Täällä oli ketju evoluutiosta johon ei pystynyt enää vastaamaan

Anonyymi-ap

Siinä sanottiin että evoluutio on harha oppisuutta tms. En sanoisi ihan näin mutta evoluutio on toki vain teoria miten kaikki ehkä meni. Se ei ole lopulta kummallisempaa että jumala tuli ja napsautti sormiaan ja siitä seurasi alkuräjähdys joka ei itseasiassa ollut edes mikään räjähdys eikä tyhjästä tullut mitään vaan tyhjää ei ollut koskaan vaan aina oli jotain. Oli asia miten päin vaan sitä ei ole todistettu ja ihan yhtä merkillistä on tämä elomme täällä. Yksi erikoisimmista asioista on se miksi on olemassa sääntöjä miten mikäkin toimii. Mistä ne säännöt on tulleet. Sekin on muuten erikoinen ajatus että aina oli jotain siis aina mitään ei tullut mistään koskaan vaan aina oli jotain ennen alkuräjähdystä.

Meidän ihmisen aivomme on rajoittuneet eikä ne ymmärrä äärettömyyttä. Jos ajatellaan äärettömyyttä numeroina mikä on yksi numero ennen äärettömyyttä? Numeroitahan vaikka ysejä voi latoa niin paljon peräkkäin kuin on mahdollista ja eihän se mahdollisuus lopu ikinä ja aina se on joku numero mille emme ole antaneet mitään nimeä. Numerotkin on meidän omia keksintöjä. On helppoa elää ihmisen kokoisessa ja näköisessä ympäristössä ja kuvitella että olemme valtavan älykkäitä ja tiedämme kaiken näin ei kuitenkaan ole. Meidän äo on keskimääräisesti 100. Silti iso joukko meistä käy yliopistoja ym kouluja ja ajattelee olevansa jotenkin valio joukkoja ja älykkäämpiä kuin muut. Näin ei kuitenkaan ole. Älykkäitä 120+ ihmisiä on ihan missä tahansa työttöminä rikollisina maalareina metalli rakennus missä tahansa työssä. Pahin vaihtoehto onkin jos ajattelee työelämää politiikkaa tms että joku alle 100 äo käy korkeita kouluja ja pääsee johonkin merkittävään paikkaan todistuksilla ja sen jälkeen alkaa tekemään täysin älyttömiä päätöksiä. Näitä näkee yllättävän paljon ja ne ovat todellisia riippakiviä ihmislajille.

Lajimme on toki saanut merkittäviä tutkimustuloksia aikaan vaikka tiede on lähinnä kuitenkin kunnes toisin todistetaan osastoa. Meidän aivomme on rajatut ja ne pitävät oikeina tiettyjä asioita jotka tyydyttävät niitä. Siitä johtuu esim somessa tappelut koska kummankin aivot ovat sitä mieltä että tämä on oikein ja he ovat varmoja mutta todellisuus voi olla jokin ihan eri juttu. On myös olemassa selkeästi tunne ja järki ihmiset. Tunne ihminen tuntee sääliä ja tekee sitä ja tätä tunteesta kun taas järki ihminen etsii mikä on loogista mikä on oikein ja väärin jne. Näiden törmääminen voi olla kohtalokas.

Yhteenvetona vaikka tälläkin palstalla on kaikkia tallaajia jotka tietävät kaiken omasta mielestään ihminen ei valitettavasti tiedä juurikaan mitään näistä isommista asioista. Jokainen voi omasta mielestään tietää ja olla varma mutta siltikin fakta on että ei tiedä. Jos sitä ei pysty käsittämään sitten tällaisen ihmisen kannattaa vaan antaa olla omissa harhoissaan.

4

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taidat olla trolli, niin mustavalkoisesti tuot mielentuotteitasi esille.
      Kirjoituksestasi käy ilmi, että ihmisen pitäisi olla kaikentietävän täydellinen, tai muuten on täysin mistään mitään ymmärtämätön. Eihän asiat niin mene.

      On selvää, että ihminen joka paljon lukee ja tietoa omaksuu, myös paljon tietää verrattuna siihen, joka ei koskaan mitään lue, opiskele ja omaksu.

      "aina oli jotain ennen alkuräjähdystä."
      Tietysti. En sitä koskaan ole kyseenalaistanutkaan. Itse kuvittelet päässäsi sellaisia.

      " aivomme on rajoittuneet eikä ne ymmärrä äärettömyyttä."
      Puhu vain omasta puolestasi. Itse ymmärrän hyvin, että ääretön on ääretön.

      " ihminen ei valitettavasti tiedä juurikaan mitään näistä isommista asioista."
      Millä kuvittelet pystyväsi määrittelemään, mikä on kenenkin mielestä "isompi" asia? "isoin asia" saattaa olla joillekin vaikka se, että lähikaupasta on joku tietty piimälaatu juuri lopussa. Mutta jos sinä pidät "isompina" asioina mainitsemiasi alkuräjähdystä tai ääretöntä, niin eihän tuollaiset ole useimmille ihmisille edes lainkaan mitään asioita tai vähääkään merkityksellisiä. Ihmiset ovat niin viisaita, että eivät tuollaisilla merkityksettömillä jutuilla itseään vaivaa. Vaan pyrkivät elämään mahdollisemman tyytyväisenä ja onnellisena elämänsä ja niin myös tekevät.
      Sinä siihen et näytä kykenevän, koska kuulut niihin "... jotka tietävät kaiken omasta mielestään"...., kuten juuri tuossa itsestäsi mainitsit.

    • ” evoluutio on toki vain teoria miten kaikki ehkä meni.”

      Evoluutio ei ole teoria, vaan luonnonilmiö. Evoluutioteoria on teoria. Ja se pyrkii selittämään millä tavoin evoluutio tapahtuu. Mallit siitä, miten elämän monimuotoisuus on kehittynyt maapallolle, eivät sisälly evoluutioteoriaan, vaan perustuvat esim. paleontologian löytöihin ja geenitutkimukseen.

      ”Se ei ole lopulta kummallisempaa että jumala tuli ja napsautti sormiaan ja siitä seurasi alkuräjähdys joka ei itseasiassa ollut edes mikään räjähdys eikä tyhjästä tullut mitään vaan tyhjää ei ollut koskaan vaan aina oli jotain.”

      Mutta eihän alkuräjähdys liity evoluution. Etkö vilpittömästi tiennyt sitä?

      ” Oli asia miten päin vaan sitä ei ole todistettu”

      Kyllä on. Sekä evoluutio että alkuräjähdys ovat todistettuja asioita. Tässä on yleistajuisia esimerkkejä todisteista:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluution_todisteet
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkuräjähdys#Kokeelliset_todisteet

      Kovasti vaikuttaa että olet perehtynyt aiheeseen vain kreationistisaarnaajien valheita lukemalla. Miksi siis yrität esittää jonkinlaista puolueetonta tai tasapuolista kommentoijaa, kun et selvästikään sellainen ole?

      ” Sekin on muuten erikoinen ajatus että aina oli jotain siis aina mitään ei tullut mistään koskaan vaan aina oli jotain ennen alkuräjähdystä.”

      Jos nyt viittaat kreationistien vääristelyihin alkuräjähdyksestä niin erikoisia ne tosiaan ovat.

      ”Meidän ihmisen aivomme on rajoittuneet eikä ne ymmärrä äärettömyyttä.”

      Totta. Mutta tämä ei mitenkään kumoa tietojamme alkuräjähdyksestä tai evoluutiosta.

      ”On helppoa elää ihmisen kokoisessa ja näköisessä ympäristössä ja kuvitella että olemme valtavan älykkäitä ja tiedämme kaiken näin ei kuitenkaan ole.”

      Niin, jotkut uskovaiset ovat todella niin omahyväisiä, että vailla edes perustietoja kuvittelevat tietävänsä asiat paremmin kuin asiantuntijat. Yleensähän asia on niin, että mitä enemmän ihminen tietää, sitä paremmin hän tajuaa tietojensa puutteellisuuden.

      ” Meidän äo on keskimääräisesti 100…”

      En näe yhteyttä aloituksen aiheen ja tämän äo-pohdinnan välillä. Se, että yliopistojen ulkopuolella on paljon hyvin älykkäitä ihmisiä, ei mitenkään kumoa luonnontieteiden selvittämiä asioita. Vaikka tieteilijöillä olisi miten väärä omahyväinen käsitys itsestään, se ei kumoa heidän tutkimustuloksiaan.

      • Anonyymi

        "Se, että yliopistojen ulkopuolella on paljon hyvin älykkäitä ihmisiä, ei mitenkään kumoa luonnontieteiden selvittämiä asioita. "

        Luin jostain, että suomalaisten tohtoreiden keskimääräinen ÄO olisi 127. Onhan se paljon keskivertoväestön yläpuolella, mutta ei mitenkään valtavan korkea. Oma ÄO:ni on testattu kahteen kertaan virallisilla testeillä ja toinen numero on ollut molemmilla kerroilla 3. Tekaniikan omaksuminen on ollut minulle melko helppoa ja olen insinöörijärjellä pärjännyt elämässä suhteellisen hyvin.

        En kuitenkaan edes kuvittele, että kykenisin sanomaan mitään tähdellistä esimerkiksi evoluutiotutkimuksesta tai vaikka tähtitieteestä. Vaikka älyä olisi, niin pohjatiedot ovat kerta kaikkiaan riittämättömät ottamaan mitään kantaa tieteellisiin tutkimuksiin oman alani ulkopuolelta... jos sitten omaa alaani sivuaviin tutkimuksiinkaan.

        Siksi nämä pekkareinikaiset ja muut kreationistit aiheuttavat minussa suurta ihmetystä. Miten koulutettu ihminen voi olla niin putkisilmäinen ja megalomaaninen, että uskoo kaatavansa kosmologian, tähtitieteen, paleontologian, antropologian, geologian ja käytännössä koko luonnontieteellisen järjestelmämme. Jos nuoren Maan kretionismi on oikein, koko luonnontieteellisen systeemimme on pakko olla läpimätä.


    • Anonyymi

      järki ja tunne ihminen 🤔 eikös se ole aivopuoliskojen hallitsema ominaisuus
      vasemman puoliskon ajattelevat loogisesti ja taitavat kielen
      oikean puoliskon taas tunteilevat ja muistavat näkemänsä ja kykenevät pyörittelemään kuvia .

      kummasta sitten on enemmän hyötyä , riippuu tietenkin olosuhteista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe