Imelletty naurislaatikko valmistuu samaan tapaan kuin imelletty lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko. Pienestä tärkkelyspitoisuudesta johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen on hiukan haasteellista. Imeltyminen helpottuu ja varmistuu kun imellettyyn naurislaatikkoon ja imellettyyn lanttulaatikkoon lisätään muutama keskikokoinen peruna, esimerkiksi 2 kg nauriita tai lanttuja ja ½-1 kg perunoita on sopiva. Myös jauhot edistää imeltymistä.
Valmiin imelletyn naurislaatikon tulee olla "haarukkaruokaa", huomaa että kypsentämisen jälkeen imelletty naurislaatikko sakeutuu seisoessaan.
Imelletty naurislaatikko, ainekset.
Niukasti vettä kypsentämiseen. Vesi voi jäädä soseeseen.
2 kg nauriita
½-1 kg hyvin soseutuvia perunoita
6 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
50 - 150 g voita
kermaa, määrä vaihtelee
2-2½ teelusikallista suolaa
Imelletyn naurislaatikon valmistaminen:
1. Kuori nauriit ja perunat raakoina ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan. Perunat voi kypsentää kokonaisina ja isot perunat halkaistaan.
2. Älä suolaa keitinvettä.
Älä lisää keitinveteen suolaa, jotta imeltyminen käynnistyy. Keitä nauriskuutiot ja perunat täysin kypsiksi niin vähässä vedessä kuin mahdollista. Valvo että kattila ei kuivu.
3. Survo nauriskuutiot ja perunat kuumina suoraan vähään keitinveteen. Näin vältetään pahimmat kuorimistappiot, keittotappiot ja liukenemistappiot.
Nauriiden vedentarve on selvästi pienempi kuin perunoilla. Kostea survos imeltyy helpommin. Jäähdytä sose huolellisesti 70-75 asteiseksi ja sekoita jauhot huolellisesti ja vähitellen sekoittaen 70-75 asteiseksi jäähtyneeseen soseeseen. Imeltyminen alkaa heti. Myös jauhojen tärkkelys edistää imeltymistä. Tilkka 70-75 asteista vettä voi olla tarpeen lisätä - mutta vain tarvittaessa.
4. Erillinen uunin lämpömittari on hyvä apu.
Imellä naurislaatikkoa noin 70 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Alemmissa lämpötiloissa imeltymen hidastuu voimakkaasti ja loppuu käytännössä kokonaan. Ylipitkä imeltymisaika huonontaa imeltymistulosta.
5. Lisää imellettyyn soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää kermaa niin että saat "puuromaisen soseen". Lisää suola. Tässä vaiheessa voit maustaa haluamillasi mausteilla, mutta mausta hillitysti, älä peitä maustamalla nauriin makua - monien mielestä maustamatta paras Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
6. Laita sose paistumaan 180 asteiseen uuniin. Kun sose saa väriä pintaan ja alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteiseen, mikä rauhoittaa kuplimisen. ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Näin vältät imelletyn naurislaatikon korppuuntumisen ja saat mehevän imelletyn naurislaatikon
Paista imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty naurislaatikko
Anonyymi-ap
1
288
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj212257- 701146
- 1101016
- 491005
Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r72989Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p57947KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.13918Luotathan?
Muistan kun olit vihainen minulle. Niin järkyttävän söpönä ja silti niin vastustamattoman ihanana en ole ikinä ketään na31900Minun on niin vaikeaa uskoa, että
todella kaipaisit minua. Pelkään vieläkin, että minua kusetetaan.55898Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(50856