Esimerkiksi perunoihin verrattuna mämmin raaka-aineiden tärkkelyspitoisuus on varsin vaatimaton. Jostain syystä mämmi kuitenkin imelletään niin että raaka-aineet lisätään jaksottain useammassa erässä. Tästä seuraa että mämmin imeltymisaika venyy varsin pitkäksi. Pitkäksi venyneestä imeltymisajasta aiheutuu kuitenkin ns makeuden menettäminen eli ensimmäisissä vaiheissa muodostuneet sokerit pilkkoutuu edelleen ja haihtuvat taivaan tuuliin eli menetetään melkoisesti syntynyttä makeutta.
Viimeisten vaiheiden lisäyksen aineet saavat harvoin imeltyä riittävän pitkää aikaa ja tässä tulee myös merkittävää makeuden menetystä ja lisäksi aiheuttaa usein mämmiin jauhon maun.
Mämmin voi imeltää myös tehokkaasti ja lähes kaikki makeus saadaan tehokkaasti hyödyksi.
Tehokkaampi tapa imeltää mämmi:
1. Sekoita ohjeen maltaat ja jauhot kulhossa valmiiksi.
2. Kuumenna kattilassa ohjeen koko vesimäärä noin 70-74 asteiseksi.
3. Lisää koko mallas-jauhoseos veteen vähitellen ja tehokkaasti vispaamalla
4. Laita mämmiseos imeltymään noin 70 - 74 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia.
5. Laita imeltynyt mämmiseos liedelle ja lisää samalla halutut mausteet.
6. Sekoita mämmiseosta tehokkaasti varoen pohjaan palamista. Kun seon alkaa kuplimaan, niin anna kuplia noin kymmenen minuuttia ja edelleen tehokkaasti koko ajan sekoittaen. Siirrä mämmikattila sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia.
7. Laita mämmiseos lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan . Lisää paistamisen aikana pinnalle 2-3 kertaa vettä tai 1-2 kertaa siirappivettä estämään kuorettumista, ½desilitraa siirappia 1 desilitra vettä. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kuplimineen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin saat mehevän mämmin ja mämmiseos ei kuivahda eikä korppuunnu.
Paista mämmiä noin 3 tuntia, tai vähän pitempäänkin.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Mämmivuoat joskus tyhjenee salaperäisesti. Kannattaakin valmistaa useampi vuoallinen , niin ainakin pahemmilta yllätyksiltä voi välttyä.
Mämmin imeltäminen nykyaikaisen tehokkaasti
Anonyymi-ap
1
164
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044