Ukkola ja Pauline Harmagnen I hate men- teos

Anonyymi

Olipas taas mielenkiintoinen keskustelun aihe. Pistetään aloitusta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f4788e63-403a-4b95-ac74-3e4a9b80e271

"Mistään muusta ihmisryhmästä ei saa puhua niin törkeästi kuin miehistä. Päättäkää jo, haluatteko tasa-arvoa vai ette, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola."

En ole lukenut itse Harmagnen teosta joten täytyy ottaa kantaa vain kuvailun perusteella:

https://www.goodreads.com/book/show/55507254-i-hate-men

Women, especially feminists and lesbians, have long been accused of hating men. Our instinct is to deny it at all costs. (After all, women have been burnt at the stake for admitting to less.)

But what if mistrusting men, disliking men - and yes, maybe even hating men - is, in fact, a useful response to sexism? What if such a response offers a way out of oppression, a means of resistance? What if it even offers a path to joy, solidarity and sisterhood?

In this sparkling essay, as mischievous and provocative as it is urgent and serious, Pauline Harmange interrogates modern attitudes to feminism and makes a rallying cry for women to find a greater love for each other - and themselves.

Mitä mieltä olette?

8

182

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onkohan Ukkola itse lukenut teoksen? Ainakaan kuvauksessa tai pamfletin nimessä ei korosteta nimenomaan valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä. Siinä viitataan yleisesti ottaen miehiin.

  • Anonyymi

   Henkilökohtaisesti minun ei ole vaikea ymmärtää että on olemassa naisia jotka vihaavat miehiä. Samalla tavoin ei ole vaikea ymmärtää sitäkään että on olemassa miehiä jotka vihaavat naisia. Sitten on olemassa myös naisia jotka vihaavat naisia, ja miehiä jotka vihaavat miehiä.

   Vaikka naiset ja miehet ovat yksilöitä, on sukupuolten välillä silti sukupuolityypillisiä ominaisuuksia ja ominaispiirteisiä toimintatapoja. Tietylle sukupuolelle tyypillisen väkivallan tai muun toksisen sukupuolityypillisen vallankäytön piirissä kasvaminen ja eläminen voi aiheuttaa tiettyyn sukupuoleen kohdistuvaa vihaa.

   Viha on kuitenkin vain tunne jolle on syynsä. Joskus se voi olla keinotekoisesti aikaansaatua. Mutta usein sille voi olla aivan ymmärrettävä syy. Täten sitä ei kannata liikaa demonisoida, vaan sitä kannattaa opiskella. Itsetuntemus on kaiken a ja o.

  • Anonyymi

   Miehet ihan yleisesti osoittavat vihaa naisia kohtaan käytännön tasolla, teoissaan. Miehet eivät pysty kohtaamaan tosiasioita itsestään ja ottamaan vastuuta vaan syyttävät naista omista virheistään. Nainen on jokin kummajainen, "vääränlainen mies". Mies vertaa itseään naiseen ja pönkittää itseään väheksymällä naista. Tyhmä mies ei ikinä opi kohtelemaan naista hyvin. Naiset usein kiltisti vaan myötäilevät törkeitä muuttumiskelvottomia miehiä ja sama kaava jatkuu.

   • Anonyymi

    Todella erikoinen kuvitelma. Toivottavasti et ole tosissasi.


   • Anonyymi

    Mutta jos näin on, että miehet yleisesti osoittavat vihaa naisia kohtaan käytännön tasolla, pitäisi herätä jatkokysymys: mistä tämä johtuu?

    Kun puhutaan vihasta, puhutaan tunne- elämästä. Tunne- elämä ei ole rationaalista. Tunteet syntyvät automaattisesti erilaisten ärsykkeiden ja olosuhteiden seurauksena. Niitä ei sellaisenaan voi tuomita, vaan niiden syitä pitää tutkia.

    Ei jaksa feministinä uskoa että mikään sukupuoli jotenkin sisäsyntyisesti ilmaantuu maailmaan toista sukupuolta vihaten. Siihen että ihmiselle kehittyy perusvihan tunne jotakin toista kohtaan, jopa kollektiivisella tasolla jotakin nimellistä ryhmää kohtaan, vaikka sukupuolen perusteella, tarvitaan kehitysprosessi. Ihminen käy jonkinlaisen prässin läpi jonka toisesta päästä tulee ulos se miehiä vihaava nainen tai naisia vihaava mies. Joskus syy voi löytyä oikeasti jostakin sen vihatun ryhmän omasta ominaisuudesta tai toimintamallista. Tämä on tabuaihe josta ei ole puhuta ääneen. Ongelma nähdään aina siinä vihaajassa ikään kuin viha syntyisi tyhjästä.

    Ei siinä ole mitään ihmeellistä että on olemassa naisia jotka vihaavat miehiä ja päinvastoin. Ei tarvitse kuin omilla aisteilla havainnoida maailmaa ja sitä millä tavoin naisiin suhtaudutaan eri maailmankolkissa, että saa vihjeen ihmetyksen aiheeseen mikä niitä miehiä vihaavia naisia oikein vaivaa tai päinvastoin. Mistä viha kumpuaa?

    Sama toisinkin päin. Ei ole millään tavoin ihmeellistä mistä se naisvihamielisyys syntyy miehissä, jos katsoo millaisia ne naiset ovat olleet siellä kasvuympäristössä jossa naisia vihaavat miehet ovat muotoutuneet sellaisiksi mitä ovat.

    Näihin ei tietenkään ole yksiselitteisiä vastauksia. Ja keinotekoista vihan lietsontaakin tapahtuu kun tyhmät ihmiset pumppaavat itsensä ja toisensa vihaamaan jotain viatonta sivullisryhmää omissa poteroissaan paskaa jauhaen. Mutta jospa on vain virkistävää että harmagnekin uskaltaa julkisesti tunnustaa tabuaiheen joka on kuitenkin monien kohdalla tosiasia. Ei yritä olla parempi ja pyhempi kuin mikä on.

    Mutta tosiaan pitäisi ensin lukea opus ennen mielipiteen muodostusta.


  • Anonyymi

   Stalinistien tilalle on tullut feminismi , yhtä järjettömiä molemmat mutta ihmisillä on taipumus perverssioihin .

   • Anonyymi

    Kiitos tästä uudesta ennen näkemättömästä ja hyvin jäsennellystä perusteellisesta kommentista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tästä uudesta ennen näkemättömästä ja hyvin jäsennellystä perusteellisesta kommentista.

    Ole hyvä .


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   184
   5853
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   561
   2596
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   85
   1811
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1253
  5. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   360
   1231
  6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   282
   1194
  7. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   794
  8. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   236
   792
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   58
   729
  10. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   6
   704
  Aihe