Miksi ihmiset luulevat että...

Anonyymi

Aurinko palaa ja on suurissa liekeissä hapettomassa tilassa?

16

233

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miksi luulet että ihmiset luulevat tuollaista?

   • Anonyymi

    Taitaa olla ihmisistä häviävän pieni vähemmistö, joka ajattelisi noin. Jos ei tiedä Auringon energiantuottoperiaatetta, tuskin tietää sitäkään, että palaminen vaatisi happea.


  • Anonyymi

   Pitäskö sun kaltasilta ihmisiltä estää pääsy internettiin? Johan tää on kolaus suomen julkikuvallekin että koulutuksen kärkimaassa on näin saatanan tyhmää porukkaa.
   Millon oot käyny koulus, joskus 50-luvulla? No, sillon ei kyllä kieltämättä vielä ollut peruskoulua joten ei minun pitäs kai sulle aukoa päätä kun teidän sukupolvihan sen peruskoulun kuitenkin loi.

   • Anonyymi

    No koitapa sytyttää kynttilä hapettomassa tilassa ku luulet olavasi niin pätevä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No koitapa sytyttää kynttilä hapettomassa tilassa ku luulet olavasi niin pätevä.

    Taitaa kynttilällä olla jotenkin hapeton olo ja palaminen on kuin jäitä polttelis.


  • Anonyymi

   Samat aloittajan mielikuvituksessa elävät "ihmiset" ihmettelevät myös sitä että miten ydinvoimalan reaktori voi toimia kun se on täynnä vettä.

   Älkää ruokkiko trolleja.

   • Anonyymi

    Yksi ihmettelyn aihe ovat myös australialaiset, joilla veren pitäisi pakkautua päähän, kun kerran ovat jatkuvasti pää alaspäin.


   • Anonyymi

    Toisaalta pieni lapsi tai henkisesti lapsen asteelle jäänyt, on saattanut oppia kirjoittamaan, mutta ymmärrys asioista saattaa oikeasti olla huono. Kyllä tällä samaisella palstalla vängättiin aivan vakavissaan siitäkin, miten raketti voi avaruudessa toimia, kun tyhjiössä ei ole mitään, mitä vastaan työntää. Eikä liikemäärän säilyminen mennyt edes kerrasta perille.


  • Anonyymi

   Mutta harva tietää että auringon teho on lähes olematon jos se suhteuutetaan kokoon, yksi kuutiometri aurinkoa tuottaa vain 1,3 kilovattia tehoa. Sehän ei ole paljon mitään. Kaksilitrainen auton turbomoottori tuottaa 200kW, eli on periaatteessa 77 tuhatta kertaa tehokkaampi kuin aurinko.

  • Anonyymi

   Eikö joskus ihan oikeasti uskottu että valokuva varastaa ihmisen sielun tai että ihminen ei voi matkustaa yli 50km/h nopeudella ilman että hengitys salpautuu?

   • Anonyymi

    Uskoi kuka uskoi. Suurin osa on legendaa.
    Onhan joku väittänyt ihmisten uskoneen, ettei ilmaa raskaampi laite kykenisi lentämään. Linnut taisivat olla ilmaa raskaampia jo ennen Wrightin veljeksiä.
    Yleisenä väitteenä viljellään myös sitä, että kaikki uskoivat keskiajalla maapallon olevan litteä.
    Eivät uskoneet. Merimiehet tiesivät kokemuksesta meren pinnan kaartuvan. Jopa Maan ympärysmitta oli mitattu parisataa vuotta ennen ajanlaskumme alkua.


  • Anonyymi

   Aurinko polttaa vetyä heliumiksi vety ydinten fuusiossa ja prosessissa vapautuu kamalasti energiaa samalla periaatteella kuin lämpöydinpommissa eli vetypommissa, paitsi että pommissa käytetään litiumdeuteridiä ja tritiumia eikä se tarvi happea.

   • Anonyymi

    Ei Aurinkokaan tarvitse happea, eikä se polta vetyä heliumiksi, vaan fuusioi. Palaminen tarkoittaa ainoastaan reagoimista hapen kanssa, eli kun vety palaa, syntyy vettä, ei heliumia.


  • Anonyymi

   Universumin kaikki happi on syntynyt tähtien ytimissä ja synnyttyään saman tien yhdistynyt vetyyn. Auringossakin tapahtuu jatkuvasti hapen palamisreaktiota sitä mukaa kun happea syntyy. 1,6% Auringon massasta on heliumia raskaampia alkuaineita.

   • Anonyymi

    Auringossa lämpötila on niin suuri, että kemialliset sidokset eivät kestä eli happi ei pääse reagoimaan vedyn kanssa. Jossakin 3000 asteen paikkeilla on puolet vedestä hajonneena vedyksi ja hapeksi. Auringon pinnassakin lämpötila on suurimmalta osalta lähempänä 5500C astetta. Vesimolekyylejä siellä nähdään vain auringonpilkkujen kohdalla, sillä niissä pintalämpötila on selvästi muuta pintaa matalampi.

    Fuusiota tuottavassa osassa Auringon sisäosaa korkea lämpötila estää minkään kemiallisen yhdisteen muodostumisen. Aine on siellä plasmana, jonka muodostavat atominytimet ja elektronikaasu.

    Auringossa fuusioreaktioiden lämpötila ei ole riittävän korkea että siellä syntyisi happea. Auringon happiatomit ovat peräisin siitä kaasupilvestä, joka vapautui jonkun varhaisemman tähden supernovaräjähdyksessä ja sittemmin tiivistyi meidän aurinkokunnaksemme.

    Joskus 8 miljardin vuoden kuluttua punaiseksi jättiläiseksi muuttunut Aurinko on polttanut ytimestään kaiken vedyn ja alkaa ytimen korkean lämpötilan avulla tuottaa jonkin aikaa hiiltä ja vähän happea.

    https://astronomy.stackexchange.com/questions/12381/what-happens-to-oxygen-produced-on-the-sun-or-other-stars


  • Anonyymi

   Savua ei ole näkyvissä ja kirkkaana loistaa jossei ole pilvistä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2793
  2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   2475
  3. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   1878
  4. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   21
   1653
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   276
   1431
  6. 68
   1313
  7. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   323
   1209
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   355
   1123
  9. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   90
   1093
  10. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   58
   1061
  Aihe