Imelletty naurislaatikko valmistuu samaan tapaan kuin imelletty lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko. Pienestä tärkkelyspitoisuudesta johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen on hiukan haasteellista. Imeltyminen helpottuu ja varmistuu kun imellettyyn naurislaatikkoon ja imellettyyn lanttulaatikkoon lisätään muutama keskikokoinen peruna, esimerkiksi 2 kg nauriita tai lanttuja ja ½-1 kg perunoita on sopiva. Myös jauhot edistää imeltymistä.
Valmiin imelletyn naurislaatikon tulee olla "haarukkaruokaa", huomaa että kypsentämisen jälkeen imelletty naurislaatikko sakeutuu seisoessaan.
Imelletty naurislaatikko, ainekset.
Niukasti vettä kypsentämiseen. Vesi voi jäädä soseeseen.
2 kg nauriita
½-1 kg hyvin soseutuvia perunoita
6 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
50 - 150 g voita
kermaa, määrä vaihtelee
2-2½ teelusikallista suolaa
Imelletyn naurislaatikon valmistaminen:
1. Kuori nauriit ja perunat raakoina ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan. Perunat voi kypsentää kokonaisina ja isot perunat halkaistaan.
2. Älä suolaa keitinvettä.
Älä lisää keitinveteen suolaa, jotta imeltyminen käynnistyy. Keitä nauriskuutiot ja perunat täysin kypsiksi niin vähässä vedessä kuin mahdollista. Valvo että kattila ei kuivu.
3. Survo nauriskuutiot ja perunat kuumina suoraan vähään keitinveteen. Näin vältetään pahimmat kuorimistappiot, keittotappiot ja liukenemistappiot.
Nauriiden vedentarve on selvästi pienempi kuin perunoilla. Kostea survos imeltyy helpommin. Jäähdytä sose huolellisesti 70-75 asteiseksi ja sekoita jauhot huolellisesti ja vähitellen sekoittaen 70-75 asteiseksi jäähtyneeseen soseeseen. Imeltyminen alkaa heti. Myös jauhojen tärkkelys edistää imeltymistä. Tilkka 70-75 asteista vettä voi olla tarpeen lisätä - mutta vain tarvittaessa.
4. Erillinen uunin lämpömittari on hyvä apu.
Imellä naurislaatikkoa noin 70 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Alemmissa lämpötiloissa imeltymen hidastuu voimakkaasti ja loppuu käytännössä kokonaan. Ylipitkä imeltymisaika huonontaa imeltymistulosta.
5. Lisää imellettyyn soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää kermaa niin että saat "puuromaisen soseen". Lisää suola. Tässä vaiheessa voit maustaa haluamillasi mausteilla, mutta mausta hillitysti, älä peitä maustamalla nauriin makua - monien mielestä maustamatta paras Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
6. Laita sose paistumaan 180 asteiseen uuniin. Kun sose saa väriä pintaan ja alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteiseen, mikä rauhoittaa kuplimisen. ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Näin vältät imelletyn naurislaatikon korppuuntumisen ja saat mehevän imelletyn naurislaatikon
Paista imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty naurislaatikko
Anonyymi-ap
1
138
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p561876Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,481638- 521574
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.51517Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis61495Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin61405Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä81306Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta121281Revi siitä ja revi siitä
Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla41163Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä
Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni41138