Kauppaketjuja ei vetytankkausasemat kiinnosta.

Anonyymi

Mistä se johtuu että sähköautojen latauspisteitä kyllä kehitellään, mutta yksikään isompi kauppaketju ei edes alustavasti suunnittele mediassa vetytankkausasemaa? Vain sähköautojen latauspisteitä rakennellaan kovasti. Luulisi että edes joku firma laittaisi kokeeksi yhden vetytankkausaseman pystyyn ihan vain imago mielessä kun kerran ne vetyautot ovat niin mahtavia laitteita ja "syrjäyttää" sähköautot? Miksi mikään firma ei halua olla edelläkävijä ja saisi varmasti nimensä moniin lehtiin uutisartikkelin muodossa, josta ilmaista valtakunnallista mainosta?

Tässä muutama syy:

Vetyautoja ei ole. Ei ole myöskään vetyautoilijoita eikä sitä kautta voida houkutella MAKSAVIA asiakkaita. Kallis vetytankkausasemassa on kuitenkin taustalla kuluja vaikka siitä ei kukaan tankkaisi. Iso riski että se joudutaan myymään halvalla ulkomaille ja purkamaan pois, josta merkittäviä tappiota (tapaus Woikoski). Myös lupa-asiat voivat tuottaa ongelmia, sillä vähintään 100m suojaetäisyys vetyaseman räjähtämisvaaran takia voi tuottaa ongelmia yrittäjälle miten vetytankkausaseman saisi tontille järkevästi sijoitettua. Ja ennenkaikkea se ei tuo rahaa, koska vetyautoilija tankkaa nopeasti noin 5min eikä lähde ostoksille välttämättä vaan jatkaa vain matkaansa (ellei sitten 20min välipaineistuksen takia käy ostoksilla). Mainostilaa voi ostaa ihan rahalla eikä vetytankkausaseman muodossa ja samalla rahalla saa varmasti todella ison kampanjan, josta enemmän hyötyä liiketaloudellisesti.

Ei kauppaketjuja kiinnosta vetytekniikka vaan maksavat asiakkaat. Ja sähköautoilijat ovat nyt tämän päivän maksavia asiakkaita, joten heille kannattaa latauspisteitä rakentaa kun odottaessa latausta tulee monesti ostettua jotain ajankuluksi.

Facebook "Latausverkosto - Nyt!" voi seurata ympäri Suomea miten latausverkosto kehittyy ja se on paras todiste siitä että joka kuukausi muutama latauspaikka tulee lisää eri firmojen yhteyteen.

Joten... ajoakkujen ja latausverkoston kehittyminen syrjäyttää lopulta vetyautot. Sen takia firmat eivät ole kiinnostuneita vetytankkausasemista, sillä se on hukkainvestointi kun riskeihin aidosti tutustuu.

https://www.facebook.com/groups/LatausverkostoNyt

https://www.pitajanuutiset.fi/paikalliset/4072469

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17091514/vetytankkausverkoston-tappaa-lopulta-isot-ajoakut-ja-akkutekniikka-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17449806/miksi-edes-yhta-ainoaa-vetyasemaa-ei-saada-pystyyn

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254273/vetyautojen-maarat-eri-maissa-prosentteina

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254624/vetyinfran-rakentaminen-on-mahdottomuus-

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      TB asemat oottaa että muunnetaan vetyasemiksi juu

      TM lehti kertoi että se ei ole konsti eikä mikään tehdä vedynjakeluverkosto jos vain rahaa ja halua riittä

      Haluja on nyt kun venäjän kaasu ja öljy loppuu

      • Anonyymi

        Miksi pitäisi alkaa rakentamaan vedynjakeluverkostoa? Vetyaseman voi toteuttaa vaikka siirrettävällä vetysäiliöllä ja tarvittavalla tankkaustekniikalla. Näinhän toimitaan bensiinin ja dieselinkin jakelussa.


    • Anonyymi

      "TM lehti kertoi että se ei ole konsti eikä mikään tehdä vedynjakeluverkosto jos vain rahaa ja halua riittä"

      Linkki olisi kiva tuohon artikkeliin.

      Ja sanoit ne kaksi taikasanaa mikä on ollut jo pitkään esteenä useammassa maassa vetyautojen voittokululle: Halua (kannattavaa liiketaloudellisesti) ja rahaa (valtavasti pääomaa). Netissä voidaan aina fantasioida, mutta reaalimaailma on sitten asia erikseen että miksi asiat eivät kuitenkaan lähde rullaamaan. Siihen on syynsä miksi monessa maassa vetyautojen myyntimäärät ja vetyasemaverkosto on jäänyt vähäiseksi. Kun viitsii lukea tämän ketjun linkkejä niin keksit kyllä syyt.

    • Anonyymi

      "TB asemat oottaa että muunnetaan vetyasemiksi juu"

      En usko.

    • Anonyymi

      Voidaan siis kysyä missä ovat kaupalliset firmat jotka julkisesti haikailevat omalle tai viereiselle tontille vetytankkausasemaa? Ei taida olla ainuttakaan tällä hetkellä? VTT ainoana koittaa tontilleen hankkia joskus siirrettävän vetytankkauskontin tutkimuskäyttöön?

    • Anonyymi

      Turhaa haikailua. Kotikaupunkiini tuli nestekaasutankkausasema keväällä, mutta en ole koskaan nähnyt siellä ketään.

      • Anonyymi

        Ei taida olla Suomessa yhtään nestekaasulla liikkuvaa autoa joka pystyisi tankkaamaan jakeluasemalta. Jos joku on tehnyt muunnoksen, autossa käytetään trukkipulloja joita saa suhteellisen helposti vaihdettua täyteen palvelupisteissä.


    • Anonyymi

      Oliko TM juttu vedystä että asemat on helppo perustaa nykyisille polttoaineasemille ja kaasuputket käy myös vedyn säilömiseen ja siirtoon

      sijoittajat on nyt liikkeellä kun Putin teki mitä teki

      • Anonyymi

        Vetykontin (säiliö ja jakelumittari) voidaan tuoda helposti minkä tahansa jakeluaseman tontille jos se on riittävän suuri turvaetäisyyksien vuoksi. Ei vetyä tarvitse siirtää kaasuputkistossa, se kulkee säiliöautolla kuten bensiinikin.


      • Anonyymi

        Ehkä näin, mutta 150m turvaetäisyys vaaditaan vetytankkauspisteen ympärille. Se saattaa "hieman" rajoittaa kelvollisia paikkoja.


    • Anonyymi

      Ei ole edelleenkään yksikään kauppaketju julkaissut artikkelia vetyautojen kannattamisesta. Vain Hyundai Finland kun koittaa myydä vetyautoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe