"Bog shelmu metit" - Venäjällä kartuttiin punatukkaisia

Anonyymi-ap

google translate venäjän kielestä
cyrillitsa.ru


Vain 2 prosentilla planeettamme asukkaista on punaiset hiukset. Tämän ilmiön harvinaisuuden vuoksi monet kansat ovat vuosisatojen aikana kehittäneet tuomittavan asenteen punatukkaisiin ihmisiin.

"Jumala merkitsee roistoa!"
Mystinen tausta suhteessa punatukkaisiin vuosisatojen ajalta on utelias. Muinaiset kreikkalaiset uskoivat, että kuoleman jälkeen punatukkaiset ihmiset syntyvät uudelleen, useimmiten vampyyreiksi.

Egyptiläiset pitivät punatukkaisia ​​komea miehiä epäonnettomina ja mieluummin uhrasivat heidät Amon Ralle toivoen, että he lopettaisivat muita ahdistaneen huonon onnen sarjan.

Espanjan keskiaikainen inkvisitio luokitteli punapäät automaattisesti helvetin varkaiden joukkoon, heidät tunnistettiin velhoiksi ja noidiksi ja poltettiin roviolla.

Mutta roomalaiset päinvastoin pitivät punaisia ​​hiuksia merkkinä uskomattomasta onnesta ja jopa ostivat punatukkaisia ​​orjia talismaniksi. Polynesiassa punatukkaisia ​​juhlittiin myös erityisinä. Uskottiin, että aurinkoinen hiuspää on merkki jalosta alkuperästä ja jumalallisten voimien ystävällisyydestä.

Venäjällä, kummallista kyllä, punatukkaille myönnettiin valtava määrä ei kaikkein miellyttävimpiä sananlaskuja ja sanontoja, kuten "punainen ja punainen ovat vaarallinen henkilö" ja "älä hukuta kylpyyn mustalla, älä ystävysty punapää." Samaan aikaan esivanhemmillamme oli erilaisia ​​asenteita eri alkuperää olevia punatukkaisia ​​ihmisiä kohtaan: "Jumala loi punatukkaisen Zyryanin, paholainen loi punatukkaisen tataarin."

Muuten, Pietari I antoi asetuksen, jolla kiellettiin punatukkaisia ​​olemasta korkea-arvoisia tehtäviä hallituksessa ja todistamasta tuomioistuimissa: "... loppujen lopuksi Jumala merkitsee roistoa!"

Vanha ihminen
Punaiset hiukset saadaan perimällä geeni jokaiselta vanhemmalta. On todettu, että punaisista hiuksista, vaaleasta ihosta ja pisamioista vastaavan geenin ikä on 50-100 tuhatta vuotta. Tämä tarkoittaa, että se on paljon vanhempi kuin Homo sapiens -lajin geenit, joihin nykyihminen kuuluu.

Dr. Rosalind Harding, joka työskentelee genetiikan ja mikrobiologian parissa molekyylilääketieteen instituutissa. John Radcliffe uskoo, että tämä geeni ilmestyi neandertalilaisille, jotka asuivat Euroopassa 200 tuhatta vuotta sitten.

Eniten punapäitä asuu Amerikassa - noin 12 miljoonaa. Ihmiset, joilla on kiharat punaiset hiukset, tavataan enimmäkseen Skotlannissa ja Irlannissa – vastaavasti 13 % ja 10 % maailman punatukkaisista. Yleensä 40% planeetan punatukkaisesta väestöstä kuuluu muinaisten kelttien jälkeläisille, jotka olivat kuuluisia vapauden ja itsenäisyyden rakkaudestaan.


Ennätysmäärä pigmenttiä
Luonnonpunaiset hiukset sisältävät ennätysmäärän pigmenttiä, joten luonnollisten punaisten hiusten värjäys on paljon vaikeampaa kuin mikään muu. Tätä pigmenttiä sisältävät hiukset ovat paljon paksumpia verrattuna tummiin ja vaaleisiin. Jos lasket punatukkaisen ihmisen pään karvat ja vertaat sitä samanlaiseen hiustyyliin, esimerkiksi blondiin, käy ilmi, että ensimmäisessä hiuksessa on noin yhdeksänkymmentätuhatta, kun taas toisessa noin sataneljäkymmentätuhatta .

Lisäksi punapäät harmaantuvat erityisellä tavalla - aluksi hiukset saavat vähitellen vaaleamman sävyn ja vasta sitten muuttuvat harmaiksi ja hopeaksi. Tilastojen mukaan punaiset sävyt ovat erityisen suosittuja nuorten naisten keskuudessa, jotka päättävät värjätä hiuksensa. Tämä salaperäinen väri näyttää olevan luotu houkuttelemaan ja karkottamaan samanaikaisesti, lääketieteessä termi "inkiväärifobia" tunnustetaan jopa virallisesti - punatukkaisten ihmisten pelko.

Yliherkkyys
Uskotaan, että punatukkaisilla miehillä ja naisilla on kirkkaampi luonne, he ovat erittäin intohimoisia ja hillittyjä. Tätä tosiasiaa on vaikea todistaa tieteellisesti, mutta punatukkaisten ihmisten ihon lisääntynyt herkkyys tunnetaan varmasti - mustelmat ja naarmut näkyvät heissä nopeammin ja paranevat paljon pidempään kuin tummilla ja vaaleilla hiuksilla.

Lisäksi tohtori Edwin Liamin Kentuckyn Louisvillen yliopistosta mukaan "tuliset" ihmiset tarvitsevat enemmän anestesiaa erilaisiin kirurgisiin toimenpiteisiin, mukaan lukien hammastoimenpiteet, koska punapäillä on melko matala kipukynnys.

Toinen asia huomattiin myös - punatukkaisten sairaanhoitajien joukossa potilaat nousivat jaloilleen paljon nopeammin. Punatukkaisten vaalea iho on paljon herkempi ultraviolettisäteilylle, minkä vuoksi aurinkosuojaukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Newcastlen yliopiston tutkijat päättelivät, että ihmisen iho erittää kahta tyyppiä melaniinia, jotka suojaavat henkilöä vaaralliselta säteilyltä, ja punatukkaisen ihmisen kehossa yksi näistä tyypeistä on riittämätön.

Psykologiset ominaisuudet
Hiusten ja ihon värit luonnehtivat ihmisen hermoston piirteitä. Tiedetään, että vaaleatukkaisilla ja sinisilmäisillä se on herkempää ja haavoittuvampaa, kun taas ihmiset, joiden silmät, hiukset ja iho ovat tummia, ovat vähemmän alttiita ulkoisille vaikutuksille.

3

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikista tyypeistä punapäät ovat epävakain tyyppi, niistä vapautuu pienimmässä määrin stressinvastaisia ​​hormoneja. Punatukkaiset ihmiset näyttävät ensi silmäyksellä rauhallisilta, mutta itse asiassa heillä on useimmiten groovy luonne ja he kuuluvat koleeriseen tyyppiin. Tämä aurinkoinen hiusväri yhdistetään tuleen, mistä johtuu stereotypiat lannistumattomasta luonteesta, ärtyisyydestä, vapaudenrakkaudesta.

      Psykologien mukaan useimmat punatukkaiset ovat joutuneet kokemaan suurta psykologista painetta lapsuudesta asti (mikä on pelkän "punaisen, punaisen, pisamiaisen, lapiolla tapetun isoisän" arvoista). Tämä antaa heille kärsivällisyyttä, päättäväisyyttä, itsenäisyyttä, itsepäisyyttä ja kykyä puolustaa omaa mielipidettään.

    • Edelleenkin konekäännökset ovat hirveää luettavaa.

    • Anonyymi

      Minun mielestä punatukkaisten roolittaminen tiettyihin persoonallisuustyyppeihin on yhtä typerää touhua kuin silmien värin perusteella tehty persoonallisuuden määritys.
      Eli täyttä humpuukia.
      Ylipäätään evoluution luonnonvalinta on ollut pikkutekijä jo satojatuhansia vuosia ihmisen ulkomuotoon liittyvissä tekijöissä. Olemme sen näköisiä kuin haluamme yhteisöinä olla eri maailmankolkissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      243
      2101
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1817
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      70
      1523
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1225
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe