Kumpi tapa on edullisempi veden keittämiseen?

Anonyymi

Haluan keittää teevettä. Kumpi tulee edullisemmaksi ja paljonko?

a) Kaadan hanasta mahdollisimman kylmää vettä vedenkeittimeen ja kiehautan sen keittimellä.

b) Kaadan hanasta mahdollisimman lämmintä vettä vedenkeittimeen ja kiehautan sen keittimellä.

17

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuumaa hanavettä ei suositella käytettäväksi ruokiin tai juomiin.

      Oikea käytännön vastaus...

      • Anonyymi

        Syynä kuuman käyttöveden välttelemiselle ruoanlaitossa on veden mahdolliset bakteerit. Selviävätkö ne hengissä siitä että veden lämpötila nostetaan hetkellisesti kiehumispisteeseen?

        Itse tekisin kaikesta huolimatta teeveden kylmästä vedestä. Syynä se että lämpimään veteen on vesijohdosta liuennut enemmän makuvirheitä aiheuttavia epäpuhtauksia.

        Kuuman ja kylmän veden litrahinnoista, tarvittavien veden juoksutusten hinnoista riittävän kylmyyden tai kuumuuden saavuttamiseksi ja sähkön hinnasta per kwh riippuu sitten se, mikä ratkaisuista olisi edullisin. Legioonalaistautiin sairastumisen aiheuttamat kustannukset painotettuna sairastumisen todennäköisyydellä on myös huomioitava.


    • Anonyymi

      Kuumaa hanavettä en käytä ruoanlaittoon tai juomiseen.

      • Anonyymi

        Aiakaan silloin jos on varaaja lämpimälle vedelle vettä ei kannata käyttää kuin pesuvetenä. Lämmönvaihtimessa ei varastoida lämmintä vettä, vaan sitä lämmitetään ihan realiaikaisesti tarpeen mukaan.


    • Anonyymi

      Hintahan riippuu siitä millä hanasta tuleva kuuma vesi on lämmitetty ja kuka lämmityksen maksaa.
      Hintaan siis vaikuttaa esim se lämpiääkö se suorasähköllä, lämpöpumpulla, kaukolämmöllä öljyllä vai jollain muulla, sekä kyseisen energian hinnasta. Hinnassa on varsinkin kaukolämmön osalta hyvin suuria alueellisia eroja.
      Ja kaikilla energiamuodoilla hinta riippuu siitä milloin sitä käytät, esim viime kesänä oli paljon halvempaa lämmittää sähköllä kuin nyt, ellei sähkösopimuksessa satu olemaan vielä sama hinta, eli määräaikainen sopimusta ei ole jouduttu uusimaan ko aikavälillä.

      Hintaan vaikuttaa myös se maksaako veden lämmityksen esim taloyhtiö tai vuokranantaja, etkä sinä ainakaan kokonaan.
      Kaikkein kalleinta on luonnollisesti maksaa lääkärin laskuja sen seurauksena, että sairastut hanasta otetun kuuman veden juomisen seurauksena, mutta jos et kyseistä kuluerää laske, niin toki saat niin tehdä näennäisen säästämisen nimissä.

      Edullisuuteen vaikuttaa lisäöksi sekin, kuinka m´kuumaksi veden kuumannat. Tee ei todellakaan maistu paremmalta jos kuumennat veden kiehuvaksi asti, vaan parempaa saat kun jätät lämpötilan alemmaksi. Lisää säästät kuumentamalla vain sen verran vettä mitä juot, etkä turhaan liikaa. Toki saa kuumentaa useampaa henkilöä varten, jos juojia on useita.

    • Anonyymi

      Vesilitran lämmittäminen kiehuvaksi vie 0.1 kWh energiaa. Helenin hinnoilla se maksaa noin kaksi senttiä sähköllä ja sentin kaukolämmöllä.

    • Anonyymi

      Jos aloittajalla on käytössään sähköinen lämminvesivaraaja niin hinnassa tuskin on mitään huomattavaa eroa, vaikka varaajan hyötysuhde voikin olla hieman parempi, jos se kuitenkin on päällä 247. Eikä nuo teevedet ihan helpolla kenenkään kukkarolle käy, toisin kuin suihkuvedet.

      Itselläni on käytössä ääretön määrä ilmaista puuta, joten ensisijaisesti lämmitän sillä mökin ja vedet. Sähkö on epätaloudellisuutensa takia ainoastaan hätävarana, jos olen vaikka pitkään pois kotoa.

    • Anonyymi

      "Kuumaa hanavettä ei suositella käytettäväksi ruokiin tai juomiin"

      Mutta minä huuhtelen esim. salaatit suoraan kraanan alla lämpöisellä vedellä.
      Niihin jää aika paljon vettä, kun syön salaatit. Eikö se olisi vaarallista? Olen nyt kuitenkin hengissä, uskokaa vaan.
      Entäs sitten hampaiden pesu. Silloin huuhtelen suuni suoraan lämpöisellä kraanavedellä.

      • Anonyymi

        Ei suositella eikä koskaan ole suositeltu, bakteeririski on merkittävästi suurempi varsinkin jos varaajan lämpötila on säädetty matalalle.

        Ei myöskään suositella syömään lunta tai juomaan lätäköstä mutta tuskin siihenkään kuolet, aluksi voi tulla vatsatauti ja sitten sinulla on immuniteetti kyseiselle bakteerikannalle. Samoin käy toisinaan, kun lähtee ulkomaan matkalle tai koronavouhotuksessa, saat pienen flunssan ja sen jälkeen sinulla on jonkin aikaa immuniteeti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suositella eikä koskaan ole suositeltu, bakteeririski on merkittävästi suurempi varsinkin jos varaajan lämpötila on säädetty matalalle.

        Ei myöskään suositella syömään lunta tai juomaan lätäköstä mutta tuskin siihenkään kuolet, aluksi voi tulla vatsatauti ja sitten sinulla on immuniteetti kyseiselle bakteerikannalle. Samoin käy toisinaan, kun lähtee ulkomaan matkalle tai koronavouhotuksessa, saat pienen flunssan ja sen jälkeen sinulla on jonkin aikaa immuniteeti.

        Bakteeriski ei kyllä ole se ensisijainen syy olla käyttämättä kuumaa vaan se että kuumaan veteen liukenee putkistoista mukaan paljon herkemmin metalleja ja kemiallisia yhdisteitä.


    • Anonyymi

      Käytän aina kuumaa vettä raanasta ruuan laittoon ja kahviin Asun vuokralla kerrostalossa joten se lienee edullisinta minulle. Kun vieläensin lorottelee jonkun aikaa kuumaa vettä ulos niin saa puhtaampaa ja kuumempaa. Aivan samoin kuin kylmää vettä pitää vähän aika laskea ennenkuin se on kylmää eikä seisoneen makuista.
      Vatsavaivoja ei ole ikinä ollut moisen takia.
      Aamukahviakaan ei tarvitse erikseen keitellä kun laskee kuuman veden suoraan pannuun. Helppoa ja vaivatonta ja nopeata!

      • Anonyymi

        Millä tavalla se kuumempi hanavesi on kylmää puhtaampaa? Emme nyt keskustele siitä milloin vesi ihmissilmin katsottuna näyttää puhtaimmalta vaan siitä onko siinä basilleja ja bakteereja tms. mahdollisesti enemmän missä tilanteessa. Ja tiedämme että lämpimässä vedessä bakteerit ja basillit ja likamolekyylit yleensä voivat kylmää paremmin, siis ei pidä käyttää ainakaan juoma- eikä ruokavetenäkään kuumaa vettä!
        Hanavesi ei kotitalouksissa eikä muuallakaan esim. suihkuissa saisi olla yli 65 asteista sillä sitä kuumemmalla vedellä on mahdollista aiheuttaa iholle palovammoja. Sinäkö "keittelet" kahvisi max 65 asteisella vedellä, irtoavatko mukavastikin aromit kahvista siinä lämpötilassa?
        Muistan eräänkin lääkärin joka sanoi ettei suosittele juomaan hanavettä joka on seissyt huoneenlämmössä tunnin verran...


    • Anonyymi

      Jos tarvitsee vain kupillisen teetä, niin mikroaaltouuni on hyvä. Se kohdentaa energian sinne, missä sitä tarvitaan.

      • Anonyymi

        Niin juurikin noin.


    • Anonyymi

      Kaikkein halvimmaksi tulee, kun ei juo teetä ollenkaan. Ei mene rahaa teepussien ostamiseen eikä veden keittämiseen. Ihminen pärjää kyllä ilman teetä.

      • Anonyymi

        Voihan jättää juomiset kokonaan, jo parin- kolmen vuorokauden jälkeen alkaa helpottaa kummasti eikä maksa paljon.


    • Anonyymi

      V-naista niin näkynyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe