Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Gluteeniton ja laktoositon tummalla siirapilla makeutettu pwrunalaatikko.

Anonyymi-ap

Tummalla siirapilla makeutettu gluteeniton ja laktoositon perunalaatikko ohje.

Makeutetaan ensisijaisesti tummalla siirapilla, Tummalla siirapilla saadaan hyvä väri.

Varmista raaka-aineiden gluteenittomuus ja laktoosittomuus.

Tällä ohjeella ei imelly. Ja yleensäkään gluteenittomilla jauhoilla imeltyminen ei onnistu.

Gluteeniton ja laktoositon perunalaatikko sopii pito- ja joulupöytään. Voit halutessasi maustaa laatikon vaikka ripauksella muskottipähkinää, jos se sopii ruokavalioosi.

Ainesosat

niukasti keittovettä. Niukka keittovesi jää soseeseen
1 kg perunoita
4-5 dl riisijuomaa määrä vaihtelee runsaasti
50-75 g maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4rkl siirappia
1 tl suolaa

Vuokien voitelu:
maidotonta margariinia

Valmistusohje

1. Valmista perunasose kattilassa. Pese, kuori ja paloittele perunat. Laita palat kattilaan, jossa on erittäin niukasti vettä. Valvo kypsentämistä että vesi ei pääse kuivumaan kattilasta.

2. Keitä perunat täysin kypsäksi 20-30 minuuttia. Varmista kypsyys. Soseuta perunat perunasurvimella tai perunanuijalla niukkaan keittoveteen.

3. Lämmitä kasvijuoma erillisessä astiassa. Lisää lämmin kasvijuoma soseeseen vähitellen hyvin vatkaten. Sose saa olla löysää.

4. Sekoita perunasoseeseen jauhoseos. Jaauhoseos ei sisällä imeltävää aktiisuutta. Jauhoseos vaikuttaa rakenteeseen ja suutuntumaan. Jauhoseos ei ole välttämätön.

5. Lisää kasvijuomaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää maidoton rasva ja suola. Lisää halutessasi muita mausteita.

6. Lisää siirappi. Kun lisäät tummaa siirappia, niin saat sillä sopivan värin. Sekoita hyvin.

7. Laita sose voideltuun, isoon uunivuokaan . Lisää pinnalle maidottomia margariininokareita.

8. Paista ensin noin 200 asteisessa uunissa. kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin sose ei pääse kuivahtamaan ja korppuuntumaan ja saat mehevän makeutetun perunalaatikon.

9. Kypsennä sähkölieden, noin 130 - 140 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laktoosittoman saa laktoosittomalla maidolla. Gluteenittoman sillä, ettei mitään jauhoja laita. Toki laitan korppujauhoja päälle, mutta ehkä niitäkin on gluteenittomana. Siirapilla makeus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe