Imelletty naurislaatikko valmistuu samaan tapaan kuin imelletty lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko. Pienestä tärkkelyspitoisuudesta johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen on hiukan haasteellista. Imeltyminen helpottuu ja varmistuu kun imellettyyn naurislaatikkoon ja imellettyyn lanttulaatikkoon lisätään muutama keskikokoinen peruna, esimerkiksi 2 kg nauriita tai lanttuja ja ½-1 kg perunoita on sopiva. Myös jauhot edistää imeltymistä.
Valmiin imelletyn naurislaatikon tulee olla "haarukkaruokaa", huomaa että kypsentämisen jälkeen imelletty naurislaatikko sakeutuu seisoessaan.
Imelletty naurislaatikko, ainekset.
Niukasti vettä kypsentämiseen. Vesi voi jäädä soseeseen.
2 kg nauriita
½-1 kg hyvin soseutuvia perunoita
6 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
50 - 150 g voita
kermaa, määrä vaihtelee
2-2½ teelusikallista suolaa
Imelletyn naurislaatikon valmistaminen:
1. Kuori nauriit ja perunat raakoina ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan. Perunat voi kypsentää kokonaisina ja isot perunat halkaistaan.
2. Älä suolaa keitinvettä.
Älä lisää keitinveteen suolaa, jotta imeltyminen käynnistyy. Keitä nauriskuutiot ja perunat täysin kypsiksi niin vähässä vedessä kuin mahdollista. Valvo että kattila ei kuivu.
3. Survo nauriskuutiot ja perunat kuumina suoraan vähään keitinveteen. Näin vältetään pahimmat kuorimistappiot, keittotappiot ja liukenemistappiot.
Nauriiden vedentarve on selvästi pienempi kuin perunoilla. Kostea survos imeltyy helpommin. Jäähdytä sose huolellisesti 70-75 asteiseksi ja sekoita jauhot huolellisesti ja vähitellen sekoittaen 70-75 asteiseksi jäähtyneeseen soseeseen. Imeltyminen alkaa heti. Myös jauhojen tärkkelys edistää imeltymistä. Tilkka 70-75 asteista vettä voi olla tarpeen lisätä - mutta vain tarvittaessa.
4. Erillinen uunin lämpömittari on hyvä apu.
Imellä naurislaatikkoa noin 70 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Alemmissa lämpötiloissa imeltymen hidastuu voimakkaasti ja loppuu käytännössä kokonaan. Ylipitkä imeltymisaika huonontaa imeltymistulosta.
5. Lisää imellettyyn soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää kermaa niin että saat "puuromaisen soseen". Lisää suola. Tässä vaiheessa voit maustaa haluamillasi mausteilla, mutta mausta hillitysti, älä peitä maustamalla nauriin makua - monien mielestä maustamatta paras Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
6. Laita sose paistumaan 180 asteiseen uuniin. Kun sose saa väriä pintaan ja alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteiseen, mikä rauhoittaa kuplimisen. ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Näin vältät imelletyn naurislaatikon korppuuntumisen ja saat mehevän imelletyn naurislaatikon
Paista imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty naurislaatikko
Anonyymi-ap
1
262
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991