Tummalla siirapilla makeutettu gluteeniton ja laktoositon perunalaatikko ohje.
Makeutetaan ensisijaisesti tummalla siirapilla, Tummalla siirapilla saadaan hyvä väri.
Varmista raaka-aineiden gluteenittomuus ja laktoosittomuus.
Tällä ohjeella ei imelly. Ja yleensäkään gluteenittomilla jauhoilla imeltyminen ei onnistu.
Gluteeniton ja laktoositon perunalaatikko sopii pito- ja joulupöytään. Voit halutessasi maustaa laatikon vaikka ripauksella muskottipähkinää, jos se sopii ruokavalioosi.
Ainesosat
niukasti keittovettä. Niukka keittovesi jää soseeseen
1 kg perunoita
4-5 dl riisijuomaa määrä vaihtelee runsaasti
50-75 g maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4rkl siirappia
1 tl suolaa
Vuokien voitelu:
maidotonta margariinia
Valmistusohje
1. Valmista perunasose kattilassa. Pese, kuori ja paloittele perunat. Laita palat kattilaan, jossa on erittäin niukasti vettä. Valvo kypsentämistä että vesi ei pääse kuivumaan kattilasta.
2. Keitä perunat täysin kypsäksi 20-30 minuuttia. Varmista kypsyys. Soseuta perunat perunasurvimella tai perunanuijalla niukkaan keittoveteen.
3. Lämmitä kasvijuoma erillisessä astiassa. Lisää lämmin kasvijuoma soseeseen vähitellen hyvin vatkaten. Sose saa olla löysää.
4. Sekoita perunasoseeseen jauhoseos. Jaauhoseos ei sisällä imeltävää aktiisuutta. Jauhoseos vaikuttaa rakenteeseen ja suutuntumaan. Jauhoseos ei ole välttämätön.
5. Lisää kasvijuomaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää maidoton rasva ja suola. Lisää halutessasi muita mausteita.
6. Lisää siirappi. Kun lisäät tummaa siirappia, niin saat sillä sopivan värin. Sekoita hyvin.
7. Laita sose voideltuun, isoon uunivuokaan . Lisää pinnalle maidottomia margariininokareita.
8. Paista ensin noin 200 asteisessa uunissa. kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin sose ei pääse kuivahtamaan ja korppuuntumaan ja saat mehevän makeutetun perunalaatikon.
9. Kypsennä sähkölieden, noin 130 - 140 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Gluteeniton ja laktoositon tummalla siirapilla makeutettu pwrunalaatikko.
Anonyymi-ap
1
50
Vastaukset
- Anonyymi
Laktoosittoman saa laktoosittomalla maidolla. Gluteenittoman sillä, ettei mitään jauhoja laita. Toki laitan korppujauhoja päälle, mutta ehkä niitäkin on gluteenittomana. Siirapilla makeus.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003