Paras ja aina onnistuva grilliliha on porsaan ulkofile. Osta koko klöntti (tarjouksessa alkaen 6 e kilo eikä ole mitään ylimääräistä läskiä tai luuta). Leikkaa puolentoista sentin viipaleiksi ja nuijase. Suolaa ja pippuria. Unohda marinadi.
Maustevoi: Sekoittele vaikka tavalliseen margariiniin jauhemausteita: chili, korianteri, valkosipuli, basilika ja vähän suolaa.
Helppo ja älyttömän hyvä.
paras grilliliha + maustevoi
1
5377
Vastaukset
- vbn
Maustevoissa käyttäisin kyllä nimikkeen mukaisesti voita, mutta muuten reseptisi pätee. Makuasiahan tuo lienee. Jauhemausteet ja kuivatut yrtit ovat maustevoin teossa helppokäyttöisiä, mutta kyllä tuore, pieneksi hakattu persilajakin on hyvää, jos persiljasta pitää.
Porsaan ulkofile on helppoa grillattavaa, mutta se tahtoo olla hieman kuivaa kypsänä. Hieman rasvaa sisältävät ruhonosat ovat mehukkaampia. Naudan entrecote, ulko- ja sisäfile ovat tietysti erinomaista grillitavaraa, myös hinnaltaakin. Niissähän on se etu, että jokainen syöjä voi esittää oman kypsyysvaatimuksensa. Lampaankyljykset ja -file sitten vasta nannaa ovatkin, jos niitä saa.
Olen myös samaa mieltä kanssasi noista marinadeista. Kaupassa valmiiksi sotkettu liha on kammottavaa eikä sitä syö Erkkikään, mutta harvoin muutenkaan marinoin lihaa ennen kypsennystä. Tärkeintähän on se, että liha on huoneenlämpöistä, ei jääkaapista otettua. Silloin kypsennys onnistuu hyvin, paistopinta tulee kauniiksi ja nesteet pysyvät sisällä.
Maustaminen on sitten lautasella tapahtuva toimenpide. Harvoin teen maustevoita, mutta esimerkiksi omatekoinen pippurisekoitus suoraan myllystä tai morttelista tekee pihville gutaa. Morttelissa voi siihen seokseen lisätä myös muitakin kuivia mausteita, yrttejä ja jos on laiska (kuten minä joskus) valkosipulijauhettakin tuoreen asemesta. Se, onko grillattu possua, nautaa, kanaa vai lammasta, ratkaisee lopullisen mausteseoksen sisällön. Suola pysyy omassa purkissaan.
Lähtökohtana grillaamisessa ja muussakin ruoanlaitossa minä pidän yksinkertaisuutta. On turha väkertää tuntitolkulla esimerkiksi monimutkaisten marinadien kanssa ja paistaa se sitten grillissä kiinni lihaan. Tuoreemmat ja aromaattisemmat maut saa suoraan lautaselle. Silloin voi myös huomioida syöjien hlökohtaiset mieltymykset ja inhot mausteiden suhteen.
En minä silti ole marinadivihaaja. Ostan silloin tällöin yksin itselleni entrecotea tai ulkofilettä ja marinoin sitä vaikkapa oliiviöljy- balsamietikka-punaviini- seoksessa. Parin tunnin liottelun jälkeen liha on paistovalmista. Naudan sisäfileelle sitä vastoin ei saa marinadista mainitakaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723063
- 552725
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792188
- 952006
- 571939
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301351