Pellavan viljely nykyisen Suomen alueella

Anonyymi

Kotikielen seura: "Vain muutamissa eteläisen Varsinais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan pitäjissä pellavan asemesta esiintyy sana liina (ks. karttaa Oja 2002: 82). Tämä viittaa siihen, että pellavanviljely on voinut saada alkunsa juuri tällä alueella ja että sekä sana että taito on voitu omaksua germaaneilta. Arkeologisten löytöjen perusteella näyttää todennäköiseltä, että Suomen rannikolla on ollut vähäistä germaaniasutusta 1. vuosituhannella eKr. "(Moora1956: 75–87). http://www.kotikielenseura.fi/virittaja/hakemistot/jutut/2002_375.pdf

Tässä jälleen metsästäjäkeräilijätaustaiset (N1c- , I- YDNA) yrittävät selittää " germaanin" IE- kielisenä, vaikka juurikin kermat (germaanit) ja arjalaiset sakat kuten gootit, jäämit, simot, jätit/ juutit, aasat, tanetjne. olivat alkuperäisiä suomenkielisiä saka-heimoja, jotka levisivät Eurooppaan ja Suomen alueelle Eur. pronssikauden alussa 2300 eaa.
Metsästäjäkeräilijätaustaiset kulttuuriparasiitit eivät kykene ymmärtämään, etä suomen kielija kulttuuri omaksuttiin näiltä heimoilta. Siperialaiset poljettiin tänneväkisin.

Onkohan mitään alkuperäissuomalaisiin R1a- mv- metallikulttuuriheimoihin liittyvää asiaa arkeolgiassa ja kulttuuritutkimuksessa, mitä nämä mk- taustaiset hourut eivät yrittäisi omia?

19

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerma juontaa kantauralin ´keri´-sanueesta. Kermat olivat siis R1a- linjaisia arjalaisia, alkuperäisiä suomenkielisiä ihmisiä. Millähän tämän saisi uppoamaan kutevien pseudosuomalaisten jätteiden tajuntaan?

      • Anonyymi

        Kyllä se on niin, että Y-DNA:n R-haploryhmät eivät ole alkuperäisiä muualla kuin uralin takana siperiassa ja pääosin kiinassa ja mongoliassa .
        Ja Y-DNA:n I-haploryhmät mongolian intiasta

        Y-DNA:n N-haploryhmät ovat tulleet Israelista suoraan pohjoiseen Armenian kautta Eurooppaan ja Suomeen


    • Anonyymi

      Oli kyseessä arkeologia tai kielentutkimus, omaa sivistys-ja kulttuurihistoriaa vailla rypevät mk- taustaiset identiteettiloiset luulevat tieteen tarkoituksen olevan näiden pseudosuomalaisen fantasiaidentiteetin pönkittämisen.

      • Anonyymi

        Onkin tragikoomista, että jonkin artikkelin tms. osan lainaaminen lähteineen koetaan tutkiskelijoiden osalta plagioinniksi ja siitä nostetaan haloo.

        Samaiset tutkiskelijat, kuten eivät muutkaan, erityisesti metsästäjäkeräilijä-taustaiset arjalaisten suomenheimojen identiteetillä ja kulttuurilla rypevät kykkijät, kuitenkaan pidä törkeää kulttuurista toisen kansan eli mv-metalli-kalmistokulttuuristen, arjalaisten suomenheimojen etnohistorian omimista eli varastamista ongelmana. Ymmärtävätkö nämä alkeelliset loiset edes sitä?

        Tässä yksi esimerkki
        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0963bce3-941f-4721-b877-770453a5397b

        Toisin sanoen plagiointi ja omiminen sekä varastaminen ymmärretään kyllä ongelmaksi, muttei ymmärretä sitä, että itse syyllistytään paljon törkeämpään varkauteen ja omimiseen.


    • Anonyymi

      Sama idioottimainen houriminen on kyseessä myös pello/ pella- ja pelastaa- sanojen ollessa kyseessä. Vaikka jopa espanjalainen kielentutkija on sitä mieltä, että espanja kehittyi iberosta (suomea,sama kuin täkäläinen piru), lähtökohtana esitetään huomattavasti myöhempää latinan kieltä. Myöskään p> f- muunnosta IE- kieleen ei huomioida lainkaan.:

      Latinan sana on kehittynyt muodosta *pelnis ja sen etymologisina vastineina on esitetty kreikasta /7¡h_n (mon. akk. /7¡hh5_n) ’iho, nahka’, /7¡hµ_ ’jalkapohja; antura’ ym.
      (Walde 1910: 570–571). Muissa indoeurooppalaisissa kielissä käsitteitä ’turkki’, ’nahka’, ’iho’ ilmaisevat (tai ovat ilmaisseet) esimerkiksi gootin fill, muinaisislannin fjall,
      muinaisyläsaksan fel, englannin fell, saksan Fell; latinan pellis > italian pelle, ranskan
      peau, espanjan piel, romanian piele, muinaisyläsaksan pellis, keskiyläsaksan belliz, keskialasaksan pels (> tanskan ja ruotsin pels, päls) (Walde 1910: 570–571; Buck 1949: 200,
      406).
      Semanttiselta kannalta tarkasteltuna eri kielissä tavataan monia tähän sanaan liittyviä
      alakäsitteitä, esimerkiksi latinan pellis tarkoittaa: 1) eläimen nahka, vuota, talja 2) kuv.
      verho, peite 3) vuodista tehtyjä esineitä (LSS: 539–540). Indoeurooppalaisten sanojen juureksi on arveltu kantaa *pel- ’kattaa, peittää, kääriä (vaatteeseen)’, joka esiintyy esimerkiksi gootin verbissä filhan ’peittää, haudata’ ja muinaisnorjan sanassa fela ’peittää, kattaa’ (Buck 1949: 200, 292; Pokorny 1959: 803). Suomen verbin pelastaa käsitetään olevan samaa alkuperää (< germ. *felhan, SSA 2: 332)

      http://www.kotikielenseura.fi/virittaja/hakemistot/jutut/2002_375.pdf

    • Anonyymi

      Kermaanit ovat muinaista jurttakansaa siberian aroilta, R1a :ta eli kasakkaverisiä suurimmilta osiltaan.

      • Anonyymi

        Kermat olivat arjalaisia. Ukrainalainen kasakka kertoo Kalevalassa olevan paljon samaa kasakka kulttuurin kanssa. Kasakka juontaa sanoista ka saka.
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9c568f25-8cb7-4c35-a38d-15e3e19bd62e

        Miten teikäläiset burjaatinnssimat tsuhnukat saatte hourittua jurttaryssäläisen Siperian tähän(kin)? Oletko ihan Museovirastossa tai yliopistossa arkeologina, kun olet noin "asiantunteva"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kermat olivat arjalaisia. Ukrainalainen kasakka kertoo Kalevalassa olevan paljon samaa kasakka kulttuurin kanssa. Kasakka juontaa sanoista ka saka.
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9c568f25-8cb7-4c35-a38d-15e3e19bd62e

        Miten teikäläiset burjaatinnssimat tsuhnukat saatte hourittua jurttaryssäläisen Siperian tähän(kin)? Oletko ihan Museovirastossa tai yliopistossa arkeologina, kun olet noin "asiantunteva"?

        Kyllä se oli niin, että ne siperialaiset olivat niitä mongolideja, eli Y-DNA:n R-haploryhmiä


    • Anonyymi

      Monen Intian R1a-ydna- arjalaisen jälkeläisen mielestä ainakin osa vedoista kirjoitettiin pohjoisessa. Näin todellakin on. Tässä seuraavassa mainitaan pallava eli pellava, Se on tosin alunperin tarkoittanut ilmeisesti nokkosta, vanhaa kuitu-ja ravintokasvia:

      samāś ritāye pada-pallava-
      plavaṁ mahat-padaṁ puṇya-ya śomurāreḥ
      bhavām budhir vatsa-padaṁ paraṁ padaṁ
      padaṁ padaṁ yad vi padāṁ na teṣām

      Nykysuomella tuo on

      Suamaas/Suamias riittäjää pada(n) pellavaa
      Palavan mahat- padan punia ja suomuurairen
      Pyhäväen patti vatsa-pada(n), paraan padan
      padan padan, jat vie padan, nainen tesän.

      Kyseessä on ilmeisesti laulu, koska "padan" toistuu moneen kertaan.

      Suomi/Suomi as tms. oli aasojen klaani. Aasat olivat muinaissuomenkielisiä R1a- arjalaisia. Metsästäjäkeräilijä-taustaiset eivät kykene ymmärtämään tätä mitenkään, koska ilmeisesti olettavat vaikuttavansa fiksummilta ja arjalaisemmilta kykkiessään arjalaisten identiteetillä. Vai mitä?

      Olisiko aika kieltää muilta kuin etnohistoriallisilta, arjalaisten mv-suomenheimojen/kalmistokulttuurin jälkeläisiltä Suomi-identiteetin käyttö?

      • Anonyymi

        Pellavamaininta on vedasta
        ŚB 10.14.58.

        Olisi todella korkea aika jättää identiteettiparasiittien taannuttama kulutus-ja houruyhteiskunta, sekä siirtyä uuteen aikaan, sivistysyhteiskuntaan tai - kuntiin, missä identiteettiparasiiteilta on kielletty arjalaisheimojen identiteetin käyttö, kielenhistorian, kulttuurin, jäänteiden jne. tutkiminen ainakin virallisella tasolla sekä kielletty kansalaisuus arjalaisyhteiskunnissa.


      • Anonyymi

        Y-DNA:n R-haploryhmät (myös R1a) on sitä mongolidi-invaasion mukana tullutta. Silloin jo mustastasta tehtiin valkoista ja valkoisesta mustaa


    • Anonyymi

      'Liina' selitetään siis germaanilainana, vaikka se oli finnoarjalaisten kermojen oma, sisäsyntyinen sana, josta juontuivat IE-tai Proto-IE-kieliin 'lin'.

      Nykyisellä täällä asuvalla väestöllä puolestaan ei ole mitään tekemistä näiden muinaisten kerma-suomalaisten tai muidenkaan alkuperäisten suomenheimojen kanssa. Tää on jotenkin vaikea asia, ei vain jurttaryssänjyystöillä, vaan myös mk-taustaisille eurooppalaisille, joihin kuuluvat I- ja R1b-linjaiset populaatiot. Ne nostettiin valtaan Rooman kirkon toimesta, mikä puolestaan väärensi arjalaisten R1a-sakojen kirjoitetun historian "kristilliseksi". "" Hebrealaisuuskin" on vain modifioitua saka-arjalaista traditiota.

      Onko hienoa kykkiä arjalaisten historialla? Omaahan teillä ei ole, edes nimeksi.

    • Anonyymi

      On ihan yleisesti tiedossa, että kaikki länsimaiset tieteet ovat kehittyneet antiikin filosofian ja filosofien pohjalta. Keitä olivat antiikin filosofit? He olivat helleenejä, sakoja kuten danai-/ tane-heimolaiset. Näin todellakin oli. He olivat mm. merikansojen jälkeläisiä, jotka asettuivat nyk. Kreikan(kin) alueelle.

      Tässäkin aihepiirissä nykyiset metsästäjäkeräilijä-taustaiset kulttuuriloiset osaavat vain houria pseudotieteellisesti "germaanisista" tms. lainasanoista, esittäen itsensä alkuperäisinä suomenkielisinä, mitä eivät todellakaan ole.

    • Anonyymi

      Laadukkaita pellavavaatteita ja liinoja tehtiin jo antiikin Egyptissä. Israelista on löydetty yli 3000v vanha kammio hautauksineen. Kyseessä on israelilaisen arkeologian mukaan vartiouden tai sotilaiden hautakammio.

      "Rannalla sijainnut hautakammio löydettiin jo tiistaina, kun työkone rikkoi reiän kammion kattoon.

      Hauta ajoitettiin Ramses II:n aikakaudelle. Ramses Suurenakin tunnettu faarao hallitsi Egyptiä 1200-luvulla ennen ajanlaskun alkua."IS

      Tällöin juuri merikansat, joita olivat danait/tanet, rukat, mesvesh jne. eli finnoarjalaisia habiruja/ piruja, hyökkäsivät Egyptiin ja muualle Välimeren alueelle aiheuttaen pronssikauden romahduksen ja rautakauden alun. Danai-merikansa oli danai- helleenien ja viikinki-danelaisten esi-isiä. Heidän luokittelemisensa pseudoiksi "skandinaavisiksi" on herjaamista ja pseudohistoriaa.

      • Anonyymi

        Vaikka nykyinen Tanska on R1a-linjaisten tane- arjalaisten viikinkien perustama, siellä on nykyäänkin vain n. 20-30% R1a- viikinkien jälkeläisiä. Muut kykkivät näiden identiteetillä.


    • Anonyymi

      Taas yksi esimerkki hourimisesta, mikä toistuu edelleenkin mm. yliopistoissa:

      Sinänsä hienossa menneiden sukupolvien kädentaidoista ja elämästä kertovassa 'Kättentöitä' kirjassaan Pekka Kattovaara kirjoittaa s. 16, että nuorakeraaminen kulttuuri oli "gerrmaanista". Mikähän siinä oli "germaanista"? Germaanisia ei ollut olemassakaan tuolloin nuorakeraamisella ajalla n. 2800 eea. Nuorakeraamiset olivat R1a-isälinjaista porukkaa ja asuttivat lehtimetsävyöhykettä. Pronssikaudelta lähtien arjalaiset suomenheimot loivat tänne asutuksensa ja metalli-/kalmistokulttuurinsa nimenomaan vasarakirveskansan kanssa ja usein jo vasarakirveskulttuurin asuttamille alueille. Vasarakirvespopulaation(kin) on täytynyt olla finnougrinen.

    • Anonyymi

      Lisää nykyisen siperianjurtasta poljetun pseudosuomalaisen "historiantuntemusta".

      Tässä hehkutetaan, että pellavan viljelynkin ruotsalaiset keksivät ennen suomalaisia.

      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/kaytetty-jo-yli-30-000-vuotta-ja-ruotsalaiset-hoksasivat-tamankin-ennen-suomalaisia-tama-viljelykasvi-saavutti-vankan-aseman-suomalaisessa-kulttuuriperinnossa/a3d142c4-a7d0-41da-af6d-d185ff093673

      Ensinnäkään ruotsalaisia (svea) tai Ruotsia ei ollut olemassakaan ennen 1300-lukua jaa. Nykyisen Suomen alueella pellavaa sen sijaan viljeltiin ja kudottiin R1a- arjalaisten saka-suomenheimojen toimesta luultavasti jo pronssiajalla, rautakaudella viimeistään, todistetusti.

      • Anonyymi

        Siperialaisten kanssa samaa (eli itä-aasiasta ja kaakkois-aasiasta tulleet) ovat kaikki Y-DNA:n R-haploryhmät

        Y-DNA:n N-haploryhmät ovat Israelista suoraan pohjoiseen ja Armenian kautta Eurooppaan ja Suomeen tulleita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siperialaisten kanssa samaa (eli itä-aasiasta ja kaakkois-aasiasta tulleet) ovat kaikki Y-DNA:n R-haploryhmät

        Y-DNA:n N-haploryhmät ovat Israelista suoraan pohjoiseen ja Armenian kautta Eurooppaan ja Suomeen tulleita

        Minkänäköinen on pellavan N-haploryhmä? Poikkeaako se jotenkin tavallisesta pellavasta?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1929
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1281
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1159
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1095
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe