tietäisikö joku onko aasialaiset ruuat oikeasti terveellisempiä?
oisiko jotain hyviä/helppoja ohjeita?
pidän tosi paljon kyseisistä ruuista mutta olen ruvennut miettimään ravintolassa lautaselle jäävää rasvan määrää.... :)
Aasialainen ruoka..
11
7157
Vastaukset
- chinese gogo
Uppopaistaminen on yksi tapa kypsentää ruokaa ja kun se tehdään oikein ei huolta ylenpalttisesta rasvasta ole. Uppopaistaminen liittyy kiinalaisessa ruoanlaitossa usein silloin halutaan kuorruttaa lihaa taikinalla. Jos muut ruokalajit tehdään wokaten ja höyryttämällä jne. niin rasvan käyttö voi jäädä hyvinkin pieneksi.
Toinen osa kysymystäsi koski terveellisyyttä. Minusta rasvaa huolestuttavampi ilmiö ravintolaruoassa, kiinalaisissa siis, on natriumglutamaatin hillitön käyttö. Englanniksi löytyy paljon tähän liittyvää problematiikkaa kun googlettaa "MSG":llä.
Ruokaohjeita löytyy niin paljon netistä että hakukoneet päälle vaan :))- Ellu
ei kuulosta hyvältä..pitääkin ottaa tosta tietoa!en oo tiennykkää..ja aika usein tulee käytyä niissä.
- Kysymyksen esitän
Mitä tämä natriumglutamaatti on? Mahtaako olla sitä makeasuolaa?
- E 621
Kysymyksen esitän kirjoitti:
Mitä tämä natriumglutamaatti on? Mahtaako olla sitä makeasuolaa?
Natriumglutamaatti, eli MSG (monosodiumglutamate?), E-koodina E621, on melko yleisesti käytetty arominvahvenne. Sitä on monissa suomalaisissakin valmisruuissa ja marinadeissa, mutta erityisen reippaalla kädellä sitä käytetään juuri kiinalaisissa ruuissa. Siitä nimitys "kiinalaisen ravintolan syndrooma".
- nacl
E 621 kirjoitti:
Natriumglutamaatti, eli MSG (monosodiumglutamate?), E-koodina E621, on melko yleisesti käytetty arominvahvenne. Sitä on monissa suomalaisissakin valmisruuissa ja marinadeissa, mutta erityisen reippaalla kädellä sitä käytetään juuri kiinalaisissa ruuissa. Siitä nimitys "kiinalaisen ravintolan syndrooma".
Siis se saa ruoan paremman makuiseksi? Mistä sitä saisi ostaa? Kerranhan tässä elämässä vain eletään.
- sorkkis
nacl kirjoitti:
Siis se saa ruoan paremman makuiseksi? Mistä sitä saisi ostaa? Kerranhan tässä elämässä vain eletään.
Ainakin etniset elintarvikeliikkeet myyvät msg:tä nimellä "ajinomoto". Sillä saa ruokaan täyteläisen lihaliemen maun, jota kutsutaan nimellä "umami". Terveellisemmin saman maun saa tietysti keittämällä itse pitkään sky-lientä lihoista ja luista. Laiskat käyttävät msg:tä.
- vilkaises
nacl kirjoitti:
Siis se saa ruoan paremman makuiseksi? Mistä sitä saisi ostaa? Kerranhan tässä elämässä vain eletään.
tavallisen aromisuolan ainesosat
- sorkkis
Vähän ympäripyöreää puhua aasialaisesta ruoasta, koska aasiassa on niin monta täysin erilaista keittiötä. Intialainen ruoka on ihan erilaista kuin kiinalainen, joka puolestaan on aivan erilaista kuin vietnamilainen, thaimaalainen tai japanilainen.
Käsitys "Aasialaisen" ruoan terveellisyydestä perustunee lähinnä japanilaiseen ruokaan, joka todella on terveellistä, mistä todeisteena japanilaisten korkea elinajanodote ja vähäinen määrä sydän- ja verisuonitauteja. Japanilaisesta ruoasta tekee terveellisen se, että siinä käytetään hyvin vähän lihaa ja eläinrasvoja. Kalaa käytetään paljon (kalaöljy on terveellisintä öljyä), samoin vihanneksia, levää ja soijatuotteita kuten tofua. Myös ruoanvalmistusmenetelmät ovat japanilaisessa keittiössä terveellisiä, sillä siellä ruoka syödään usein raakana (sushi ja sashimi) tai keitetään, eikä juurikaan friteerata öljyssä kuten esim. Kiinassa. Japanilaisesta ruoasta saa vielä terveellisempää kun korvaa valkoisen riisin täysjyväriisillä.- map
Et varmaankaan ole käynyt Japanissa syömässä oikeasti japanilaista ruokaa?? Kyllä suomalaiset syövät kasviksia enemmän kuin japanilaiset! Tofua siellä toki käytetään, Suomessa vähempi sitä, mutta uppopaisto on suosiossa ja friteeraus! Ja se valkoinen riisi!! Sitä syödään paljon, mutta sen ravintoarvo ei ole kovinkaan kummoinen.. täysjyvää on ihan turha hakea.
- arkku
syö oppilaita ne on herkullisia tai rasvaa
- Anonyymi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_keittiö ruokakulttuuri , keittiö monisärmäinen
https://www.keittotaito.com/kiinalaisen_keittion_salaisuudet.html
japanilaista taas https://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keittiö
https://www.ef.fi/blog/language/japanilaiset-ruoat-joita-taytyy-maistaa/
Kiinnosuneet kirjastoon mars
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Purra sössi kaiken 2 vuodessa, itkee nyt Marinin perään
Nyt on taas sama vanha itkuvirsi, kun ei omat taidot riittänee. Kaikki on taas muiden syytä. No miten sen "Tunnin juna"1499747Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo1696149Eli persujen rääkyminen Marinin hallituksen velanotosta oli sitä itseään
"Valtiovarainministeriön mukaan Marinin hallitus lisäsi valtion pysyviä menoja 3 miljardia eikä 11 miljardia euroa." El335497Nyt se on selvitetty: Sanna Marinin hallitus lisäsi menoja 41 miljardilla
”vasemmistohallitus oli katastrofaalisen huono”, sanoo kokoomus. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemät menolisäykset1725451MTV3 - Auerin poika todistaa videolla, miten Anneli pahoinpiteli lapsia!
Kello 10.04 – Ainakin kerran viikossa se löi. Löi muitakin sisaruksia, mutta ei isosiskoa. Nuorinta siskoa en ole nähny64482Orpon hallitus runnoi Tunnin junan ilman tarvetta
Näinkö valtiontaloutta hoidetaan? Siis asiantuntijoidenkin aikoja sitten kannattamattomaksi laskema Tunnin juna tehdään594453Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m883541Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi
Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta783499En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk102991Sanna Marin - Maailman paras talousasiantuntija?
PersKeKoa pukkaa? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011636623.html1282950