Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Fermin paradoksi: missä kaikki ovat?

Anonyymi-ap

Ehkä orgaaninen älykkyys ei pysty kehittymään niin pitkälle, että matkaaminen sivilisaatioiden välillä olisi mahdollista.
Ja pelkästään orgaanisellä älyllä on tarve löytää yhteys muihin sivilisaatioihin.
Hybridiäly tai puhdas tekoäly kykenee pitkiin matkoihin universumissa, mutta sillä ei ole mitään tarvetta/kiinnostusta kommunikoida itseään miljoonakertaisesti tyhmempien olioiden kanssa.
Tai sitten yksi varteenotettava vaihtoehto on se, että elämme "oikean" todellisuuden luomassa virtuaalitodellisuudessa. Voisi ehkä jopa sanoa, että Fermin paradoksi todistaa simuloidun todellisuuden todeksi.
Muita ei kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti ole, koska todellisuutemme on simuloitu.

17

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ajatelmasi sisältävät pelkkiä paradokseja, oletuksia jne.

      • Anonyymi

        Esitä vaihtoehtoisia paradokseja/oletuksia...


      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😍 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17708575F

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Fermin paradoksi sisältää oeltuksen, että jos Linnunradassa olisi kehittyneitä sivilisaatioita olisimme nähneet niistä merkkejä. Ei välttämättä Uhmo-miehiä lentävissä lautasissa, mutta esimerkiksi itseään kopioivia luotaimia voisi olla Linnunrata pullollaan hitaammillakin nopeuksilla liikuttaessa.

    • Anonyymi

      Kyseessä selkeä vastaus eli välimatkat ja elollisen aikaikkuna sekä kehitystasot.
      Elollinen ei elä ikuisesti, ei kehity tasolle jossa komminukoida avaruuteen ja se aikaikkuna kun ei kehity riittävästi.

      Maapalolla on käymässä asiat juurikin näin eli ei kerkiä kehittymään kun jo tuhoaa itsensä tai tuhoutuu muutoin kun kehitys pysähtyy ja kansoitus yli lisääntyy ongelmineen. Ihmiset eivät välitä.

      Lähimmät eksoplaneetat on n 40vv päässä jonne nopeinkin ihmisen tekemä alus matkaisi 317 000 vuotta!...energia ei riittäisi kuin lähtöön jos ihmisiä aluksessa mukana jne.

      "Keskinäinen viestittely" olisi sinällään jo omituista 80-100vv välein ja sen ymmärtäminen... No tietysti jo selkeä viestin sieppaaminen olisi mullistavaa.
      On edesmennyt tähtiguru Stephen Hawking Teoreettinen fyysikko arvioinut että ei pidä antaa yhtystietoja avaruuteen!....

    • Anonyymi

      Isommilla planeetoilla ei kehity teknologiaa joka malhdollistaa pakonopeuden!

      • Anonyymi

        Entäs anti gravitaatio.
        Pakonipeus on merkittävä vain projektiilissa. Jos energiaa on saatavissa tarpeeksi kauan voidaan poistua vaikka 1 m/s


    • Anonyymi

      Todennäköisyyksissäkin on vähän simmonen pikkanen ongelma... Mun nähdäkseni elämää on universumissa, eri muodoissa, biljoonilla tai triljoonilla planeetoilla.
      Mutta kun elämää voi olla triljoonissa eri muodoissa?
      Saattaa olla, että kaltaisemme älykäs elämä syntyy erittäin harvoin ja erittäin suurilla etäisyyksillä...
      Kaltaisiamme voi olla miljoona, mutta jos välimatkat ovat miljoonia valovuosia, niin minkäs teet?
      Erittäin epäloogista ajatella, että kaikki elämä aina evoluution myötä päätyisi älykkyyteen. Ei tosiaankaan päädy, siihen vaaditaan aika monta muuttujaa...

    • Anonyymi

      Entä jos osassa ufo-havaintoja selitys onkin maan ulkopuolinen tai toisesta ulottuvuudesta tänne pompsahtanut äly (sitä sen kummemmin määrittämättä)? Ufoja ovat nähneet lentäjät, sotilaat, astronautit ymv., eli aika uskottavat tahot ja niitä on nähty myös tutkilla ja viimeisimpänä US-sotilaslentäjien havainnot.

      Onko Fermin paradoksin ongelma se klassinen, jossa ei nähdä metsää puilta?

      • Anonyymi

        Mainitse yksikin astronautti joka on selväjärkiseksi todettu nähtyään ufon.
        US-sotilaslentäjien havainnoista eurooppalaisilla ei ole mitään todistetta muuta kuin heidän omat höpinänsä joiden syyt voivat olla vaikka mitä. Eivät pysty esittämään edes yhtä ainoata selkeätä kuvaa todisteeksi.


      • Anonyymi

        Ufoja kyllä. Alienien lentoaluksia ei ainakaan todistetusti ainuttakaan.

        Jos edes joskus tehtäisiin sekä visuaali- että tutkahavainto kohteesta, joka uhmaa fysiikan lakeja. Se olisi pieni askel eteenpäin.
        Toisaalta ilmakehän sähköiset ilmiöt, kuten vaikka pallosalama, saattavat näkyä sekä tutkassa että visuaalisena. Niiden liikehdintäkään ei välttämättä noudata tunnettujen lentolaitteiden liikeitä.


    • Anonyymi

      Avaruudessa kaikki elää eri aikaa samaan aikaan, osa on kehityksen alussa ja osa sen lopussa eikä kehityksen taso kehity koskaan riittävälle tasolle kun aika loppuu.

      Suurinosa mahdollisista elävistä planeetoista menehtyy ennen kuin kunnolla edes alkuun pääsyt, koska satoja ja tuhansia asioita pitää osua kohdalleen että planeetan oma ekosysteemi pysyy toiminnassa ja kyksenee pitämään elämää yllä.

    • Anonyymi

      TUo paradoksi on kyllä yksi typerämpiä..Missä kaikki ovat?? Siellä sun täällä on vastaus. yksikään elävä olento universumissa ei lähde kotiplaneetaltaan kymmenien, satojen, tuhansien..miljoonien valovusien päähän. Vaikka jonkun alus kulkisi 100 kertaa valonopeutta niin matka olisi silti pitkä. Ihmiste tekniikka on hyvä esimerkki. avarustekniikka on pokenut paikallaan jo kauan. eo päästä kui kiertoradalle koskaan.

      • Anonyymi

        Paradoksi on nerokkaan fyysikon kiteytys silloin vallinneesta Maan ulkoista elämää koskevasta keskustelusta. Typeryksen näet, kun katsot peiliin.
        Muutama prosentti valonnopeudesta ja Linnunradan joka kolkaan olisi ehditty luotaimilla jo moneen kertaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paradoksi on nerokkaan fyysikon kiteytys silloin vallinneesta Maan ulkoista elämää koskevasta keskustelusta. Typeryksen näet, kun katsot peiliin.
        Muutama prosentti valonnopeudesta ja Linnunradan joka kolkaan olisi ehditty luotaimilla jo moneen kertaan.

        Tarkennan vähän.
        Kun Linnunradan halkaisija on n. 100 000 valovuotta, niin 1%:lla valonnopeudesta laidasta laitaan kuluisi 10 miljoonaa vuotta. Vanhimmissa järjestelmissä älyllä on ollut aikaa kehittyä jopa miljardeja tai ainakin satoja miljoonia vuosia kauemmin kuin Aurinkokunnassa.
        Itseään monistavia automaattiluotaimia pitäisi olla jokaisen elinkelpoisen planeetan ympäristössä.


    • Anonyymi

      Luonnonlait: valonnopeus joka on samalla suurin informaationopeus että ehdoton raja suurimmalle liikenopeudelle; ovat sivilisaatiomme ja muiden oletettujen sivilisaatioiden pelivara tässä "sivilisaatioden yhteydenpidossa" .
      Meidän oma antimme tähän yhteydenpitoon on noin sata vuotta epämääräistä ja alkeellista "radioaaltoviestintää" pienessä meitä ympäröivässä avaruuden tilassa.
      Liikkumisessa olemme vielä alkeellisemmassa vaiheessa , Valonnopeudesta tai edes osavalonopeudesta on näillä tiedoin turha edes haaveilla.

      Olisko vain niin että kehittyneet sivilisaatiot ympäri maailmankaikkeutta ymmärtävät enemmän tai vähemmän muiden kaltaistensa olemassaolon mutta ovat samassa tilanteessa kuin mekin , eristyneenä ja ymmällään.

      Olisikohan vain syytä tutkia komeetoiden ja muiden taivaankappaleiden pinnalta löytyykö niistä mikrobitason elämää. Merkkejä toisten jo hävinneiden sivilisaatioden mikrobijäänteestä...

    • Anonyymi

      Siis ketkä? Yksinkertainen vastaushan on että ei missään koska ei siellä ole koskaan ketään ollutkaan.
      Lapsellista kuurupiiloa joku leikkii.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe