Mämmin imeltäminen nykyaikaisen tehokkaasti

Anonyymi-ap

Esimerkiksi perunoihin verrattuna mämmin raaka-aineiden tärkkelyspitoisuus on varsin vaatimaton. Jostain syystä mämmi kuitenkin imelletään niin että raaka-aineet lisätään jaksottain useammassa erässä. Tästä seuraa että mämmin imeltymisaika venyy varsin pitkäksi. Pitkäksi venyneestä imeltymisajasta aiheutuu kuitenkin ns makeuden menettäminen eli ensimmäisissä vaiheissa muodostuneet sokerit pilkkoutuu edelleen ja haihtuvat taivaan tuuliin eli menetetään melkoisesti syntynyttä makeutta.
Viimeisten vaiheiden lisäyksen aineet saavat harvoin imeltyä riittävän pitkää aikaa ja tässä tulee myös merkittävää makeuden menetystä ja lisäksi aiheuttaa usein mämmiin jauhon maun.

Mämmin voi imeltää myös tehokkaasti ja lähes kaikki makeus saadaan tehokkaasti hyödyksi.

Tehokkaampi tapa imeltää mämmi:

1. Sekoita ohjeen maltaat ja jauhot kulhossa valmiiksi.
2. Kuumenna kattilassa ohjeen koko vesimäärä noin 70-74 asteiseksi.
3. Lisää koko mallas-jauhoseos veteen vähitellen ja tehokkaasti vispaamalla
4. Laita mämmiseos imeltymään noin 70 - 74 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia.
5. Laita imeltynyt mämmiseos liedelle ja lisää samalla halutut mausteet.
6. Sekoita mämmiseosta tehokkaasti varoen pohjaan palamista. Kun seon alkaa kuplimaan, niin anna kuplia noin kymmenen minuuttia ja edelleen tehokkaasti koko ajan sekoittaen. Siirrä mämmikattila sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia.
7. Laita mämmiseos lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan . Lisää paistamisen aikana pinnalle 2-3 kertaa vettä tai 1-2 kertaa siirappivettä estämään kuorettumista, ½desilitraa siirappia 1 desilitra vettä. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kuplimineen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin saat mehevän mämmin ja mämmiseos ei kuivahda eikä korppuunnu.
Paista mämmiä noin 3 tuntia, tai vähän pitempäänkin.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Mämmivuoat joskus tyhjenee salaperäisesti. Kannattaakin valmistaa useampi vuoallinen , niin ainakin pahemmilta yllätyksiltä voi välttyä.

1

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        97
        2763
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        104
        2350
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2110
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        16
        1874
      5. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        44
        1731
      6. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        38
        1725
      7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1696
      8. 103
        1676
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        129
        1487
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1294
      Aihe