Älkää dissatko yksin syöviä

Anonyymi

Olen ihminen, joka ajattelee liikaa. Tiedostan, että tässä viestissä varmasti heijastuu ainoastaan minun negatiiviset tunteet itseäni ja ympäristöäni kohtaan ja varmasti teen 99% ajasta vääriä tulkintoja muiden tarkoitusperistä. Joten ota tämä teksti ennemmin itsereflektionani. Koko teksti syntyi muutenki siitä, että triggeröidyin Laura Honkasalon kirjan otsikosta "Pöytä yhdelle". En ole kirjaa lukenut. Ymmärrän, että kirjan teemana on yksinäisyys ja otsikon on tarkoitus metaforisesti johdattaa käsitellyn teeman äärelle.

No miksi triggeröidyin? Koska aika usein syön buffet-ravintolassa yksin. En koe, että se johtuisi täysin siitä, että olisin yksinäinen ihminen. Usein olen vain spontaanisti keksinyt lähteä syömään ulos yksin. Viihdyn ravintolassa sekä yksin että ystävien kanssa.

Mutta onko ravintolassa sitten niitä, jotka katsovat yksin syöjää vähän säälien? Onko yksin syöminen nyt taas jokin etikettiturhuus, josta sisäisesti koulukiusaajan tasolle jääneet voivat sitten keskenään pönkittää olematonta itsetuntoaan?

Minulla on sen verran hyvä itsetunto, että minulle yksinsyöminen ei ole koskaan ollut ongelma. Minun ei tarvitse hakea oikeutusta ja hyväksyntää ympäristöltäni. Minua eivät ulkoiset mielipiteet kiinnosta. Söin sitten yksin tai ystävän kanssa, minä tulen ravintolaan syömään vatsan täyteen enkä pönkittämään kiiltokuvaa muiden silmissä.

Ravintolakokemukseni toki rajoittuvat melkein kokonaan buffetteihin. Ehkä sellaisissa "perinteisissä" ravintoloissa (pöytiintarjoilu) tulee enemmän käytyä ystävien kanssa. Mutta en kyllä näkisi mitenkään nolona sitä, että sellaiseenkin menisin yksin. Tarjoilin tehtävänä ei ole arvostella asiakkaita, joten jos satut olemaan tarjoilija, joka on ajatellut yksin syövästä jotain tyyliin, että "voi raukkaa, eikö tuolla ole yhtään ystävää" niin mene itseesi. Et tiedä asiakkaasi taustoista mitään, joten älä oleta ja tee johtopäätöksiä. Mitä jos ihminen vaikka nauttii syödä omassa rauhassa? Jotkut nimittäin nauttivat. Älä pidä sitä outona, sinä et ole maailman napa.

Ja jos olet ravintolassa omassa kaveriporukassa katsonut muihin pöytiin ja tirskunut sille yksin syövälle, niin mene myös itseesi. Oma itsetuntosi ei kestäisi syödä yksin, joten olet vain kateellinen.

Noin, tuli taas kärkästä tekstiä. Se on mun tyylini, en ole vihamielinen. Haluan vain maailmaan lisää ymmärrystä siihen, että älkää vetäkö johtopäätöksiä kenestäkään hepposin perustein vain siksi, että joku on erilainen kuin se sinun oma kuplasi. Yksin syövä ihminen ei välttämättä ole elämässään oikeasti yksinäinen. Antakaa ihmisten olla erilaisia, jotta täällä olisi introverteillekin tilaa hengittää. Kaikki eivät nimittäin nauti sosiaalisuudesta.

3

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse menen useinkin ravintolaan yksin enkä usko, että oikeasti lähes kukaan ulkopuolinen ajattelee noin. Usein tuo ajattelu tulee vain itsestä, mutta kukaan muu ei asiasta piittaa. Tietenkin, jos näytät syödessäsi surkealta niin sen voi joku huomata, mutta tuskin muuten.

      Yksin syöminen ei Suomessa ole mitenkään harvinaista eikä monet yksin syövistä ole yksinäisiä tai edes yksin asuvia. Liikematkailijat tai poliitikot ja normaalit työmatkalaiset (myös Suomen sisällä matkaavat) usein syövät yksin eikä siinä ole mitään erikoista.

      Kirjan otsikko on mitä on, mutta kirjan tarkemman kuvailun mukaan tuo otsikko on lähinnä vertauskuva.

    • Anonyymi

      Minusta on kivempi jos on enemmän yksin syöjiä ettei ole meteliä niin paljon. Ne on yksinkertaisia jotka ihmettelee yksin syöjää.

    • Anonyymi

      Ihmiset tujottelee yleensäkin enemmän yksin likkuvia koska silloin ei ala kaveri(t) tuijottaa takaisin. Osa tietysti katselee myös koska ovat kiinnostuneita ja yksin liikkuville sen voi näyttää paremmin kuin parille tai isommassa porukassa olevalle. Itse en ainakaan mene yleensä koskaan juttelemaan sinkullekaan porukassa, vain yksin liikkuvien kanssa. Osa sitten kiusaajia jotka etsii aina uhria jolle naureskella. Heikosta itsetunniostahan siinä on kyse jos tarvitsee naureskella toisile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe