Haluaisin löytää älykkyyosamääräni

Anonyymi

Miten voisin selvittää älykkyysosamääräni jollain nettitestillä ku ne kaikki on nii vaikeita niiku niissä on jotai kuvioita mistä en tajua paskaakaan ja ne kestää yli 20min.
Oisko kellään linkata sellasta helppoa testiä mikä ei kestä kauaa tehä.

5

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älykkyystestit usein mittaavat pelkästään loogista ajattelukykyä, ei älykkyyttä, ja lähes aina erilaisilla kuvioilla. Jos et tajua kuviotestejä niin ehkä sinulla sitten on huono looginen ajattelukyky?

      Tiedän yhden kirjan jossa kerrotaan tarkemmin miten nuo kuviotestit toimii ja mistä voi olla apua: "Menestyksen avain kaikkiin älykkyystesteihin" vuodelta 1994. Voi ehkä löytyä kirjastoista ja voi olla vastaavia uudempiakin kirjoja olemassa.

      Jos ilmaisen testin haluat niin suosittelen kyllä Mensan nettitestiä, mutta tuokin on kuviotesti ja aikaa 25 minuuttia (ja kuten tuolla lukee niin siitä virallisesta testistä saa tarkemman tuloksen): https://www.mensa.fi/wordpress/?page_id=27

    • Anonyymi

      Älykkyysosamääräsi on jo selvillä.

      • Anonyymi

        Älykkyys ja keskittymiskyky eivät ole sama asia. Elämä potkii silloin, kun keskittymiskyvyn rajaamassa ajassa ei älykkyys riitä ratkaisemaan niitä ongelmia mitkä on pakko ratkaista. Älykkyyden voi usein korvata pidemmällä työnteolla, mutta keskittymiskyvyn puuttuessa se ei onnistu. Siksi ADHD ja vastaavat ovat niin ikäviä vaivoja.

        Älykkyystestit varsin usein mittaavat älykkyyttä olettaen, että keskittymiskyvyn puuttuminen ei keskeytä tehtävien ratkaisemista. Ajallisesti riittävän lyhyiksi rajoitetut tehtävät toki toimivat tässäkin, kunhan niitä ei yritä tehdä kaikkia kerrallaan eli pitää yksittäisten tehtävien välissä aina tauon.


    • Anonyymi

      pisa testi 🤣miksi virossa on eri suunta, kun suomessa .
      Siis jos kehitysvammaisia otetaan maahan niin kyllä se näkyy koulutuloksissa !!!

    • Anonyymi

      Mensalla ilmaisia netitestejä; kuvioita tosin vain, siis testaa kuviologiikaa.
      Ruotsilla on nopea testi, olisko 10 min., ja Romanialla hidas, joka antaa 2 min joka kuvioon. Noi taitaa näyttää vain johonkin 125 asti. Sit on Suomen, Norjan (en tiedä onko sama kuin Suomen tällä hetkellä), Tanskan.
      Jos saa päälle 130 (mensalaiset kalibroi sen niin, olisko Norjan testissä), voi yrittää Mensaan (ei kovin vakava testi, ja ei saa tietää äo:ta, vain sen, pääseekö Mensaan vai ei, eli sillä testillä ei ole kuin pivot-tarkkuus top 2%:ssa, joka usein koorreloi äo:n kanssa), ja jos saa alle, niin siitä lukemasta alennettava 10 pistettä (ilmoittajien keskiarvo 120-130 eli top 5% ei täsmää), jota pidän tarkkana niin matemaattisesti kuin omalta arvioltani.
      WAIS-IV on enemmänkin sellainen testi, joka on kattavampi, muttei ole ilmaisversiona, jollaisia tosin on osin, muttei kalibroituja, ja vaikeampia tai hitaammin selvitettäviä kuin noin Mensan testit.
      Vaikka tekisi psykologilla testejä, niin niidenkin tulokset eroaa toisistaan melkoisestikin, ja Mensan hyväksymissä testeissä on samaten isojakin eroja mitä joku niistä saa äo:ksi. Wikipedian sivulla on joku taulukkko, jossa testattu kolemlla testilla muistaakseni, joissa olis usein isojakin eroja, ja se on miten asia on kaikissa testeissä, vaikka moni ilmaisista nettitesteistä saakin yleensä sen noin 125, jos ei jokuen pojoin päälle, sen ollen keskinkertainen tulos, ja vastaa noin 115:ta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe