Kun keittiömestari on lihan syöjä, niin hän on huono kasvis kokki.
Laatu syntyy kokemuksesta ja samalla aallonpituudella olemisesta.
Ei riitä, että lihansyöjä kokki on hyvä kokki.
Pitää olla kasvissyöjä, muuten ruoka ei ole hyvää.
Lihasyöjä kokki käyttää samaa veistä kuin lihan leikkaamisen.
Lihasyöjäkokki paistaa vegeruoan samassa öljyssä kuin lihan paistaminen.
Lihasyöjäkokki on ilman luovuutta. Hän on oppikirjakokki, mistä ei ole iloa kasvissyöjälle.
Lihasyöjäkokilla on vaara pelkistää kasvisruoka perunaan ja kaskisnakkiin.
Lihasyöjäkokki ei erota vegetuotteissa laatua ja huonoa vegetuotetta.
Lihasyöjäkokki ei tunne kohde asiakkaansa eikä osaa palvella heitä, koska ei arvosta kasvisruokaa.
Huono maku, huono tuote, ei sielua.
Huono lihasyöjä kokki ajattelee "ei liha tapa", jos vaikka sekoittaa vöneriin lihaa.
Ja niin edelleen.
Puhumattakaan pienistä munauksista.
Pieni munapala parantaa padan.
Voissa paistettu vöneri on hyvää.
Ei edes suuryritykset erota muna ja maitoa kasviksista.
Vanha tarina uudelleen ja uudelleen.
Lihansyöjä on huono vegekokki
12
1372
Vastaukset
- Anonyymi
Lienee jäänyt lääkkeet ottamatta kun tuollaista humpuukia kirjoittelet. T. Keittiömestari
Jep. Tosi keittiömestari osaa ja tietää ja toimii oikealla tavalla. Mä ainakin pesen työvälineeni kanssa.
- Anonyymi
laadidaa pääs kiinni ja syö kun normaalit ihmiset
- Anonyymi
Kasvissyöjä ja vegaani ovat usein eri asioita, joten älä sotke asioita. Useimmat kasvissyöjät eivät ole niin tarkkoja asioista. Esimerkiksi suuri osa kasvissyöjistä syö maitotuotteita. Ruokaloissa usein kasvisruoissa onkin maitotuotteita kuten voita ja kermaa.
Ja Suomessa vain 1% on vegaaneja.- Anonyymi
Ihan turhaan. Maidontuotanto on täysin kytköksissä lihan tuotantoon vai luullaanko, että lehmä tuottaa maitoa vain sen vuoksi, että on lehmä?
- Anonyymi
Empatiakyvyttömät ihmiset hyväksikäyttää puolustuskyvyttömiä eläimiä
Maito on lypsettävä ettei tule lemmulle utaretulehdusta. Maitoa tulee vaikkei vegaani siitä tykkääkään. Johonkin se on käytettävä. Miksei maitotuotteisiin jotka ovat terveellisiä?
"Kun keittiömestari on lihan syöjä, niin hän on huono kasvis kokki."
Mutta miksi kasvissyöjät matkivat tuotteissaan lihavalmisteita? Tofunakkeja, soijanakkeja, muupekonia sun muita.
"Pitää olla kasvissyöjä, muuten ruoka ei ole hyvää."
Länsimaiset kasvissyöjät ovat surkeita kokkeja minun kokemuksen mukaan. Jos haetaan hyviä kasvisruokakokkeja ja kasvisruokaperinteitä niin ne löytyvät Japanista. He tietävät tuoreiden raaka-aineiden ja käsittelyn tärkeyden, tunnistavat umamin eli natriumglutamaatin herkullisen, lihaisan, suolaisen maun, joka löytyy oikein hyvin kasviksista kun ne käsittelee oikein. Käsittelyssä on tärkeää se, ettei kasviksia muusata ja ruhjota tylsillä veitsillä vaan leikataan terävillä veitsillä ohuita paloja ja mahdollisimman vähän kasvisolukkoa vaurioittaen. Kasvisolukon vaurioittaminen tylsillä veitsillä käynnistää välittömän pilaantumisen. Ohuet palat maksimoivat leikatun pinta-alan ja herkullisen umamin maun.- Anonyymi
Kasvissyöjäkin tarvitsee proteiinia. Perinteisten papujen, tofun ja seitanin lisäksi on ihan kiva välillä syödä noita feikkilihoja, tosin eivät ole useinkaan kovin onnistuneita, eikä kasvissyöjä yleensä edes kaipaa lihan makua ,mutta ehkä aloitteleville ja sekaravintoon tottuneille nuo ovat avuksi.
Anonyymi kirjoitti:
Kasvissyöjäkin tarvitsee proteiinia. Perinteisten papujen, tofun ja seitanin lisäksi on ihan kiva välillä syödä noita feikkilihoja, tosin eivät ole useinkaan kovin onnistuneita, eikä kasvissyöjä yleensä edes kaipaa lihan makua ,mutta ehkä aloitteleville ja sekaravintoon tottuneille nuo ovat avuksi.
”Kasvissyöjäkin tarvitsee proteiinia. Perinteisten papujen, tofun ja seitanin lisäksi on ihan kiva välillä syödä noita feikkilihoja…”
Proteiini on ihan oikea perusravintoaine, ei pelkkä nimi. Ei ruokaan tule enemmän proteiinia, jos sen kääräisee kuoreen ja kutsuu sitä makkaraksi. Kasvisten feikkaaminen lihajalosteiksi on typerää raaka-aineen väärinkäyttöä. Lihan leikkuutähteet ja sellaisenaan heikosti syötäväksi sopivat osat paranevat kun ne jauhaa makkaraksi ja parantaa säilyvyyttä nitriitillä, suolalla, savustamisella ja/tai fermentoinnilla.
Kasviksille muusaaminen ja kuoreen pakkaaminen sen sijaan on idiotismia ja alkuperäisen idean eli säilyvyyden ja syömäkelpoisuuden parantamisen vastakohta. Kasvikset alkavat pilaantua heti kun niiden solukkoa rikkoo eli muusaa ”makkaraksi” tai muuksi lihaa matkivaksi tuotteeksi. Kasvikset säilyvät parhaiten kokonaisina ja omissa kuorissaan ja maistuvat parhailta ihan kasviksina ja oikein pilkottuina.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Kasvissyöjäkin tarvitsee proteiinia. Perinteisten papujen, tofun ja seitanin lisäksi on ihan kiva välillä syödä noita feikkilihoja…”
Proteiini on ihan oikea perusravintoaine, ei pelkkä nimi. Ei ruokaan tule enemmän proteiinia, jos sen kääräisee kuoreen ja kutsuu sitä makkaraksi. Kasvisten feikkaaminen lihajalosteiksi on typerää raaka-aineen väärinkäyttöä. Lihan leikkuutähteet ja sellaisenaan heikosti syötäväksi sopivat osat paranevat kun ne jauhaa makkaraksi ja parantaa säilyvyyttä nitriitillä, suolalla, savustamisella ja/tai fermentoinnilla.
Kasviksille muusaaminen ja kuoreen pakkaaminen sen sijaan on idiotismia ja alkuperäisen idean eli säilyvyyden ja syömäkelpoisuuden parantamisen vastakohta. Kasvikset alkavat pilaantua heti kun niiden solukkoa rikkoo eli muusaa ”makkaraksi” tai muuksi lihaa matkivaksi tuotteeksi. Kasvikset säilyvät parhaiten kokonaisina ja omissa kuorissaan ja maistuvat parhailta ihan kasviksina ja oikein pilkottuina.Jotkut pavut sisältävät enemmän proteiinia kuin liha, samoin myös herne on proteiinipitoinen. Kasvismakkaroissa onkin yleensä käytetty soijajauhoa tai herneproteiinia. Jos noita tuoteselosteita jaksaa lukea niin soijajauhoa on usein myös lihapitoisissa makkaroissa teurasjätteiden lisäksi.
Hyvä kasvisruoka on sellaista, jossa kasviksia ei ole keitetty tai paistettu niin, että ovat ihan muusia (mun makuun keitettyjen ja uunissa paistettujen kasvisten on hyvä olla vähän rapsakoita). Kasvisruuan makua voi parantaa joillain mausteilla, esim. suola on ihan hyvä ja erilaiset yrttimausteet, miksei pippurikin ja vaikka valkosipuli, jos sopivat ruokaa, jota on laittamassa.
Itse en kauheasti välitä ihan kaltaisista kasvistuotteista. Tofu on ihan hyvä tuote ja itsekin olen käyttänyt, soijarouhe ihan jees. Proteeiinia saa myös erilaisista palkokasveista, jos maha vain kestää niitä.
Itse olen sekasyöjä, vaikka syönkin kasvisruokiakin aika paljon. Punaista lihaa syön kuitenkin tosi vähän ja jos joskus ostan, niin pääasiassa jauhettua sianlihaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5853889Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483328- 382801
Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662769Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192154- 322101
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni121977- 291865
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171810Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471759