Leppävirran kolari on varoittava esimerkki siitä miten käy, jos hidastelee aivan rekan keulan edessä

Anonyymi-ap

Eihän rekkakuskilla ole mitään mahdollisuuksia väistää, jos joku ajaa edessä ihan puskurissa kiinni ja lyö yks kaks liinat kiinni. Siksi en ymmärrä miksi rekkakuskia epäillään.

26

297

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä vedätyksen yritys nimittäin ei se rekka kenenkään puskurissa ollut kiinni !
   Mutta olisi tiedettävä niin rekan ajajasta enemmän esimerkiksi ikä kuin myös kääntyvän auton kuljettajan liikenteen lukutaidosta, se ollut puutteellista kummallakin ! Kääntyvä auto olisi voinut vetää vasemmalle aikaisemmassa tiehaarassa tms ja odotellut siellä kunnes on rauhallisempi tilanne !

  • Anonyymi

   Piti tietenkin kirjoittaa että olisi voinut vetää oikealle sopivassa paikassa !

  • Anonyymi

   Täydellistä ammattitaidottomuutta ja piittaamattomuutta rekkakuskilta jos ajaa niin lähellä ettei ehdi jarruttaa kun edessä oleva auto hidastaa kääntyäkseen vasemmalle.

   TURVAVÄLI

   • Anonyymi

    Bingo!!


  • Anonyymi

   Rekalla vaan on selkeästi pitemmät jarrutusmatkat kaikilla keleillä.
   Näille luonnon laille ei voi rekkakuskikaan mitään.

   • Anonyymi

    Kylläpäs voi. Pitää etäisyyttä. Jarrutusmatkan verran.


   • Anonyymi

    Ammattitaitoinen rekkakuski osaa turvavälissään huomioida pitemmän jarrutusmatkan. Noita ammattitaitoisia vaan näyttää olevan hyvin harvoin siellä rekan nupissa. Valitettavasti.


   • Anonyymi

    Mitä höpötät? Jos on olemassa kelejä, jolloin rekkaa ei voi pysäyttää riittävän nopeasti, niin silloin rekan ei pidä olla liikenteessä.

    Paljon liikenteessä olleena, olen usein nähnyt, kuinka rekka ajaa ylinopeuttaa ja edessä olevan ajoneuvoon lähes kiinni. Rekka ei lähde ohittamaan, koska rajoitin estää, mutta yrittää saada edelläajavan kiihdyttämään nopeutta, jotta voisi itse ajaa rajoitinta vasten.


   • Anonyymi

    Rekan ohjaamosta näkee myös pidemmälle. Kuski on varmaan nähnyt suoralla tiellä sen kääntyjänkin, jolloin olisi jo pitänyt varautua jonon hidastukseen. Saavutettu nopeus on kuitenkin sellainen etuus, mistä ei hevin luovu. Olisi saattanut käydä niinkin, että jono lähteekin menemään, ja rekka jää kauas taakse keräämään uutta vauhtia.


  • Anonyymi

   Rekkakuskin pidettävä turvaväli, jos se kunnossa niin ei ongelmia pysähtyä.

   Ajavat aivan liian lähellä.

   Turvaväli oltava ajoi edessä toinen mitä nopeutta tahansa.

  • Anonyymi

   Kunnon turvaväli antaa ainakin aikaa katsoa väistämimahdillisuuden sieltä metsähallituksen puolelta jos pysähtyminen on mahdotonta.

  • Anonyymi

   Rekkakuskihan oli täysin syytön tuohon tilanteeseen. Nuo muuthan olivat vain väärään aikaan väärässä paikassa.

   • Anonyymi

    Oliko suomalainen rekka? Suomalaiset kuljettajat ovat parempia ja taitavampia, kuin ulkomaiset. Ulkomaiset rekat ovat huonommin huollettuja ja renkaat yleensä sliksejä tai jarrut eivät toimi. Ulkomaiset kuljettajat ovat useammin kännissä tai piristeissä, kuin suomalaiset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oliko suomalainen rekka? Suomalaiset kuljettajat ovat parempia ja taitavampia, kuin ulkomaiset. Ulkomaiset rekat ovat huonommin huollettuja ja renkaat yleensä sliksejä tai jarrut eivät toimi. Ulkomaiset kuljettajat ovat useammin kännissä tai piristeissä, kuin suomalaiset.

    Voi olla ulkomaisten autot huonommassa kunnossa, mutta kyllä ne ammattitaidottomat ja/tai asennevammaiset peräpuskurissa roikkujat ovat lähes 100% Suomalaisia "kuskeja". Valitettavasti.


  • Anonyymi

   Rekalla pitää saada ajaa aina ja kaikkialla rajoitinta vastaan. Ajelen päivittäin Kehä 1:llä ja tiedän miten lähellä takana rekat ajavat vaikka jono ei sen kovempaa edessä pääse. Ei ihme että niitä kaatuilee rampeissa lähes päivittäin kun jalka ei nouse kaasulta. Onko rampin vika?

   • Anonyymi

    Rampit on tehty liian jyrkiksi, jotta rekalla voisi ajaa niissä rajoitinta vasten, joten syyttävä sormi valtiovallan suuntaan. Rampit saatava ehdottomasti loivemmiksi!


  • Anonyymi

   Onks Sulla ajokortti?

  • Anonyymi

   OTTAKAA RAHTARIN IKÄ, AJO KOKEMUS ESIIN. MINÄ EN ANTAS JUURI KOULUSTA KORTIN SAANEELLE 18 - 20 V NS TÄYSPERÄÄ EN EES PUOLIKASTA , LINJA-AUTOO AJETTAVAKSI. TYÖHÖN OJAUS PEREHDYTYS ENSIN PIENEMMILLÄ AUTOILLA SIIS C KORTTI 3.5 - 10 TN ENINTÄÄN JA 5 VUOTTA KOKEMUSTA SAADEN.

  • Anonyymi

   Totta, poliisin pitää ottaa rekkakuksit erityistarkkailuun, ajavat liian kannassa ja risteysten läpikin hiljentämättä, yksi murhasi autolastillisen nuoria kun ajoi roimaa ylinopeutta kylkeen. Viimeistään Konginkankaan olisi pitänyt herättää rekkakuskien holtittomaan ajoon, ihmisiä jää alle suojatielläkin, samoin linja-autoille.

   Tuohan on helppo toteuttaa, ajoseuranta ennestään ja jos nopeus ylittyy varsinkin risteysalueella niin heti hälytys poliisille ja kortti pois. Rekka on moninverroin vaarallisempi kuin henkilöauto, joten rangaistuksetkin oltava sen mukaiset.

   • Anonyymi

    Rekkakuski on teiden kingi, eikä minkään pidä antaa hidastaa kurkon menoa. Jos edessä hidastelee henkilöautoja, niin jyrätään ne sivuun vaan, sillä meidän on valtatie, voima, ja etuajo-oikeus joka paikassa, ja iankaikkisesti, aamen.


  • Anonyymi

   Tässä tapauksessa hovinarrit tuomitsi rekkakuskin pieniin sakkoihin kun kovalla tuulella peräkärry kääntyi eteen ja vastaantulija kuoli.
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3ec41334-c5bf-41de-adcf-2aec2e45b104

   Luulisi olevan itsestään selvää että olisi pitänyt hidastaa. Naiskuskia tosin ei vaasan hovinarrit olisi tuominneet ollenkaan, muuallakin lähes poikkeuksetta koventavat miesten tuomioita ja lieventävät naisten, vaikka sukupuoli ei saisi vaikuttaa mitenkään.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Peräänajaja on aina syyllinen. Olkoon auto millainen tahansa.
   Kenelläkään ei ole koskaan mitään pakkoa ajaa niin lähellä edellä ajavaa ettei sitä ehtisi väistää.
   Korostan sitä että jos ei ehdi pysäyttämään jarruttamalla niin on velvollisuus väistää vaikka itseensä sattuisikin. Pienen auton päälle ajaminen isolla autolla on raukkamaisinta mitä voi tehdä.

  • Anonyymi

   Rekkakuski mokaa, jos ajaa ihan edellä ajavan perässä kiinni.

  • Anonyymi

   "5 §
   Turvallinen ajoneuvon ja raitiovaunun ajaminen (17.12.2020/1040)

   Ajoneuvon ja raitiovaunun nopeus ja etäisyys toiseen tienkäyttäjään on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä muut olosuhteet. Ajoneuvo ja raitovaunu on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa.

   Ajoneuvo ja raitiovaunu on voitava pysäyttää edessä olevan tien näkyvällä osalla ja kaikissa ennakoitavissa tilanteissa. (17.12.2020/1040)"

   Jos on enemmän kuin pelkkä tuulitunneli korvien välissä, niin ymmärtää mitä tuolla tarkoitetaan ja mihin se kuskia velvoittaa.

  • Anonyymi

   Tiedättekö muuten miksi 80 km/h sallitun nopeuden rekoissa rajoitin on asetettu sinne n. 89 km/h? Siis mikä on tuon 8-10 km/h ylitysmahdollisuuden tarkoitus?

   Jos et tiedä et ole kelvollinen ajamaan rekkaa. Kuten eivät ole myöskään ne "kuskit", jotka eivät tuota ymmärrä ja ajavat lähes jatkuvasti rajoitinta vasten!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   536
   4144
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1358
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   1046
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   878
  5. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   129
   786
  6. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   158
   716
  7. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   43
   684
  8. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   170
   676
  9. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   45
   672
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   32
   629
  Aihe