soimaan mieleen. Toisaalta en ole katsonut sitä vielä tarpeeksi, kun en muista baarin nimeä...

      • Anonyymi

        Kyseessä on Biljardi Biste. Ei taida olla toiminnassa enää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseessä on Biljardi Biste. Ei taida olla toiminnassa enää?

        Kyseessä on Rally Bar, joka toimi samoissa tiloissa Biljardi Bisteen kanssa. Rakennuksessa oli myös Kirppis. Rally Bar on se mesta, jossa Jani Raappana poikkeaa dokumentissa Reindeerspotting. Osoite: Lapinkävijäntie 23.

        Fiilistelijöille tulee surullisena tietona, että kyseinen rakennus on purettu jo yli 10 vuotta sitten. Kukaan ei siis milloinkaan enää kulje Janin jalanjäljissä Rally Baariin Lapinkävijäntielle.

        Aina kun rakennuksia puretaan, puretaan myös historiaa, joka jää elämään vain kuvien ja videoiden kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseessä on Rally Bar, joka toimi samoissa tiloissa Biljardi Bisteen kanssa. Rakennuksessa oli myös Kirppis. Rally Bar on se mesta, jossa Jani Raappana poikkeaa dokumentissa Reindeerspotting. Osoite: Lapinkävijäntie 23.

        Fiilistelijöille tulee surullisena tietona, että kyseinen rakennus on purettu jo yli 10 vuotta sitten. Kukaan ei siis milloinkaan enää kulje Janin jalanjäljissä Rally Baariin Lapinkävijäntielle.

        Aina kun rakennuksia puretaan, puretaan myös historiaa, joka jää elämään vain kuvien ja videoiden kautta.

        Entisen Rally Barin kohdalla sijaitsee nykyään Kauppakeskus Revontuli, joka avattiin 15 vuotta sitten. Reindeerspottingin kuvamateriaali on tosiaan historiallista tarinaa Rovaniemen muuttuneesta ja puretusta keskustasta.


    • Anonyymi

      Pitää muistaa sellainen asia, että Reindeerspotting – pako Joulumaasta on kuvattu vuosien 2003 ja 2004 aikana. Dokumenttia voi siis kohta pitää historiallisena kuvauksena Rovaniemestä. Miettikääpä sitä. Dokkari on kuvattu 20 vuotta sitten! Tämä asia hämärtyy usein sen faktan alle, että dokumenttielokuva julkaistiin huhtikuussa 2010. Siksi kuvamateriaalia ei miellä niin vanhaksi, mitä se on.

      Jatko-osa Lost Boys on kuvattu, kun pojat lähtivät Kaakkois-Aasiaan juhlimaan Reindeerspottingin menestystä. Lost Boys on kuvattu etupäässä vuosina 2010 ja 2011, mikä usein unohtuu sen faktan taakse, että se julkaistiin syyskuussa 2020. Siis julkaisuhetkellään se oli jo 10 vuotta vanhaa historiankerrontaa.

      Aika moni asia on muuttunut niin Rovaniemellä kuin koko Suomessa sen jälkeen, kun Reindeerspotting kuvattiin 2003-2004 tai vuosina 2010-2011 kuvatun, mutta vasta 2020 julkaistun, Lost Boysin jälkeen.

    • Anonyymi

      - missä Jani asui?
      - missä sijaitsee "Howdy How" -asunto?

      Osaako joku rovaniemeläinen vastata näihin kysymyksiin? Minun on vaikea Porista käsin tunnistaa videolta, missä päin Rovaniemeä Reindeerspottingissa liikutaaan. Rehellisyyden nimissä en ole koskaan käynyt Rovaniemellä ja kuten todettu, dokkari sisältää 20 vuotta vanhaa kuvamateriaalia! Mutta taatusti joku paikallinen tunnistaa, millä kaduilla liikutaan ja missä rakennuksissa dokumentin "tähdet" asuivat. Minä porilaisena tunnistaisin kyllä missä päin Poria ollaan, jos jossain dokumentissa kuljettaisiin Porin kaduilla tai näytettäisiin maisemia asunnon ikkunasta. Osaisin melko pian sanoa, missä päin rakennus sijaitsee.

      Nyt on tarkoitus kasata ketjun otsikon mukainen Reindeerspotting-kiertoajelu kesäksi 2023, jolloin juhlitaan 20 vuotta siitä, kun dokumenttia Rovaniemellä kuvattiin. Haluan päästä tulevana kesänä Rovaniemen kaduille kävelemään dokumentista tutuilla reiteillä, vaikka osa rakennuksista onkin jo purettu.

      • Anonyymi

        Millähän tavalla kommentti, jossa kerrottiin, missä osoitteessa sijaitsevassa asunnossa Reindeerspotting on etupäässä kuvattu, oli Suomi24:n sääntöjen vastainen? Kommentti poistettiin tästä ketjusta alle 10 minuutissa. Nopeaa toimintaa!

        Kyseessä on 19 vuotta vanha asia. Kenen yksityisyyttä loukkaa tieto, että "henkilö X asui vuonna 2003 Rovaniemellä osoitteessa Y"? Tuo on siis sääntöjen vastainen kommentti, kun siihen lisää katuosoitteen ja päättelee sen olevan Reindeerspotting-dokumentin kuvaajan kämppä.

        Mistä päättelen ko. asunnon olleen kuvaaja/ohjaaja Neuvosen hallinnassa eikä Jani Raappanan? Kadulta sisään rappuun mennessä Neuvonen kulkee ensimmäisenä. Hänellä on avain, joka avaa alaoven. Hän on mitä todennäköisimmin asunnon haltija.

        Neuvosen asunto on se asunto, jossa on sininen sohva ja siniset verhot. Dokumentti on kuvattu pääasiassa siinä asunnossa. Jani ja kumppanit viettävät paljon aikaa Neuvosen kotona. Neuvonen on kuvannut Jania omassa asunnossaan. Tämä käy järkeen paremmin kuin se, että hän olisi kameran kanssa lähtenyt Janin asuntoon kuvaamaan Jania. Reindeerspotting -dokkarissa vilahtaa vain kerran Janin asunto; heti alussa, kun Jani makaa lattialla ja puhelimitse kaupittelee Sonyn CD-autoradiomankkaa jollekin. Uskon sen olleen Janin asunto. Kaikki muut dokumentissa vilahtavat asunnot ovat kavereiden mestoja.


    • Anonyymi

      Taala ei tarvita ajelu,joulupukki Riitta ja hepsburg

      • Anonyymi

        Reindeerspotting-kiertoajelu on vaikea järjestää jo senkin takia, että osa rakennuksista on purettu. Missä paikoissa käydään fiilistelemässä, jos koko mestaa ei enää ole?

        Pitää hyväksyä se tosiasia, että Reindeerspotting on kurkistus Rovaniemelle 20 vuotta sitten. Se on historiaa.


    • Anonyymi

      Turhanaikaista haaveilla jonkun huumehemmon muiston ympärille mitään. Päinvastoin pitää katsoa tulevaisuuteen ja suunnata tapahtumia TERVEIDEN harrastusten ympärille. Ei taida tässä maassa olla kovinkaan monta jotka palvoo tuota edesmennyttä ihmistä. Läheiset kantavat senkin taakan, miksi siihen pitää jotain härdelliä sotkea?

      • Anonyymi

        Olet ihan oikeassa. Lähinnä hymyilyttää kuinka nopeasti ketjusta poistettiin kommentti, jossa kerrottiin, missä osoitteessa sijaitsevassa asunnossa Reindeerspoting on kuvattu. Ihan kuin joku olisi kiinnostunut siitä, missä dokumentin kuvaaja ja ohjaaja Joonas Neuvonen asui vuonna 2003 Rovaniemellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ihan oikeassa. Lähinnä hymyilyttää kuinka nopeasti ketjusta poistettiin kommentti, jossa kerrottiin, missä osoitteessa sijaitsevassa asunnossa Reindeerspoting on kuvattu. Ihan kuin joku olisi kiinnostunut siitä, missä dokumentin kuvaaja ja ohjaaja Joonas Neuvonen asui vuonna 2003 Rovaniemellä.

        Totuuden nimissä Suomi24 Keskustelut-palstan sääntöjen mukaan:
        - "On kiellettyä julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta."

        Mitenkään viisastelematta: alta aikayksikön poistetussa kommentissani, jossa kerroin Reindeerspottingissa eniten näkyvän asunnon katuosoitteen ilman asunnon numeroa, ei kerrottu kenenkään nykyistä osoitetta. En siis myöskään maininnut asunnon numeroa, koska miten voisin tietää, minkä numeroisessa asunnossa dokumenttia on kuvattu?

        Kerroin sen katuosoitteen ilman asunnon numeroa, jossa Rendeerspotting on kuvattu vuonna 2003 ja kommenttini poistettiin muutamassa minuutissa täältä. En ymmärrä miksi? Viisastelematta: kyseinen katuosoite ilman asunnon numeroa ei ole kenenkään osoite. Se on puutteellinen osoitetieto rakennukseen, jossa kamera kävi 19 vuotta sitten. Se ei ole millään muotoa kenenkään henkilökohtainen yhteystieto, ei edes 19 vuotta vanha yhteystieto sillä, kuten totesin, asunnon numero ei ole tiedossa. Kerrostalon katuosoite ei yksilöi tiettyä asuntoa, mutta ilmeisesti on kiellettyä kertoa, missä talossa joku on asunut 19 vuotta sitten.

        En olisi koskaan uskonut, että vuonna 2022 eli yli 12 vuotta Jani Raappanan kuoleman jälkeen, tulee suuri draama siitä, kun mainitsee kadun nimen ja talon numeron Rovaniemeltä.

        Ketjun otsikkoon palatakseni, on vaikea järjestää Reindeerspotting-kiertoajelua, jos kiertoajelun reittiä ei saa julkaista tällä palstalla, kun se sisältää 19 vuotta vanhan katuosoitteen ilman asunnon numeroa. Yhtä kaikki, matkustan kesällä 2023 Rovaniemelle ja esittelen mielelläni kaikille kiinnostuneille Reindeerspotting-dokumentista tutut kuvauspaikat.

        Rauhallista joulunaikaa kaikille palstalaisille!


    • Anonyymi

      mina jarjesta natti jussi ajellu.sina voi istu pulka ja mina vetta naarusta.

    • Anonyymi

      mä voin näyttää sulle viiestä kybästä nää paikat

      • Anonyymi

        Tuo on hyvä tarjous. Vieläkö se on voimassa vai onko inflaatio nostanut hintaa? 50 € kierroksesta Raappanan entisille metsästysmaille.

        Näin kesäloman kynnyksellä haaveilen reissusta Rovaniemelle. Olen koko päivän miettinyt, mistä kaupunginosasta Reindeerspottingin tapahtumat alkavat? Missä on se kerrostalo, jonka pihasta Neuvonen ja Raappana lähtevät etsimään Mazdad 323 -autoa, josta saisi keikattua stereot. Kun auto viimein löytyy, varashälytin pärähtää soimaan!

        Muistan aikanaan elokuvissa vuonna 2010, miten koko katsomo reagoi, kun Reindeerspottingin alussa varashälytin laukeaa keskellä yötä ja Raappana lähtee juoksemaan täysiä pakoon. Se tuli ihan puskista! Missä on kyseinen kerrostalo ja autokatos?

        Suunnittelen Reindeerspotting-kiertoajelua itselleni. Kuten ketjun aloituksesta näkee, asia on hautunut 2,5 vuotta mielessäni. On ehkä tullut aika reissata Rovaniemelle katsomaan mestoja. Mieluummin nyt kesällä kuin keskellä pimeää ja kylmää talvea. Rovaniemi on kesäkaupunki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on hyvä tarjous. Vieläkö se on voimassa vai onko inflaatio nostanut hintaa? 50 € kierroksesta Raappanan entisille metsästysmaille.

        Näin kesäloman kynnyksellä haaveilen reissusta Rovaniemelle. Olen koko päivän miettinyt, mistä kaupunginosasta Reindeerspottingin tapahtumat alkavat? Missä on se kerrostalo, jonka pihasta Neuvonen ja Raappana lähtevät etsimään Mazdad 323 -autoa, josta saisi keikattua stereot. Kun auto viimein löytyy, varashälytin pärähtää soimaan!

        Muistan aikanaan elokuvissa vuonna 2010, miten koko katsomo reagoi, kun Reindeerspottingin alussa varashälytin laukeaa keskellä yötä ja Raappana lähtee juoksemaan täysiä pakoon. Se tuli ihan puskista! Missä on kyseinen kerrostalo ja autokatos?

        Suunnittelen Reindeerspotting-kiertoajelua itselleni. Kuten ketjun aloituksesta näkee, asia on hautunut 2,5 vuotta mielessäni. On ehkä tullut aika reissata Rovaniemelle katsomaan mestoja. Mieluummin nyt kesällä kuin keskellä pimeää ja kylmää talvea. Rovaniemi on kesäkaupunki.

        Ironia on siinä, että porilainenkin, joka ei ole eläissään käynyt Rovaniemellä, osaa löytää niitä mestoja, joissa Raappana pyörii. Mistä Reindeerspot dokumetti alkaa? Kirjaimellisesti Kaartokadulta. Katunumeroa en tietysti mainitse, vaikka mitäpä sillä vuonna 2024 on väliä? Reindeerspotting kuvattiin vuonna 2003.

        Vaikka tästä ketjusta poistettiin kommenttini, jossa kerroin ohjaaja Neuvosen silloisen asunnon katuosoitteen, voinee yleisellä tasolla täällä käydä keskustelua Rovaniemen eri paikoista, joissa Raappana vuonna 2003 dokumetissä liikkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ironia on siinä, että porilainenkin, joka ei ole eläissään käynyt Rovaniemellä, osaa löytää niitä mestoja, joissa Raappana pyörii. Mistä Reindeerspot dokumetti alkaa? Kirjaimellisesti Kaartokadulta. Katunumeroa en tietysti mainitse, vaikka mitäpä sillä vuonna 2024 on väliä? Reindeerspotting kuvattiin vuonna 2003.

        Vaikka tästä ketjusta poistettiin kommenttini, jossa kerroin ohjaaja Neuvosen silloisen asunnon katuosoitteen, voinee yleisellä tasolla täällä käydä keskustelua Rovaniemen eri paikoista, joissa Raappana vuonna 2003 dokumetissä liikkuu.

        Kysyn itseltäni: Muta missä se Mazda 323 oli, josta Raapana yrittää keikata stereot Reindeerspotting dokumetissa? Hyvä kysymys. Katsotaas...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyn itseltäni: Muta missä se Mazda 323 oli, josta Raapana yrittää keikata stereot Reindeerspotting dokumetissa? Hyvä kysymys. Katsotaas...

        Google Mapsin katunäkymien ihmeellisyys on, että säästää 8h 20min junamatkan Porista Rovaniemelle ja saa silti pyörittyä vuoden 2003 dokumentin "legendaarisissa paikoissa". Toki rovaniemeläiset olisivat voineet auttaa ja listata tähän ketjuun jokaisen katuosoitteen, jossa Raappana Reindeerspotting-dokumentissa liikkuu, mutta käyhän se näinkin.

        En paljasta katunumeroita, jotta suomi24:n algoritmi ei poista tätä kommentia 2 minuutissa. Kertaan vain vuoden 2003 dokumenttielokuvan olinpaikkoja. Teen tavallaan historiankirjoitusta.

        Tapahtumat saavat siis alkunsa Kaartokadulta, jossa Raappana valittelee ääneen, että pitäisi löytää Mazda 323, josta keikata stereot. Keskellä yötä käsivaralta ilman kuvanvakautusta kuvattu dokumentti etenee Kelokadulle, josta matka jatkuu läheiden kerrostalon pihaan. Raappana huomaa autokatoksessa Mazdad 323:n ja murtautuu sisään autoon. Murtohälytin pärähtää soimaan ja Raappana lähtee pakoon täyttä juoksua kuvaaja Joonas Neuvonen kantapäillään. Pojat juoksevat Piisivalkeantietä pakoon rikospaikalta.

        Tämän räväyttävän avauksen jälkeen Reindeerspotting - pako Joulumaasta (julk. 2010, kuvattu 2003 ja 2004 Rovaniemellä) dokkarin alkutunnus pyörähtää käyntiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google Mapsin katunäkymien ihmeellisyys on, että säästää 8h 20min junamatkan Porista Rovaniemelle ja saa silti pyörittyä vuoden 2003 dokumentin "legendaarisissa paikoissa". Toki rovaniemeläiset olisivat voineet auttaa ja listata tähän ketjuun jokaisen katuosoitteen, jossa Raappana Reindeerspotting-dokumentissa liikkuu, mutta käyhän se näinkin.

        En paljasta katunumeroita, jotta suomi24:n algoritmi ei poista tätä kommentia 2 minuutissa. Kertaan vain vuoden 2003 dokumenttielokuvan olinpaikkoja. Teen tavallaan historiankirjoitusta.

        Tapahtumat saavat siis alkunsa Kaartokadulta, jossa Raappana valittelee ääneen, että pitäisi löytää Mazda 323, josta keikata stereot. Keskellä yötä käsivaralta ilman kuvanvakautusta kuvattu dokumentti etenee Kelokadulle, josta matka jatkuu läheiden kerrostalon pihaan. Raappana huomaa autokatoksessa Mazdad 323:n ja murtautuu sisään autoon. Murtohälytin pärähtää soimaan ja Raappana lähtee pakoon täyttä juoksua kuvaaja Joonas Neuvonen kantapäillään. Pojat juoksevat Piisivalkeantietä pakoon rikospaikalta.

        Tämän räväyttävän avauksen jälkeen Reindeerspotting - pako Joulumaasta (julk. 2010, kuvattu 2003 ja 2004 Rovaniemellä) dokkarin alkutunnus pyörähtää käyntiin.

        14 vuotta kului Suomen yhden katsotuimman dokumenttielokuvan julkaisusta, kun minä sain viimein vastattua omaan kommenttiini joulukuulta 2021, että "käydään tapahtumapaikalla, josta dokumentti alkaa auton varashälyttimen lauetessa". Kyseisen paikan katuosoite on nyt selvitetty.

        Jotenkin on hyvä mieli, mutta samalla tyhjä olo. Minulla on nyt listattuna kaikki itseäni kiinnostavat osoitteet Rovaniemeltä, joissa Raappana liikkui. Haave näissä paikoissa vierailusta on osin murtunut, koska Googlen Street Viewn kautta olen jo nähnyt tapahtumapaikat. Mitä lisäarvoa tuo matkustaa yli 8 tuntia Rovaniemelle ja päästä omin jaloin kävelemään Reindeerspotting -dokumentin kulisseihin?


    • Anonyymi

      Tama pulkaajatus paaljo huva ja voi vetta takkasi raatatie assems

    • Anonyymi

      se mazda oli 626 missä alkoi hälytin soimaan...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe