Poikkeuksellisen lämmin helmikuu ?

Anonyymi-ap

Tammikuu oli poikkeuksellisen lämmin, vaikka vastaväitteitä olikin. Joku jopa väittä samanlaisten tammikuiden olleen yleisiä 1970 luvulla. Eivät olleet.

Laskin helmikuun keskilämpötiloja 11. 02 asti tiedostosta, jossa oli ilmoitettu päivittäinen keskilämpötila.
Kotipaikkakunnallani helmikuun 1991 - 2020 keskilämpö on - 7,4 C astetta. Eilinen arvo mukaan lukien nyt ollaan - 4,3 C asteessa, eli yli 3 astetta lämpimämmässä kuin keskiarvo. Kymmenen vrk:n ennusteessa kylminkin yö on - 6 C ja toiseksi kylmin vain -4 C. Useina päivinä ollaan plussalla, eikä 26. päivään ulottuvassa ennusteessa pakkanen mene kertaakaan edes lähelle keskiarvoa.

Itse veikkaan, että on tulossa toinen poikkeuksellisen lämmin kuukausi peräkkäin ja heitto keskiarvoon voi olla kotilaikkakunnallani vielä suurempi kuin tammikuun + 3,3 C astetta oli.

7

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://www.ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

      Tuosta on helppo katsoa esimerkiksi tammikuun keskilämpötilojen poikkeamia pitkän ajan keskiarvoista. Tämän vuoden tammikuu ei ollut mitenkään huikean korkea verrattuna esimerkiksi vuoteen 2020. Viimeisen 20 vuoden aikana Helsingissä oli kolmena tammikuuna keskilämpötila korkeampi kuin tänä vuonna.

      • Anonyymi

        Ainakin Rovaniemellä ja Kuusamossa tehtiin mittaushistorian ennätys, vaikka tammikuu ei "huikean korkea" ollutkaan ainakaan koko maassa. Jyväskylässä on ollut kolme lämpimämpää vuotta koko linkittämäsi tilaston mittausaikana, eli yli 60 vuoden aikana.

        Nyt kun tulee (jos tulee) toinen selvästi keskiarvosta poikkeava kuukausi peräkkäin, ollaan vielä paljon harvinaisemmassa tilanteessa. Esimerkiksi vuoden 2020 tammikuu oli selvästi lämpimin Jyväskylässä, mutta helmikuu vasta kuudenneksi lämpimin.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­N­y­­m­f­­o­m­­­a­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17742552g

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Nyt on helmikuu puolessa ja 14.02. keskilämpötila on ollut Jyväskylässä 3,8 C normaalia ylempi. Tätä ylempänä koko kuun keskiarvo on ollut vuodesta 1961 kaksitoista kertaa, joten kovin harvinaista tämä ei ole. Keskimäärin joka viides vuosi on ollut lämpimämpi.

      Toisaalta helmikuun alkupuoli on yleensä kylmempi kuin kuun loppu, jolloin auringonpaiste alaa päivällä lämmittää jo selvästi. Jos taas tieto polaripyörteen heikkenemisestä pitää paikkaansa, voi loppukuusta tulla selvästi alkukuuta kylmempi.

    • Anonyymi

      Pitää päivittää koko helmikuun tulos. Tammikuu oli 3,3 astetta normaalia lämpimämpi, mutta siitä jäätiin vähän.

      Vielä 17.02. oli Jyväskylän keskilämpötila jopa 4,3 astetta yli normaalin. Loppukuussa iskivät talven tähän mennessä kovimmat pakkaset ja nyt kun koko kuukauden keskilämpötila on laskettavissa oltiin helmikuussa 2,5 astetta vuosien 1991 - 2020 keskiarvon yläpuolella. Alkuvuosi on ollut 2,9 astetta yli keskiarvon.

      Nyt kun napapyörre on hajonnut, maaliskuusta voidaan ennakoida jopa vähän normaalia kylmempää. Riippuu siitä, mille alueille kylmän ilman purkaukset osuvat.
      Hyvä, jos hiihtokelit jatkuisivat ainakin järvellä huhtikuulle. Jo nyt metsäladuilla on ajoittain ollut liikaa roskia kovien tuulten takia.

      • Anonyymi

        Näkeehän sen lämpenemisen jo siitäkin, että monin paikoin sademäärät ovat olleet reippaasti yli keskiarvon ja silti lumimäärä on keskiarvossa tai alle. Melko paljon on tullut talvikuukausinakin vetenä ja suojakelit ovat tiivistäneet hankia.

        Lupailee hyviä hankikantoja keväälle, kun lumi on jo valmiiksi tiivistä.


      • Anonyymi

        Ilmatieteenlaitos näyttää 2,8 astetta. Laskuvirhe aloittajalla, vai käyttääkö laitos laskuissaan tarkempia arvoja, mitä ilmoittaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe