Ukkola ja Pauline Harmagnen I hate men- teos

Anonyymi-ap

Olipas taas mielenkiintoinen keskustelun aihe. Pistetään aloitusta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f4788e63-403a-4b95-ac74-3e4a9b80e271

"Mistään muusta ihmisryhmästä ei saa puhua niin törkeästi kuin miehistä. Päättäkää jo, haluatteko tasa-arvoa vai ette, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola."

En ole lukenut itse Harmagnen teosta joten täytyy ottaa kantaa vain kuvailun perusteella:

https://www.goodreads.com/book/show/55507254-i-hate-men

Women, especially feminists and lesbians, have long been accused of hating men. Our instinct is to deny it at all costs. (After all, women have been burnt at the stake for admitting to less.)

But what if mistrusting men, disliking men - and yes, maybe even hating men - is, in fact, a useful response to sexism? What if such a response offers a way out of oppression, a means of resistance? What if it even offers a path to joy, solidarity and sisterhood?

In this sparkling essay, as mischievous and provocative as it is urgent and serious, Pauline Harmange interrogates modern attitudes to feminism and makes a rallying cry for women to find a greater love for each other - and themselves.

Mitä mieltä olette?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onkohan Ukkola itse lukenut teoksen? Ainakaan kuvauksessa tai pamfletin nimessä ei korosteta nimenomaan valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä. Siinä viitataan yleisesti ottaen miehiin.

    • Anonyymi

      Henkilökohtaisesti minun ei ole vaikea ymmärtää että on olemassa naisia jotka vihaavat miehiä. Samalla tavoin ei ole vaikea ymmärtää sitäkään että on olemassa miehiä jotka vihaavat naisia. Sitten on olemassa myös naisia jotka vihaavat naisia, ja miehiä jotka vihaavat miehiä.

      Vaikka naiset ja miehet ovat yksilöitä, on sukupuolten välillä silti sukupuolityypillisiä ominaisuuksia ja ominaispiirteisiä toimintatapoja. Tietylle sukupuolelle tyypillisen väkivallan tai muun toksisen sukupuolityypillisen vallankäytön piirissä kasvaminen ja eläminen voi aiheuttaa tiettyyn sukupuoleen kohdistuvaa vihaa.

      Viha on kuitenkin vain tunne jolle on syynsä. Joskus se voi olla keinotekoisesti aikaansaatua. Mutta usein sille voi olla aivan ymmärrettävä syy. Täten sitä ei kannata liikaa demonisoida, vaan sitä kannattaa opiskella. Itsetuntemus on kaiken a ja o.

    • Anonyymi

      Miehet ihan yleisesti osoittavat vihaa naisia kohtaan käytännön tasolla, teoissaan. Miehet eivät pysty kohtaamaan tosiasioita itsestään ja ottamaan vastuuta vaan syyttävät naista omista virheistään. Nainen on jokin kummajainen, "vääränlainen mies". Mies vertaa itseään naiseen ja pönkittää itseään väheksymällä naista. Tyhmä mies ei ikinä opi kohtelemaan naista hyvin. Naiset usein kiltisti vaan myötäilevät törkeitä muuttumiskelvottomia miehiä ja sama kaava jatkuu.

      • Anonyymi

        Todella erikoinen kuvitelma. Toivottavasti et ole tosissasi.


      • Anonyymi

        Mutta jos näin on, että miehet yleisesti osoittavat vihaa naisia kohtaan käytännön tasolla, pitäisi herätä jatkokysymys: mistä tämä johtuu?

        Kun puhutaan vihasta, puhutaan tunne- elämästä. Tunne- elämä ei ole rationaalista. Tunteet syntyvät automaattisesti erilaisten ärsykkeiden ja olosuhteiden seurauksena. Niitä ei sellaisenaan voi tuomita, vaan niiden syitä pitää tutkia.

        Ei jaksa feministinä uskoa että mikään sukupuoli jotenkin sisäsyntyisesti ilmaantuu maailmaan toista sukupuolta vihaten. Siihen että ihmiselle kehittyy perusvihan tunne jotakin toista kohtaan, jopa kollektiivisella tasolla jotakin nimellistä ryhmää kohtaan, vaikka sukupuolen perusteella, tarvitaan kehitysprosessi. Ihminen käy jonkinlaisen prässin läpi jonka toisesta päästä tulee ulos se miehiä vihaava nainen tai naisia vihaava mies. Joskus syy voi löytyä oikeasti jostakin sen vihatun ryhmän omasta ominaisuudesta tai toimintamallista. Tämä on tabuaihe josta ei ole puhuta ääneen. Ongelma nähdään aina siinä vihaajassa ikään kuin viha syntyisi tyhjästä.

        Ei siinä ole mitään ihmeellistä että on olemassa naisia jotka vihaavat miehiä ja päinvastoin. Ei tarvitse kuin omilla aisteilla havainnoida maailmaa ja sitä millä tavoin naisiin suhtaudutaan eri maailmankolkissa, että saa vihjeen ihmetyksen aiheeseen mikä niitä miehiä vihaavia naisia oikein vaivaa tai päinvastoin. Mistä viha kumpuaa?

        Sama toisinkin päin. Ei ole millään tavoin ihmeellistä mistä se naisvihamielisyys syntyy miehissä, jos katsoo millaisia ne naiset ovat olleet siellä kasvuympäristössä jossa naisia vihaavat miehet ovat muotoutuneet sellaisiksi mitä ovat.

        Näihin ei tietenkään ole yksiselitteisiä vastauksia. Ja keinotekoista vihan lietsontaakin tapahtuu kun tyhmät ihmiset pumppaavat itsensä ja toisensa vihaamaan jotain viatonta sivullisryhmää omissa poteroissaan paskaa jauhaen. Mutta jospa on vain virkistävää että harmagnekin uskaltaa julkisesti tunnustaa tabuaiheen joka on kuitenkin monien kohdalla tosiasia. Ei yritä olla parempi ja pyhempi kuin mikä on.

        Mutta tosiaan pitäisi ensin lukea opus ennen mielipiteen muodostusta.


    • Anonyymi

      Stalinistien tilalle on tullut feminismi , yhtä järjettömiä molemmat mutta ihmisillä on taipumus perverssioihin .

      • Anonyymi

        Kiitos tästä uudesta ennen näkemättömästä ja hyvin jäsennellystä perusteellisesta kommentista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tästä uudesta ennen näkemättömästä ja hyvin jäsennellystä perusteellisesta kommentista.

        Ole hyvä .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe