Suomessa riisipaketeissa usein neuvotaan keittämään riisi väljässä vedessä ja huuhtelemaan jälkeenpäin mutta minusta riisit maistuvat usein sen tuloksena hyvin vetisiltä.
Aasiassa tarvittu vesimäärä imeytetään riisiin ja riisin oma maku ja aromi säilyy mielestäni paljon paremmin sillä menetelmällä. Ennen keittoa kuiva riisi huuhdellaan. Näin lika ja liika tärkkelys katoaa myös ja riisi puuroutuu vähemmän.
Perusresepti on helppo sinänsä:
1. Huuhtele kuiva riisi lävikössä viileällä vedellä kunnes poistuva vesi on kirkasta ja sekä lika että liika tärkkelys on poistunut.
2. Mittaa tuplasti riisin tilavuuden verran vettä, hieman lisää jos riisi on puuroutuvampaa tai pidempään keitettävää laatua. Ripaus suolaa mukaan.
3. Kiehauta riisit ensin suurimalla teholla.
4. Hämmennä riisi jotta ei tartu pohjaan, laita kansi päälle ja käännä liesi alimmalle teholle. Älä nosta kantta turhaan hautumisen aikana (tavallisesti kestää n. 15-20 min).
5. Laita kattila syrjään liedeltä n. 5 minuutin ajaksi. Pidä kansi yhä päällä.
6. Nauti.
Huuhteletteko riisit ennen vai jälkeen keittämisen?
10
175
Vastaukset
- Anonyymi
En huuhtele riisiä. Keitän yleensä lisäkkeeksi jasmin riisiä Tupperware riisinkeittimessä mikrossa 2 dl riisiä ja 4,5 dl vettä. Vesi on kaikki haihtunut siihen mennessä, kun riisi on kypsää. Keittoaika mikrossa noin 14 minuuttia.
- Anonyymi
Huuhtelen riisin ennen keittämistä , liotan vedessä 15 min sitten huuhtelu.
Kyse irto , riisistä . Paellaan risottoon tai lisukkeeseen jossa jauhelihaa kalaa kasviksia..Jotenkin on sellainen olo että etukäteen huuhtelu on joka tapauksessa tehokkaampaa kuin jälkikäteen huuhtelu. Jos ne keittää epäpuhtauksien kanssa niin nehän vain imeytyvät syvemmälle jyviin.
- Anonyymi
En huuhtele. Laitan kaksi osaa vettä ja yhden riisiä. Sillä tavalla imeytyy neste riisiin aika sopivasti.
- Anonyymi
Muutama vuosi taaksepäin oli paljon kirjoituksia riisissä olevasta arseniikkipitoisuudesta ja kehoitettiin huuhtelemaan riisit ennen keittämistä.
Nyt innostuin katsomaan niin ruoka-kuin puuroriisi paketistani ohjetta, niin kummassakaan ei sanota mitään huuhtelemisesta ennen eikä jälkeen keittämisen.Huuhtelua suositellaan vähän senkin vuoksi että ylimääräisen tärkkelyksen poistamalla estetään puuroutuminen.
Jos on kyse tosin tarraavasta tai puuroutuvasta lajikkeesta niin sitä tapahtuu kuitenkin jossakin määrin vaikka huuhtelu sitä vähentääkin.
- Anonyymi
Riisin keitinvesi talteen,hyvä palautusjuoma lenkin jälkeen.
- Anonyymi
Riisi lajikkeita on aika monta nykyisin 200 tuhatta ei oikein voi antaa yhtä valmistus tapaa. Vähän erilaista ruokaa tehdään joskus.
- Anonyymi
Riisinpurijoiden ruoka kuuluu suoraan kompostiin. Syökää kauraa ja ohraa ja perunaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 854052
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353121Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1002285Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312108Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell811866Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian271821- 311810
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271557Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91527- 281501