Utopia 2050 - ihanneyhteiskuntani

Kuvasin ihanneyhteiskuntani blogimuodossa osoitteessa https://utopia2050.blogspot.com . Suomen yhteiskunta on mielestäni huono. Arvostetaan materiaa eikä henkeä. Opiskelu, työ ja raha ovat nykyään tärkeitä, ystävyys, puhe ja ajattelu ei. Mielestäni kaikki elävä on tärkeää (Jumala, ihmiset ja eläimet) ja eloton luontokin on tärkeä. Mielestäni maailman tulisi olla uskonnollinen, sosiaalinen, vegaaninen ja ekologinen. Ihmisiä on liikaa planeetallamme. Ilmastonmuutos ja villieläinten olot paranisivat ellei ihmisiä olisi niin paljoa. Millainen teidän ihanneyhteiskuntanne on? Mitä haluaisitte muuttaa nykyisessä yhteiskunnassa? Mitä pidätte minun ihanneyhteiskunnastani?

94

1130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On tärkeää pohtia yhdessä minkälainen ihanneyhteiskunta olisi.

   Käsittääkseni tällä palstalla nimimerkki santtunen eli olli.s on pohtinut samoja asioita. Toivottavasti saat häneltä vastauksen.

   Itse olen kasvissyöjä. Vegaaniksi en ainakaan vielä pysty.

   • Anonyymi

   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä on hyvä video missä näkyy minkälaisia terveysvaikutuksia voi tulla jos alkaa vegaaniksi:

    https://www.youtube.com/watch?v=NNS0LATKhno

    Minusta tuli vegaani vuonna 1994. Jätin tuolloin kaiken eläinperäisen ruuastani pois. En tiennyt mitään ravinto-opista, joten minulle tuli puutostauti 5 vuoden päästä. Vereni oli aivan vaaleanpunaista ja haavan umpeutuminen kesti yli puoli tuntia. Sitten tutustuin ravinto-oppiin. Vegaani saa b12-vitamiinin bakteerien tuottamana esim. rikastetusta kasvimaidosta tai pillereinä ja proteiinin viljatuotteista, pavuista, tofusta, linsseistä, pähkinöistä ja siemenistä. Olisin halunnut olla vegaani jo syntymästä lähtien (tai viimeistään ylä-asteella). Ja vegaanin ravitsemustietoutta ei 1990-luvulla ollut yhtään. Kasvisvaihtoehdot olivat tuolloin esim. opiskeluruokalassa kasvissosekeitto ja salaatti. Ei niillä elä. Minä syön nykyään lounaalla ja päivällisellä 1/3 proteiinipitoista kasvista, 1/3 hiilihydraattipitoista kasvista ja 1/3 muita kasviksia. B12-vitamiinin saan kasvimaidosta. Voin mainiosti ja kuolen mielummin kuin syön eläinkunnantuotteita. Mitä vegaani ei ruuasta muka saa? Kokeile nyhtökauraa. Proteiinipitoisuudeltaan se on parempi kuin broileri. Se on aika kallista, joten kovin usein sitä ei tule syötyä. Kasvistuotteiden hintaa pitäisi yhteiskunnan tukea jo ilmastosyistä (eläinten olojen lisäksi) eikä eläintuotantoa pitäisi tukea lainkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tässä on hyvä video missä näkyy minkälaisia terveysvaikutuksia voi tulla jos alkaa vegaaniksi:

    https://www.youtube.com/watch?v=NNS0LATKhno

    Eiköhän teidän vegaanien olisi viisasta panna pikaisesti se "Vihreä raamattu" Ö-mappiin ennen kuin koko maailma suistuu kannibalismiin.
    Keräilytalouteenhan tämä on jo osittain johtanutkin ja Te jotka olette kyvyttömiä siihenkin ja tuotatte lähinnä verbaalipaskaa tähän yhteiskuntaan olette ensimmäiseksi vaaravyöhykkeessä.


  • Anonyymi

   Kiina on aika lailla dystopia yhteiskunta.

   Toivottavasti se ei leviä koko maailmaan.

   • Anonyymi

    Kiina edes yrittää valvonnalla estää idioottien ja sekopäiden pääsyä sotkemaan yhteiskuntaa. Suomi elää kuin paholaisen helmassa, ja saasta leviää!


   • Anonyymi

    "Kiina on aika lailla dystopia yhteiskunta.

    Toivottavasti se ei leviä koko maailmaan.

    Juuri tuotahan maailman talousfoorumissa suunnitellaan.
    Kiinan kaltainen koko maailman käsittävä kommunistivaltio.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kiina on aika lailla dystopia yhteiskunta.

    Toivottavasti se ei leviä koko maailmaan.

    Juuri tuotahan maailman talousfoorumissa suunnitellaan.
    Kiinan kaltainen koko maailman käsittävä kommunistivaltio.

    "Kiinan kaltainen koko maailman käsittävä kommunistivaltio."

    Kenties koko maailmankattava järjestelmä mutta tuskin sentään kommunistinen suunnitelmissa?


  • Anonyymi

   Tärkeintä on että kaikkien mielipidettä kysytään. Jokaiselle kansalaiselle veto-oikeus jokaiseen asiaan jonka kokee tähdelliseksi ja josta tietää tarpeeksi. Köyhyys, yksinäisyys, laillinen henkinen väkivalta jne. on saatava historian roskakoriin.

  • Anonyymi

   Minäkin olen tehnyt yhteiskunnan, ja se sisältää nämä aiheet:

   Ulkonäkö ja väkiluku
   Vaatetus
   Korut ja koristeet
   Elinympäristö ja asunnot
   Linnoitukset

   Ajan valitseminen
   Elinkeinot
   Nokkimisjärjestys" ja selviytymisen säännöt
   Kaupankäynti
   Koirat ja hevoset

   Luonteenpiirteet
   Avioliitto ja perheen säännöt
   Nuorten varttuminen
   Käytös lasta kohtaan
   Lapsesta aikuiseksi

   Klaanit
   (Klaanienkin) Nimet (oma lista toisessa tiedostossa, koska nimiä yli 4000)
   Klaanien valta
   Klaanin päämiehen arvo

   Tatuointi
   Muu kulttuuri ja televisio
   Media
   Säätiedotukset

   Rekisterikilvet ja autot (rekkarit toisessa tiedostossa)
   Matkustajaliikenne ja liikennesäännöt
   Passit
   Painot ja aikakäsitteet
   Luokat ja tehtävät
   Huumori ja uudet tulokkaat
   Jokapäiväinen arki ja koulutustilat

   Vierailu ja ruokakulttuuri
   Cocktailit
   Tavoista yleensä
   Illan vietto
   Pelit
   Kirjoitus ja kieli
   Kirjallisuus ja sivumerkinnät

   Yleneminen
   Arvomerkit
   Sotilasarvot
   Arvot ja tehtävät
   Päälliköt eli neuvonantajat
   Äänestys ja kokoukset
   Otteita säännöistä

   Sotatoimet
   Sodassa käytettävät tarvikkeet ja aseet
   Aseetta taistelu
   Tuliaseet, räjähteet ja tekniikan käyttö
   Poliisitoimi
   Syytteet
   Turvallisuusorganisaatiot
   Taistelussa
   Itsemurhakäsitykset
   Kunniakäsitykset
   Taistelun jälkeen

   Uskonto
   Suhtautuminen uskonnollisiin kirjoihin
   Tärkeät puut yms.
   Vainajat ja hautaustoimet
   Parantajat ja shamaanit
   Henkimaailma, näyt ja kyvyt
   Henget ja mytologia
   Käytettyjä ravintokasveja

   Kiellettyjä asioita
   Vuodenkierto
   Historia
   Muutamia käsitteitä joita ei tunneta
   Liput
   Eliitin ideologiasta

   • Anonyymi

    Lisäksi juttu sisältää paljon kuvia.


   • Mielenkiintoinen lista/sisällysluettelo. Missä tästä voi lukea lisää?


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Mielenkiintoinen lista/sisällysluettelo. Missä tästä voi lukea lisää?

    Tiedosto on kuvineen yli 173.000 kt, joten kysymällä voin antaa vastauksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tiedosto on kuvineen yli 173.000 kt, joten kysymällä voin antaa vastauksia.

    Voisit kyllä julkaista yhteiskuntasi kuvauksen netissä. Esim. https://www.wix.com/ tai blogspot.com voi julkaista ilmaiseksi. Tekstiä ja kuvia saa molempiin laitettua. Tässä voisit kertoa "Henkimaailma, näyt ja kyvyt" osasta.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Voisit kyllä julkaista yhteiskuntasi kuvauksen netissä. Esim. https://www.wix.com/ tai blogspot.com voi julkaista ilmaiseksi. Tekstiä ja kuvia saa molempiin laitettua. Tässä voisit kertoa "Henkimaailma, näyt ja kyvyt" osasta.

    Luontoani nostattelen,
    haastattelen haltiata.
    Nouse, luontoni, lovesta,
    haon alta haltiani,
    kiven alta auttajani,
    sammalista saattajani! (muinainen shamaanin loitsu (luultavasti suomalaista alkuperää)

    Shamaani tuli tehtäväänsä täyttäessään todennäköisesti kokemaan paljon yhtä ja toista, niin maan päällä kun henkimaailmassa, joten hän ei periaatteessa saanut pelätä mitään. Henkimaailmaan mentiin joko ylisen tai alisen kautta. Yliseen pääsi taivaan kautta, ja aliseen mentiin maassa olevasta reiästä - kumpaankin yleensä transsitilassa. Shamaani käytti jompaakumpaa hankkiessaan tietoja, tai kävi maan ulkopuolella vaikka kuussa jos tarvetta oli.
    Shamaanin kyvyt on tieteellisesti todistettu - tosin tutkijat eivät pystyneet selittämään mistä esim. lämpökameran osoittamat tapahtumat johtuivat, tai mitä niiden aikana tapahtui.

    Shamaanin sukupuolella ei periaatteessa ollut väliä, mutta naisparantajia pidettiin voimakkaampina ja suuremmassa arvossa, ja joskus mies saattoi pukeutua hameeseen harhauttaakseen henkiä, joka on omaksuttu Siperiasta. Henkien viestit shamaaneille saattoivat määrätä shamaanin pukeutumisen, tai kasvoissa pidettävän maalauksen - väreillä olikin shamaanin toiminnassa tärkeä sija ja mm. keltaista käytettiin parantamisessa.
    Shamaani saattoi saada henkimaailmasta käskyn pukeutua tietynlaiseen päähineeseen, pitää tietynlaista ja tietyn väristä vaatetta, tai koristella vaatteensa tietyllä tavalla, sillä vaate antoi maagista suojaa, auttoi sairaan paranemisessa, sekä saattoi sisältää suojelijahengen.

    Näyt määräsivät sen mitä kykyjä shamaani sai. Osa shamaaneista pystyi tunkeutumaan sairaan ruumiiseen esim. rinnan alle, ja saattamaan hänet terveeksi sisältä päin esim. polttamalla sisällä olevan sairauden, joka saattoi esiintyä mustana öljymäisenä aineena. Tämän aineen jotkut shamaanit imivät keskeltä parannettavan rintaa, ja sylkivät sen vieressään olevan kuppiin samaan tapaan, kuin Siperian shamaanit tekivät. Mitä ilmeisimmin tämä taito on opittu heiltä.

    Osa pystyi mm. lopettamaan verenvuodon, johon ihminen muuten saattaisi menehtyä, ja osa pystyi tekemään leikkauksia omin käsin ilman, että henkilöä tarvitsi nukuttaa (samanlaisia leikkauksia tehdään mm. Filippiineillä). Leikkauksissa ja mm. hampaita huollettaessa voitiin käyttää hypnoosia.
    Erään shamaanin kerrotaan kyenneen pysäyttämään lähes kokonaan sydämensä ja valtimojensa sykkeen eli "valekuolemaan". Osa shamaaneista kykeni ennustamaan tulevaisuutta - eri asia oli se, miten se ymmärrettiin. Shamaanit eivät kaikki omanneet samoja taitoja, joten kylissä olikin tarpeen pitää yllä tietoa siitä, mitä taitoja shamaaneilla eri kylissä oli.

    Kun suojelijahenki valitsi shamaanin suojatikseen, näyttäytyi se shamaanille näyssä tai unessa yleensä 3 kertaa, jonka jälkeen shamaanin oli suoritettava tietyt rituaalit ja toimet, jotta eläin tai lintu tuntisi olonsa kotoisaksi ja hyväksytyksi shamaanin ruumiissa. Myös parannettavan henkilön oli tehtävä sama, kun hän sai suojelijahengen ruumiiseensa.
    Ellei suojelijahenki ollut tyytyväinen oloonsa parannettavan ruumiissa, eli jos parannettava ei suorittanut suositeltavia rituaaleja, saattoi suojelijahenki jättää ruumiin ja tällöin henkilö saattoi sairastua uudelleen.

    Usein shamaanien kyvyt vaikuttivat kaupunkilaisista yliluonnollisilta, tai suoranaiselta taikuudelta eivätkä muistaneet, että heidän omassa yhteiskunnassaan, ja ympäri maailmaa tapahtui aivan samankaltaisia ihmeparanemisia. Ongelma oli kuitenkin kaupunkilaisissa itsessään, joilla ei enää ollut esi-isiltään perittyä tietoa siitä, mikä oli ihmiselle mahdollista ja mikä ei, kun useat kielsivät omat henkiset kykynsä, tai eivät olleet niistä lainkaan tietoisia, ja käyttivät pääasiassa vain apteekkien ja sairaaloiden materialistista ja teollisuuden lääkeapua paranemiseensa.

    Shamaanin asema perustui ensisijaisesti hänen parantajan taitoihinsa, mutta myös muut tunsivat lääkekasveja useita kymmeniä, ja shamaanin apuun turvauduttiin vain, jos muu ei auttanut. Yleensä tällöin oli kyse epäillystä tunkeilijahengestä, tai pyyntö ennustaa tulevaa. Ennustamisessa ja parantamisessa voitiin käyttää avuksi melkein mitä hyvänsä, mihin shamaani oli saanut koulutuksen: kahvin tai teen puruja, luun tai kiven paloja, kasveja, eläimiä tai vaikka lintuja.

    Ihmisen suurin onni on saada tutkituksi se mikä on tutkittavissa,
    ja tyynenä kunnioittaa, sitä mikä pysyy tutkimattomana. (Goethe)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luontoani nostattelen,
    haastattelen haltiata.
    Nouse, luontoni, lovesta,
    haon alta haltiani,
    kiven alta auttajani,
    sammalista saattajani! (muinainen shamaanin loitsu (luultavasti suomalaista alkuperää)

    Shamaani tuli tehtäväänsä täyttäessään todennäköisesti kokemaan paljon yhtä ja toista, niin maan päällä kun henkimaailmassa, joten hän ei periaatteessa saanut pelätä mitään. Henkimaailmaan mentiin joko ylisen tai alisen kautta. Yliseen pääsi taivaan kautta, ja aliseen mentiin maassa olevasta reiästä - kumpaankin yleensä transsitilassa. Shamaani käytti jompaakumpaa hankkiessaan tietoja, tai kävi maan ulkopuolella vaikka kuussa jos tarvetta oli.
    Shamaanin kyvyt on tieteellisesti todistettu - tosin tutkijat eivät pystyneet selittämään mistä esim. lämpökameran osoittamat tapahtumat johtuivat, tai mitä niiden aikana tapahtui.

    Shamaanin sukupuolella ei periaatteessa ollut väliä, mutta naisparantajia pidettiin voimakkaampina ja suuremmassa arvossa, ja joskus mies saattoi pukeutua hameeseen harhauttaakseen henkiä, joka on omaksuttu Siperiasta. Henkien viestit shamaaneille saattoivat määrätä shamaanin pukeutumisen, tai kasvoissa pidettävän maalauksen - väreillä olikin shamaanin toiminnassa tärkeä sija ja mm. keltaista käytettiin parantamisessa.
    Shamaani saattoi saada henkimaailmasta käskyn pukeutua tietynlaiseen päähineeseen, pitää tietynlaista ja tietyn väristä vaatetta, tai koristella vaatteensa tietyllä tavalla, sillä vaate antoi maagista suojaa, auttoi sairaan paranemisessa, sekä saattoi sisältää suojelijahengen.

    Näyt määräsivät sen mitä kykyjä shamaani sai. Osa shamaaneista pystyi tunkeutumaan sairaan ruumiiseen esim. rinnan alle, ja saattamaan hänet terveeksi sisältä päin esim. polttamalla sisällä olevan sairauden, joka saattoi esiintyä mustana öljymäisenä aineena. Tämän aineen jotkut shamaanit imivät keskeltä parannettavan rintaa, ja sylkivät sen vieressään olevan kuppiin samaan tapaan, kuin Siperian shamaanit tekivät. Mitä ilmeisimmin tämä taito on opittu heiltä.

    Osa pystyi mm. lopettamaan verenvuodon, johon ihminen muuten saattaisi menehtyä, ja osa pystyi tekemään leikkauksia omin käsin ilman, että henkilöä tarvitsi nukuttaa (samanlaisia leikkauksia tehdään mm. Filippiineillä). Leikkauksissa ja mm. hampaita huollettaessa voitiin käyttää hypnoosia.
    Erään shamaanin kerrotaan kyenneen pysäyttämään lähes kokonaan sydämensä ja valtimojensa sykkeen eli "valekuolemaan". Osa shamaaneista kykeni ennustamaan tulevaisuutta - eri asia oli se, miten se ymmärrettiin. Shamaanit eivät kaikki omanneet samoja taitoja, joten kylissä olikin tarpeen pitää yllä tietoa siitä, mitä taitoja shamaaneilla eri kylissä oli.

    Kun suojelijahenki valitsi shamaanin suojatikseen, näyttäytyi se shamaanille näyssä tai unessa yleensä 3 kertaa, jonka jälkeen shamaanin oli suoritettava tietyt rituaalit ja toimet, jotta eläin tai lintu tuntisi olonsa kotoisaksi ja hyväksytyksi shamaanin ruumiissa. Myös parannettavan henkilön oli tehtävä sama, kun hän sai suojelijahengen ruumiiseensa.
    Ellei suojelijahenki ollut tyytyväinen oloonsa parannettavan ruumiissa, eli jos parannettava ei suorittanut suositeltavia rituaaleja, saattoi suojelijahenki jättää ruumiin ja tällöin henkilö saattoi sairastua uudelleen.

    Usein shamaanien kyvyt vaikuttivat kaupunkilaisista yliluonnollisilta, tai suoranaiselta taikuudelta eivätkä muistaneet, että heidän omassa yhteiskunnassaan, ja ympäri maailmaa tapahtui aivan samankaltaisia ihmeparanemisia. Ongelma oli kuitenkin kaupunkilaisissa itsessään, joilla ei enää ollut esi-isiltään perittyä tietoa siitä, mikä oli ihmiselle mahdollista ja mikä ei, kun useat kielsivät omat henkiset kykynsä, tai eivät olleet niistä lainkaan tietoisia, ja käyttivät pääasiassa vain apteekkien ja sairaaloiden materialistista ja teollisuuden lääkeapua paranemiseensa.

    Shamaanin asema perustui ensisijaisesti hänen parantajan taitoihinsa, mutta myös muut tunsivat lääkekasveja useita kymmeniä, ja shamaanin apuun turvauduttiin vain, jos muu ei auttanut. Yleensä tällöin oli kyse epäillystä tunkeilijahengestä, tai pyyntö ennustaa tulevaa. Ennustamisessa ja parantamisessa voitiin käyttää avuksi melkein mitä hyvänsä, mihin shamaani oli saanut koulutuksen: kahvin tai teen puruja, luun tai kiven paloja, kasveja, eläimiä tai vaikka lintuja.

    Ihmisen suurin onni on saada tutkituksi se mikä on tutkittavissa,
    ja tyynenä kunnioittaa, sitä mikä pysyy tutkimattomana. (Goethe)

    Tähän vielä muutama erikoisuus: Kirjoitus ja kieli:

    Kirjoitus tehtiin yleensä vasemmalta oikealle jossa oli se etu, että koska useimmat ihmiset ovat oikeakätisiä, käsi ei sotke juuri kirjoitettua tekstiä (jonka muste ei ehkä ole vielä kuivunut), koska käsi on kynän oikealla puolella. Näin ollen vasenkätiset saivat kirjoittaa (halutessa ylhäältä alas) oikealta vasemmalle, ja koulussa katsottiinkin kummalla tavalla kiirjoitettaessa yksilö oli parempi.

    Luvut kirjoitettiin yleensä numeroin, ja tietyt luvut lyhennettiin kirjaimin, esim tuhat: 1T. Sana lausuttiin kuten kirjoitettiin. Puhetta kirjoitettaessa ei lauseen loputtua pisteen jälkeen tullut isoa kirjainta seuraavaan lauseeseen, joka ilmaisi sanojan. Tämä siksi, koska sanojan ilmaisevan lauseen katsottiin kuuluvan osaltaan samaan lauseeseen kertojan lauseen kanssa. Periaate oli siis: – Lähden kaverille. sanoi nainen.

    Puhujan lause ilmaistiin viivalla, kun taas esim. uutislehdissä ilmaistut lainaukset muiden puheesta voitiin kertoa heittomerkein: (Maan ulkoministerin mukaan ”aihetta jatkotoimille ei ole”), joka osaltaan auttoi lukijaa löytämään puheen teksin seasta, ellei lause ollut omalla erillisellä rivillään, jolla saatettiin myös korostaa asian merkitystä.
    Toinen sääntö oli, että samaa sanaa ei voinut tulla pisteen jälkeen. Asiaa ei ilmaistu tyyliin: "Hän oli oinas. Oinaat tunnetaan...", vaan: "Hän oli oinas, jotka tunnetaan...", koska puhutusta kohteesta ei ole epäselvyyttä.

    Vakavat asiat voitiin kirjottaa punaisella, ja sanaa lyhentää väriä käyttämällä esim. "sää ky", jolloin kaikki ymmärsivät, että kyse oli kylmenemisestä, ja tuulen suunta osoitettiin esim. S-W merkatulla ympyrällä, jossa oli nuoli.
    Tätä tekniikkaa viivojen muodossa käytettiin mm. säästä kerrottaessa yleensäkin, jolloin tekstiä ei ollut välttämätöntä täydellisesti lukea, mikä säästi myös aikaa.

    Kirjaimissa ei ollut pienten ja isojen kirjaimien samankaltaisuuden ongelmaa kuten länsimaissa, jolloin saattoi olla epäselvää kirjainten l ja l erossa (iso i ja pieni L). Konsonantteja ei lausuttu tietyllä tavalla, vaan aina vokaaliin yhdistäen. Eri rakennuksissa ei siten ollut sellaisia kirjaimia, jotka olisi täytynyt lausua tietyllä tavalla.
    Kirjoittaessa käytettiin lyhenteitä aina kun mahdollista. Yleisimmät käytetyt olivat esim., mm., tod.näk., mahd., tiett., sekä aikakäsitteet (klo, ilt.) , ilmansuunnat ja kaupunkien (Hesa, Mos.) tai maiden (RF, Fl) nimet.

    Mustekynät olivat täytettäviä ja koristeltuja, ja lisäksi oli lyijy- ja värikyniä. Paperi ei ollut valkoista, ellei sitä oltu suunniteltu väritettäväksi, vaan suurinpiirtein haalean papyruksen väristä, ja muussa tapauksessa taustana oli haalealla värillä kuvia maisemista ja viisauksia kuten passeissakin.
    Lisäksi klaaneilla oli erityisiä allekirjoituksen opettajia, jotka opettivat mahdollisimman hienon allekirjoituksen tekniikan arvokkaille klaanin jäsenille näiden omista lähtökohdista.

    Puhekielessä ei ollut merkittäviä sävelkorkeuksia kuten kiinassa, jotka voisivat muuttaa jonkin sanan merkityksen aivan toiseksi, tai joka ilmaisi olettamusta, kuten esim. venäjän kielessä, mutta äänen tasot otettiin huomioon, jotta asia tulisi selkeämmäksi. Yksi kuuluisista lauseista oli:
    "Mitä yhteiskuntaa palvelevaa / edistävää olet tehnyt täällä, ansaitaksesi ruuan, jotta voit toistaa sen mitä teit? Länsimaissahan` he ´eivät `välitä."
    Tässä merkittävä kohta oli viimeinen lause, josta voitiin tehdä joko vastaväite lauseeseen, jota ei tässä yhteydessä oltu kirjoitettu, sanomalla lause alenevalla äänen painolla, tai kerrotun puheen kokonaisuuteen liittyvä, lausumalla "he eivät" korkeammalla äänen painolla, ja sana "välitä" alemmalla.

    "Olla" sana jätettiin useimmissa tapauksissa pois, ja suomalaista lausuntatapaa y, ä tai ö vokaaleille ei tunnettu, ja krjaimia b, f ja q ei ollut. Tarvittaessa tällaisille kirjaimille otettiin lähin vastine, joita olivat p, v ja k. Tämän arvellaan olevan perintöä huronin kielestä.
    Aakkoset merkkeineen perustuivat pääosin konsonantti-vokaali yhdistelmille, eli kirjoitus oli nk. tavukirjoitusta. Kun suomen aakkosissa sanalle "katso" tarvittiin 5 kirjainta, tarvittiin klaanien aakkosilla siihen 2 kirjainta ("ka" ja "tso").


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän vielä muutama erikoisuus: Kirjoitus ja kieli:

    Kirjoitus tehtiin yleensä vasemmalta oikealle jossa oli se etu, että koska useimmat ihmiset ovat oikeakätisiä, käsi ei sotke juuri kirjoitettua tekstiä (jonka muste ei ehkä ole vielä kuivunut), koska käsi on kynän oikealla puolella. Näin ollen vasenkätiset saivat kirjoittaa (halutessa ylhäältä alas) oikealta vasemmalle, ja koulussa katsottiinkin kummalla tavalla kiirjoitettaessa yksilö oli parempi.

    Luvut kirjoitettiin yleensä numeroin, ja tietyt luvut lyhennettiin kirjaimin, esim tuhat: 1T. Sana lausuttiin kuten kirjoitettiin. Puhetta kirjoitettaessa ei lauseen loputtua pisteen jälkeen tullut isoa kirjainta seuraavaan lauseeseen, joka ilmaisi sanojan. Tämä siksi, koska sanojan ilmaisevan lauseen katsottiin kuuluvan osaltaan samaan lauseeseen kertojan lauseen kanssa. Periaate oli siis: – Lähden kaverille. sanoi nainen.

    Puhujan lause ilmaistiin viivalla, kun taas esim. uutislehdissä ilmaistut lainaukset muiden puheesta voitiin kertoa heittomerkein: (Maan ulkoministerin mukaan ”aihetta jatkotoimille ei ole”), joka osaltaan auttoi lukijaa löytämään puheen teksin seasta, ellei lause ollut omalla erillisellä rivillään, jolla saatettiin myös korostaa asian merkitystä.
    Toinen sääntö oli, että samaa sanaa ei voinut tulla pisteen jälkeen. Asiaa ei ilmaistu tyyliin: "Hän oli oinas. Oinaat tunnetaan...", vaan: "Hän oli oinas, jotka tunnetaan...", koska puhutusta kohteesta ei ole epäselvyyttä.

    Vakavat asiat voitiin kirjottaa punaisella, ja sanaa lyhentää väriä käyttämällä esim. "sää ky", jolloin kaikki ymmärsivät, että kyse oli kylmenemisestä, ja tuulen suunta osoitettiin esim. S-W merkatulla ympyrällä, jossa oli nuoli.
    Tätä tekniikkaa viivojen muodossa käytettiin mm. säästä kerrottaessa yleensäkin, jolloin tekstiä ei ollut välttämätöntä täydellisesti lukea, mikä säästi myös aikaa.

    Kirjaimissa ei ollut pienten ja isojen kirjaimien samankaltaisuuden ongelmaa kuten länsimaissa, jolloin saattoi olla epäselvää kirjainten l ja l erossa (iso i ja pieni L). Konsonantteja ei lausuttu tietyllä tavalla, vaan aina vokaaliin yhdistäen. Eri rakennuksissa ei siten ollut sellaisia kirjaimia, jotka olisi täytynyt lausua tietyllä tavalla.
    Kirjoittaessa käytettiin lyhenteitä aina kun mahdollista. Yleisimmät käytetyt olivat esim., mm., tod.näk., mahd., tiett., sekä aikakäsitteet (klo, ilt.) , ilmansuunnat ja kaupunkien (Hesa, Mos.) tai maiden (RF, Fl) nimet.

    Mustekynät olivat täytettäviä ja koristeltuja, ja lisäksi oli lyijy- ja värikyniä. Paperi ei ollut valkoista, ellei sitä oltu suunniteltu väritettäväksi, vaan suurinpiirtein haalean papyruksen väristä, ja muussa tapauksessa taustana oli haalealla värillä kuvia maisemista ja viisauksia kuten passeissakin.
    Lisäksi klaaneilla oli erityisiä allekirjoituksen opettajia, jotka opettivat mahdollisimman hienon allekirjoituksen tekniikan arvokkaille klaanin jäsenille näiden omista lähtökohdista.

    Puhekielessä ei ollut merkittäviä sävelkorkeuksia kuten kiinassa, jotka voisivat muuttaa jonkin sanan merkityksen aivan toiseksi, tai joka ilmaisi olettamusta, kuten esim. venäjän kielessä, mutta äänen tasot otettiin huomioon, jotta asia tulisi selkeämmäksi. Yksi kuuluisista lauseista oli:
    "Mitä yhteiskuntaa palvelevaa / edistävää olet tehnyt täällä, ansaitaksesi ruuan, jotta voit toistaa sen mitä teit? Länsimaissahan` he ´eivät `välitä."
    Tässä merkittävä kohta oli viimeinen lause, josta voitiin tehdä joko vastaväite lauseeseen, jota ei tässä yhteydessä oltu kirjoitettu, sanomalla lause alenevalla äänen painolla, tai kerrotun puheen kokonaisuuteen liittyvä, lausumalla "he eivät" korkeammalla äänen painolla, ja sana "välitä" alemmalla.

    "Olla" sana jätettiin useimmissa tapauksissa pois, ja suomalaista lausuntatapaa y, ä tai ö vokaaleille ei tunnettu, ja krjaimia b, f ja q ei ollut. Tarvittaessa tällaisille kirjaimille otettiin lähin vastine, joita olivat p, v ja k. Tämän arvellaan olevan perintöä huronin kielestä.
    Aakkoset merkkeineen perustuivat pääosin konsonantti-vokaali yhdistelmille, eli kirjoitus oli nk. tavukirjoitusta. Kun suomen aakkosissa sanalle "katso" tarvittiin 5 kirjainta, tarvittiin klaanien aakkosilla siihen 2 kirjainta ("ka" ja "tso").

    Näppäimistöjä oli kahdenlaisia: länsimaisia ja klaanien kirjainmerkistöön perustuvia. Jos länsimaisella konsonanttikirjainta painoi, näppäimeen syttyi vihreä valo, mutta näyttöön ei tullut kirjainta, koska ohjelma odotti seuraavaa kirjainta, joka saattoi muuttaa sanan ensimmäisen kirjaimen ulkonäön ymmärrettävään muotoon. Valo sammui, kun painoi seuraavaa kirjainta, enteriä, väliä, tai merkin poistoa. Pääosin länsimaisia näppäimistöjä käytettiin opetettaessa uusille tulokkaille aakkosia, ja kun ne oli opittu, siirryttiin toiseen näppäimistöön.

    Kielessä ei ollut sanoja, jotka olisivat ilmaisseet elotonta elolliseksi, tai elottomalle tahtoa, esim. "tie laskeutui / kääntyi". Tie ei elottomana tehnyt itse mitään, vaan kyseessä oli mäki, kaarros, tai mutka. Myöskään elottomat esineet eivät tehneet itse mitään, vaan joku siirsi / heitti, tai jos esineen liike johtui ylipäätään elottoman aiheuttamasta tapahtumasta (maanjäristys, kolari), käytettiin sanaa, joka selkeytti aiheutumista tarkoittavaa tapahtumaa. Auto ei siis lentänyt (omasta tahdostaan), vaan voidaan kuvailla sanaa "ajautui".

    Myös sanalle "tuntea" oli eri sanoja ja merkityksiä - tuntea kosketus tai vaistota. Samoin oli määritteet korkeudelle ("suuruudelle") mm. arvossa, laadussa ja voimassa. Arvo taas oli kytköksissä sen tunnustaviin - johtajuudella tai kullalla ei ollut arvoa siellä, missä ei ollut sen arvon tunnustajia.

    Myös saamiseen liittyviä sanoja oli useampia: haluta (odotettiin ennemminkin lasten käyttävän tätä sanaa), tarvita (aikuinen ennemminkin tiesi mitä tarvitsi), saada (lainaan tai lahjaksi), tulla hallintaan (ei omaksi, esim. valtion omaisuus), joka osaltaan selkeytti käsitystä saadun tavaran suhteen.

    Kielessä ei käytetty lisävoimasanoja sillä periaatteella, että viesti menisi perille paremmin, eli jos esim. puhuttiin, että jollain asialla "ei ollut merkitystä", ei yhtälöön tarvinnut lisäsanaa ”mitään”, tai ”lainkaan”. Sama juttu sanalla "luuletko", siihen ei tarvinnut lisäsanaa "todella".
    Sanaa "samanlainen" voitiin käyttää vain elottomasta, ja siis teollisuustuotteista puhuttaessa, kun taas "samankaltainen" liittyi myös luontoon (ja lajiin), missä kahta samanlaista ei ollut.

    Kielen yksi periaate oli tukea henkilön luonnollista sukupuolta. Siksi siinä oli samat sukupuoliin viittaavat erot, kuin esim. englannin ja venäjän kielessä. Jumalalle oli oma sanansa, koska Jumala ei ollut biologinen eliö, vaan jonkinlainen tietoinen voima. Klaaneilla oli myös oma viittomakieli, jota oli kauko- ja lähiviittomakieli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän vielä muutama erikoisuus: Kirjoitus ja kieli:

    Kirjoitus tehtiin yleensä vasemmalta oikealle jossa oli se etu, että koska useimmat ihmiset ovat oikeakätisiä, käsi ei sotke juuri kirjoitettua tekstiä (jonka muste ei ehkä ole vielä kuivunut), koska käsi on kynän oikealla puolella. Näin ollen vasenkätiset saivat kirjoittaa (halutessa ylhäältä alas) oikealta vasemmalle, ja koulussa katsottiinkin kummalla tavalla kiirjoitettaessa yksilö oli parempi.

    Luvut kirjoitettiin yleensä numeroin, ja tietyt luvut lyhennettiin kirjaimin, esim tuhat: 1T. Sana lausuttiin kuten kirjoitettiin. Puhetta kirjoitettaessa ei lauseen loputtua pisteen jälkeen tullut isoa kirjainta seuraavaan lauseeseen, joka ilmaisi sanojan. Tämä siksi, koska sanojan ilmaisevan lauseen katsottiin kuuluvan osaltaan samaan lauseeseen kertojan lauseen kanssa. Periaate oli siis: – Lähden kaverille. sanoi nainen.

    Puhujan lause ilmaistiin viivalla, kun taas esim. uutislehdissä ilmaistut lainaukset muiden puheesta voitiin kertoa heittomerkein: (Maan ulkoministerin mukaan ”aihetta jatkotoimille ei ole”), joka osaltaan auttoi lukijaa löytämään puheen teksin seasta, ellei lause ollut omalla erillisellä rivillään, jolla saatettiin myös korostaa asian merkitystä.
    Toinen sääntö oli, että samaa sanaa ei voinut tulla pisteen jälkeen. Asiaa ei ilmaistu tyyliin: "Hän oli oinas. Oinaat tunnetaan...", vaan: "Hän oli oinas, jotka tunnetaan...", koska puhutusta kohteesta ei ole epäselvyyttä.

    Vakavat asiat voitiin kirjottaa punaisella, ja sanaa lyhentää väriä käyttämällä esim. "sää ky", jolloin kaikki ymmärsivät, että kyse oli kylmenemisestä, ja tuulen suunta osoitettiin esim. S-W merkatulla ympyrällä, jossa oli nuoli.
    Tätä tekniikkaa viivojen muodossa käytettiin mm. säästä kerrottaessa yleensäkin, jolloin tekstiä ei ollut välttämätöntä täydellisesti lukea, mikä säästi myös aikaa.

    Kirjaimissa ei ollut pienten ja isojen kirjaimien samankaltaisuuden ongelmaa kuten länsimaissa, jolloin saattoi olla epäselvää kirjainten l ja l erossa (iso i ja pieni L). Konsonantteja ei lausuttu tietyllä tavalla, vaan aina vokaaliin yhdistäen. Eri rakennuksissa ei siten ollut sellaisia kirjaimia, jotka olisi täytynyt lausua tietyllä tavalla.
    Kirjoittaessa käytettiin lyhenteitä aina kun mahdollista. Yleisimmät käytetyt olivat esim., mm., tod.näk., mahd., tiett., sekä aikakäsitteet (klo, ilt.) , ilmansuunnat ja kaupunkien (Hesa, Mos.) tai maiden (RF, Fl) nimet.

    Mustekynät olivat täytettäviä ja koristeltuja, ja lisäksi oli lyijy- ja värikyniä. Paperi ei ollut valkoista, ellei sitä oltu suunniteltu väritettäväksi, vaan suurinpiirtein haalean papyruksen väristä, ja muussa tapauksessa taustana oli haalealla värillä kuvia maisemista ja viisauksia kuten passeissakin.
    Lisäksi klaaneilla oli erityisiä allekirjoituksen opettajia, jotka opettivat mahdollisimman hienon allekirjoituksen tekniikan arvokkaille klaanin jäsenille näiden omista lähtökohdista.

    Puhekielessä ei ollut merkittäviä sävelkorkeuksia kuten kiinassa, jotka voisivat muuttaa jonkin sanan merkityksen aivan toiseksi, tai joka ilmaisi olettamusta, kuten esim. venäjän kielessä, mutta äänen tasot otettiin huomioon, jotta asia tulisi selkeämmäksi. Yksi kuuluisista lauseista oli:
    "Mitä yhteiskuntaa palvelevaa / edistävää olet tehnyt täällä, ansaitaksesi ruuan, jotta voit toistaa sen mitä teit? Länsimaissahan` he ´eivät `välitä."
    Tässä merkittävä kohta oli viimeinen lause, josta voitiin tehdä joko vastaväite lauseeseen, jota ei tässä yhteydessä oltu kirjoitettu, sanomalla lause alenevalla äänen painolla, tai kerrotun puheen kokonaisuuteen liittyvä, lausumalla "he eivät" korkeammalla äänen painolla, ja sana "välitä" alemmalla.

    "Olla" sana jätettiin useimmissa tapauksissa pois, ja suomalaista lausuntatapaa y, ä tai ö vokaaleille ei tunnettu, ja krjaimia b, f ja q ei ollut. Tarvittaessa tällaisille kirjaimille otettiin lähin vastine, joita olivat p, v ja k. Tämän arvellaan olevan perintöä huronin kielestä.
    Aakkoset merkkeineen perustuivat pääosin konsonantti-vokaali yhdistelmille, eli kirjoitus oli nk. tavukirjoitusta. Kun suomen aakkosissa sanalle "katso" tarvittiin 5 kirjainta, tarvittiin klaanien aakkosilla siihen 2 kirjainta ("ka" ja "tso").

    Sinähän olet varsinainen nykyajan Ior Bock!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näppäimistöjä oli kahdenlaisia: länsimaisia ja klaanien kirjainmerkistöön perustuvia. Jos länsimaisella konsonanttikirjainta painoi, näppäimeen syttyi vihreä valo, mutta näyttöön ei tullut kirjainta, koska ohjelma odotti seuraavaa kirjainta, joka saattoi muuttaa sanan ensimmäisen kirjaimen ulkonäön ymmärrettävään muotoon. Valo sammui, kun painoi seuraavaa kirjainta, enteriä, väliä, tai merkin poistoa. Pääosin länsimaisia näppäimistöjä käytettiin opetettaessa uusille tulokkaille aakkosia, ja kun ne oli opittu, siirryttiin toiseen näppäimistöön.

    Kielessä ei ollut sanoja, jotka olisivat ilmaisseet elotonta elolliseksi, tai elottomalle tahtoa, esim. "tie laskeutui / kääntyi". Tie ei elottomana tehnyt itse mitään, vaan kyseessä oli mäki, kaarros, tai mutka. Myöskään elottomat esineet eivät tehneet itse mitään, vaan joku siirsi / heitti, tai jos esineen liike johtui ylipäätään elottoman aiheuttamasta tapahtumasta (maanjäristys, kolari), käytettiin sanaa, joka selkeytti aiheutumista tarkoittavaa tapahtumaa. Auto ei siis lentänyt (omasta tahdostaan), vaan voidaan kuvailla sanaa "ajautui".

    Myös sanalle "tuntea" oli eri sanoja ja merkityksiä - tuntea kosketus tai vaistota. Samoin oli määritteet korkeudelle ("suuruudelle") mm. arvossa, laadussa ja voimassa. Arvo taas oli kytköksissä sen tunnustaviin - johtajuudella tai kullalla ei ollut arvoa siellä, missä ei ollut sen arvon tunnustajia.

    Myös saamiseen liittyviä sanoja oli useampia: haluta (odotettiin ennemminkin lasten käyttävän tätä sanaa), tarvita (aikuinen ennemminkin tiesi mitä tarvitsi), saada (lainaan tai lahjaksi), tulla hallintaan (ei omaksi, esim. valtion omaisuus), joka osaltaan selkeytti käsitystä saadun tavaran suhteen.

    Kielessä ei käytetty lisävoimasanoja sillä periaatteella, että viesti menisi perille paremmin, eli jos esim. puhuttiin, että jollain asialla "ei ollut merkitystä", ei yhtälöön tarvinnut lisäsanaa ”mitään”, tai ”lainkaan”. Sama juttu sanalla "luuletko", siihen ei tarvinnut lisäsanaa "todella".
    Sanaa "samanlainen" voitiin käyttää vain elottomasta, ja siis teollisuustuotteista puhuttaessa, kun taas "samankaltainen" liittyi myös luontoon (ja lajiin), missä kahta samanlaista ei ollut.

    Kielen yksi periaate oli tukea henkilön luonnollista sukupuolta. Siksi siinä oli samat sukupuoliin viittaavat erot, kuin esim. englannin ja venäjän kielessä. Jumalalle oli oma sanansa, koska Jumala ei ollut biologinen eliö, vaan jonkinlainen tietoinen voima. Klaaneilla oli myös oma viittomakieli, jota oli kauko- ja lähiviittomakieli.

    Vielä muutama sana aakkosista:

    Vokaaleja olivat a, e, i, o, u, ja konsonantteja d, g, h, j, k, l, m, n, p, r, s, t, v, w, z.
    Konsonanttipareja olivat mm. ch, dz, sh, zh, ng, ts.
    Saman kirjainparin viimeinen kirjain merkattiin heittomerkillä, mikä säästi tilaa, ja myös symboleja käytettiin. Taulukossa aakkoset esitettiin ruudukossa: konsonantit olivat vasemmalla pystyssä, vokaalit ylhäällä vaakasuorassa, ja keskellä olivat näiden yhdistelmämerkit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vielä muutama sana aakkosista:

    Vokaaleja olivat a, e, i, o, u, ja konsonantteja d, g, h, j, k, l, m, n, p, r, s, t, v, w, z.
    Konsonanttipareja olivat mm. ch, dz, sh, zh, ng, ts.
    Saman kirjainparin viimeinen kirjain merkattiin heittomerkillä, mikä säästi tilaa, ja myös symboleja käytettiin. Taulukossa aakkoset esitettiin ruudukossa: konsonantit olivat vasemmalla pystyssä, vokaalit ylhäällä vaakasuorassa, ja keskellä olivat näiden yhdistelmämerkit.

    Erikoisuus tuossa klaani tiedostossa on se, että olen pyrkinyt laittamaan lähes jokaisen kuvan ylä- ja alapuolelle jonkun aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyvän viisauden.

    Se, joka osaa käyttäytyä viiden tähden ravintolassa useiden eri ruokalajien edessä, maistellen rauhassa, ei hotkien, hän voi olla sopiva lukemaan sen tiedoston. Kaikkea ei tarvitse jaksaa kerralla, ja jos ei ymmärrä, tai jos joku kohta ei sovi omaan luonteeseen, anna sen olla, kuten annat leijonien ja riikerien olla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Erikoisuus tuossa klaani tiedostossa on se, että olen pyrkinyt laittamaan lähes jokaisen kuvan ylä- ja alapuolelle jonkun aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyvän viisauden.

    Se, joka osaa käyttäytyä viiden tähden ravintolassa useiden eri ruokalajien edessä, maistellen rauhassa, ei hotkien, hän voi olla sopiva lukemaan sen tiedoston. Kaikkea ei tarvitse jaksaa kerralla, ja jos ei ymmärrä, tai jos joku kohta ei sovi omaan luonteeseen, anna sen olla, kuten annat leijonien ja riikerien olla.

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmayDPV7tEz-hVz0?e=kjvswE
    Klaanien nimet ja etunimet

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmfd3qXAbsOrhKOQ?e=aycBzG
    Klaanien rekkarilista

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmjIdphkAWfzdTFi?e=jgjvy3
    Klaanit


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmayDPV7tEz-hVz0?e=kjvswE
    Klaanien nimet ja etunimet

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmfd3qXAbsOrhKOQ?e=aycBzG
    Klaanien rekkarilista

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmjIdphkAWfzdTFi?e=jgjvy3
    Klaanit

    Jos jollain on word, laita viewistä thumbnails. Saat vasemmalle listaa sivuista. Saattaa hallinta olla mukavampaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luontoani nostattelen,
    haastattelen haltiata.
    Nouse, luontoni, lovesta,
    haon alta haltiani,
    kiven alta auttajani,
    sammalista saattajani! (muinainen shamaanin loitsu (luultavasti suomalaista alkuperää)

    Shamaani tuli tehtäväänsä täyttäessään todennäköisesti kokemaan paljon yhtä ja toista, niin maan päällä kun henkimaailmassa, joten hän ei periaatteessa saanut pelätä mitään. Henkimaailmaan mentiin joko ylisen tai alisen kautta. Yliseen pääsi taivaan kautta, ja aliseen mentiin maassa olevasta reiästä - kumpaankin yleensä transsitilassa. Shamaani käytti jompaakumpaa hankkiessaan tietoja, tai kävi maan ulkopuolella vaikka kuussa jos tarvetta oli.
    Shamaanin kyvyt on tieteellisesti todistettu - tosin tutkijat eivät pystyneet selittämään mistä esim. lämpökameran osoittamat tapahtumat johtuivat, tai mitä niiden aikana tapahtui.

    Shamaanin sukupuolella ei periaatteessa ollut väliä, mutta naisparantajia pidettiin voimakkaampina ja suuremmassa arvossa, ja joskus mies saattoi pukeutua hameeseen harhauttaakseen henkiä, joka on omaksuttu Siperiasta. Henkien viestit shamaaneille saattoivat määrätä shamaanin pukeutumisen, tai kasvoissa pidettävän maalauksen - väreillä olikin shamaanin toiminnassa tärkeä sija ja mm. keltaista käytettiin parantamisessa.
    Shamaani saattoi saada henkimaailmasta käskyn pukeutua tietynlaiseen päähineeseen, pitää tietynlaista ja tietyn väristä vaatetta, tai koristella vaatteensa tietyllä tavalla, sillä vaate antoi maagista suojaa, auttoi sairaan paranemisessa, sekä saattoi sisältää suojelijahengen.

    Näyt määräsivät sen mitä kykyjä shamaani sai. Osa shamaaneista pystyi tunkeutumaan sairaan ruumiiseen esim. rinnan alle, ja saattamaan hänet terveeksi sisältä päin esim. polttamalla sisällä olevan sairauden, joka saattoi esiintyä mustana öljymäisenä aineena. Tämän aineen jotkut shamaanit imivät keskeltä parannettavan rintaa, ja sylkivät sen vieressään olevan kuppiin samaan tapaan, kuin Siperian shamaanit tekivät. Mitä ilmeisimmin tämä taito on opittu heiltä.

    Osa pystyi mm. lopettamaan verenvuodon, johon ihminen muuten saattaisi menehtyä, ja osa pystyi tekemään leikkauksia omin käsin ilman, että henkilöä tarvitsi nukuttaa (samanlaisia leikkauksia tehdään mm. Filippiineillä). Leikkauksissa ja mm. hampaita huollettaessa voitiin käyttää hypnoosia.
    Erään shamaanin kerrotaan kyenneen pysäyttämään lähes kokonaan sydämensä ja valtimojensa sykkeen eli "valekuolemaan". Osa shamaaneista kykeni ennustamaan tulevaisuutta - eri asia oli se, miten se ymmärrettiin. Shamaanit eivät kaikki omanneet samoja taitoja, joten kylissä olikin tarpeen pitää yllä tietoa siitä, mitä taitoja shamaaneilla eri kylissä oli.

    Kun suojelijahenki valitsi shamaanin suojatikseen, näyttäytyi se shamaanille näyssä tai unessa yleensä 3 kertaa, jonka jälkeen shamaanin oli suoritettava tietyt rituaalit ja toimet, jotta eläin tai lintu tuntisi olonsa kotoisaksi ja hyväksytyksi shamaanin ruumiissa. Myös parannettavan henkilön oli tehtävä sama, kun hän sai suojelijahengen ruumiiseensa.
    Ellei suojelijahenki ollut tyytyväinen oloonsa parannettavan ruumiissa, eli jos parannettava ei suorittanut suositeltavia rituaaleja, saattoi suojelijahenki jättää ruumiin ja tällöin henkilö saattoi sairastua uudelleen.

    Usein shamaanien kyvyt vaikuttivat kaupunkilaisista yliluonnollisilta, tai suoranaiselta taikuudelta eivätkä muistaneet, että heidän omassa yhteiskunnassaan, ja ympäri maailmaa tapahtui aivan samankaltaisia ihmeparanemisia. Ongelma oli kuitenkin kaupunkilaisissa itsessään, joilla ei enää ollut esi-isiltään perittyä tietoa siitä, mikä oli ihmiselle mahdollista ja mikä ei, kun useat kielsivät omat henkiset kykynsä, tai eivät olleet niistä lainkaan tietoisia, ja käyttivät pääasiassa vain apteekkien ja sairaaloiden materialistista ja teollisuuden lääkeapua paranemiseensa.

    Shamaanin asema perustui ensisijaisesti hänen parantajan taitoihinsa, mutta myös muut tunsivat lääkekasveja useita kymmeniä, ja shamaanin apuun turvauduttiin vain, jos muu ei auttanut. Yleensä tällöin oli kyse epäillystä tunkeilijahengestä, tai pyyntö ennustaa tulevaa. Ennustamisessa ja parantamisessa voitiin käyttää avuksi melkein mitä hyvänsä, mihin shamaani oli saanut koulutuksen: kahvin tai teen puruja, luun tai kiven paloja, kasveja, eläimiä tai vaikka lintuja.

    Ihmisen suurin onni on saada tutkituksi se mikä on tutkittavissa,
    ja tyynenä kunnioittaa, sitä mikä pysyy tutkimattomana. (Goethe)

    Minulla on kirjahyllyssä kirja Borneon alkuasukaskylästä. Kyläläiset eivät uskaltaneet yöllä mennä kylänsä ulkopuolelle metsään, koska metsä oli yöllä täynnä erilaisia henkiä. Minä ymmärrän heitä hyvin. Näkyvän maailman lisäksi on olemassa henkimaailma. Minulla on ollut vaikeuksia päästä henkimaailmasta jyvälle, mutta totta se on myös täällä Suomessa. Mielenkiintoinen, mutta vaikea aihe.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Minulla on kirjahyllyssä kirja Borneon alkuasukaskylästä. Kyläläiset eivät uskaltaneet yöllä mennä kylänsä ulkopuolelle metsään, koska metsä oli yöllä täynnä erilaisia henkiä. Minä ymmärrän heitä hyvin. Näkyvän maailman lisäksi on olemassa henkimaailma. Minulla on ollut vaikeuksia päästä henkimaailmasta jyvälle, mutta totta se on myös täällä Suomessa. Mielenkiintoinen, mutta vaikea aihe.

    Se tiedostoni on niin täynnä kultaa, kristallia, timantteja ja värejä, että sielu valittaa nautinnon tuskasta. Täys euforia lukea sitä...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Erikoisuus tuossa klaani tiedostossa on se, että olen pyrkinyt laittamaan lähes jokaisen kuvan ylä- ja alapuolelle jonkun aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyvän viisauden.

    Se, joka osaa käyttäytyä viiden tähden ravintolassa useiden eri ruokalajien edessä, maistellen rauhassa, ei hotkien, hän voi olla sopiva lukemaan sen tiedoston. Kaikkea ei tarvitse jaksaa kerralla, ja jos ei ymmärrä, tai jos joku kohta ei sovi omaan luonteeseen, anna sen olla, kuten annat leijonien ja riikerien olla.

    Miten olen löytänyt nuo nimet? Tiesin jo alkuaan millaisia nimiä etsin, joten SUURTEN listojen kanssa ei ollut kauaskantoisia ongelmia:

    http://www.fallingrain.com/world/a/
    Kaikki paikkojen, kylien ja kaupunkien nimet.

    https://americansurnames.us/surnames#.ZBAKA69BzIV
    USA:ssa esiintyvät sukunimet

    https://nazwiska-polskie.pl/
    Puolan sukunimet

    Olen käyttänyt muitakin nimilistoja mm. Venäjältä ja USA:sta inkkareilta sukuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten olen löytänyt nuo nimet? Tiesin jo alkuaan millaisia nimiä etsin, joten SUURTEN listojen kanssa ei ollut kauaskantoisia ongelmia:

    http://www.fallingrain.com/world/a/
    Kaikki paikkojen, kylien ja kaupunkien nimet.

    https://americansurnames.us/surnames#.ZBAKA69BzIV
    USA:ssa esiintyvät sukunimet

    https://nazwiska-polskie.pl/
    Puolan sukunimet

    Olen käyttänyt muitakin nimilistoja mm. Venäjältä ja USA:sta inkkareilta sukuja.

    Tämä on 3, maailma, jonka olen luonut. Ensin oli 9:n planeetan järjestelmään kuuluvat yhteiskunnat, sitten tuli inkkareista eronnut porukka, joka vaelsi länteen, ja nyt on vuorossa näistä kehityneet klaanit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmayDPV7tEz-hVz0?e=kjvswE
    Klaanien nimet ja etunimet

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmfd3qXAbsOrhKOQ?e=aycBzG
    Klaanien rekkarilista

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmjIdphkAWfzdTFi?e=jgjvy3
    Klaanit

    BTW, nuo listat on sitten vanhoja. Muutoksia on tullut,
    Jos joku kysyy milloin ovat valmiita, vastaan, että eivät nin kauan, kun kulttuurit ja ihmiset yleensäkin kehittyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmayDPV7tEz-hVz0?e=kjvswE
    Klaanien nimet ja etunimet

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmfd3qXAbsOrhKOQ?e=aycBzG
    Klaanien rekkarilista

    https://1drv.ms/w/s!AuTS4XmRyTxrhmjIdphkAWfzdTFi?e=jgjvy3
    Klaanit

    Viis. 39: 8 "Hän tuo julki kasvattavan opetuksensa, Herran liiton laki on hänen kerskauksensa."
    No joo. Tuoki näköjään toteutunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viis. 39: 8 "Hän tuo julki kasvattavan opetuksensa, Herran liiton laki on hänen kerskauksensa."
    No joo. Tuoki näköjään toteutunut.

    Aloin laittamaan jakeita tuohon juttuun, ja tapahtui yhtälö: kun pääsin 190:een, tuli mieleen, että täytyisi alkaa laskemaan vuosia.
    Pääsin 223:een (2023) Ja sain:
    1 Hylkää halu yksinkertaistaa kaikkea, etsiä kaavoja ja helppoja vastauksia,
    2 ja ala ajatella moniulotteisesti, kerskaamaan elämän mysteeristä ja paradokseista, olematta tyrmistynyt jokaiseen kokemukseen sisältyvistä syistä ja seurauksista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloin laittamaan jakeita tuohon juttuun, ja tapahtui yhtälö: kun pääsin 190:een, tuli mieleen, että täytyisi alkaa laskemaan vuosia.
    Pääsin 223:een (2023) Ja sain:
    1 Hylkää halu yksinkertaistaa kaikkea, etsiä kaavoja ja helppoja vastauksia,
    2 ja ala ajatella moniulotteisesti, kerskaamaan elämän mysteeristä ja paradokseista, olematta tyrmistynyt jokaiseen kokemukseen sisältyvistä syistä ja seurauksista.

    URAA! Läpimurto!

    1 Ennen kuin puhut, kuuntele. (Ennemmin kuin kuunnella, kasvit haluaisivat puhua)
    2 Ennen kuin kritisoit, mieti. (Ennemmin kuin miettiä, eläimet haluaisivat kritisoida)
    3 Ennen kuin kulutat, tienaa. (Ennemmin kuin tienata, ihmiset haluaisivat kuluttaa)
    4 Ennen kuin sijoitat, tutki. (Ennemmin kuin tutkia, he haluaisivat sijoittaa)
    5 Ennen kuin rukoilet, anna anteeksi. (Ennemmin kuin antaa anteeksi, he haluaisivat rukoilla)
    6 Ennen kuin lopetat, yritä. (Ennemmin kuin yrittää, he haluaisivat lopettaa)
    7 Ennenkun jäät eläkkeelle, säästä. (Ennemmin kuin säästää, he haluaisivat jäädä eläkkeelle)
    8 Ennen kuin kuolet, jaa omaisuutesi. (Ennemmin kuin jakaa omaisuutensa, he haluaisivat kuolla)
    9 Kuolleet eivät puhu. Kasvit eivät puhu. Mitä on 9.:ssä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiedosto on kuvineen yli 173.000 kt, joten kysymällä voin antaa vastauksia.

    Väliaikaistiedotus: nykyään tuo tiedosto vie yli 190.000 kt, mutta jakeiden kanssa en vielä ole laittanut jakoon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Väliaikaistiedotus: nykyään tuo tiedosto vie yli 190.000 kt, mutta jakeiden kanssa en vielä ole laittanut jakoon.

    Väliaikaistiedotus:
    Nykyään tiedosto vie 237kt, ja olen näköjään uudelleen keksinut lineaarisen A:n ja B:n.
    Jokin aika sitten tajusin mitä on vertikaalinen ja dadaistinen rakentaminen. Monikompleksisuutta. Miksi?

    (Mars kaloissa) ( 7:17 Tulisi varoa asioiden tekemistä paljon monimutkaisemmiksi kuin on tarpeen, koska ensimmäinen vaistosi voi olla kiertää jotain sen sijaan, että menisit suoraan kohti tavoitettasi.
    (Jupiter 8. huoneessa) ( 34:15 He rakastavat mysteerejä, eivätkä välitä asioista, jotka ovat hieman monimutkaisempia ja tahmeampia. )
    (Neptunus 4. huoneessa) ( 42:1a Vahvuudet: Monimutkainen ja introspektiivinen )


  • Anonyymi

   Ihanneyhteiskunta olisi mielestäni sellainen, missä ihmiset olisivat kasvaneet ulos uskonnoista ja muista huuhaa-opeista.
   Vegaani se maailma voisi olla sillä tavoin, että liha ja muutkin nykyisin eläinperäiset tuotteet olisivat synteettisiä.
   Myös nykyisen kaivannaisteolliseuuden tuottamat materiaaliset resurssit kyettäisiin tuottamaan synteettisesti luontoa rasitamatta.
   Ihanneyhteiskunnassa humanismi olisi etusijalla ja ihmisillä olisi mahdollisuus toteuttaa itseään koneiden hoitaessa ne rutiinit, joihin nykyään tarvitaan ihmisiä.

   Olen valmis keskutelemaan aihesta.

   • Uskontoja on helppo kritisoida, mutta Jumalaa ei. Asumme valtavassa maailmankaikkeudessa. Ihminen ei ole luomakunnan herra.
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/2-jumala.html
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/3-uskonnot.html

    Keinoliha on eläimen kantasoluista kasvatettua lihaa. Eläimiä tarvitaan siihenkin. Eikö olisi helpompi ja eettisempi ryhtyä vegaaniksi?
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Keinoliha

    Olisi kiva kun kaivannaisteollisuuden tuotteet voitaisiin valmistaa synteettisesti. Se voi olla hyvin vaikeaa. Öljykin voi loppua jossain vaiheessa.
    "Öljyn tulevaisuus on epäselvä. On raportoitu, että öljy säilyisi varteenotettavana polttoaineena vain 40 vuotta ja tuotannon huippu saavutetaan jo tällä vuosikymmenellä? Toisaalta jotkut pitävät öljyvaroja lähes ehtymättöminä, koska maailmassa on vielä valtavia tunnettuja hiilivetyreservejä, esimerkiksi öljyliuske tai kivihiili. Jo aikaisempien energiakriisien yhteydessä on myös todettu, että markkinamekanismi siirtää automaattisesti energiantuotannon muihin menetelmiin niiden tultua hinnaltaan öljyä edullisemmiksi."
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Maaöljy

    Ihminen joutuu vielä rakentamaan koneet. Tekemistä maailmassa vielä on. Tekniikka kuitenkin kehittyy ja robotit paranevat. Jossain vaiheessa koneet ohittavat ihminen kyvyt. Toivottavasti robotit kohtelevat ihmisiä hyvin. 8 miljardia ihmistä siinä vaiheessa ei kuitenkaan tarvita.
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/2-jumala.html
    > 2.3 Evoluutio Jumalan välineenä
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-33.html
    > 4.14 Robotit


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Uskontoja on helppo kritisoida, mutta Jumalaa ei. Asumme valtavassa maailmankaikkeudessa. Ihminen ei ole luomakunnan herra.
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/2-jumala.html
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/3-uskonnot.html

    Keinoliha on eläimen kantasoluista kasvatettua lihaa. Eläimiä tarvitaan siihenkin. Eikö olisi helpompi ja eettisempi ryhtyä vegaaniksi?
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Keinoliha

    Olisi kiva kun kaivannaisteollisuuden tuotteet voitaisiin valmistaa synteettisesti. Se voi olla hyvin vaikeaa. Öljykin voi loppua jossain vaiheessa.
    "Öljyn tulevaisuus on epäselvä. On raportoitu, että öljy säilyisi varteenotettavana polttoaineena vain 40 vuotta ja tuotannon huippu saavutetaan jo tällä vuosikymmenellä? Toisaalta jotkut pitävät öljyvaroja lähes ehtymättöminä, koska maailmassa on vielä valtavia tunnettuja hiilivetyreservejä, esimerkiksi öljyliuske tai kivihiili. Jo aikaisempien energiakriisien yhteydessä on myös todettu, että markkinamekanismi siirtää automaattisesti energiantuotannon muihin menetelmiin niiden tultua hinnaltaan öljyä edullisemmiksi."
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Maaöljy

    Ihminen joutuu vielä rakentamaan koneet. Tekemistä maailmassa vielä on. Tekniikka kuitenkin kehittyy ja robotit paranevat. Jossain vaiheessa koneet ohittavat ihminen kyvyt. Toivottavasti robotit kohtelevat ihmisiä hyvin. 8 miljardia ihmistä siinä vaiheessa ei kuitenkaan tarvita.
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/2-jumala.html
    > 2.3 Evoluutio Jumalan välineenä
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-33.html
    > 4.14 Robotit

    En ole vielä törmännyt Jumalan määritelmään, jota ei voisi kritisoida. Ihminen loi Jumalan omaksi kuvakseen ja siksi jumalat ovat vajaavaisia.

    Miksi pitäisi ryhtyä vegaaniksi, jos keinoliha kyetään tuottamaan ympäristöä rasittamatta ja ilman eläimien kärsimystä? Ymmärrät kai, että jos kotieläimiä ei "tarvita" niitä ei kohta ole enää olemassa.

    Öljystä ja kaikesta fossiilisesta energiasta tulee päästä eroon nopeasti, jos haluamme säilyttää maapallolla sellaiset olosuhteet, että nykyisen populaation ylläpito on mahdollista. Ilmaston lämpeneminen tulee lisämään myös luontokatoa ekosysteemien muuttuessa liian nopeasti.

    Kaivannaisteollisuuden tuotteita ei tarvitse sinällään valmistaa synteettisesti, vaan kehittää synteettisesti valmistettavia korvaavia materiaaleja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En ole vielä törmännyt Jumalan määritelmään, jota ei voisi kritisoida. Ihminen loi Jumalan omaksi kuvakseen ja siksi jumalat ovat vajaavaisia.

    Miksi pitäisi ryhtyä vegaaniksi, jos keinoliha kyetään tuottamaan ympäristöä rasittamatta ja ilman eläimien kärsimystä? Ymmärrät kai, että jos kotieläimiä ei "tarvita" niitä ei kohta ole enää olemassa.

    Öljystä ja kaikesta fossiilisesta energiasta tulee päästä eroon nopeasti, jos haluamme säilyttää maapallolla sellaiset olosuhteet, että nykyisen populaation ylläpito on mahdollista. Ilmaston lämpeneminen tulee lisämään myös luontokatoa ekosysteemien muuttuessa liian nopeasti.

    Kaivannaisteollisuuden tuotteita ei tarvitse sinällään valmistaa synteettisesti, vaan kehittää synteettisesti valmistettavia korvaavia materiaaleja.

    Mistä maailmankaikkeus on tullut? Sattuma ja Jumala ovat mielestäni yhtä hyviä selityksiä sille. Maailmankaikkeudessa on suunnattomasti järkeä (esim. ihmisen ja muiden eläinten biologia, alkeishiukkaset, solun toiminta ja galaksit). Siksi kallistun Jumalan puolelle. Lisäksi monet (myös minä) kokevat yliluonnollisia asioita maan päällä. Mikä niitä aiheuttaa on vaikea kysymys. Onko itse materia älykäs vai onko ne Jumalan tekoja. Jotkut puhuvat, että luonto kostaa ihmiselle. Jumala ei ole aina kiva tai hyvä ihmisille.

    Tuotantoeläimet on jalostettu sairaiksi, luontoon kelpaamattomiksi. Ne vain tuottavat paljon ja nopeasti lihaa, maitoa ja munia. Villinautoja ei enää luonnossa ole. Villisikoja ja villikanoja on. Tuotantoeläimet saisivat kuolla sukupuuttoon. Villieläimilläkin on nykyään aivan liian vähän tilaa, kun tuotantoeläimet ja ihmiset vievät resurssit (maan pinta-alan).

    Ilmastonmuutoksen tehokkain pysäyttäminen olisi ihmisten määrän vähentäminen. Mihin tarvitsemme 8 miljardia ihmistä? YK:ssa voitaisiin sopia, että ihmismäärä kääntyisi laskuun.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Mistä maailmankaikkeus on tullut? Sattuma ja Jumala ovat mielestäni yhtä hyviä selityksiä sille. Maailmankaikkeudessa on suunnattomasti järkeä (esim. ihmisen ja muiden eläinten biologia, alkeishiukkaset, solun toiminta ja galaksit). Siksi kallistun Jumalan puolelle. Lisäksi monet (myös minä) kokevat yliluonnollisia asioita maan päällä. Mikä niitä aiheuttaa on vaikea kysymys. Onko itse materia älykäs vai onko ne Jumalan tekoja. Jotkut puhuvat, että luonto kostaa ihmiselle. Jumala ei ole aina kiva tai hyvä ihmisille.

    Tuotantoeläimet on jalostettu sairaiksi, luontoon kelpaamattomiksi. Ne vain tuottavat paljon ja nopeasti lihaa, maitoa ja munia. Villinautoja ei enää luonnossa ole. Villisikoja ja villikanoja on. Tuotantoeläimet saisivat kuolla sukupuuttoon. Villieläimilläkin on nykyään aivan liian vähän tilaa, kun tuotantoeläimet ja ihmiset vievät resurssit (maan pinta-alan).

    Ilmastonmuutoksen tehokkain pysäyttäminen olisi ihmisten määrän vähentäminen. Mihin tarvitsemme 8 miljardia ihmistä? YK:ssa voitaisiin sopia, että ihmismäärä kääntyisi laskuun.

    "YK:ssa voitaisiin sopia, että ihmismäärä kääntyisi laskuun."

    YK on kuulemma jo päättänyt, että se on tehtävä keinolla millä hyvänsä. Ja Suomessa jaksetaan moralisoida jonkun eutanasian ja vanhusten ongelmien takia. Se on helppoa siellä moralisoida, missä ruokaa riittää, maata kutsutaan kaikesta salassa vedetystä toisinajattelijoiden vainosta huolimatta sivistysmaaksi, ja suuria ihmismassoja ei ole.

    Kaikki kansansiirrot Afrikasta yms. näyttää siltä, että kansat halutaan sekottaa keskenään, koska tiedetään, ettei se onnistu - länsi romahtaa sisäisiin ongelmiin, kuten näkyy Ruotsissa. Outoa vain se, että se tehdään siellä, missä kristinusko on vielä suht vakaa.


   • Anonyymi

    "Ihanneyhteiskunta olisi mielestäni sellainen, missä ihmiset olisivat kasvaneet ulos uskonnoista ja muista huuhaa-opeista."

    Kaltaisistaan ihminen saa ilonsa. Et voi tasoittaa kehityksen kärkiä pois marginaaleista. Ihmiset ovat kuin metsä. Ne, jotka ovat kuin korkeita puita, ja haluavat muiden omaksuvan ajatuksensa, eivät tiedä, että korkeinkin torni alkaa maasta.
    Korkeat puut varjostavat alukasvillisuutta ja pienempiä kasvavia puita, jotka joutuvat taistelemaan nähdäkseen pilkahduksenkaan auringonvalosta.

    Jos maahan tulisi ulkoavaruudesta porukkaa, jotka olisivat korkeammalla älykkyyden tasolla kuin me, ja sanoisivat, että heidän yhteiskunnassaan on uskonto, olisi maan ateistien pakko alkaa miettimään asiaa uudelta näkökannalta.

    Unko mahdollista "kasvaa pois" uskonnosta, joka kuitenkin näyttäisi olevan osa luonnon lakia? Minusta ei, koska esimerkit saadaan muilta ihmisiltä. Apinatkin tanssivat sadetanssia.
    Jumalan yms. olemassaolo ei ole uskomuksista kiinni.
    Minusta todelliset shamaanit ja alkuasukkaat ovat edelleen vastaus siihen, onko henkimaailmaa. Ja he todistavat näyin ja kokemuksin kieli- tai kulttuurirajoista välittämättä, että henkimaailma on.


  • Anonyymi
   • "Jos joku (esim. koulukiusaaja, vitsinkertoja tai Putin) puhuu toisen kiusaamisesta, vahingoittamisesta tai tappamisesta, niin lähipiiri kutsuu heti piipaa-auton, joka vie kiusaajan ihmissuhteidenhoitolaitokseen. Siellä opitaan tuntemaan ja arvostamaan ihmisiä ja löydetään itselle kavereita ja harrastuksia. Hoitokodin henkilökunta innostaa asiakasta kiinnostumaan muista ihmisistä antamalla itse hyvän esimerkin avoimista ihmissuhteista."
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-33.html
    > 4.10 Väkivalta

    Minun yhteiskunnassani/utopiassani tärkeitä ovat ystävyys, puhe ja ajattelu. Ei opiskelu, työ ja raha.

    "Lastentarhassa, koulussa, opiskelupaikassa, työpaikalla ja vanhainkodissa pitäisi varata joka päivä 2 tuntia aikaa keskusteluun pienistä ja suurista asioista, läheisistä ja kaukaisista asioista, koti-, opiskelu- ja työasioista, ikävistä ja kivoista asioista, positiivisista ja negatiivisista asioista sekä uutisista. Aivan kaikista asioista. Ihmisten tunteminen on tärkeää. Raha, työ ja opiskelu ei."
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-13.html
    > 4.3 Sosiaalisuus
    Ihmiset siis kasvaisivat sosiaalisiksi jo lastentarhassa ja koulussa. Ihmissuhteet olisivat se alue, jossa ihmiset kukoistaisivat. Tunnettaisiin naapurit ja opiskelu/työtoverit. Kavereita olisi kaikilla.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    "Jos joku (esim. koulukiusaaja, vitsinkertoja tai Putin) puhuu toisen kiusaamisesta, vahingoittamisesta tai tappamisesta, niin lähipiiri kutsuu heti piipaa-auton, joka vie kiusaajan ihmissuhteidenhoitolaitokseen. Siellä opitaan tuntemaan ja arvostamaan ihmisiä ja löydetään itselle kavereita ja harrastuksia. Hoitokodin henkilökunta innostaa asiakasta kiinnostumaan muista ihmisistä antamalla itse hyvän esimerkin avoimista ihmissuhteista."
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-33.html
    > 4.10 Väkivalta

    Minun yhteiskunnassani/utopiassani tärkeitä ovat ystävyys, puhe ja ajattelu. Ei opiskelu, työ ja raha.

    "Lastentarhassa, koulussa, opiskelupaikassa, työpaikalla ja vanhainkodissa pitäisi varata joka päivä 2 tuntia aikaa keskusteluun pienistä ja suurista asioista, läheisistä ja kaukaisista asioista, koti-, opiskelu- ja työasioista, ikävistä ja kivoista asioista, positiivisista ja negatiivisista asioista sekä uutisista. Aivan kaikista asioista. Ihmisten tunteminen on tärkeää. Raha, työ ja opiskelu ei."
    https://utopia2050.blogspot.com/2023/02/4-ihmiset-13.html
    > 4.3 Sosiaalisuus
    Ihmiset siis kasvaisivat sosiaalisiksi jo lastentarhassa ja koulussa. Ihmissuhteet olisivat se alue, jossa ihmiset kukoistaisivat. Tunnettaisiin naapurit ja opiskelu/työtoverit. Kavereita olisi kaikilla.

    Tuo että kaikenlaiseen väkivaltaan puututaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on erittäin kannatettava ajatus. Kunhan se tosiaan tarkoittaa tekijän (joka yleensä on myös itse uhri) auttamista eikä poliisia, vankilaa ja tekopyhästi häneen itseensä kohdistettua "oikeutettua" väkivaltaa. Tämä erilaisiin rikollisiin yhteiskunnan taholta kohdistettu "oikeutettu väkivalta" on yksi suurimmista aikamme ongelmista - ikään kuin kaksi pahaa tekisi yhden oikean, vaikka 5-vuotiaskin ymmärtää että näin ei ole.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo että kaikenlaiseen väkivaltaan puututaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on erittäin kannatettava ajatus. Kunhan se tosiaan tarkoittaa tekijän (joka yleensä on myös itse uhri) auttamista eikä poliisia, vankilaa ja tekopyhästi häneen itseensä kohdistettua "oikeutettua" väkivaltaa. Tämä erilaisiin rikollisiin yhteiskunnan taholta kohdistettu "oikeutettu väkivalta" on yksi suurimmista aikamme ongelmista - ikään kuin kaksi pahaa tekisi yhden oikean, vaikka 5-vuotiaskin ymmärtää että näin ei ole.

    *"kaksi väärää tekisi yhden oikean" piti kirjoittaa.


  • Anonyymi

   Mielestäni ydinperhe ja kansallisvaltio ovat aikansa eläneitä instituutioita. Tilalle tulisi ottaa seuraavanlainen hierarkia: yksilö - kommuuni - kaupunkivaltio - maailmanhallitus. Maailmanhallitus keskittyy sotien torjuntaan ja kaupunkivaltiot voivat säätää omia lakeja tämän puitteissa. Kommuuniasumisella varmistetaan että kukaan ei jää elämässään yksin (ydinperhe ei tätä tee jollei ihmisellä ole sisaruksia). Ja yksilö on viime kädessä kaiken mitta.

   • Anonyymi

    Näyttäisi olevan jokseenkin lähellä sitä minun yhteiskuntaa, jonka olen ylempänä julkaissut. Mutta kuten sanottua - ota paras kaikesta, ja tee siitä parempaa. Kuitenkin niin, ettet pakota muita ihmisiä peilikuvaksesi.


  • Anonyymi

   Tuo että koulutusta ja työtä ei arvostettaisi kuulostaa oudolta. Harva meistä haluaa olla toimettomana koko ajan. Toimettomuus voi olla yhtä ikävää kuin köyhyys tai yksinäisyys. Tietenkään 40 tunnin työviikon painamisessa ei ole järkeä, mutta itsensä merkitykselliseksi kokemisessa on.

   • Minua kiinnostaa harrastukset enemmän kuin koulutus ja työ. Perusasiat (luku- ja kirjoitustaito, perusmatematiikka, englanti) on hyvä oppia nuorena. Työtä on hyvä tehdä yhteisen hyvän eteen, mutta pitemmän päälle se voi tuntua tylsältä ja saman toistolta. Ihmissuhteet/kaverit koulussa ja työssä ovat mukavampia kuin itse opiskelu tai työ. Ulkopuolinen määräys siitä mitä opiskellaan ja mihin tahtiin tuntuu ikävältä. Asioita on kiva oppia itsenäisesti omaan tahtiin. Minä olen mm. opiskellut 15 vierasta kieltä vähintään alkeisoppikirjan verran ja matkustellut noin 45 maassa. Ruokahalu vain kasvaa kieliä opiskellessa ja matkustellessa. 80 vuotta maan päällä elämistä tuntuu hyvin lyhyeltä ajalta. Minä keksisin tekemistä miljardeiksi vuosiksi. Lukisin kaikki julkaistut kirjat, katselisin kaikki julkaistut elokuvat, kuuntelisin kaikki julkaistut musiikkikappaleet, matkustelisin ja eläisin kaikissa maailman maissa, opiskelisin kaikki maailman kielet, tutustuisin kaikkiin maailman asukkaisiin jne. Opiskelu ja työ tuntuvat ikäviltä näihin verrattuna. Eläminen omaan tahtiin uusia asioita oppien ja uusiin ihmisiin tutustuen tuntuu paljon mukavammalta. Toimettomana ei tarvitse olla. Ihmisten tunteminen on merkitykselliseksi kokemista.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Minua kiinnostaa harrastukset enemmän kuin koulutus ja työ. Perusasiat (luku- ja kirjoitustaito, perusmatematiikka, englanti) on hyvä oppia nuorena. Työtä on hyvä tehdä yhteisen hyvän eteen, mutta pitemmän päälle se voi tuntua tylsältä ja saman toistolta. Ihmissuhteet/kaverit koulussa ja työssä ovat mukavampia kuin itse opiskelu tai työ. Ulkopuolinen määräys siitä mitä opiskellaan ja mihin tahtiin tuntuu ikävältä. Asioita on kiva oppia itsenäisesti omaan tahtiin. Minä olen mm. opiskellut 15 vierasta kieltä vähintään alkeisoppikirjan verran ja matkustellut noin 45 maassa. Ruokahalu vain kasvaa kieliä opiskellessa ja matkustellessa. 80 vuotta maan päällä elämistä tuntuu hyvin lyhyeltä ajalta. Minä keksisin tekemistä miljardeiksi vuosiksi. Lukisin kaikki julkaistut kirjat, katselisin kaikki julkaistut elokuvat, kuuntelisin kaikki julkaistut musiikkikappaleet, matkustelisin ja eläisin kaikissa maailman maissa, opiskelisin kaikki maailman kielet, tutustuisin kaikkiin maailman asukkaisiin jne. Opiskelu ja työ tuntuvat ikäviltä näihin verrattuna. Eläminen omaan tahtiin uusia asioita oppien ja uusiin ihmisiin tutustuen tuntuu paljon mukavammalta. Toimettomana ei tarvitse olla. Ihmisten tunteminen on merkitykselliseksi kokemista.

    Olet mielenkiintoinen persoona. Mikä on luonneideentiteettisi? Jousimies-hevonen?


  • Anonyymi

   Maailmassa on aina menossa monia rinnakkaisia ideologioita jotka ovat sodassa tai ristiriidassa keskenään.

   Kaikille utopioille pitää antaa mahdollisuus ja sen tähden jokaiselle niistä on varattava ajanrahtu jossa utopia on mahdollinen näyttämään kykynsä.

   Pienet utopiat pitää liittää suurempien osasiksi.

   Islam ja Imaami Mahdi 7 v 2023-2030
   Ilmestys 13 pedot yms. 70 v 2030-2100
   Intia ja Hare Krishna 700 v 2100-2800
   Uusi taivas ja uusi maa 7000 v 2800-9800

   Tässä on ketju niistä utopioista aikamääreineen jotka ovat todennäköisiä ja joihin oma utopia pitäisi jollain tasolla yhdistää.

   Jos tahtoo olla realisti ja antaa omalle utopialleen jonkin reaalisen päämäärän on otettava huomioon pääasialliset vallitsevat ja johtavat ideologiat.

   2030-2100 on hyvä ajanrahtu utopioida kun ottaa huomioon että peto eli EU tahtoo hallita koko maailmaa keinolla millä hyvänsä. Ilmestys 13 mukaisesti.

   Ilmestys 17-20 kertoo että pedolla ratsastava portto kirkko menettää asemansa ja tilalle nousee väärä profeetta. Mutta vuoteen 2100 mennessä Jumalan Sana kukistaa helvettiin asti pedon , porton, väärän profeetan yms.

   Utopiat jotka liittyy petoon, porttoon, väärään profeettaan ovat siis väliaikaisia teelmiä. 2030-2100.....

   Vuoden 2100 jälkeen alkaa veedojen, Mahabharatan, Ramajanan maailmankuva voittaa alaa.

   Jos sijoittaa utopiansa vuoteen 2200 pitää Intia ottaa huomioon.

   Tietenkin on mahdollista jokin muu aikajana ja ideologia johtoasema, mutta näin minä näen tulevaisuuden.

   Erityinen uhka omalle aikajanalleni on se että EU peto saattaa osottautua ikuiseksi voittavaksi ideologiaksi. Silloin kaikki muu väistyy sen tieltä.

   • Anonyymi

    Mielenkiintoinen mielipide. Jos tuohon liitettäisi vielä astrologiset tapahtumat, saattaisi tulla vielä enemmän pohdittavaa. Kaikki maailmassa näyttää siltä, että joku järjestelmä ajaa maailmaa tiettyyn suuntaan. Valtakuntien hallitsijat ei oikeen mitään voi siinä, eikä heidän henkensä merkitse.


  • Anonyymi

   Maailmasi voi muuttua jos luet kirjan Roswellin avaruusolennon haastattelun.
   En väitä todeksi mutta jotain järkeä osin on vaikka kuseeko silmään?
   Uskoisin kyllä,että maailmamme on vankila,täällä on niin paljon paskoja ihmisiä.Me puhumme roduista/väreistä,hän puhuu kaikkeuden roska väestä eri planeetoilta ja me olemme sitä tänne tuotuna ikuiseen vankeuteen.

   • Anonyymi

    Olen lukenut tuon kirjan.

    Onneksi maapallon olot paranee koko ajan.

    Kirjan mukaan tärkeintä on taistelu tylsistymistä vastaan.

    Ja että jokainen ihminen pohjimmiltaan on jumala ja tuhoutumaton ikuisuusolento.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen lukenut tuon kirjan.

    Onneksi maapallon olot paranee koko ajan.

    Kirjan mukaan tärkeintä on taistelu tylsistymistä vastaan.

    Ja että jokainen ihminen pohjimmiltaan on jumala ja tuhoutumaton ikuisuusolento.

    "jokainen ihminen pohjimmiltaan on jumala"

    Elviksen kerrotaan saaneen tuon idean, että Jumala ei ole erillinen voima jossain muualla, vaan meissä ja elämässä. Samaa sanoi Jeesus, että Jumalassa on elämä itsessään, ja Jumala on hänessä ja hän Jumalassa. Mutta paljon Jeesuksen puheita on salattu ja raamatusta kielletty. Uusin muutos jälkimmäiseen on poistaa kohta vettä kantavasta miehestä!


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Jos voisit jakaa maailmanhistorian/ aikajanan kahteen eri haaraan, niin millä perusteella sen tekisit?

   Eli kahteen erilliseen rinnakkaisuniversumiin.

   Esim. Toisessa versumissa tapahtui 9/ 11 ja toisessa sitä ei tapahtunut.
   ..
   heisielu

   • Anonyymi

    Hyvä jako voisi olla hetki, jolloin Chicxulubin asteroidi törmäsi maapalloon noin 66 miljoonaa vuotta sitten. Jos se olisi mennyt ohitse, dinosauruksia olisi vieläkin olemassa. Ihmiskuntaa sen sijaan ei olisi, koska pienet eläi lajit eivät olisi pärjänneet jättilaisten rinnalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä jako voisi olla hetki, jolloin Chicxulubin asteroidi törmäsi maapalloon noin 66 miljoonaa vuotta sitten. Jos se olisi mennyt ohitse, dinosauruksia olisi vieläkin olemassa. Ihmiskuntaa sen sijaan ei olisi, koska pienet eläi lajit eivät olisi pärjänneet jättilaisten rinnalla.

    Jos mennään kauemmas, niin ordoviikkikauden joukkotuhossa hävisi 85 % lajeista. Jos varsin vaatimaton nykyisten selkäjänteisten edeltäjä, pikaia, olisi sukupuuttoon kuolleiden joukossa, ei meitä luultavasti olisi.
    Gould on kertonut, että jos elämä lähtisi uudelleen kambrikaudelta, olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että nykyihmisen kaltainen otus kehittyisi.

    Ja silti UFO-genressä humanoidit ovat varsin yleisiä ja pääosin monessa suhteessa hyvin inhimmillisiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos mennään kauemmas, niin ordoviikkikauden joukkotuhossa hävisi 85 % lajeista. Jos varsin vaatimaton nykyisten selkäjänteisten edeltäjä, pikaia, olisi sukupuuttoon kuolleiden joukossa, ei meitä luultavasti olisi.
    Gould on kertonut, että jos elämä lähtisi uudelleen kambrikaudelta, olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että nykyihmisen kaltainen otus kehittyisi.

    Ja silti UFO-genressä humanoidit ovat varsin yleisiä ja pääosin monessa suhteessa hyvin inhimmillisiä.

    "olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että nykyihmisen kaltainen otus kehittyisi."

    Itse ymmärrän ihmisen luomisen "Jumalan kuvan" periaatteella enemmänkin kysymyksenä älyn mahdollistamisesta ihmiselle.
    Sanotaan, että Jumala loi ihmisen Jumalan muotoon ja kaltaisuuteen, Jumalan kuvaksi. Tämän voi ymmärtää niin, että kuten Jumala on maailmankaikkeuden korkein älyn ja tiedon suhteeen, niin myös ihmisestä tuli näissä planeettansa korkein.
    'Jumalan kuvaksi' voi tarkoittaa myös, että Jumalalla oli tieto (Hänen tietonsa kaltaiseksi), kuva siitä millainen ihnisen on oltava, voidakseen saavuttaa korkeimman älyn, eli lähtökohtana alkukuvana oli yksi ehdoton - kädellinen, kuten Jumala on yksi ehdoton.

    Tulin ajatelleeksi, että entä jos se meteorin isku oli hallittu? Yleensä kun puhutaan maan kehityksestä, ajatellaan asiaa periaatteella "sattuma". Raamatun ja monien muiden mystiikan teosten perusteella homma oli suunniteltu, vähän kuin pellon istutus.

    Arvelen, että useimmat ihmiset eivät kieltäytyisi mahdollisuudesta olla planeetan omistava "messias", joka istuttaa uuden älykkään lajin, ja huolehtia sen pärjäämisestä.


  • Anonyymi

   Tämän ketjun ajatelmat keskittyvät henkiolentoihin, jumaliin, ufoihin yms. olemattomiin, eli taas on asialla joku Q-anon tai muu hourukuvitelmiin sortunut porukka. Tieteen kanssa ei mitään tekemistä.

   • Anonyymi

    Hegel ja Kant filosofioisivat ufoista , jos eläisivät nykyaikana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hegel ja Kant filosofioisivat ufoista , jos eläisivät nykyaikana.

    Toteaisivat, että eihän niistä (ufoista) ole tähän vuoteen 2023 mennessä ainuttakaan pitävää todistetta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toteaisivat, että eihän niistä (ufoista) ole tähän vuoteen 2023 mennessä ainuttakaan pitävää todistetta.

    Ufoista on enemmän todisteita kuin Hegelin maailmanhengestä.


   • Tulin uskoon vuonna 1980 ja aloitin DI-opinnot vuonna 1982. Tiedän siis Jumalasta ja tieteestä jotakin. Maailma ei ole mekaaninen luonnonlakeja noudattava kone vaan luonto kommunikoi eläimille (myös ihmisille). Vuonna 1992 menetin uskoni hyvään Raamatun mukaiseen Jumalaan ihmissuhdeongelmien takia. Halusin ryhtyä tieteen popularisoijaksi, että olisi edes 1 kiinnekohta, josta ponnistaa eteenpäin. Tätä vaihetta ei kestänyt montaa vuotta. Nykyään yhdistän maailmankuvani kaikesta mahdollisesta pienestä ja suuresta, kaikista uskonnoista ja kaikista tieteistä, läheisistä ja kaukaisista, ihmisitä ja eläimistä jne. Kokemus on osoittanut luonnon moninkertaisen älykkyyden ihmiseen verrattuna. Tiede ei esimerkiksi kerro nopanheitossa, mikä numero 1-6 tulee, sääennustukset eivät kerro säätä oikein aina edes pari tuntia etukäteen, lottonumeroita ei tiedetä lottopallojen pyöriessä arvontakoneessa ja huomisen pörssikursseja ei kukaan ihminen tiedä. Nämä kaikki ovat kaoottisia ilmiöitä, joita tiede ei ainakaan tällä hetkellä ratkaise. Kokemukseni perusteella en ihmettelisi, jos Jumala/luonto tietäisi nämä kaikki. Muita esimerkkejä luonnon älykkyydestä ihmiseen verrattuna ovat esim. eläimen (myös ihmisen) kehittyminen 1 solusta aikuisuuteen, eläinten (myös ihmisten) aivojen toiminta, galaksit ja alkeishiukkaset. Tiede hallitsee yksinkertaiset asiat (aineet koeputkessa tai tehtaassa), mutta reaalimaailman ilmiöt ovat sille liian monimutkaisia. Kallistun Jumalan enkä tieteen puoleen, vaikka molemmissa on omat hyvät ja huonot puolet. Kuinka voin tuntea Jumalaa, jos en tunne edes toista ihmistä. Aistia voin kuitenkin molempia. Tuntemista se ei aina ole.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Tulin uskoon vuonna 1980 ja aloitin DI-opinnot vuonna 1982. Tiedän siis Jumalasta ja tieteestä jotakin. Maailma ei ole mekaaninen luonnonlakeja noudattava kone vaan luonto kommunikoi eläimille (myös ihmisille). Vuonna 1992 menetin uskoni hyvään Raamatun mukaiseen Jumalaan ihmissuhdeongelmien takia. Halusin ryhtyä tieteen popularisoijaksi, että olisi edes 1 kiinnekohta, josta ponnistaa eteenpäin. Tätä vaihetta ei kestänyt montaa vuotta. Nykyään yhdistän maailmankuvani kaikesta mahdollisesta pienestä ja suuresta, kaikista uskonnoista ja kaikista tieteistä, läheisistä ja kaukaisista, ihmisitä ja eläimistä jne. Kokemus on osoittanut luonnon moninkertaisen älykkyyden ihmiseen verrattuna. Tiede ei esimerkiksi kerro nopanheitossa, mikä numero 1-6 tulee, sääennustukset eivät kerro säätä oikein aina edes pari tuntia etukäteen, lottonumeroita ei tiedetä lottopallojen pyöriessä arvontakoneessa ja huomisen pörssikursseja ei kukaan ihminen tiedä. Nämä kaikki ovat kaoottisia ilmiöitä, joita tiede ei ainakaan tällä hetkellä ratkaise. Kokemukseni perusteella en ihmettelisi, jos Jumala/luonto tietäisi nämä kaikki. Muita esimerkkejä luonnon älykkyydestä ihmiseen verrattuna ovat esim. eläimen (myös ihmisen) kehittyminen 1 solusta aikuisuuteen, eläinten (myös ihmisten) aivojen toiminta, galaksit ja alkeishiukkaset. Tiede hallitsee yksinkertaiset asiat (aineet koeputkessa tai tehtaassa), mutta reaalimaailman ilmiöt ovat sille liian monimutkaisia. Kallistun Jumalan enkä tieteen puoleen, vaikka molemmissa on omat hyvät ja huonot puolet. Kuinka voin tuntea Jumalaa, jos en tunne edes toista ihmistä. Aistia voin kuitenkin molempia. Tuntemista se ei aina ole.

    Edes jumala ei voi tietää tarkkaan kappaleiden liikemäärää ja sijaintia (Heisenbergin epätarkkuusperiaate).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edes jumala ei voi tietää tarkkaan kappaleiden liikemäärää ja sijaintia (Heisenbergin epätarkkuusperiaate).

    XDD
    Go tiede!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Edes jumala ei voi tietää tarkkaan kappaleiden liikemäärää ja sijaintia (Heisenbergin epätarkkuusperiaate).

    Ehkä Jumala voi ehkä ei. Mutta Jumala voi toimia järkevästi/tietoisesti vaikkei tietäisikään kaikkia yksityiskohtia. Samaan tapaan kuin ihminen liikuttaa ruumistaan/raajojaan (tai ajattelee) ilman, että tietää soluista ja molekyyleistä liikkeiden (tai ajatusten) takana paljoakaan/yhtään. Materian päällä on henkinen taso ja Jumala voi hallita sen suvereenisesti.


  • Anonyymi

   Kulttuuri on kiva juttu.

   Jotkut tekee elokuvan niin miljoonaa ihmistä voi nähdä sen.

   Kunpa se olisikin niin että kun yksi pääsee nikotiinista eroon niin samalla vaivalla miljoona pääsisi.

  • Anonyymi

   Olet myöhässä.
   Oletko kuullut EU:n 2030 agendasta?
   Se kuulostaa kauniilta, mutta siinä on mörkö sisällä ja si ajetaan jo.

   • Luin Agenda 2030:stä täältä: https://um.fi/agenda-2030-kestavan-kehityksen-tavoitteet . Minua häiritsi ihmiskeskeisyys. Eläimet oli miltei kokonaan unohdettu, vaikka ihmiseläimet jakavat tämän planeetan muiden eläinten kanssa. Samaa kritisoitiin täällä: https://www.tuni.fi/alustalehti/2022/06/03/kestava-kehitys-ja-nakymattomat-elaimet/ . Maailmassa on aivan liikaa ihmisiä ja ihmisten ruoantuotantoon käytettyjä eläimiä. Eläinten olot ruoantuotannossa ovat surkea. Elämä loppuu heti, kun eläin ei tuota lisää ruokaa. Villieläimet ovat tosi ahtaalla, koska ihmiset ja ruoantuotantoon käytetyt eläimet vievät melkein koko pinta-alan. Esim. tiikereitä oli vuonna 2012 vain 3200 kappaletta https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tiikeri . Ihmisiä ja ruoantuotantoon käytettyjä eläimiä on miljardeja. Eikö kannattaisi suojella vapaita villieläimiä eikä syödä eläinkunnantuotteita? Vegaaniruoalla ihminen pärjää hyvin ja muillakin eläimillä kuin ihmisillä olisi mahdollisuus planeetallamme kukoistaa.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Luin Agenda 2030:stä täältä: https://um.fi/agenda-2030-kestavan-kehityksen-tavoitteet . Minua häiritsi ihmiskeskeisyys. Eläimet oli miltei kokonaan unohdettu, vaikka ihmiseläimet jakavat tämän planeetan muiden eläinten kanssa. Samaa kritisoitiin täällä: https://www.tuni.fi/alustalehti/2022/06/03/kestava-kehitys-ja-nakymattomat-elaimet/ . Maailmassa on aivan liikaa ihmisiä ja ihmisten ruoantuotantoon käytettyjä eläimiä. Eläinten olot ruoantuotannossa ovat surkea. Elämä loppuu heti, kun eläin ei tuota lisää ruokaa. Villieläimet ovat tosi ahtaalla, koska ihmiset ja ruoantuotantoon käytetyt eläimet vievät melkein koko pinta-alan. Esim. tiikereitä oli vuonna 2012 vain 3200 kappaletta https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tiikeri . Ihmisiä ja ruoantuotantoon käytettyjä eläimiä on miljardeja. Eikö kannattaisi suojella vapaita villieläimiä eikä syödä eläinkunnantuotteita? Vegaaniruoalla ihminen pärjää hyvin ja muillakin eläimillä kuin ihmisillä olisi mahdollisuus planeetallamme kukoistaa.

    Älyn nousu vaati lihan. Ihminen on kaikkiruokainen. Ennemminkin puhdistava tekijä pitäisi saada ihmisten keskuuteen. Ja se, että vegaaniksi, on vain matkimista muilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älyn nousu vaati lihan. Ihminen on kaikkiruokainen. Ennemminkin puhdistava tekijä pitäisi saada ihmisten keskuuteen. Ja se, että vegaaniksi, on vain matkimista muilta.

    Leijona ja tiikeri ovat lihansyöjiä, muttei niiden älykkyys ole muita eläimiä korkeampi. Norsut ja härät ovat kasvissyöjiä, mutta ovat silti vahvoja. Ihmisiä on monenlaisia - älykkäitä ja tyhmiä. Ei äly ravinnosta johdu.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Leijona ja tiikeri ovat lihansyöjiä, muttei niiden älykkyys ole muita eläimiä korkeampi. Norsut ja härät ovat kasvissyöjiä, mutta ovat silti vahvoja. Ihmisiä on monenlaisia - älykkäitä ja tyhmiä. Ei äly ravinnosta johdu.

    Et siis ole lukenut asiasta.


  • Ihminen on kehittänyt aivan uudenlaisen elämänmuodon. Sitä kutsutaan sivilisaatioksi. Sivilisaation on kuin ekosysteemi. Se on sekundäärinen ekosysteemi luonnon ekosysteemin päällä. Sivilisaatio on riippuvainen luonnon ekosysteemistä, mutta sen vaikutus luontoon on erittäin suuri. Luonnon ekosysteemi pyrkii tasapainoon. Sivilisaatio ja luonnon ekologia muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jonka myös pitää pyrkiä tasapainoon. Jos tasapaino häiriytyy pahasti niin seurauksena on tuho ja systeemin köyhtyminen. Sivilisaatiota hallitsevan älyllisen elämänmuodon, ihmisen, on huolehdittava siitä, että tasapaino säilyy.

   Kun sivilisaatio on kuin ekosysteemi niin se tarkoittaa, että siinä on monia elementtejä, joiden on muodostettava toimiva kokonaisuus. Kuten luonnon ekologian niin myös sivilisaationkin on kyettävä ylläpitämään sisäistä tasapainoa. Sivilisaatiota ylläpitävät ihmiset eivät voi olla vain yhdenlaisia, ihmisten on oltava erilaisia. Ihmisillä pitää olla erilaisia tietoja, taitoja, kiinnostuksen kohteita ja ihanteita. Kiinnostuksen kohteiden on oltava sekä materiaalisia että henkisiä. Kun erilaisuuden seurauksena syntyy ristiriitoja niin niitä on kyettävä sääntelemään. Se edellyttää kehittynyttä kommunikaatiota.

   Elämme nyt sivilisaation evoluutiossa vaihetta, missä on kehittynyt sellainen ihmisyhteisön prototyyppi, joka on dynaaminen ja muuttuva, mutta periaatteessa kykenee ylläpitämään sisäistä tasapainoa. Kuitenkin vain vähemmistö maailman ihmisistä elää tällaisissa periaatteessa toimivissa yhteisöissä eli valtioissa ja nekin ovat uhanalaisia. Kehittyneet valtiot ovat vaarassa pirstoutua toimimattomiksi ja niitä uhkaa vaara sellaisten valtioiden taholta. jotka eivät perustu kehittyneeseen kommunikointiin ja ristiriitojen sääntelyyn vaan hierarkiseen valtaan ja sortoon. Globaalitasolla sivilisaation tilanne on todella kehno. On kylläkin syntynyt ajatus "sääntöpohjaisesta maailmanjärjestyksestä". Ajatus on kuitenkin vielä raakile, pelkkä abstraktio, joka ei käytännössä toimi. Hallitsematon väkivalta ja tuho uhkaa ihmiskunnan sivilisaatiota ja sen kautta myös luontoa.

   • Kaikelle väkivallalle, niin henkiselle kuin fyysiselle, pitää olla 0-toleranssi. Suurta väkivaltaa, esim sotia, ei olisi, koska pieneenkin väkivaltaan, esim. koulukiusaaminen, puututtaisiin heti. Väkivaltaa ei olisi myöskään elokuvissa eikä tietokonepeleissä. Kaikkia ihmisiä yhdistävät tekijät olisivat väkivallattomuus ja sosiaalisuus. Jo lastentarhassa lapsia opetettaisiin ihmissuhteissa ja sama jatkuisi kouluissa ja työpaikoilla. Joka päivä olisi varattu aikaa pari tuntia isoista ja pienistä, läheisistä ja kaukaisista asioista puhumiseen. Ihmiset kukoistsisivat ihmissuhteissa läpi elämänsä ja olisivat väkivallattomia. Toisten ihmisten tunteminen läheltä ja kaukaa olisi ihmisten suurin rikkaus.


   • Anonyymi
    PetteriHämäläinen kirjoitti:

    Kaikelle väkivallalle, niin henkiselle kuin fyysiselle, pitää olla 0-toleranssi. Suurta väkivaltaa, esim sotia, ei olisi, koska pieneenkin väkivaltaan, esim. koulukiusaaminen, puututtaisiin heti. Väkivaltaa ei olisi myöskään elokuvissa eikä tietokonepeleissä. Kaikkia ihmisiä yhdistävät tekijät olisivat väkivallattomuus ja sosiaalisuus. Jo lastentarhassa lapsia opetettaisiin ihmissuhteissa ja sama jatkuisi kouluissa ja työpaikoilla. Joka päivä olisi varattu aikaa pari tuntia isoista ja pienistä, läheisistä ja kaukaisista asioista puhumiseen. Ihmiset kukoistsisivat ihmissuhteissa läpi elämänsä ja olisivat väkivallattomia. Toisten ihmisten tunteminen läheltä ja kaukaa olisi ihmisten suurin rikkaus.

    1. Onko rohkeus, luonteenlujuus, tavoittelemisen arvoista? Jos on, niin ihminen on kasvatettava ympäristössä, joka tekee välttämättömäksi vaikeuksien kanssa kamppailemisen ja reagoinnin pettymyksiin.

    2. Onko kanssaihmisten palveleminen tavoiteltavaa? Jos on, silloin elämänkokemuksen on tarjottava mahdollisuudet kohdata yhteiskunnallista epätasa-arvoisuutta.

    3. Onko toivo, luottavaisuuteen sisältyvä ylevyys, tavoiteltavaa? Jos on, niin ihmisen olemassaoloon täytyy alati kuulua turvattomuustekijöitä, ja vähän väliä ilmenevää epävarmuutta.

    4. Onko toivottavaa totuuden rakkaus ja halukkuus kulkea minne se johdattaakin? Jos on, silloin ihmisen täytyy kasvaa maailmassa, jossa erhe on läsnä ja valheellisuus aina mahdollinen. Miten totuuden voi oppia tuntemaan ilman valheita? On vaikeaa valehdella, jos ei tunne totuutta, ja ihminen kykenee luomaan valheen luonnostaan, valhekin on siis oikein käytettynä tarpeellinen.

    5. Onko ihanteellisuus, jumalallisuutta lähestyvä käsitystapa, toivottavaa? Jos on, niin ihmisen on ponnisteltava ympäristössä, joka ilmentää vain suhteellista hyvyyttä ja kauneutta - olosuhteissa, jotka kannustavat tavoittelemaan lannistumatta sellaista, mikä on parempaa.

    6. Onko uskollisuus, omistautuminen korkean velvollisuuden täyttämiseen, toivottavaa? Jos on, silloin ihmisen täytyy elää ympärillään mahdollisuus petturuuteen ja pakoiluun. Velvollisuudentuntoisuuden sisältämä urheus on siinä, että siihen sisältyy aina epäonnistumisen vaara.

    7. Onko epäitsekkyys, itsensä unohtamisen henki, tavoiteltavaa? Jos on, silloin ihmisen on elettävä kasvotusten sellaisen minuuden kanssa, joka karttaa tunnustusta ja kunnianosoituksia. Ihminen ei kykenisi dynaamisesti valitsemaan jumalallista elämää, ellei olisi tätä hänen minuutensa elämää, jonka hän voi hylätä. Ihminen ei pystyisi tarttumaan pelastavaan vanhurskauteen, ellei olisi olemassa potentiaalista pahaa, joka vastakohdallaan osoittaa, miten ylevää ja erilaista on hyvä.

    8. Onko mielihyvä, onnellisuuden tuottama tyydytys, tavoiteltavaa? Jos on, ihmisen tulee elää maailmassa, jossa tuskan kokemisen vaihtoehto ja kärsimisen todennäköisyys ovat aina vaikuttavia kokemuksellisia mahdollisuuksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    1. Onko rohkeus, luonteenlujuus, tavoittelemisen arvoista? Jos on, niin ihminen on kasvatettava ympäristössä, joka tekee välttämättömäksi vaikeuksien kanssa kamppailemisen ja reagoinnin pettymyksiin.

    2. Onko kanssaihmisten palveleminen tavoiteltavaa? Jos on, silloin elämänkokemuksen on tarjottava mahdollisuudet kohdata yhteiskunnallista epätasa-arvoisuutta.

    3. Onko toivo, luottavaisuuteen sisältyvä ylevyys, tavoiteltavaa? Jos on, niin ihmisen olemassaoloon täytyy alati kuulua turvattomuustekijöitä, ja vähän väliä ilmenevää epävarmuutta.

    4. Onko toivottavaa totuuden rakkaus ja halukkuus kulkea minne se johdattaakin? Jos on, silloin ihmisen täytyy kasvaa maailmassa, jossa erhe on läsnä ja valheellisuus aina mahdollinen. Miten totuuden voi oppia tuntemaan ilman valheita? On vaikeaa valehdella, jos ei tunne totuutta, ja ihminen kykenee luomaan valheen luonnostaan, valhekin on siis oikein käytettynä tarpeellinen.

    5. Onko ihanteellisuus, jumalallisuutta lähestyvä käsitystapa, toivottavaa? Jos on, niin ihmisen on ponnisteltava ympäristössä, joka ilmentää vain suhteellista hyvyyttä ja kauneutta - olosuhteissa, jotka kannustavat tavoittelemaan lannistumatta sellaista, mikä on parempaa.

    6. Onko uskollisuus, omistautuminen korkean velvollisuuden täyttämiseen, toivottavaa? Jos on, silloin ihmisen täytyy elää ympärillään mahdollisuus petturuuteen ja pakoiluun. Velvollisuudentuntoisuuden sisältämä urheus on siinä, että siihen sisältyy aina epäonnistumisen vaara.

    7. Onko epäitsekkyys, itsensä unohtamisen henki, tavoiteltavaa? Jos on, silloin ihmisen on elettävä kasvotusten sellaisen minuuden kanssa, joka karttaa tunnustusta ja kunnianosoituksia. Ihminen ei kykenisi dynaamisesti valitsemaan jumalallista elämää, ellei olisi tätä hänen minuutensa elämää, jonka hän voi hylätä. Ihminen ei pystyisi tarttumaan pelastavaan vanhurskauteen, ellei olisi olemassa potentiaalista pahaa, joka vastakohdallaan osoittaa, miten ylevää ja erilaista on hyvä.

    8. Onko mielihyvä, onnellisuuden tuottama tyydytys, tavoiteltavaa? Jos on, ihmisen tulee elää maailmassa, jossa tuskan kokemisen vaihtoehto ja kärsimisen todennäköisyys ovat aina vaikuttavia kokemuksellisia mahdollisuuksia.

    Hyvästä voi nauttia vaikka pahaa ei olisikaan olemassa. Esim. voin nauttia aisteista (esim. näkö ja kuulo) ilman että koko maailmassa olisi yhtään sokeaa tai kuuroa. Pelkkä silmien ummistaminen hetkeksi todistaa, että näkökyky on hyvä asia ja olisi kurjaa elää ilman sitä useamman vuoden tai koko elämänsä. Samoin on raajojen kanssa. Voin nauttia käsistä ja jaloista ilman että koko maailmassa olisi yhtään kädetöntä tai jalatonta. Pelkkä ajatus raajojen puuttumisesta todistaa, että raajat ovat hyvä asia ja olisi kurjaa elää ilman niitä useamman vuoden tai koko elämänsä. Aisti- ja liikuntavammaisia on keskuudessamme, mutta heitä tulisi auttaa runsain mitoin kaikissa asioissa. Ilman vammaisiakin pystyisimme nauttimaan aisteista ja raajoista. Maailmassa on paljon pahaa, muttei sitä pidä lisätä. Aina pitää pyrkiä hyvään oli ympäristö millainen tahansa (hyvä tai paha).


   • Anonyymi

    Mitä siis? Suomennos.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä siis? Suomennos.

    Kuvan pitäisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa ja kuvien ohessa oleva täydennys vielä enemmän ;)

    Ensimmäisessä kuvassa luonto kukoistaa ja ihmiskunta on poissa. Toisessa kuvassa ihminen ehti tehdä planeetasta elinkelvottoman.


   • Anonyymi
    OtaBanaaniJaRauhotu kirjoitti:

    Kuvan pitäisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa ja kuvien ohessa oleva täydennys vielä enemmän ;)

    Ensimmäisessä kuvassa luonto kukoistaa ja ihmiskunta on poissa. Toisessa kuvassa ihminen ehti tehdä planeetasta elinkelvottoman.

    https://twitter.com/fasc1nate/status/1582387275324850180

    Puhdistava tekijä puuttuu. Monet ihmiset ajattelevat kuin ruohonsyöjät.   • Anonyymi
    OtaBanaaniJaRauhotu kirjoitti:

    Eikö esimerkiksi mainitsemani supervirus ole juurikin puhdistava tekijä?

    No joo... mutta tarkoitin juurikin tuota linkin periaatetta...


  • Anonyymi

   Se millainen yhteiskunta tänä päivänä vallitsee perustuu kaikkien 1800-luvun utopioiden hylkäämiseen.

   Oli Adventisti, Jehovan todistajat, Sudanin Mahdi, Bahai ja useita muita. Osa visioi paratiisin palauttamista maan päälle.

   Utopioiden sijaan valittiin filosofisia oppeja ja sähkön avulla luotu tekninen paratiisi.
   Eräs rohketta painottava Filosofia oli että kaikki mikä on suurta ja pelottavaa luonnossa pitää tuhota tai kesyttää. Esim. Ukkosmyrskyt, ilmasto, Niagaran putoukset, avaruus, pilvenpiirtäjät.....

   Ajatukset luontoon ja eläimiin liittyvästä paratiisimaasta hylättiin täysin.

   Kolme islamin esittämää tietä on nykyisin:

   1. Islamilainen valtio, jossa koko maapallo tulee galaktiseksi teknologiseksi pääkaupungiksi.
   Isis linja.
   2. Luetaan ja opiskellaan paratiisimaa takaisin. Taleban.
   3. Hajaannutaan nationalistisiksi pieniksi valtioiksi, joissa on sunna vallassa.
   Al Qaida.

   Kaikkia kolmea vaivaa oma vitsaus.
   1. Rutto kuten syöpä 2. Nälkä 3. Miekka

   Jumala onkin raamatun mukaan valinnut neljännen utopian ja neljännen vitsauksen.
   Mikä tuo neljäs petojen vaalima utopia on en itse vielä tiedä. Sen vitsaus on kuitenkin väkivaltaiset pedot.

   Neljäs utopia on luultavasti jokin petomainen Filosofia jossa pyritään noudattamaan filosofian tarjoamaa teististä, ateistista tai naturalistista asennoitumista maailmaan.

   Uskontojen utopiat eivät saa milloinkaan ohjata maailmaa vaan on uskontojen asemesta valittu kylmät filosofian opit, teesit ja agendat.

   Hylätty on jo 1800-luvulla luontoa suosivat tiet.
   Niitä oli tosi paljon, mutta kaikki ne hylättiin.

   • Anonyymi

    Pedot voitti 3100 eKr hallintavallan maailmassa.
    Alkoi Kali yoga. Ennen ystävyys, rakkaus, veljeys, hyvyys, totuus, ja monet muut asiat olivat ILMAISIA LAHJOJA. Sen jälkeen kaikista noista on joutunut maksamaan äärettömän hinnan. Vain luopumalla kaikesta ja antamalla itsensä alttiiksi kuolemaan voi saada vapautta ja totuutta.

    Utopiaa on aina siis 3100 eKr lähtien pohjustettu valtavalla määrällä uhreja. 0-313 jKr esim. Kristityt pyyhittiin sukupuuttoon. 1000-1500 jKr inkvisitio kidutti miljoonia jotta saadaan omat kielet ja kirjallisuus. 1800 jKr Ranskan vallankumous tuhosi giljotiinillä lukemattoman joukon. 1900 jKr sosialistinen utopia tuhosi 100 miljoonaa elämää saadakseen elinoikeutuksen.

    Mikään utopia ei ole mahdollinen hyvän tahdon eleenä toteen pistää enää Nykyisin. Utopia nielee paljon. Nyt on menossa islamin Mahdi utopia jossa uhreja on myös Irak, Afganistan ja Syyria etc. Tuottanut miljoonia.

    On ennakoitavissa että 2100 luvulla alkaa Intian utopiat joissa sodissa ennakoidaan tulevan 400-600 milj. Uhria.

    Eliitillä on oma utopia rokotuksineen ja elintarviketuotannon vähentämisen avulla tuhota tarpeetonta väestöä miljoonittain.

    Utopiat Nykyisin ovat siis sangen hintavia......


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pedot voitti 3100 eKr hallintavallan maailmassa.
    Alkoi Kali yoga. Ennen ystävyys, rakkaus, veljeys, hyvyys, totuus, ja monet muut asiat olivat ILMAISIA LAHJOJA. Sen jälkeen kaikista noista on joutunut maksamaan äärettömän hinnan. Vain luopumalla kaikesta ja antamalla itsensä alttiiksi kuolemaan voi saada vapautta ja totuutta.

    Utopiaa on aina siis 3100 eKr lähtien pohjustettu valtavalla määrällä uhreja. 0-313 jKr esim. Kristityt pyyhittiin sukupuuttoon. 1000-1500 jKr inkvisitio kidutti miljoonia jotta saadaan omat kielet ja kirjallisuus. 1800 jKr Ranskan vallankumous tuhosi giljotiinillä lukemattoman joukon. 1900 jKr sosialistinen utopia tuhosi 100 miljoonaa elämää saadakseen elinoikeutuksen.

    Mikään utopia ei ole mahdollinen hyvän tahdon eleenä toteen pistää enää Nykyisin. Utopia nielee paljon. Nyt on menossa islamin Mahdi utopia jossa uhreja on myös Irak, Afganistan ja Syyria etc. Tuottanut miljoonia.

    On ennakoitavissa että 2100 luvulla alkaa Intian utopiat joissa sodissa ennakoidaan tulevan 400-600 milj. Uhria.

    Eliitillä on oma utopia rokotuksineen ja elintarviketuotannon vähentämisen avulla tuhota tarpeetonta väestöä miljoonittain.

    Utopiat Nykyisin ovat siis sangen hintavia......

    "joissa sodissa ennakoidaan tulevan 400-600 milj. Uhria. "
    Laita sama nro eteen vielä kerran, uskallan väittää.

    "Eliitillä on oma utopia rokotuksineen ja elintarviketuotannon vähentämisen avulla tuhota tarpeetonta väestöä miljoonittain."
    Ihmisarvo voidaan katsoa sen mukaan mitä henkilö tietää ja saa aikaan. Jokainen on laadun mittapuu.
    Kulttuuritkin voidaan laittaa paremmuusjärjestykseen sen mukaan, millaisia tuloksia ne tuottavat.

    Btw, tuli mieleen, että etelästä on tulossa porukkaa pohjoiseen.

    https://katapult-magazin.de/en/article/suedamerika-afrika-t-rex
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrannosaurus_rex
    "Sitä pidettiin aiemmin petona, mutta sen on myös esitetty olleen raadonsyöjä. Nykyään useimmat tutkijat uskovat sen olleen molempia."

    https://sinenmaa.blogspot.com/search?q=raato
    "Olemus ei voi hävitä. Koska ihmisen olemus ei ole kilpailuhenkinen, siksi se ei voi voittaakaan; se vain toimii olemuksena, ja vain ajattelemattomat ihmiset voivat kutsua laajentumisia ja avartumisia voitoiksi - kun järjellä ajatellen kyse on vain luonnollisesta kasvusta, joka ei välitä siitä, mitä se syö, kunhan vain syö elääkseen. Tai kuin homesieni, joka kasvaa eliön päälle.
    Jos Suomi -suomalaiset- eivät halua laajentua, niin silloin Suomen kohtalona on tulla syödyksi. Sellainen kansakunta on haiseva raato, joka haluaa vain elää rajojensa sisällä. Ja supervallat ja supervaltapyrkyrit ovat aina kaikkiruokaisia; heille kelpaa valtiot raatoinakin."


  • Tarvitaanko utopioita? Mikä ohjaa ihmisten yhteiseloa tulevaisuudessa ellei utopiat? Sattuma? Vahvin (väkivaltaisin)? Enemmistön ääni? Kilpailu eri maiden ja yhteiskuntien välillä? Eikö tulevaisuutta voi suunnitella vai reagoimmeko me vain esiin tulleisiin uusiin asioihin? Onko kehityksessä/tulevaisuudessa järkeä vai onko se henkisesti neutraali (kantaa ottamaton, kukin saa tehdä mitä lystää)?

   • Anonyymi

    Itse mietin, että jos joku on luonut utopiayhteiskunnan, niin mikä kohta siinä on erikoinen tai ytimekäs, tai mitä apuja on käytetty, että on saatu tehtyä kohdasta sellainen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse mietin, että jos joku on luonut utopiayhteiskunnan, niin mikä kohta siinä on erikoinen tai ytimekäs, tai mitä apuja on käytetty, että on saatu tehtyä kohdasta sellainen?

    Aloittajan utopia tiivistettynä:
    Kaikki on vaan ystäviä, eikä kukaan tee mitään.
    Ihmisiä kuolee nälkään, kun ei saada ruokaa ja ylikansoitus ratkeaa samalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloittajan utopia tiivistettynä:
    Kaikki on vaan ystäviä, eikä kukaan tee mitään.
    Ihmisiä kuolee nälkään, kun ei saada ruokaa ja ylikansoitus ratkeaa samalla.

    =DD
    Kuulostaa vesimiehen ideologialta. Vesimiehestä tulee mieleen tyhjä paperipussi vailla pohjaa.
    Kun joku tekee mielikuvitus yhteiskunnan, se kertoo, että hänessä on luomisen tarvetta. No toki, mutta viimekädessä hän pyrkii tuomaan esiin sitä, minkä vaikutusten alaisena hän on, koska tähtitaivaan säteily vaikuttaa jokaiseen.
    Olisi parempi, jos tekijä tutkisi luonteensa, ja sitten ymmärtäisi paremmin miksi on luonut sellaista.

    Ensimmäinen maailmani sijoittui Jupiteriin. Miksi sinne? Jäniksen planeetta sanotaan olevan se. En tiennyt siitä.
    Alueella käytiin sotia vähän väliä, ja linna sijaitsi keskellä aluetta, joka oli siis pyöreä, koska "planeetta", tosin koko ei täsmännyt lainkaan, vaan oli paljon pienempi, ison kaupungin kokoinen. Alueen koillisosassa tai lähellä itäosaa sijaitsi vankila alue, ja ensin maassa oli uskonnollisia ennustelevia joukkoja, mutta sitten ne porukat hajotettiin alueesta tuli "poliisivaltio". Miksi nämä?

    Linna keskellä pyöreää aluetta, tulee mieleen Kreml. Pyöreä alue olikin Moskovan kehätie. Vankilan sijainti muistuttaa Moskovan kuuluisasta Lefortovon vankilasta. Sota viittaa viime maailmansotaan ja ennustelijoiden hajoitus kirkkojen kieltämiseen kommunismin nimissä, ja poliisivaltio KGB:hen ja poliisiin, joka saattoi käyttää valtaa väärin.

    En tiennyt piirtäväni edellisen elämäni maailmasta, ja myöhemmin näin näkyjä edellisen elämäni vaiheista. Päivätkin täsmäsivät. Samoin tunnistin paikkoja Moskovasta, ja myöhemmin kävin noilla paikoilla, mutta minusta tuntui, kuin kaikki vanha olisi mennyt. Se maa elää aivan uudenlaista elämää. Se on nousemassa. Nyt minulla oli uusi elämä, ja sen haasteet, mutta sydämeni ikävöi edelleen tuonne itään. Jäniksen ilmansuunta on itä.

    Astrologiasta, joka selittää ihmisen luonnetta, löytyy paljon vastauksia käytöksen syihin, ja tieto tästä on antanut minulle kyvyn nähdä tietyissä ihmisissä jo arviota hänen luonteestaan - hyvä tai paha.
    En tiedä montako "mustaa vyötä" minulla on tuosta tieteestä, mutta kaiken tiedon kokoaminen lähemmäs 1000 sivua sisältävään tiedostoon on vienyt monta vuotta, ja jatkuu edelleen. Kerään tietoa miten vuosi- tai kk luonne vaikuttaa, tai on taustalla rikoksia tehdessä. Rotilla näyttäisi olevan ongelmia mielenterveyden kanssa, ja jos vesimiehelle antaa valtaa, hän saattaa saada suuria ongelmia aikaan. Vesimies vastaa tiikeriä.

    Jos ihmiset eivät noteeraa näitä, he jatkavat toisten hulluksi nimittelyä, näkemättä omia hullutuksiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloittajan utopia tiivistettynä:
    Kaikki on vaan ystäviä, eikä kukaan tee mitään.
    Ihmisiä kuolee nälkään, kun ei saada ruokaa ja ylikansoitus ratkeaa samalla.

    Omaa yhteiskuntaa luodessani olen lukenut Zoharia ja Talmudia, ja tykkään tutkia näitä teoksia.
    Tätä kohtaa tehdessäni olen nauranut:

    "7.7:3a* ...Tiedetään tapaus, missä klaanien alueella käymässä oleva turisti sai aikaan sanaharkan jakeesta (Ps. 82:6) ”...te olette jumalia", kunnes klaanilainen totesi: "Luo siis ilokseni pieni sudenkorento". Nainen vastasi: "Sinun iloksesi en loisi kärpästäkään", jolloin klaanilaiset surmasivat naisen.
    Kun asiasta kysyttiin heiltä, he totesivat naisen hakeneen päälleen lähes 20 kohtaisen tuomion: (1.) hän oli ylentänyt itsensä jumalaksi, (2.) ylentänyt B luokan A luokan yläpuolelle, (3.) joka jumalaksi ylentämiseen viittaavan puheen yhteydessä oli viitannut paholaiseen, (4.) kieltänyt A luokalta suojaavan symbolin, (5.) vaihtanut puhdistavan tekijän paikalle saastaisen, (6.) väittänyt klaanilaisen iloitsevan saastaisesta, ja (7.) siis olevan saastainen, eli (8.) viitannut jo toistamiseen eli kaksinkertaiseen paholaiseen, (9.) puhunut tavalla, joka oli ollut erittäin tyypillistä ja kehittymätöntä länsimaissa, eli (10.) käyttänyt navetan lehmä taktiikkaa, sekä (11.) levittänyt saastaa puheen avulla viittaamalla likaisena pidettyyn kärpäseen, joka (12.) soturille osoitettuna halvensi tämän toimea kansan puolustajana, joka (13.) viittasi haluun saattaa kansa uhan alaiseksi, ja (14.) koska se kohdistui vielä poikkeuksellisen terveeseen kansaan, (15.) viittasi haluun tuhota terveyttä, ja siis (16.) kannattaa sairautta, joka (17.) viittasi jo kolmannen kerran paholaiseen, jonka perusteella (18.) hänet katsottiin myös päästään jollain tavalla sairaaksi."

    Tässä oivalsin miten kirjaimen ja nron samankaltaisuuden perusteella voitiin ymmärtää tietyllä tavalla:

    (selitys jakeesta 8.5:5b) ”Parannettavissa aineksissa oli eroa, joka oli johdettu Zoharista (Talmud, Av. Zar. 26b8) ”pakanaa ei saa parantaa”, joka oli muutettu kehittyneempään muotoon ”C luokkaa ei voi parantaa, ja B1:ä alempaa ei kannata parantaa.”
    Tämä johtui suhteuttamisesta nykyään vallitsevaan liian suureen ihmismäärään. Kohta oli ensimmäinen, johon katsottiin voitavan soveltaa nelinkertaisen selvästi ”puukottaa selkään” -periaatetta, eli petoskin oli sallittu. Kohtaa tulkittiin numeroiden ja kirjainten samankaltaisuuden perusteella, jossa B kirjain ja nro 8 vastasivat lähes toisiaan, ja jakeessa oli sama kirjain Talmudin jakeen kanssa.
    B oli yleisesti tunnettu myös seksistisessä mielessä ”takaa päin”, ja seksi aiheutti nautintoa, mikä selittää myös sen tulkinnallisuuden, ja myös 2+6=8, jolloin 26b8:sta tuli kolme kahdeksaa, joka merkitsi ”lääkäri, parantaminen, parantuminen, oikeus, turvallisuus ( viite: 8.1:35 )."

    (selitys viitteeseen 3.2:18b...) Kun Havel ne tunnusti, Kain surmasi hänet,
    ( ja sen alaviitteeseen id1:5a Kaltaisistaan ihminen saa ilonsa. )
    "Tässä on toinen kirjainten perusteella tulkittu määritelmä A ja B luokasta, jonka perusteella Jumalan ja taivaan tunnustava oli A luokkaa, tai siihen verrattavissa. Koska jakeessa ja viitteessä b on ennen a kirjainta, tarkoitaa se, että Kain, joka katsottiin B luokkaan kuuluvaksi, oli ylentänyt itsensä Havelin yläpuolelle, josta kertoo myös a:n kohdalla ”kaltaisistaan hlö saa ilonsa”, mutta koska iloa ei ollut löytynyt, oli surma tapahtunut. A oli tässä ”maan alle painettu” (b kohdan alapuolella), josta kertoi myös raamattu ”veljesi veri huutaa minulle maasta”, ja näin ollen B luokka, joka ylensi itsensä A luokan yläpuolelle, ansaitsi rangaistuksen."

    Ja kun sanoin, että ihminen luonteensa puolesta tuottaa, tästä on maininta teoksessa:

    2.2:6a Tämä johdettiin osin mielipiteestä: ”Muutamat rabbi Steinsaltzin Talmud käännösten kommentit antavat ymmärtää, että tietyt viisaat hallitsivat johdonmukaisesti tietyllä tavalla (esim. ankarasti), koska heidän luonteensa oli taipuvainen tähän suuntaan. ...Lukijat päättelivät, että viisaat antoivat henkilökohtaisten ennakkoluulojensa vaikuttaa päätöksiinsä, ja epäilivät heidän auktoriteettiaan.”
    https://judaism.stackexchange.com/questions/17300/why-were-some-of-the-works-of-rabbi-steinsaltz-banned


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    =DD
    Kuulostaa vesimiehen ideologialta. Vesimiehestä tulee mieleen tyhjä paperipussi vailla pohjaa.
    Kun joku tekee mielikuvitus yhteiskunnan, se kertoo, että hänessä on luomisen tarvetta. No toki, mutta viimekädessä hän pyrkii tuomaan esiin sitä, minkä vaikutusten alaisena hän on, koska tähtitaivaan säteily vaikuttaa jokaiseen.
    Olisi parempi, jos tekijä tutkisi luonteensa, ja sitten ymmärtäisi paremmin miksi on luonut sellaista.

    Ensimmäinen maailmani sijoittui Jupiteriin. Miksi sinne? Jäniksen planeetta sanotaan olevan se. En tiennyt siitä.
    Alueella käytiin sotia vähän väliä, ja linna sijaitsi keskellä aluetta, joka oli siis pyöreä, koska "planeetta", tosin koko ei täsmännyt lainkaan, vaan oli paljon pienempi, ison kaupungin kokoinen. Alueen koillisosassa tai lähellä itäosaa sijaitsi vankila alue, ja ensin maassa oli uskonnollisia ennustelevia joukkoja, mutta sitten ne porukat hajotettiin alueesta tuli "poliisivaltio". Miksi nämä?

    Linna keskellä pyöreää aluetta, tulee mieleen Kreml. Pyöreä alue olikin Moskovan kehätie. Vankilan sijainti muistuttaa Moskovan kuuluisasta Lefortovon vankilasta. Sota viittaa viime maailmansotaan ja ennustelijoiden hajoitus kirkkojen kieltämiseen kommunismin nimissä, ja poliisivaltio KGB:hen ja poliisiin, joka saattoi käyttää valtaa väärin.

    En tiennyt piirtäväni edellisen elämäni maailmasta, ja myöhemmin näin näkyjä edellisen elämäni vaiheista. Päivätkin täsmäsivät. Samoin tunnistin paikkoja Moskovasta, ja myöhemmin kävin noilla paikoilla, mutta minusta tuntui, kuin kaikki vanha olisi mennyt. Se maa elää aivan uudenlaista elämää. Se on nousemassa. Nyt minulla oli uusi elämä, ja sen haasteet, mutta sydämeni ikävöi edelleen tuonne itään. Jäniksen ilmansuunta on itä.

    Astrologiasta, joka selittää ihmisen luonnetta, löytyy paljon vastauksia käytöksen syihin, ja tieto tästä on antanut minulle kyvyn nähdä tietyissä ihmisissä jo arviota hänen luonteestaan - hyvä tai paha.
    En tiedä montako "mustaa vyötä" minulla on tuosta tieteestä, mutta kaiken tiedon kokoaminen lähemmäs 1000 sivua sisältävään tiedostoon on vienyt monta vuotta, ja jatkuu edelleen. Kerään tietoa miten vuosi- tai kk luonne vaikuttaa, tai on taustalla rikoksia tehdessä. Rotilla näyttäisi olevan ongelmia mielenterveyden kanssa, ja jos vesimiehelle antaa valtaa, hän saattaa saada suuria ongelmia aikaan. Vesimies vastaa tiikeriä.

    Jos ihmiset eivät noteeraa näitä, he jatkavat toisten hulluksi nimittelyä, näkemättä omia hullutuksiaan.

    "Alueella käytiin sotia vähän väliä,"
    Ai niin, Jupiter oli Oinaassa kun synnyin, ja KGB oli luotu Oinaan kuussa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    =DD
    Kuulostaa vesimiehen ideologialta. Vesimiehestä tulee mieleen tyhjä paperipussi vailla pohjaa.
    Kun joku tekee mielikuvitus yhteiskunnan, se kertoo, että hänessä on luomisen tarvetta. No toki, mutta viimekädessä hän pyrkii tuomaan esiin sitä, minkä vaikutusten alaisena hän on, koska tähtitaivaan säteily vaikuttaa jokaiseen.
    Olisi parempi, jos tekijä tutkisi luonteensa, ja sitten ymmärtäisi paremmin miksi on luonut sellaista.

    Ensimmäinen maailmani sijoittui Jupiteriin. Miksi sinne? Jäniksen planeetta sanotaan olevan se. En tiennyt siitä.
    Alueella käytiin sotia vähän väliä, ja linna sijaitsi keskellä aluetta, joka oli siis pyöreä, koska "planeetta", tosin koko ei täsmännyt lainkaan, vaan oli paljon pienempi, ison kaupungin kokoinen. Alueen koillisosassa tai lähellä itäosaa sijaitsi vankila alue, ja ensin maassa oli uskonnollisia ennustelevia joukkoja, mutta sitten ne porukat hajotettiin alueesta tuli "poliisivaltio". Miksi nämä?

    Linna keskellä pyöreää aluetta, tulee mieleen Kreml. Pyöreä alue olikin Moskovan kehätie. Vankilan sijainti muistuttaa Moskovan kuuluisasta Lefortovon vankilasta. Sota viittaa viime maailmansotaan ja ennustelijoiden hajoitus kirkkojen kieltämiseen kommunismin nimissä, ja poliisivaltio KGB:hen ja poliisiin, joka saattoi käyttää valtaa väärin.

    En tiennyt piirtäväni edellisen elämäni maailmasta, ja myöhemmin näin näkyjä edellisen elämäni vaiheista. Päivätkin täsmäsivät. Samoin tunnistin paikkoja Moskovasta, ja myöhemmin kävin noilla paikoilla, mutta minusta tuntui, kuin kaikki vanha olisi mennyt. Se maa elää aivan uudenlaista elämää. Se on nousemassa. Nyt minulla oli uusi elämä, ja sen haasteet, mutta sydämeni ikävöi edelleen tuonne itään. Jäniksen ilmansuunta on itä.

    Astrologiasta, joka selittää ihmisen luonnetta, löytyy paljon vastauksia käytöksen syihin, ja tieto tästä on antanut minulle kyvyn nähdä tietyissä ihmisissä jo arviota hänen luonteestaan - hyvä tai paha.
    En tiedä montako "mustaa vyötä" minulla on tuosta tieteestä, mutta kaiken tiedon kokoaminen lähemmäs 1000 sivua sisältävään tiedostoon on vienyt monta vuotta, ja jatkuu edelleen. Kerään tietoa miten vuosi- tai kk luonne vaikuttaa, tai on taustalla rikoksia tehdessä. Rotilla näyttäisi olevan ongelmia mielenterveyden kanssa, ja jos vesimiehelle antaa valtaa, hän saattaa saada suuria ongelmia aikaan. Vesimies vastaa tiikeriä.

    Jos ihmiset eivät noteeraa näitä, he jatkavat toisten hulluksi nimittelyä, näkemättä omia hullutuksiaan.

    Muuttuvatko nuo maailmat yhtään samalla, jos lääkityksessä on muutoksia?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuttuvatko nuo maailmat yhtään samalla, jos lääkityksessä on muutoksia?

    Mielestäsi ihmisellä ei siis saisi olla mielikuvitusta, ja vain sinun mielesi perii maailman?


  • Anonyymi

   Voisi ajatella luonnon mukaisen paratiisin olevan pitkäikäisin ja kestävin ratkaisu. Luonnon suojelu. Mutta luonto saattaa olla ihmiselle vihamielinen ja liian ankara. Ihminen häviää jos luonto saa vallan.

   Raamattu maalailee sitä että tullaan luomaan uusi maailma joka perustuu aivan uuteen mekanismiin . Mikään vanha ei muistu mieleen.

   Tämä nykyinen maailma on siis mahdoton yhtälö ratkaista. Tänne ei saada minkään laista utopiaa aikaan. Jos luonnolle antaa vallan se tappaa ihmisen. Jos ihmiselle annetaan valta luonto tuhoutuu.

   Ei löydy status quota millään keinolla. Kaikkea on kokeiltu Gaia teoriasta alkaen. Taistelu luonnon ja ihmisen välillä johtaa tuhoon. Luonto on kestävämpi ja elinvoimaisempi kuin mikään ihmisen luomus. Se on tehty kestämään. Ja kuitenkin asteroidin törmäys tuhoaa tämänkin idyllin. Ihmisen on yritettävä luoda utopia ja tulevaisuuden toivo. Olkoon se kuinka hatara vaan.

   Krishnojen mukaan koko universumi on väliaikainen ilmentymä. Ihmisen iankaikkisuuden toivo on toivotonta saavuttaa. Oikea Filosofia ja usko voisi olla parasta mitä on.

   Lohdutus ja yhteys Luojaan niin pitkäksi aikaa kuin tämä väliaikaisuus kestää.

   • Anonyymi

    "Oikea Filosofia ja usko voisi olla parasta mitä on..."

    Kenelle mikäkin sopii. Ongelma on mm. siinä, että ihminen laumaan kuuluvana tuppaa valitsemaan tunnetun. Valtauskonnoilla riittää porukkaa, mutta harvinaisemmat ideologiat saavat harvoin seuraajia, ja ne seuraajat ovatkin sitten arvokkaita, koska heidän ymmärryksensä on ainutlaatuista heidän löytäessä sellaisesta autuutta, missä muut näkevät vain vaaran ja tuhon, yhtälailla, kuten tietty luonteenpiirre esim. kuu jousimiehessä näkee oven siinä, missä muut näkevät seinän.
    Esim. maamerkit ovat käytännöllisiä ja tärkeitä, sillä ne toteuttavat tulimerkkien määräyksiä, ilmamerkkien ideoita ja vedenmerkkien haaveita.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   76
   3496
  2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   565
   3287
  3. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   41
   3004
  4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   49
   2092
  5. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   13
   1911
  6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   316
   1888
  7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   120
   1865
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   143
   1506
  9. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   26
   1301
  10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   66
   1282
  Aihe