Suurta lohta saa hyvin. Mitä suurempi lohi. Sitä parempi maku. Hauessa se menee päinvastoin.
Nyt saa SUURTA NORJAN LOHTA! Se on parasta sushiin!
28
541
Vastaukset
- Anonyymi
Nyt sitä saa, maailman myrkyllisintä rasvaa "lohena".
"Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.
Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike- Anonyymi
Jäämeri on puhdas.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jäämeri on puhdas.
Vuonot ovat erittäin saastuneita kassilohien takia.
- Anonyymi
Osta luomumerkittyä lohta!
ASC takaa laadun. Käytän sitä sushiin. - Anonyymi
Suurempi lohi on paljon parempaa. Vältä pyrstöä! Niska on parasta!
- Anonyymi
Näin kertoi edesmennyt japanilainen sushikokki ravintolassaan Suomessa. Hänen salainen resepti oli lisätä hiukan sokeria lohen maun vahvistamiseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näin kertoi edesmennyt japanilainen sushikokki ravintolassaan Suomessa. Hänen salainen resepti oli lisätä hiukan sokeria lohen maun vahvistamiseen.
Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.
Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.
Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta!Suomessa saa parhainta norjalaista sushilohta Euroopan halvimpaan hintaan.
Norjasta käydään ostamassa sitä Suomesta takaisin.
Näin Lapissa.
https://www.lapinkansa.fi/onko-tassa-suomen-tuorein-lohifilee-eilen-nostettu/2606076 Anonyymi kirjoitti:
Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.
Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta!"Tuore kala on parasta sushikalaa" on yleinen myytti. Pieni hallittu ikäännyttäminen tekee kalasta parempaa. Sushikokkien yksi keskeisistä taidoista onkin tarjota kala optimaalisesti ikäännytettynä. Ikäännyttäminen pitää tietysti tehdä kylmässä ja pituus vaihtelee kalalajien mukaan.
Oman kokemuksen mukaan vaalealihainen kala hyötyy ikäännyttämisestä. Hauesta häviää paha maku kun fileitä säilyttää jääkaapissa pari päivää (vaikka en sitä sushiin käytä vaan pelkästään kypsennettyihin haukiruokiin). Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa. Lohi ei mielestäni parane ikäännyttämällä ja sama varmaan pätee muihinkin rasvaisiin kaloihin. Joskus olen tehnyt makrillista sashimia ja se on kyllä niin rasvainen ja voimakkaan kalan tuoksuinen js mskuinen, ettei ikäännyttäminen paranna sitä. Sen sijaan makrillille sopii lyhyt marinointi riisiviinietikassa.
Sushi in Japan: Myths and Misconceptions
While some ingredients, such as uni, are usually best as fresh as possible, others are best after aging or other forms of preparation. For example, tuna — one of the most popular sushi neta — is typically aged for 3 or 4 days, and in some sushi-ya (sushi shops) up to 2 weeks.
https://boutiquejapan.com/sushi-myths-and-misconceptions/Grillaava_rouva kirjoitti:
"Tuore kala on parasta sushikalaa" on yleinen myytti. Pieni hallittu ikäännyttäminen tekee kalasta parempaa. Sushikokkien yksi keskeisistä taidoista onkin tarjota kala optimaalisesti ikäännytettynä. Ikäännyttäminen pitää tietysti tehdä kylmässä ja pituus vaihtelee kalalajien mukaan.
Oman kokemuksen mukaan vaalealihainen kala hyötyy ikäännyttämisestä. Hauesta häviää paha maku kun fileitä säilyttää jääkaapissa pari päivää (vaikka en sitä sushiin käytä vaan pelkästään kypsennettyihin haukiruokiin). Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa. Lohi ei mielestäni parane ikäännyttämällä ja sama varmaan pätee muihinkin rasvaisiin kaloihin. Joskus olen tehnyt makrillista sashimia ja se on kyllä niin rasvainen ja voimakkaan kalan tuoksuinen js mskuinen, ettei ikäännyttäminen paranna sitä. Sen sijaan makrillille sopii lyhyt marinointi riisiviinietikassa.
Sushi in Japan: Myths and Misconceptions
While some ingredients, such as uni, are usually best as fresh as possible, others are best after aging or other forms of preparation. For example, tuna — one of the most popular sushi neta — is typically aged for 3 or 4 days, and in some sushi-ya (sushi shops) up to 2 weeks.
https://boutiquejapan.com/sushi-myths-and-misconceptions/"Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa."
Tonnikalan ikäännyttämisestä äärimmäinen esimerkki on mojama eli suolattu ja kuivattu tonnikalan selkäfile. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tilaisuus tulee. On paljon parempaa kuin jerky tai poron kuivaliha.
https://www.thespruceeats.com/what-is-mojama-3083609- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa."
Tonnikalan ikäännyttämisestä äärimmäinen esimerkki on mojama eli suolattu ja kuivattu tonnikalan selkäfile. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tilaisuus tulee. On paljon parempaa kuin jerky tai poron kuivaliha.
https://www.thespruceeats.com/what-is-mojama-3083609Kirjolohi käy sushiin. Mudan maku vähenee, kun se kietaistaan kombuun ja annetaan ikääntyä jääkaapissa viikko.
Amiinien maku voittaa mudan.
Vähärasvainen kirjolohi käy. Kiertovesi saa kalan maistumaan maalle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kirjolohi käy sushiin. Mudan maku vähenee, kun se kietaistaan kombuun ja annetaan ikääntyä jääkaapissa viikko.
Amiinien maku voittaa mudan.
Vähärasvainen kirjolohi käy. Kiertovesi saa kalan maistumaan maalle.https://yle.fi/a/74-20051228
Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
Kysymys on suurista rahoista.
https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/
Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/74-20051228
Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
Kysymys on suurista rahoista.
https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/
Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää.Norjassa nämä "lohitorpedo" tonnikalat ovat kalojen RollsRoyceja eli sinievätonnikaloja.
https://seafoodcrate-com.translate.goog/blogs/news/sushi-grade-tuna-101-your-guide-to-raw-fish?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Keltaevät ovat kuraa, kun verrataan sinievään.
https://www-worldwildlife-org.translate.goog/species/bluefin-tuna?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena. Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/74-20051228
Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
Kysymys on suurista rahoista.
https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/
Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää."Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään."
Kiire ja jäähdyttäminen johtuu siitä, että tonnikala on lämminverinen ja liha alkaa kypsyä kun se otetaan vedestä.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/74-20051228
Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
Kysymys on suurista rahoista.
https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/
Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää.https://www.kaleva.fi/sinievatonnikala-uhkaa-havita/2322964
Japanissa maksettiin ennätyshintoja.
Nyt kanta on parempi. Norjassa se näkyy. - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään."
Kiire ja jäähdyttäminen johtuu siitä, että tonnikala on lämminverinen ja liha alkaa kypsyä kun se otetaan vedestä.Tämä on totta. Sinievätonnikala pystyy tarvittaessa, jopa lämmitämään kehoaan yli 20 astetta ympäröivän veden lämpöä korkeammaksi.
Kala on energinen. Pystyy saavuttamaan 100km nopeuden hetkellisesti. Anonyymi kirjoitti:
Norjassa nämä "lohitorpedo" tonnikalat ovat kalojen RollsRoyceja eli sinievätonnikaloja.
https://seafoodcrate-com.translate.goog/blogs/news/sushi-grade-tuna-101-your-guide-to-raw-fish?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Keltaevät ovat kuraa, kun verrataan sinievään.
https://www-worldwildlife-org.translate.goog/species/bluefin-tuna?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.”Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.”
Höpsistä, maguro on syömäkelvotonta tuoreena ja sitä kypsytetään jopa kaksi viikkoa.
”In Japan, tuna itself is usually aged for 7 to 10 days by the fishmonger before being sold to the restaurant. The restaurant themselves then continue to age the tuna for 3 to 4 days and up to a week if the tuna is extra fatty.”
https://thejapanesefoodlab.com/ageing-maguro/- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.”
Höpsistä, maguro on syömäkelvotonta tuoreena ja sitä kypsytetään jopa kaksi viikkoa.
”In Japan, tuna itself is usually aged for 7 to 10 days by the fishmonger before being sold to the restaurant. The restaurant themselves then continue to age the tuna for 3 to 4 days and up to a week if the tuna is extra fatty.”
https://thejapanesefoodlab.com/ageing-maguro/Kyllä te tiedätte. Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin. Ruotsissa turskan mätiä kypsytetään puoli vuotta, jonka jäleen siitä valmistetaan levitettä...
Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa. Anonyymi kirjoitti:
Kyllä te tiedätte. Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin. Ruotsissa turskan mätiä kypsytetään puoli vuotta, jonka jäleen siitä valmistetaan levitettä...
Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa."Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa."
Tämä yllätti minutkin, että rasvaisia osia pisimpään, mutta niissä on eniten sidekudosta ja rustoa niin varmaan tarkoitus on niitä pehmentää. En ole koskaan nähnyt Suomessa myytävän rasvaisia tonnikalan fileitä vaan ne ovat rasvattomia selkäfileitä, todennäköisesti isosilmätonnikalasta. Minun kokemuksen mukaan ne ovat sashimissa ja sushissa todella mauttomia jos ihan tuoreena (kaupan tuoreena eli pakastettu ja sulatettu) tarjoilee. Maku paranee kun kypsyttää jääkaapissa 2-3 päivää.
Öljyiset kalat kuten makrillit pitää tarjota tuoreina koska rasva pilaantuu nopeasti ja samalla tavalla japanilaiset tekevät makrillinsa. En usko, että lohenkaan raakakypsytys parantaa makua kun se on niin rasvainen. Tässä on myös hyvä artikkeli sushikalojen raakakypsytyksestä.
https://www.thesushigeek.com/the-sushi-geek/2016/02/05/719
"Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin."
Minä kokeilin tehdä kuivattua suolaturskaa, joka on minun mielestä paljon parempaa kuin tuore turska. Ensimmäinen erä oli 3 päivää merisuolassa (umpisuolassa) ja kypsyttelin jääkaapissa harsoon käärittynä 14 vuorokautta. Kalan tuoksu voimistui huomattavasti ja uskoisin, että makukin tiivistyy. Painoa lähti 40% pois. Toinen erä oli hieman ohuempia fileitä, 3 päivää hienossa merisuolassa ja taas 14 vrk jääkaapissa. Nämä kuivuivat enemmän ja pintaan alkoi tulla suolakiteitä. Painoa lähti 50% pois koska ohuempia fileitä ja hieno merisuola on voimakkaampaa. Nuo ovat varmasti maukkaita kun ennen valmistamista liottaa pari päivää ja sitten tekee ruuaksi. Maku on paljon parempi kuin tuoreessa turskassa.
- Anonyymi
Yli 30% rasvaa norjan myrkkylohissa, keräävät kaiken dioksiinin ja muut myrkyt. Kukaan terveydestään ja rahoistaan välittävä ei noita syö.
"Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.
Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/3-5327640
https://www.lapinkansa.fi/onko-tassa-suomen-tuorein-lohifilee-eilen-nostettu/2606076
On!
https://yle.fi/a/3-12102569https://www.taloustaito.fi/Rahat/fifax-listautuu--liian-turskaista-kala-allergikon-salkkuun/#56b703b9
Jumalattomat tappiot! Turskaa tupaan!
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/fifaxin-tappio-lahelle-ennusteita-liikevaihtoa-ei-odotetusti-kertynyt/b629b44e-d1ee-4f26-9b04-0c2b4305fb40
- Anonyymi
Norja on ehkä maailman paras kalataloudessa.
https://partner-sciencenorway-no.translate.goog/fish-fish-farming-fisheries/live-storage-of-bluefin-tuna-historic-success-in-norwegian-waters/2243115?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp- Anonyymi
Juu, mitä isompi ja rasvaisempi Norjan kassilohi, sitä' myrkyllisempi.
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike
- Anonyymi
Osaamista.
https://www.omakaseoslo.no/- Anonyymi
Ehdoton huippu. Suosittelen.
- Anonyymi
Iso lohi. Keskipala. Älä osta pyrstöpalaa!
Järkevä jättää aina pyrstöpalan kauppaan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi882381Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap202285Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191868Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761512- 1051487
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1601256Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571052- 70981
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903