Meiccu ravintola Meilahdessa Helsingissä: Iso pettymys

Anonyymi-ap

Minun on suorastaan pakko jakaa tämä kokemukseni, niin kamala se oli.

Ohessa kertomus mitä tapahtui:

Marraskuussa istuimme Meiccu ravintolaan Helsingin Meilahteen muutaman tuttavani kanssa tarkoituksena kokeilla millainen tämä ravintola on. Ajattelin, että saamme hyvää palvelua ja ruokaa kun ravintolassa ollut montaakaan muuta asiakasta tuolloin joten henkilökunta malttaa varmasti keskittyä pienen seurueemme palvelemiseen asiallisesti.

Istuimme Meiccu -ravintolassa vieläpä aivan keittiön oven läheisyyteen, jotta tarjoilijat näkisivät tulla pyytämään tilauksen. Riisuin teatraalisen korostetusti ulkovaatteeni, jotta varmasti olisi selvää, että ravintolaan on juuri saapunut uusi asiakas ystävineen. Tiskin takana minut nähnyt rouva eikä salissa ollut toinen tarjoilija kiinnittäneet meihin mitään huomiota vaan juttelivat kaikessa rauhassa keskenään niitä näitä. Heidät kuitenkin melko pian keskeytti vanhempi pariskunta, joka tuli ärtyneenä vaatimaan saada maksaa laskunsa heti, olivat kuulema odottaneet puoli tuntia.

Erittäin pitkän, noin 40 minuutin odottelun jälkeen Meiccun henkilökunnasta miespuolinen suvaitsi saapua kysymään mitä haluamme. Hän todella kysyi "mitä te haluutte", olen itse ollut asiakaspalvelija ja tiedän, että tuollainen puhuttelutapa ei kuulu tähän työhön. Ei mitään "hyvää iltaa" tai mitään vastaavaa siis..

Seuraavia tapahtumia saimmekin sitten ihmetellä kaikessa rauhassa, nimittäin jouduimme odottamaan tekemiämme tilauksia 50 minuuttia! Ravintolassa oli lisäksemme vain tuo vanhempi pariskunta joka siis maksoi enää laskunsa sekä 2 muuta ihmistä henkilökunnan lisäksi.

Näytöstä tarjottiin koko odottamisen ajalle. Paitsi, että nämä harvat muut asiakkaat kyselivät laskujen perään niin heistä yksi lähetti ruokansa takaisin keittiöön koska olit tilannut muuta. Ja joka kerran jälkeen tarjoilijat keskenään haistattelivat asiakkaille heidän jo lähdettyä! En olisi uskonut, ellen olisi itse asiaa vierestä todentanut. Jos on pakko puhua alatyylisesti asiakkaista heidän selkänsä takana, niin voisivat edes tehdä sen keittiön puolella.

Tilanne olisi jotenkin voitu pelastaa jos Meiccu ravintolan ruoka olisi ollut edes kohtuullista laadultaan, mutta annokset olivat suoraan sanottuna suuri pettymys. Yksi seurueen jäsen sai lämpimän ruokansa kylmänä, annokset saapuivat eri aikaisesti ja maut olivat epäonnistuneita. Annosten koko oli niin ikään pettymys kaikkien seuruumme jäsenten mielestä vaikka olemme naispuoleisia emmekä tarvitse edes jättimäisiä annoksia täyttyäksemme niin tuo oli jo "alkuruokakokoisena pääruoka" -toimintaa. Jäi nälkä vaikka lasku oli mittava.

En ymmärrä miten voi noin luokaton ravintola olla pystyssä edes. Oli meidän seurueemme jokaisen jäsenen mielestä valtava pettymys tämä Meiccu. Laitoin sähköpostilla palautetta yrittäjälle, mutta hän ei koskaan vastannut.

T. Ei näin

17

1928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tuo entinen risuhokki?

      • Anonyymi

        Juuri se, nykyään nimi on Meiccu eli lausutaan "Meichu".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri se, nykyään nimi on Meiccu eli lausutaan "Meichu".

        Niin siis varmaan kuitenkin Meiccu lausutaan oikeaoppisesti "meitsu"?


    • Anonyymi

      Nyt on kyllä pakko itsekin jättää arvostelu Meilahden Meiccu ravintolasta. Meiccu ravintola saa minulta arvosanan 4 / 10 pistettä kouluarvosanalla. Mitä muuta voi odottaa jos lopputulema on ruokamyrkytys kahdelle seurueesta? Ruuat olivat huonoja maultaan ja annoskoko oli liian pieni jopa naispuoleisille yleensä pienestä täyteen tuleville seureen jäsenillemme. Meiccu ravintolan asiakaspalvelua kuvaa parhaiten sana surkea. En suosittele tuota paikkaa kenellekään, kamala kokemus.

      -Pettynyt ravintoloissa kävijä

      • Anonyymi

        Helsingistä löytyvät sekä parhaat että kamalimmat ravintolat.


    • Anonyymi

      Meinasin aloittaa uuden ketjun mutta tähän samaan on hyvä jatkaa.
      Olen käynyt aina välillä syömässä lounaan siellä, joskus hyvää joskus vähän kyseenalaista.
      Muutaman kerran käynyt että lounaslistan mukaan on pitänyt olla puna ahventa mutta tarjolla ollut kitukasvuisia pieniä paistettuja silakoita, eikä niistä ole edes ruotoja vaivauduttu ottamaan pois. Onko nykyään tapana syöttää myös ruodot, ilmeisesti, ennen on kyllä osattu ruodot poistaa.
      Luulisi tuon tasoisessa kulttuurihistoriaansa vaalivassa paikassa tehtävän vähän parempaa. Tuo että jokin kala loppuu jo iltapäivä yhdeltä on kyllä pohjanoteeraus varsinkin kun tilalle on kyseenalaista laatua.

      • Anonyymi

        Ravintola Meiccu näyttää käyttävän tätä edesmennyttä Leo Salonen nimistä kokkia mainoskasvonaan. Leksasta kuulin aikanaan, että hän oli venäläinen isän puolelta ja Salosta ryssiteltiin yleisesti kaupungilla siihen aikaan. Motti ravintolassa kokki Salonen teki epäilyttäviä lehmänkauppoja ja niistäkin netissä juttua riittää. En oikein ymmärrä mitä mainostamista tällaisessa henkilössä on, mutta sillä ilmeisesti mentävä kun elävät kokit jättää silakoihinkin ruodot niin kertoo paljon paikan "tasosta". Eipä tartte tuolla käydä mitä olen paikan ruuan laadusta kuullut ja hinnoittelukin ihan poskellaan jos ottaa huomioon ruuan heikon laadun ja salihenkilökunnan huonon palvelun. Ennenpä tämmöisetkin asiat oli kunnossa vaan onneksi Helsingissä riittää kunnon ravintoloitakin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravintola Meiccu näyttää käyttävän tätä edesmennyttä Leo Salonen nimistä kokkia mainoskasvonaan. Leksasta kuulin aikanaan, että hän oli venäläinen isän puolelta ja Salosta ryssiteltiin yleisesti kaupungilla siihen aikaan. Motti ravintolassa kokki Salonen teki epäilyttäviä lehmänkauppoja ja niistäkin netissä juttua riittää. En oikein ymmärrä mitä mainostamista tällaisessa henkilössä on, mutta sillä ilmeisesti mentävä kun elävät kokit jättää silakoihinkin ruodot niin kertoo paljon paikan "tasosta". Eipä tartte tuolla käydä mitä olen paikan ruuan laadusta kuullut ja hinnoittelukin ihan poskellaan jos ottaa huomioon ruuan heikon laadun ja salihenkilökunnan huonon palvelun. Ennenpä tämmöisetkin asiat oli kunnossa vaan onneksi Helsingissä riittää kunnon ravintoloitakin!

        Eikös tämä ole se sama alkoholisoitunut Salonen joka sai välillä töitä vaimonsa pitämistä ravintoloista kokkina ja toimi laivakokkina pitkään mutta näistä kokin paikoistakin sai potkut? Enpä itse moisen tyypin kasvoilla koittaisi Elannon vanhaa ravintolaa markkinoida mutta kaikkea tietty kaikkea saa tässä maailmassa yrittää.

        Tästä "Meiccu" ravintolasta en ole kuullut hyvää keneltäkään.


    • Anonyymi

      Lähes sama kokemus

    • Anonyymi

      Olipa mukava lukea Helsingin Sanomista, että Museoviranomainen on estänyt rahanahnetta yrittäjää myymästä kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokasta ravintolan sisustusta pitkien maailmaa. Hän oli yrittänyt myydä Tynellin valtavan kulttuurihistoriallisen merkityksen omaavia ravintolan katto- ja seinävalaisimia ulkomaille rahan kiilto silmissään.

      Teette hienoa työtä ELY ja Museoviranomainen! Helsingissä on enää muutamia näitä "klassikko"ravintoloita ylipäänsä jäljellä ja oli kamalaa lukea miten yrittäjä yritti tuhota tämän entisen Risuhokin kulttuurihistorian. Onneksi viranomaiset puuttuivat tuohon törkeyteen, kiitos hienosta toiminnasta viranomaiset.

      Huonoa ruokaa ja ala-arvoista palvelua, mutta se on alaa osaamattoman yrittäjän vika. Ei ravintolan upeiden puitteiden.

    • Anonyymi

      Ja lamppujen myyntikö olisi pelastanut.

    • Anonyymi

      Hienoa työtä ELYltä. Tuon ravintolan sisustus täytyy ehdottomasti suojella, ahne yrittäjä ei pääse tuhoamaan suomalaista kulttuuriperintöä.

    • Anonyymi

      On erityisen valitettavaa kun ravintolassa ruoan ja palvelun taso on luokatonta. Asiakkaat ovat kuitenkin suorittaneet annoksistaan täyden ja korkeankin maksun olettaen saavansa tasokasta ruokaa ja korkeatasoista palvelua.

      • Anonyymi

        Korkeatasoista palvelua? Kaikki on nykyään kielitaidottomia mamuja ja vuokrafirmojen työntekijöitä,jotka tekee yhden vuoron ja vaihtavat paikkaa,vuokrafirmalle ja duunarille on tärkeintä se palkka,ei asiakaspalvelu


    • Anonyymi

      Helsingin uutisten mukaan tämä Salonen yrittää nyt myydä ravintolatilaa kun museoviranomainen kielsi tuhoamasta ravintolan sisustusta. Julkisten lähteiden mukaan ravintolasta maksettiin puolet vähemmän kuin Salonen pyytää ravintolasta :D Ja silloin ravintolan kalustus ei ollut suojeltu ja suojelupäätös laskee ravintolan hintaa kun sitä ei voi mitenkään uudistaa tai muuttaa. Todellinen arvo huonosti saavutettavalle, 2.kerroksen vaikeakulkuiselle pienelle tilalle lienee noin 150.000 euroa mutta Salonen pyytää miljoonan :D Naurattaa miten irti voi olla kaveri todellisuudesta, kun ei osata ruokaa tehdä ja liiketoiminnat konkurssikypsiä niin näemmä menee hinnoittelutkin 0:lla pieleen. -Asko

    • Anonyymi

      Kerrassaan harmillista! Kävimme juuri tänään illallisella ystäväseurueen kanssa ja missään kohdassa ei ollut moitteen sanaan. Ruoka ja palvelu erinomaista. Tänne pitää tulla pian uudestaan! Erityisesti maa-artisokkakeitto tryffelillä ja sorsa perunteisern tapaan huippua. Sorbe oli raikas eikä sokerinen. Tosin siikakin oli herkkua. Vaikea valinta!

    • Anonyymi

      Olen kokki,työkokemusta kohta 40 vuotta. Ravintola-ala suomessa on mennyt aivan päin peräreikää.Ja missä syy? Ulkomainen työvoima ,VOIMA? Ei osata kieltä,laiskoja,välinpitämättömiä,huijareita. Laitetaan asiakkaan lautaselle ihan mitä vaan. Helsingissä toimivat vuokrausfirmat lähettävät ravintoloihin täysin ammattiatidotonta väkeä,ehkä ovat olleet asiakkaana ravintolassa,mutta ei töissä. Itse en käy vapaallani missään ravintoloissa,koska laitan ruoan kotona,parempaaa ja halvempaa ja riittoisaa.Ja mitä tulee asiakkaisiin,eipä ne ainakaan ole parantuneet,käytöstavat aivan ala-arvoisia. Pahimmat ovat lapsiperheet,sikaillaan ja roskataan kaikki paikat.Ja suomalainen ei anna palautetta paikan päällä,jolloin asia voidaan korjata,vaan lähetellää palautteita jälkikäteen ja someen. Ja luulevat saavansa taas rahalliset korvaukset mielipahasta,ja mielipaha-asiakkaita on suomalaisissa aivan ennätys määrä,kun meidä perhettä ei taas huomioitu. Eläkeikään muutama vuosi,MITÄÄN EN TULE KAIPAAMAAN SUOMALAISESTA RAVINTOLAMAAILMASTA,Paskaa isolla P.llä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2227
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      17
      2224
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      11
      1519
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      102
      1432
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      91
      1344
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      148
      1223
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      255
      1020
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      934
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      899
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      884
    Aihe