Jauhelihapullat säästä 4.50 valmistuskerralta

Anonyymi

Teimme ennen jauhelihapullat perinteisesti kilon paketista jauhelihaa n 12€ paketti.
Nyt olemme tehneet 50% kasvisversion ja on aivan huitsin hyvää....

Tässä tämän päiväinen versio
400g jauhelihaa 2d tummaa soijarouhetta ( kuivattua) 1 d jauhoja mausteet oman maun mukaan. Alussa emme osanneet maustaa seosta , mutta nyt kun on maut löytyneet , niin emme enään palaa vanhaan.

3d rouhetta ja jauhoja imevät nestettä niin että lihapullia tulee n 800g ja säästöä rahallisesti 45% koska kuiva-aineet maksavat n 50c ( 400g j-lihaa = 4.80€ 50c =5€
Satsista syö noin 5 kertaa ja aterian hinta jauhelihapullien osalta noin 1€

Tulee rahallista säästöä ;) tulee terveellisempää ;) tulee hyvä mieli kun maailma pelastuu;)

70

5531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Etkö ole jo huomannu ettei vähentäminen mitään auta , kun myynti pienenee niin kohta tuo sinun puolikiloa maksaa saman 12e , tai pureskele kynsiä niin säästät 100% miinus mausteet , ja maailma pelastuu.... idunpurijat taas vauhdissa.

    • Anonyymi

      En ole mikään idunpuria, ihan valkoinen hetero mies jolle pihvikin maistuu.
      Mutta säästöä tulee se 45% maksoi se jauheliha mitä tahansa ja 90 % jos jättää joskus lihan kokonaan pois.

      Tässä vielä tarkempi laskelma
      Vegelihapullia tuli 29kpl ja ateriaan menee 4 kpl joten 7,25 ateriaa satsista saa ja jos tekee kastikkeen kera niin alle € ateria maksaa. Säästetyllä rahalla voi ostaa vaikka olutta;)

      Jos taloudessa on tiukkaa tai haluaa muuten vaan säästää. Niin on helppoa lisätä soija ja härkäpapu tuotteita ruokavalioonsa. Näissähän on proteiinia paljon ja juuri proteiini on kallista. Kalakin hinta on noussut jo 50%

      Harmitti kun lihansyöjiä syylistettiin, mutta ajattelin silti kokeilla kasvisproteiinin lisäystä ja tuskin entiseen 100% lihaan enään palaan .

    • Anonyymi

      Pelkät soijapullat kamalia, ei taida soija lihan seassakaan olla hyvä, mutta voisi joskus pienen määrän kokeilla. Sienijauhelihapullat sen sijaan ovat parempia kuin pelkkä jauheliha ja saa ilmaiseksi jos metsä kävelymatkan päässä. Herkkusienikin olisi halpaa, mutta ei läheskään sekasienten veroista. Punajuuri myös hyvä ja voihan muitakin kasviksia kokeilla.

    • Anonyymi

      Niin, vaatii vähän opettelua, että saa rouheista maukasta. Tänään onnistuimme tekemään todella maukkaita ja rakenteeltaan täydellisiä vegelihapullia.'

      Siitä innostuinkin aiheesta kirjoittamaan.

      Itse kerään pääasiassa herkkutatteja ja suppiksia. En tykkää sekoittaa sieniä mihinkään. Tykkään tehdä sienikastikkeen tai laittaa joskus pizzan päälle.
      Nämä on tietysti maku ja tottumusasioita.

      Minulla on kokemusta ruuanlaittamisesta ihan muillekin, noin 30 hengelle valmistin ruuat virkani puolesta ja nykyään olen vain kotikokki.

      Kyllä nämä rouheet ovat erittäin kehityskelpoisia ja olenkin opetteluvaiheessa niiden kanssa. Nyt tuli onnistuminen ja edelliskerralla ei oikein maku onnistunut.
      ( Tuli silti syötyä, kannattaakin tehdä vähän pienempiä satseja alussa;)

      Ei kannata heittää soppakauhaan nurkkaan ,jos ei heti onnistu.....
      Nyt ratkaisevaa oli, että rouheeseen imeytettiin makua pannulla öljyssä paistaen ja mitään vedessä turvotusta ei tehty, toki lisättiin nestettä pannulle samalla.

      Kannattaa kokeilla eri ohjeita ja kyllä se maku siitä löytyy....

    • Anonyymi

      Jaa, mitä ne lihapullat sitten on?
      Kyllä lihapullat on jauhelihasta, jauhelihapullia ei ole olemassakaan.

      • Anonyymi

        Parempi kysymys on, että millaista on kaksi- ja kolmiulotteinen soijarouhe. Yksiuloitteisen jauhon vielä ymmärrän


    • Anonyymi

      Hyviä olivat ja seuraavaksi teen 50-60% jauhelihapihvit uunissa, ostan aina 10% tai vähemmän rasvaa sisältävää jauhelihaa. Silti tulee iso säästö kun jatkaa soija tai härkäpapu rouheella nimettiinkin nämä fiftysixty tuotteiksi.

      Kauppojen sekoitukset ovat kalliita kilohinta huitelee 10€ paikkeilla vaikka raaka-aine on halpaa? Tässä valmistajat rahastavat boomilla

    • Anonyymi

      Jep AP täällä taas. Fiftysixty
      Nyt teimme 2 vuokaa jauheliha perunasosetta uunissa ja 350g 10% rotukarjan j-lihaa
      Sekä 1 desi tummaa kuivattua soijarouhetta ( märkänä 200g). Pari sipulia ja mausteita. Perunamuusi tuli kuivatuista perunahiutaleista. Helppoa ja hyvää.

      Ihan kotivaraan ostimme noita rouheita ja kun opettelimme niitä käyttämään, niin huomasimme että tulee iso säästö 100% lihaan verrattuna

    • Anonyymi

      Jep, taas....
      2x 350g 10% rotukarjan jauhelihaa 3,5d tummaa soijarouhetta johon on mausteet imeytetty pannulla oliiviöljyllä. Pari sipulia ja munaa desi kaurasuurimoita mausteet.
      Tuli 51 kpl n 21g lihapullia ja maksoi 10€ ja jos vaikka 5 lihapulaa riittää aterialla niin 1€ on lihapullien osuus per ateria.
      Tässä mallissa 700g jauhelihaa muuttui 1071 g valmiita lihapullia, hieman valui pellille lähinnä oliiviöljyä, muuten lihasnesteet pysyivät hyvin sisällä. Kiertoilmauunissa 225 astetta ja samalla tuli lämpöä kämppään

    • Anonyymi

      Antaa rotukarjun syödä soija lihaksi ja sen jälkeen tehdään karjusta 100-prosenttiset karjunlihapullat. Toisen kankun voi säästää joulukinkuksi.

    • Anonyymi

      Mulla kanssa makaronilaatikkoon tummaa soijaa kasvisliemessä turvotettuna. Paistan sen pannulla sipuliin, suolan, mustapippurin ja savupaprikan kanssa. Keitän makaronit, teen valkokastikkeen johon lisään juustoraastetta. Lapsenlapset tykkää. En edes kerro, että tässä ei ole lihaa.

      • Anonyymi

        Kun ei kukaan kysy.


    • Anonyymi

      Jep, taas on kehitystä tapahtunut.. AP osalta
      Eilen oli kokeilussa burgeripihvit härkäpapurouheesta ja leivoin siinä gluteenittomat sämpylätkin samalla.

      2 desiä hprouhetta turvotettuna kuuman veden 3 ds ja mausteiden kanssa, lisäksi 1 sipuli pilkottuna ja 1 porkkana raastettuna jotka myös kuulotettiin pannulla.
      Lisäksi 2 ruokalusikallista Tef-jauhoja sekä tattarileseitä 0,5 ds
      Mausteina valkosipuli, mustapippuri ,savupaprika , chilikastike ja ketsuppi ja 2 kananmunaa. ( turvottaa kannattaa pitkään jotta papurouhe ehtii pehmentyä, vaikka yön yli jääkaapissa. 3 h huoneenlämmössä on myös ok)
      Pannussa sitten paistopintaa molemmin puolin, ja loppukypsennys puoiliteholla.

      Hampurilaisissa maku tulee lisukkeista ja kastikkeesta ja olivat aivan huippuhyviä 4 henkilön raadin mukaan. Todellakaan ,mitään eroa maussa, ei voi juuri havaita verrattuna täyslihasta tehtyihin

      Pihvejä tuli 10kpl ( a 50g ja 15c) ja koko satsille hintaa n 1,50€ Lisäarvoa tulee terveellisyydestä ja korkeasta proteiinipitoisuudesta.
      Harvoin onnistun ensimmäisellä kerralla, uuden ruuan kanssa. Toki paistoin koepihvin ja lisäsin vähän mausteita........

    • Anonyymi

      Jep, jatkoa...
      Niitä suurimoita lisäsinkin ainakin toisen 0,5 dl , kun oli vähän löysä taikina.
      Sämpylöihin meni 5dl jauhoja ja 350g maksaa jotain 2€ sämpylöitä tuli 8 kpl eli 25c kpl.

      Nämä kasvisruoka jutut on eineksinä kalliita, kannattaa opetella käyttämään noita rouheita. Meillä 4 aikuista söi hyvän ja terveellisen ateria aika edullisesti.
      1 hampurilainen 15c pihvi+ 25c sämpylä + lisukkeet max 50c = 90c hampurilainen ;)

    • Anonyymi

      Tässä kuvassa on juusto pihvin alla ja ostettu sämpylä joka löytyi pakasteen kätköistä.
      Minä olen maidoton ja gluteeniton, muut enempi `normaaleja`.....

      https://aijaa.com/WWU4vj

    • Anonyymi

      AP taas. Ostin 500g kuivia Kidneypapuja n 3e pussi. Liotin 16 h pari kertaa vettä vaihtaen. Keitin ilman painetta 5m ja vaihdoin veden. Keitin lopuksi painekattilassa 20 m.
      Huuhdoin pari kertaa ja punnitsin sain 1215 g valmista joka vastaa 5 prk eli 10 e satsia. Tämä oli koesatsi. Ostin tarjouksesta 7,5 kg ja halusin tietää paljonko pavut paisuvat liottaessa ja keittäessä. Nyt tiedän 2,4 kertaisiksi eli 7,5 x 2,4 = 18 kg

      Helppo laskea kun kilosta kuivia papuja tulee 10 prk papuja eli rahassa säästää n 14 e per kilo kuivapapuja. Ja änkyröille tiedoksi että sähköä kuluu 7 c. Edestä ja vettä samoin. Suuri säästö tulee kun ei tarvitse hakea autolla tai tilata netistä jatkuvasti.

      Juuri tein lihakastikkeen ja nakkasin 240g pakastettuja Kidney papuja sekaan loppuvaiheessa. Hyvää oli ja jatkumoa kasvisten lisäämiseen..

    • Anonyymi

      Nyt tehtiin Lindströmin jauhelihapullia, 680g 10% jauhelihaa 3dl soijarouhetta 2 isoa sipulia 2 munaa, tattari leseitä 2dl ja 5 pientä punajuurta ja lientä sekä soijakastike ja mausteet
      Valmiita lihapullia tuli 63 kpl( a 23g) ja ateriaan riittää 4 kpl kokonaispaino n 1,4 kg
      Hinnat >jauheliha 6,8e soija 1e munat 40c sipulit,leseet,mausteet 1,80= 10 e
      Pullat maksavat 16 c kpl ja ateria 64 c puolien osalta. Kun lisää perunamuusin 200 g porkkanaraasteen 50g ja Kidneypapuja 50g saa erittäin terveellisen aterian n 1e hinnalla
      Ateriassa on paljon proteiinia,kuituja ja erittäin vähän kovaa eläinrasvaa. Koko satsista on vain 68g rasvaa lihasta ja vähän munista, ateriaan kohden eläinrasvaa on noin 6g

      Nämä on erittäin herkullisen makuisia, säästö kokolihaisiin on 5,80 e ja paljon terveellisempi versio. Valmiit lihapullat on täynnä täyteaineita ja kovaa eläinrasvaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vanhaa tietoa, lihavuus aiheuttaa enemmän teston alenemista ja liikunta lisää sitä.
      Soijaa pitäisi syödä järjettömästi jotta sillä olisi sen suurempaa vaikutusta. Aasiassa syödään paljon enemmän soijaa kuin länsimaissa. Silti länsimaissa on ongelmia lisääntymisestä paljon Aasialaisia enemmän.

      En ole mikään vege ihminen, syön lihaa ja vältän prosessoitua teollisuus tuotteita joita myös ruuaksi kutsutaan. Otappa nakki käteen ja mieti että siinä on 28 % sian ihraa ja miten ihra tukkii sepelvaltimosi.
      T herra 186cm / 79 kg

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt tehtiin spagettikastike 350g jauheliha, 2dl soijarouhetta, iso porkkana raastettuna, iso sipuli pilkottuna ja jämä paprika sekä 40c tomaattipurki + pyre ja mausteet. valtavan hyvää....

      Laskeskelin että soijarouhetta on kulunut 9 kk aikana 1,85kg ja jauhelihaa säästynyt n 13kg ( 130€) ja soija rouhe noin 11€ säästöä rahassa on tullut n 120€.

      Samalla on käytetty niitä härkäpapurouheita, niitä en punninnut.

      Kovaa eläinrasvaa on jäänyt pois 1,3 kg meidän ruokavaliosta. Tämä kokeilu alkoi kotivaran hankkimisesta ja rouheiden käytön opettelusta.

      Mutta muuttuikin normaaliksi ruuan laittamiseksi, en olisi vuosi sitten millään uskonut ,että tästä tulee uusi normaali. Nyt tuntuisi hullulta tehdä 100% jauhelihasta mitään.

    • Anonyymi

      Tänään on vuorossa härkäpapu burgerit, eilen leivoin sämpylät uudella reseptillä jossa lisäsin taikinan joukkoon perunahiutaleita. Kuohkeuttavat ja lisäävät ruokaisuutta ja ovat lähes ilmaista ruokaa. Taikinaan meni 2 dl perunahiutaleita ja n 2,5 dl jauhoja 5dl vettä ,hieman öljyä ja siirappia. Tuotos oli 8 sämpylää n 700 g yhteensä.

      https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/mestari-10kg-perunahiutale

      Näitä hiutaleita vastaava määrä tuoreita perunoita olisi liki sata kiloa . Tosi kätevä kotivara. Jos on kiire niin tekee muusin nopeasti, vedenkeittimellä vesi kuumaksi ja hiutaleet sekaan, minuutin sekoittelu ja valmista on.

    • Anonyymi

      Nyt meni härkäpapu rouhetta 3 dl eli 200g ja turvotettuna sekä iso porkkana ja sipuli lisättynä reilu kilo massaa josta uunin kautta 10 kpl isoja burgerpihvejä.
      Rouheen osuus on 8,8 senttiä per pihvi. Ranet tuli pöhöttimessä ja aterialle hintaa tuli noin 1 €.

      Tietysti väliin tuli kastike, suolakurkku, tomaatti,punasipuli,jäävuorisalaatti ja hampurilaiset syötiin paperitaskusta joten tunnelma oli kuin olisi snäkarillä käynyt.

    • Anonyymi

      Fiftysixty lihapullat taas
      10% naudanjauhelihaa 700g
      3 dl tummaa soija rouhetta märkäpaino 400g
      2 sipulia 246 g. 2 munaa 120g. Tattarilesettä 1,5 dl n 200g
      Mausteet lisäksi
      Massaa tuli 1666 g josta kasviksia 846 g
      Pullat kiertoilmauunin 225 astetta ja reilu vartti uunissa.
      Pulliatuli 47 kpl ja noin 12 reilua ateriaa satsista saa😸

      • Anonyymi

        Hyi vittu miten pahan makuista on tuo soijarouhe. YÖKS!


    • Anonyymi

      Maku> siinäpä kysymys?
      Alussa maistoin soijan aika vahvasti, mutta siihen tottui muutaman kerran jälkeen ja maku tuntui hyvältä. Maustaminen on taiteen lajinsa ja oliiviöljyssä soijan turvottaminen pannulla , oli käänteentekevä maustamisen suhteen. Vedessä turvotus ei mausta soijarouhetta ja vaikka onkin yleisin ohje , niin en saanut vedessä turvottamalla maukasta mitenkään.

      Eli oliiviöljy pannulla kuumaksi ja soijarouhe sekaan, sitten savupaprika ja pippuri ja tilkka vettä. Turvotetaan sopivasti ja annetaan jäähtyä. jäähtyneeseen massaan sekoitetaan raaka jauheliha, sipuli, muna, tattarilese ja mausteet. Pyöräytä pulliksi ja laita 225 asteiseen uuniin. Ja sitten ääntäpäin :)

    • Anonyymi

      Papuja olemme lisänneet ruokavalioomme monella tapaa. Pavut on halpoja ja terveellisiä energian ja proteiinin lähteitä. lihakastikkeeseen menee aina Kidney papuja ja useimpiin salaatteihin. Eilen löysin pakasteesta kanajauhelihapullia ja keitimme riisiä kaveriksi. Avasin vielä purkin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja ihan hyvä päivällinen kahdelle aikuiselle pari kertaa. Olettaisin, että noin 1€ maksoi ateria. Lisukkeina oli porkkanaraaste, kurkkua ja tomaattia.

      • Anonyymi

        Katsohan joskus papupurkin kyljestä mistä päin maapalloa ne tulevat.

        Mielummin käytän kotimaista jauhelihaa kuin jotain kiinalaisia millä lie kasvimyrkyllä marinoituja klimppejä.


    • Anonyymi

      Hatherwood baked beans in tomato sauce. 69 c purkki valmistettu Italiassa. Pavut eu ulkopuolelta. Rasvaa 0,6 / 100g. Ihan hyvä ja maukas lisuke perusruuan kaveriksi. Lidl valikoimista näitä ostin varmuusvarastoon.
      Samoin tuli hankittua halvimpia hernekeitto purkkeja a 59c tasan 50 kpl varmuusvarastoon. Sama herkkukeitto maksoi kesällä 99 c ja nyttemmin laskenut 79 centtiin purkki. Minulla on erittäin hyvät veriarvot ja uskon että kovan eläinrasvan rajoittaminen on osa terveellistä ruokavaliota. En käytä mitään maitotuotteita ja makkara on suurin paheeni. Mutta yritän pitää eläinrasvan vuositasolla aika vähäisenä.

    • Anonyymi

      Eihän tuossa mitään säästä, kun joutuu ostamaan jauhelihan lisäksi soijaa.

    • Anonyymi

      Ihan nomikaupassa Vegesun soijarouhe maksaa n3€ 1/2 kg . Kuiva tuote imee itseensä nestettä ja turpoaa noin 1,5 kertaiseksi eli pussi vastaa 1,5 kg jauhelihaa.
      jos jauheliha on noin 10€ kg niin säästöä tulee 12€ ja koska soijarouheessa on vain 0,6% rasvaa niin kovaa rasvaa on vain se jauhelihan rasva. Minä käytän 7-10% rasvaa sisältävää naudanjauhelihaa ja valmiissa liha/soija sekoituksessa on kovaa rasvaa 3,5-5%

      • Anonyymi

        Monet pavut sisältävät proteiineihin kuuluvaa toksista lektiiniä, joka aiheuttaa äkillisen ruokamyrkytyksen.

        Suurimpina pitoisuuksina lektiiniä on punaisissa kidneypavuissa, josta johtuen lektiinin aiheuttamaa myrkytystä kutsutaan ”red kidney bean”–myrkytykseksi.

        Mitä tulee soijaan, niin siinä on 25 prosenttia hiilihydraatteja, joten ei sovi hiilihydraatteja välttelevän ruokavalioon. Lihassa ei ole lainkaan hiilihydraatteja.

        Terve ihminen syökin siksi lihaa.


    • Anonyymi

      Mun pullat eivät sisällä soijarouhetta mutta suht riittoisia ovat.

      400 g jauheliha
      Knorrin mexican soup johon kermaviili.
      Paprika mix. 3 eri väristä paprikaa.
      Sipulia reilusti. Vaikka 3 -4 kappaletta.
      Tex mex mausteseos. 1,5 kpl jauhe maustepussia.
      Jalopenoa reilusti.
      2 kananmunaa.
      Ruokakermaa purkki.

      175 astetta ja noin 45 minuuttia.

      Ranskalasten tai valkosipuli perunoiden kanssa.

    • Anonyymi

      Tuolla aiemmin kerroin kuivattujen papujen keittämisestä ja siinä tuo lektiini poistuu.
      Minulle tämä on mielenkiintoinen harrastus, lisätä kasvisravintoa, ajella E85 etanolilla , mökkeillä pörssisähköllä yms. Tuosta E85 autoilusta tein pitkän ajan laskelman ja on luettavissa Avensis osiossa.
      Syön lihaa, eilenkin teimme lihakastikkeen, toki siinä on reilusti sipulia ja porkkanaa seassa. Mutta soija on minulle aika tärkeä kalsiumin lähde, koska en voi käyttää maitotuotteita ollenkaan. Minulla on vähän harvinaisempi maitoproteiini yliherkkyys.
      Siis tofu on juustoni leivänpäällä aamuin illoin.

    • Anonyymi

      Noniin, lihaa syöty ja rupesi tekemään kevyempää sapuskaa mieli.
      Kasvishampurilaisia teemme ja otin oikein ohjeestani kuvan, jos haluaa täysin vegen niin jättää munan pois ja jos haluaa lihaisemman niin paistaa pekonit päälle.
      Reseptiä on korjailtu, kokemuksen myötä, siksi hieman sekava ja muotti on leikattu mustasta Oatly purkista, muotilla pellille ja 225 kuumaan uuniin.
      > https://aijaa.com/aBAlDX apn resepti

    • Anonyymi

      Edullista kanaruokaa
      Kilo kanajauhelihaa 5,23€ puolesta teimme ison makaroonilaatikon ja lisäsimme vaaleaa soijarouhetta joka oli pannulla maustettu ja turvotettu. Loppusta lihasta tein 10 pihviä sekaan sipuli 4 porkkanaa raastettuna, 1 muna tattarilesettä ja mausteet.
      Rahaa meni liha 5,23€ kauramaito 1,50 gluteeniton makaroni pkt 3,35 munat 3kpl 45c ja sipuli, porkkana, mausteet ehkä 1 € = n 12€

      Makaronilaatikoista syö 6-8 annosta ja pihvejäkin 6 annosta ( pihvien lisäksi tietty jotain) Tuollaiseen reiluun € pääsee aterialla. Meillä kuluu ruokaan noin 5€ / hlö / vrk ja mielestämme syömme terveellisesti ja silti edullisesti vaikka erikoisruokavaliota joudun noudattamaan.

      • Anonyymi

        Mistä saat kilon broilerin jauhelihaa alle 6 eurolla?


    • Anonyymi

      Teen lihapullat n. 350-400 gr kaupassa jauhetusta jauhelihasta, 1 kananmuna, mausteet ja vähän korppujauhoja. Annoksesta syö 2 henkilöä kerran ja hyvää on. Lihapullat ovat parhaita juuri valmistettuna.

      • Anonyymi

        Unohtui, että jauheliha maksaa n. 3,50 euroa.


    • Anonyymi

      AP taas. Me teemme aina isohkoja annoksia ja pakastamme osan. Samalla vaivalla tekee ja samalla välineiden tiskaamisella, mutta syö sitten useamman kerran.

      Teimme ison lasagne jossa 350g jauhelihaa ja 2d soijarouhetta. Iso vuoka josta tulee 6-8 annosta, sekaan meni n 4 isoa porkkanaa ja 2 sipulia.
      Minulla vatsa ja suolisto tuntuu tykkäävän kun lihaa ja kovaa eläinrasvaa on vähennetty. Nyt satoi meille lunta ja talvirenkaat on mökillä, pitää käydä asiat fillarilla kunnes tiet ovat + asteilla ja on turvallista hakea talvirenkaat mökiltä.

      • Oletko kokeillut kasvislasagnea? Minä en tee enää lainkaan lihalasagnea vaan korvaan lihan kukkakaalimuruilla. Tässä on hyvä resepti Marco Pierre Whitelta. Siinä käytetään puhtaasti kasviksista tehtyä ragua. Itse käytän kuitenkin lasagnelevyjä enkä sellerisiivuja.

        Lihansyöjille tämä menee täydestä ja kyselevät reseptiä. Aina on ollut yllätys kun kerron, ettei tässä ole lainkaan jauhelihaa vaan pelkkää kukkakaalta. Lihalasagnea parempi pämakuhan johtuu siitä, että kasviksista saa enemmän umamin makua kuin lihasta.

        https://assets.bbcmaestro.com/marco-pierre-white-s-vegetable-lasagne.pdf?utm_source=BBCM&utm_medium=social&utm_campaign=RecipeAwareness


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Oletko kokeillut kasvislasagnea? Minä en tee enää lainkaan lihalasagnea vaan korvaan lihan kukkakaalimuruilla. Tässä on hyvä resepti Marco Pierre Whitelta. Siinä käytetään puhtaasti kasviksista tehtyä ragua. Itse käytän kuitenkin lasagnelevyjä enkä sellerisiivuja.

        Lihansyöjille tämä menee täydestä ja kyselevät reseptiä. Aina on ollut yllätys kun kerron, ettei tässä ole lainkaan jauhelihaa vaan pelkkää kukkakaalta. Lihalasagnea parempi pämakuhan johtuu siitä, että kasviksista saa enemmän umamin makua kuin lihasta.

        https://assets.bbcmaestro.com/marco-pierre-white-s-vegetable-lasagne.pdf?utm_source=BBCM&utm_medium=social&utm_campaign=RecipeAwareness

        Pidän kovasti höyrytetystä kukkakaalista , ei siinä mitään...
        Mutta proteiinit on vaikea saada päivittäin ilman lihaa. Varsinkin kun maitotuotteita en voi käyttää lainkaan. Lue tuo viimeinen hernekeitto kokeiluni ja laita maustamisvinkkejä.
        Siksi yritän korvata lihaproteiinejä pavuilla ja herneillä kun niissä on kasveista eniten proteiineja. Kauraa myös syön paljon, puuro joka aamu ja 90% leipäni on 100% kauraa.
        T AP


    • Anonyymi

      Nyt tehtiin iso makaronilaatikko ja vieläpä ilman soijaa, hinnoissa T tarkoittaa alesta ostettua, ei punalappua.

      10% naudan jauheliha 350g 3,50€ T 1l kauramaito 1,50€ T gluteeniton makaroni 500g 2,50€ 2 isoa sipulia 4 keskikokosta porkkanaa + mausteet 0,50€ 2 munaa 0,30€ = 8,30€

      Aikuinen syö 7 ateriaa satsista = Noin 1,20€ ateria maksaa ketsupin kera. Tämä on sentään gluteeniton ja maidoton ateria. Uunin lämmittäminen vähentää vastaavasti okt lämmittämistä, niitä senttejä en huomioinut.

      Jos voi käyttää tavallista maitoa ja makarooneja niin hintakin laskee.

    • Anonyymi

      Tehtiin Lindtröminpihvejä 700g 10% naudanlihaa 2d kuivaa tummaa soijarouhetta
      Sipulia, punajuurta, lientä tattarilesettä pari munaa.

      17 isoa pihviä tuli ja koska soija on kevyttä pihvit painoivat vain 55g kpl
      2 kpl riittää ateriaan, lisänä keitetyt perunat ja salaatti jossa itse keitetyt kidneypavut mukana+ salaattikastike.

      Ehkä olisi pitäny laittaa soijaa enemmän sekaan... no ensikerralla sitten..

    • Anonyymi

      Ap taas
      Nyt tulee uunissa 53kpl fiftysixty lihapullia. 700g 10% naudanlihaa, 3d soijarouhetta ,250 g sipulia 200g tattari leseitä + oliiviöljy+ soijakastike, pari munaa ja mausteet.
      Raaka-aineet yhteensä n 11-12€ ( 11,5/ 53 = 22c kpl)

      3-4 pullaa riittää aterialla ja sisältää tosi runsaasti proteiinia ja kuitua.
      Nämä ovat joulun alusruokaa, perunasalaatin kera.

    • Anonyymi

      Tänään oli uusi kokeilu ja lihaperunasoselaatikkoon lisättiin kidneypapuja sekä hernemaissipaprika sekoitusta. Todella hyvää olikin.

      Kun suosituksissa on vain 500g lihaa viikossa eli yhden vuorokauden proteiinit karkeasti. On pakko lisätä kasvisproteiinja ruokaan reilusti.

      Toinen juttu on kuitu 100g kidneypapuja sisältää jo päivittäisen 6g minimi annoksen kuitua ja suolisto kiittää. Samalla säästyy rahaa ...... mikä on aina ++++

    • Anonyymi

      Prosessoitu soijarouhe ei ole normaalille ihmiselle tarkoitettu.

    • Anonyymi

      Tuli sunnuntaina pari ruokailiaa kylään. Fajitaksia teimme ja olin ostanut 2x500g
      kanapakettia. Mutta ajattelinkin ottaa toisen kanan tilalle kidney papuja pakastimesta.
      Papujahan Meksikossakin käytetään....

      Eli 500g suikaloitua kanaa pannulla paistaen, sipuli ja paprika myös.
      Jäävuorisalaatti ja pavut sekä Tacokastike + jalapeno.
      Hyvin riitti kana ja pavut sopivat oikein hyvin sekaan ja tietysti säästö oli melkoinen.
      Lähikaupan kana oli 15€ kg joten 7,20€ tuli säästöä , koska itse keitetyt pavut maksoivat 30c/ 240g

      Noita papuja yritän lisätä reilusti, koska ovat halpoja ja terveellisiä. Eivät oikein maistu miltään joten ruoka saa makunsa mausteista ja muista raaka-aineista.

    • Anonyymi

      Nyt sitten tein kuivatusta herneistä koe-erän keittoa, kun tuli ostettua 10 x 500g Rainbow kuivattuja herneitä a 49c rasia.
      24h liotus ja 500g herneitä painoi 1 kg lisäsin vettä ja pakastimesta löytyneet lihaisat luut . Keitin ilman painetta 10-15m ja kuorin vaahdon pinnasta pois, samalla lisäsin sipulit ja porkkanat. Keitin lisää painekattilassa tunnin ja annoin olla 45m . Avasin kattilani ja kalastin luut ja lihanpalat joista nyhdin haarukalla lihat ja luut erilleen.
      Lihat takaisin kattilaan ja nyt lisäsin mausteet, meirami , kasvisliemikuutio ja suola.
      Ja kiehautus ilman painetta ja sitten söin, oli ihan hyvää mutta lisää makua kaivattaisiin. Maultaan vastasi tavallista purkkihernaria, tämä olikin koe erä.

      Painekattilani on iso Duromatic ja hankittu käytettynä umpiointia varten. Painekattilassa ruoka ei pala pohjaan, mutta kun kiehautin ilman painetta en sekoittanut joten tarttui ja vähän paloikin pohjaan. Tämä oli tärkeä opetus .
      Kaikkiaan annan keitolleni arvosanan 7,5. Keittoluut oli aikanaan hankittu kollageenin keittämistä varten ja nyt tuli sitten kollageenikeittoa.
      Luitten hintaa en muista, mutta jos tilalle olisi laitettu 350g naudanjauhelihaa 4€ herneet 50c sipuli, porkkana, mausteet 50c = 5€ ja n 10 annosta a 50c

    • Anonyymi

      Lidl valmiiksi siivutetut jalopenot maksaa 1,09€ prk ja ovat todella tulisia 5-7 siivua riittää aterialla , kun leikkaa siivut 4 osaan. Ennen tuli käytettyä mietoja jalopenoja ja niitä meni 3-5 kokonaista aterialla. Ensin oli niitä pieniä keltaisia ja niihin ihastuin, sitten jäivät pois ja oli niitä ohuita etikalta maistuvia ( en pitänyt) ja nyt onneksi saa taas edullisia ja tulisia ....

    • Anonyymi

      Chili con carne ihan perus reseptillä> todella hyvää riisin tai perunan kera.
      Lidl on peruskauppani, mutta kalan ja lihan, jauhelihaa lukuun ottamatta, haen yleensä S-tai K kauppojen tarjouksista. Nyt oli poikkeus 9,90€ kg Atrian takuumurea naudan sisäpaisti. Ostin 2,5 kg vaikka pakasteessa lihaa onkin. Leikkasin pihveiksi ja pakastin, päätypaloista n 400g paloittelin ja paistoin pinnan, Lisäksi 3 porkkanaa, iso sipuli, kuiva chiliä, + mausteita ja itse keitettyjä kidneypapuja n 280g annoin muhia kattilassa reilun tunnin ja lisäsin lopussa pavut. Valtavan hyvä ja riitoisa ruoka. Ja tietysti lisättiin vettä
      Liha 4€ pavut 0,30€ porkkanat , sipuli mausteet n 1,70€ = 6€ annoksia tulee 6-8

      Mielestäni edullinen, maukas ja terveellinen ruoka;)

    • Anonyymi

      Nyt tuli tehtyä pikaruokaa, oli vähän pottumuusia ja sitä jatkettiin Lidl perunamuusijauheella. Vuokaan kerros muusia, kerros paistettua 350g j-lihaa+sipuli ja sitten kerros 280g itsekeitettyjä Kidneypapuja ja taas kerros muusia , kiertoilmauunissa 225 astetta aluksi ja kun saa väriä pintaa lasketaan lämpöä..

      J-liha ja Kidneypavut siirsin eilen pakkasesta jääkaappiin sulamaan.

    • Anonyymi

      Eri keskustelupalstoilla ovat vastakkain lihaanit ja vegaani ja yleensä kasviksia enemmän syövät kertovat,että tulee hyvä olo henkisesti ja fyysisesti!

      Tämä on hauska ilmiö, minullekkin tulee tosi hyvä fiilis, kun on ruokaan lisätty kasvisproteiineja runsaasti. Osittain varmaan säästyneiden eurojen osalta ja osittan uskostani, että olen syönyt terveellisemmin ( ts vähentänyt kovaa eläinrasvaa)

      Ketjun aloittaja;)

      • Anonyymi

        Kummallista, ainakin minun näkökulmastani. Olin vuosia sitten jonkin aikaa niin köyhä, että jouduin muutaman kuukauden elämään erittäin juures- ja kasvispainotteisella ruokavaliolla. Päivän liha-annos (ml. broileri ja kala) oli surkeimmillaan jopa vain 30 grammaa, edes maitoa en joskus loppukuusta saanut ostetuksi. Söin varmasti grammoissa mitattuna tarpeeksi, sen verran valtavia annoksia kaalipataa, juurespaistoksia, puuroa, perunaa yms. meni. Se ruoka oli suositusten mukaan varmasti viimeisen päälle terveellistä, kun rasvaa ja minkäänlaista lihaa oli vain hyvin pieniä määriä.

        Siitä huolimatta olo oli aivan hirveä. Koko ajan oli pieni nälkä ja heikotus vaikka maha oli täynnä, hiuksia irtosi kampaan enemmän kuin normaalisti, iho oli huonossa kunnossa. Ajatuskyky oli selvästi heikompi kuin normaalisti. Heti kun sain rahaa tarpeeksi syödäkseni normaaleja kunnollisia määriä lihaa (n. 150 - 200 g/vrk) ja muita eläinproteiinituotteita, olo palasi aivan hyväksi. Teoriani onkin, että ihmisten kyky hyödyntää eri proteiininlähteitä vaihtelee. Itselleni tietty minimi eläinproteiinia tuntuu olevan välttämättömyys, jollekin toiselle taas voi yhdistelmä kasviproteiinejakin riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummallista, ainakin minun näkökulmastani. Olin vuosia sitten jonkin aikaa niin köyhä, että jouduin muutaman kuukauden elämään erittäin juures- ja kasvispainotteisella ruokavaliolla. Päivän liha-annos (ml. broileri ja kala) oli surkeimmillaan jopa vain 30 grammaa, edes maitoa en joskus loppukuusta saanut ostetuksi. Söin varmasti grammoissa mitattuna tarpeeksi, sen verran valtavia annoksia kaalipataa, juurespaistoksia, puuroa, perunaa yms. meni. Se ruoka oli suositusten mukaan varmasti viimeisen päälle terveellistä, kun rasvaa ja minkäänlaista lihaa oli vain hyvin pieniä määriä.

        Siitä huolimatta olo oli aivan hirveä. Koko ajan oli pieni nälkä ja heikotus vaikka maha oli täynnä, hiuksia irtosi kampaan enemmän kuin normaalisti, iho oli huonossa kunnossa. Ajatuskyky oli selvästi heikompi kuin normaalisti. Heti kun sain rahaa tarpeeksi syödäkseni normaaleja kunnollisia määriä lihaa (n. 150 - 200 g/vrk) ja muita eläinproteiinituotteita, olo palasi aivan hyväksi. Teoriani onkin, että ihmisten kyky hyödyntää eri proteiininlähteitä vaihtelee. Itselleni tietty minimi eläinproteiinia tuntuu olevan välttämättömyys, jollekin toiselle taas voi yhdistelmä kasviproteiinejakin riittää.

        Mielenkiintoinen kommenttisi. Tulee vain mieleen, saitko riittävästi rasvoja? Aivot tarvitsee rasvoja ja lihakset myös. Hiusten lähteminen voi johtua kalsiumin ja raudan puutteesta.

        ``valtavia annoksia kaalipataa, juurespaistoksia, puuroa, perunaa yms. meni.```
        Eihän noissa ole rasvaa tai vitamiineja ja hivenaineita, pääasiassa hiilareita tiemmä.

        Tänään oli Bratwursti + ranskalaiset + grillatut vihannekset. Bratwurstia 75g annoksessa ja sisälsi 25% sian ihraa. Ollaan pyritty syömään pääaterialla vain kerran kuussa makkaraa yms ultraprosessoitua lihaa. T AP


    • Anonyymi

      Nyt tein salaatin ja lisänä pannulla paahdetut Kikherneet, Loraus oliiviöljyä ja mausteina savupaprika ja mustapippurirouhe. Oikein hyvä lisä salaattiin.
      Ostin jostain poistoista 10 tetrapakkausta Kikherneitä ja parasta ennen olisi joulukuussa. Koska olivat hyviä, tilasin juuri 5 kg ( a 1,2€) ilmeisesti kuivattuja vaikka vain raaka luki tiedoissa. Nämä ovat varmuusvarastojani ja käytetään kuitenkin joka viikko. Painekattilassa keittelen kuten Kidneypavutkin ja pakastan annospusseihin.

      Tästä> https://fitnessfirst.fi/tuote/pe-kikherne-luomu-raaka-500g/

    • Anonyymi

      Olihan ne kuivattuja. nyt tein Hummusta, ekakertaa ja ohjeet katsoin täältä>
      https://www.kasviskapina.fi/reseptit/hummus

      Maustin pippurisekoituksella ja paprikalla ja jätin lisäsuolan pois. on noita tetra pakattuja valmiita Kikherneitä tullut hankittuja ja pitää käyttää ne ensin pois.
      Valmista Hummusta tuli n 500g ja mitä nopeasti löysin kaupasta saisi 12€/kg.
      Nyt rahaa meni n 1,5€. Ihan hyvää leivän päällä, lähinnä ajattelin korvata valmistofua leivän päällä.

    • Anonyymi

      Nyt oli 1/2 kaalia menossa vanhaksi ja löytyi 200g jauhelihaa pakasteesta, hetken mielijohteessa lisättiin keittoon myös n 1dl härkäpapurouhetta 1 sipuli ja pari porkkanaa. Yllättävän hyvää.... Tästä tuli kerralla hitti. Aina kun tekee itselle uutta kokeilua, kannattaa tehdä pieni satsi jos sattu tulemaan huti. Tässä kevyt ohje, pannulle oliiviöljy+ jauheliha+hprouhe+ sipuli ja paistopintaa mausteiden kera. Kattilaan kaali+vesi ja lisätään pannun tavarat. Noin 1h saa hiljalleen porista.

    • Anonyymi

      Viimeksi kun lihapullia väkersimme, teimme pari hampurilaispihviä samalla pakasteeseen ja nyt kun alkoi tehdä mieli . Niin ,olihan se kätevää pakasteesta ottaa pihvit ja sämpylät. Pöhöttimessä vielä raskikset kylkeen. Tästä tulee uusi normaali.

    • Anonyymi

      Kidneypavut loppuivat pakasteesta. Joten laitoin kilon likoamaan ja keittelen huomenna ja saan 10 pussia a240g pakasteeseen , ostin poistotarjouksesta noin 2,50€kg joten pusseille jää n 10snt hintaa.

      Kauppias ilmoitteli eilen, että tilaamani siansuoli on tänään noudettavissa. Tuosta olisi tarkoitus tehdä sixtyfifty makkaraa tai ihan kokolihamakkaraa. Mutta nyt menee pakasteeseen pätkinä. Oli aika hintavaa 20€ 10 tai 20m en enään muista , mutta pakastan 1 m pätkiksi jotka on sopivia koe-eriksi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt tehdään riisi, kookosmaidossa ja sekaan laitetaan Kidneypapuja sekä paistettuja kananpaloja. Pösä meillä 37,5 snt/ kwh aika kallista. Mutta riisinkeitin on 300w ja on siinä termostaattikin joten vaikka huutaisi täysillä menisi vain 0,3 kwh tunnissa eli 13 snt rahaa + siirto. Tämä ruoka oli sinkkuillallinen ohjelmasta bongattu ja kun papuja on alettu keittelemään niin joka ohjetta kokeillaan .

    • Anonyymi

      Kasvisruoka on tosissaan edullisempaa kuin liha, nyt kun hinnat ovat nousseet, niin kasvistuotteiden hinnat on nousseet paljon vähemmän kuin lihatuotteiden. Itsekin sekoitin lihaa ja soijarouhetta tai kanaa ja soijasuikaleita aikoinaan siirtymävaiheessa kasvisruokavalioon. Soijarouhetta ja -suikaleita pitää tosiaan maustaa kunnolla, että tulee hyvänmakuista. Itse teen rouheen niin, että paistan sitä ensin öljyssä pannulla hetken kuiviltaan, sitten imeytän siihen esim. grillimaustetta, balsamicoa ja soijakastiketta ja vasta sitten imeytän veden. Soijasuikaleet valmistan niin, että keitän kuivia suikaleita soijakastikkeella, balsamicolla ja currylla/broilerimausteella maustetussa keitinvedessä 5 min, valutan veden pois siivilässä ja puristelen suikaleista enimmät nesteet pois. Sitten ruskistan öljyssä pannulla ja lisään vielä kunnolla mausteita. Vegesun merkkiset soijasuikaleet ovat mielestäni parhaita. Kuivatusta Hernis rouheesta olen tehnyt "vegepekonia" imeytämällä kuivaan rouheeseen savuaromia, soijakastiketta, balsamicoa, grillimaustetta ja siirappia, ja paistamalla rouheen runsaassa öljyssä. Pavut, linssit ja täysjyväviljatuotteet myös hyviä ja edullisia proteiininlähteitä. Kikherneet ihan lemppareita.

    • Anonyymi

      Ainiin ja kannattaa kokeilla myös itse tehtyä seitania! Vehnägluteenijauhoa saa kilon pussin alle kympillä ja siitä tekee monta kiloa valmista seitania. Oman kokemuksen mukaan siinäkin avainasemassa on maustaminen ja rasvan määrä, öljyä kannattaa laittaa kunnolla, ettei tule liian kuivaa. Seitan-reseptejä löytyy googlettamalla.

    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä neuvoistasi, Seittanin taidan jättää väliin, kun olen gluteeniton ja maidoton. Gluteenia kestän vähän, maitoproteiinia en ollenkaan.
      Tänään vuorossa on kanapuikot, tuli ostettua 700g ( 3,60€) laputettua kanajauhelihaa Lidlstä.
      Tuohon lisätään kasviksia ja suurimoita. Makua haetaan curry/ sitruuna/ruohosipuli/sipuli linjalta. Luulin kg paketiksi ja lisäänkin vaaleeta soijarouhetta pari dl sekaan kuitua antamaan.

    • Anonyymi

      350g 10% naudan jauhelihaa, 1 dl soijarouheita ja 280g Kidneypapuja+ sipuli ja mausteet. Näistä tuli elämäni paras jauhelihakastike. Edullinen, terveellinen ja maukas, mitä muuta ruualta voi toivoa?

      Liha 3,50€ soija 25c Kidneypavut 25c = 4€ josta aikuinen syö 8 annosta
      Kastikeannos 50c ja 200g keitettyä perunaa 20c = 70c annos
      Täällä mökillä on pikkupakastin ja se täytetään näin kauden alussa. Kauppa on parin km päässä ja ihan fillarillakin on kiva käydä.
      Ap

    • Anonyymi

      Hitti vai huti? Kanarisotto johon lisättiin 240g Kidneypapuja ja suppilovahveroita. Vähän epäilin , millaista `mössöä`syntyy. Mutta oli oikein maukasta ja herkullista.

      Samalla tuli tutkittua lihan käyttöämme. Suomalaiset syövät keskimäärin 220g lihaa/ vrk. Mukaan on laskettu kaikki lihat, sisäelimet ja siipikarja. Minulla lihaa kuluu noin 80g / vrk. Hämmästyin kuinka tehokkaasti lihan kulutus on pienentynyt. Kun syön 1 lämpimän aterian päivässä joka yleensä sisältää 50g lihaa ja 3 leikkelettä a 10g = 80g vrk.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Taas keitin 1 kg Kidneypappuja. Pussitin vähän reilumpia > 240g joten 8 pussia meni pakasteeseen ja 1 pussi jauhelihakastikkeen joukkoon. Ollaan syöty pois tetrapakkauksia ja tölkkejä ja nyt käytämme pakastettuja ja katson kauanko kestävät.
      Tuntui että kesällä söimme lähes jokapäivä papuja jossain muodossa.

      Aiemmin ostin 8 kg josta on jäljellä 4,5 kg ja kesällä tilasin 10kg lisää. Nämä ovat kotivaraamme ja pyrin pitämään kuivatuotteita aika reilusti varastossa. On sekin hyöty että voi vaanitella hyviä tarjouksia kuten tuo 10 kg joka maksoi rahdin kanssa 4,40/ kg eli 20€ säästöä
      AP

    • Anonyymi

      Syksy on kaalikääryleitten aikaa, säilyvät hyvin pakasteessa.
      30g 10% lihaa 100g soijarouhetta sipuli ,riisi ja sekaan silputtu kaalin tähteet.

      20 käärylettä tuli ja 2 kpl riittää ateriaan keitettyjen perunoiden, pippurikastikkeen ja puolukkasurvoksen kera. Ateriassa on 35g lihaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe