https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/12c65901-7051-4421-92dd-04afd4ec4b05
"Raviolilasagne on kiireisen oikaisu lasagneherkutteluun. Ruoka on sen verran nopea ja helppo, että sen ehtii valmistaa arkenakin.
1. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnetut sipulit ja freesaa hetki. Poista raakamakkaroista kuori ja lisää ne pannulle. Murskaa paistinlastalla muruiksi.
2. Lisää kokonaiset tomaatit sekä tomaattipyree ja anna hautua 15-20 minuutin ajan.
4. Lisää vuokaan desilitra lihalientä ja paista raviolilasagnea 200-asteisessa uunissa n. 25 minuutin ajan. "
Tuossahan menee kokonaisuudessaan valmistus aikaa sipulin, raakamakkaran, tomaattien ja pyreen kypsennyksessä 20-30 min ja sen jälkeen uunissa 200 asteessa 25 minuuttia eli yhteensä kuluu sähköä 50-55 minuuttia.
Saman voi tehdä paistinpannussa/padassa.
Olen tehnyt pannulasagnea, lihan ja sipulin kypsennyksessä menee noin alle 10 minuuttia ja lasagnelevyt/raviolit kypsyvät 10 minuutissa. jolloin pannulasagne on valmista 15-20 minuutin kypsennyksen jälkeen, kun taas lasagnessa lihakastikkeen valmistukseen menee reilu 10 minuuttia, valkokastikkeen 5 minuuttia ja lasagnen uunissa kypsennykseen 40-50 min eli yhteensä 60 minuuttia sähköä kuluu.
Pannulasagne valmistuu 3 kertaa vähemmällä sähkömäärällä ja 3 kertaa nopeammin ja maistuu aivan yhtä hyvältä.
Tästä lähtien teen lasagnen aina paistin pannussa uunin sijaan.
Kuka enää uuniruokaa tekee
6
146
Vastaukset
- Anonyymi
Minä teen uuniruokia ja jopa leivonkin. Hellassa tosin vain uuni toimii sähköllä ja kattiloiden alla tuli.
- Anonyymi
Minä olen siirtynyt lasagnetteen, joka on kätevä tehdä yhdessä pyöreässä padassa. Ensin kärtsää kärtsättävät liedellä ja sitten nesteet perään sun muut jutut kiehuviksi. Viimeksi sitten makaroonipohjaiset, koko hässäkää sekaisin ja sitten uuniin hökötys joksikin aikaa.
- Anonyymi
Mitähän sotkua tuonki on. Tänään eli tunnin sisällä menee uuni päälle ekaa kertaa ja varmaan päivän ruokakin tänään uuniruokaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitähän sotkua tuonki on. Tänään eli tunnin sisällä menee uuni päälle ekaa kertaa ja varmaan päivän ruokakin tänään uuniruokaa.
Se on nimenomaan sitä sotkua. Mutta ne makaroonijohdannaiset tasoittavat sotkua ja lopputulos vetäytyy enemmän tai vähemmän maittavaksi sapuskaksi.
- Anonyymi
Ei uunikaan kalliiksi tule kun tekee kerralla useamman päivän ruuat, laatikkoruokia vaikka viikoksi. Viimeksi tuunasin 4 pizzaa, 2 kerrallaan uunissa, niitäkin syö monta päivää, lämmitys mikrossa. Pari kertaa kuukaudessa ei tee paljon laskua. Turhaan ei kannata lämmittää eikä itse leipiä, sämpylöitä tms tehdä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034