Nyt saa SUURTA NORJAN LOHTA! Se on parasta sushiin!

Anonyymi-ap

Suurta lohta saa hyvin. Mitä suurempi lohi. Sitä parempi maku. Hauessa se menee päinvastoin.

26

366

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt sitä saa, maailman myrkyllisintä rasvaa "lohena".

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      • Anonyymi

        Jäämeri on puhdas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäämeri on puhdas.

        Vuonot ovat erittäin saastuneita kassilohien takia.


    • Anonyymi

      Osta luomumerkittyä lohta!

      ASC takaa laadun. Käytän sitä sushiin.

    • Anonyymi

      Suurempi lohi on paljon parempaa. Vältä pyrstöä! Niska on parasta!

      • Anonyymi

        Näin kertoi edesmennyt japanilainen sushikokki ravintolassaan Suomessa. Hänen salainen resepti oli lisätä hiukan sokeria lohen maun vahvistamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin kertoi edesmennyt japanilainen sushikokki ravintolassaan Suomessa. Hänen salainen resepti oli lisätä hiukan sokeria lohen maun vahvistamiseen.

        Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.

        Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.

        Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta!

        Suomessa saa parhainta norjalaista sushilohta Euroopan halvimpaan hintaan.
        Norjasta käydään ostamassa sitä Suomesta takaisin.

        Näin Lapissa.

        https://www.lapinkansa.fi/onko-tassa-suomen-tuorein-lohifilee-eilen-nostettu/2606076


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuoreus oli hänelle kaikki kaikessa. Lihan tuli olla napakkaa ja ruotojen tiukassa. Säilytti kalan aina kylmiössään miinus yhdessä, koska se pysyi siinä laadultaan parhaana.

        Ei koskaan hyväksynyt pakastettua kalaa. Se oli aina hänen mielestä käyttökelvotonta!

        "Tuore kala on parasta sushikalaa" on yleinen myytti. Pieni hallittu ikäännyttäminen tekee kalasta parempaa. Sushikokkien yksi keskeisistä taidoista onkin tarjota kala optimaalisesti ikäännytettynä. Ikäännyttäminen pitää tietysti tehdä kylmässä ja pituus vaihtelee kalalajien mukaan.

        Oman kokemuksen mukaan vaalealihainen kala hyötyy ikäännyttämisestä. Hauesta häviää paha maku kun fileitä säilyttää jääkaapissa pari päivää (vaikka en sitä sushiin käytä vaan pelkästään kypsennettyihin haukiruokiin). Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa. Lohi ei mielestäni parane ikäännyttämällä ja sama varmaan pätee muihinkin rasvaisiin kaloihin. Joskus olen tehnyt makrillista sashimia ja se on kyllä niin rasvainen ja voimakkaan kalan tuoksuinen js mskuinen, ettei ikäännyttäminen paranna sitä. Sen sijaan makrillille sopii lyhyt marinointi riisiviinietikassa.

        Sushi in Japan: Myths and Misconceptions

        While some ingredients, such as uni, are usually best as fresh as possible, others are best after aging or other forms of preparation. For example, tuna — one of the most popular sushi neta — is typically aged for 3 or 4 days, and in some sushi-ya (sushi shops) up to 2 weeks.

        https://boutiquejapan.com/sushi-myths-and-misconceptions/


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Tuore kala on parasta sushikalaa" on yleinen myytti. Pieni hallittu ikäännyttäminen tekee kalasta parempaa. Sushikokkien yksi keskeisistä taidoista onkin tarjota kala optimaalisesti ikäännytettynä. Ikäännyttäminen pitää tietysti tehdä kylmässä ja pituus vaihtelee kalalajien mukaan.

        Oman kokemuksen mukaan vaalealihainen kala hyötyy ikäännyttämisestä. Hauesta häviää paha maku kun fileitä säilyttää jääkaapissa pari päivää (vaikka en sitä sushiin käytä vaan pelkästään kypsennettyihin haukiruokiin). Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa. Lohi ei mielestäni parane ikäännyttämällä ja sama varmaan pätee muihinkin rasvaisiin kaloihin. Joskus olen tehnyt makrillista sashimia ja se on kyllä niin rasvainen ja voimakkaan kalan tuoksuinen js mskuinen, ettei ikäännyttäminen paranna sitä. Sen sijaan makrillille sopii lyhyt marinointi riisiviinietikassa.

        Sushi in Japan: Myths and Misconceptions

        While some ingredients, such as uni, are usually best as fresh as possible, others are best after aging or other forms of preparation. For example, tuna — one of the most popular sushi neta — is typically aged for 3 or 4 days, and in some sushi-ya (sushi shops) up to 2 weeks.

        https://boutiquejapan.com/sushi-myths-and-misconceptions/

        "Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa."

        Tonnikalan ikäännyttämisestä äärimmäinen esimerkki on mojama eli suolattu ja kuivattu tonnikalan selkäfile. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tilaisuus tulee. On paljon parempaa kuin jerky tai poron kuivaliha.

        https://www.thespruceeats.com/what-is-mojama-3083609


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Tonnikala ei mielestäni toimi tuoreena vaan ikäännytän sitä muutaman päivän kombuun kietaistuna jääkaapissa."

        Tonnikalan ikäännyttämisestä äärimmäinen esimerkki on mojama eli suolattu ja kuivattu tonnikalan selkäfile. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tilaisuus tulee. On paljon parempaa kuin jerky tai poron kuivaliha.

        https://www.thespruceeats.com/what-is-mojama-3083609

        Kirjolohi käy sushiin. Mudan maku vähenee, kun se kietaistaan kombuun ja annetaan ikääntyä jääkaapissa viikko.
        Amiinien maku voittaa mudan.
        Vähärasvainen kirjolohi käy. Kiertovesi saa kalan maistumaan maalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi käy sushiin. Mudan maku vähenee, kun se kietaistaan kombuun ja annetaan ikääntyä jääkaapissa viikko.
        Amiinien maku voittaa mudan.
        Vähärasvainen kirjolohi käy. Kiertovesi saa kalan maistumaan maalle.

        https://yle.fi/a/74-20051228

        Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
        Kysymys on suurista rahoista.

        https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/

        Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/74-20051228

        Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
        Kysymys on suurista rahoista.

        https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/

        Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää.

        Norjassa nämä "lohitorpedo" tonnikalat ovat kalojen RollsRoyceja eli sinievätonnikaloja.

        https://seafoodcrate-com.translate.goog/blogs/news/sushi-grade-tuna-101-your-guide-to-raw-fish?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Keltaevät ovat kuraa, kun verrataan sinievään.


        https://www-worldwildlife-org.translate.goog/species/bluefin-tuna?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp


        Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.


      • Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/74-20051228

        Nämä tonnikalat ovat erittäin arvokkaita! Niiden lihat toimitettiin erikosrahtina Japaniin!
        Kysymys on suurista rahoista.

        https://www.chefspencil.com/most-expensive-tuna/

        Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään. Tuoreus on tonnikalassa tärkeää.

        "Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään."

        Kiire ja jäähdyttäminen johtuu siitä, että tonnikala on lämminverinen ja liha alkaa kypsyä kun se otetaan vedestä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Kala käsitellään kiireellä ja jäähdytetään."

        Kiire ja jäähdyttäminen johtuu siitä, että tonnikala on lämminverinen ja liha alkaa kypsyä kun se otetaan vedestä.

        Tämä on totta. Sinievätonnikala pystyy tarvittaessa, jopa lämmitämään kehoaan yli 20 astetta ympäröivän veden lämpöä korkeammaksi.
        Kala on energinen. Pystyy saavuttamaan 100km nopeuden hetkellisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa nämä "lohitorpedo" tonnikalat ovat kalojen RollsRoyceja eli sinievätonnikaloja.

        https://seafoodcrate-com.translate.goog/blogs/news/sushi-grade-tuna-101-your-guide-to-raw-fish?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Keltaevät ovat kuraa, kun verrataan sinievään.


        https://www-worldwildlife-org.translate.goog/species/bluefin-tuna?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp


        Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.

        ”Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.”

        Höpsistä, maguro on syömäkelvotonta tuoreena ja sitä kypsytetään jopa kaksi viikkoa.

        ”In Japan, tuna itself is usually aged for 7 to 10 days by the fishmonger before being sold to the restaurant. The restaurant themselves then continue to age the tuna for 3 to 4 days and up to a week if the tuna is extra fatty.”

        https://thejapanesefoodlab.com/ageing-maguro/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Sinievää ei kukaan "kypsytä" jääkaapissa. Se syödään mahdollisimman tuoreena.”

        Höpsistä, maguro on syömäkelvotonta tuoreena ja sitä kypsytetään jopa kaksi viikkoa.

        ”In Japan, tuna itself is usually aged for 7 to 10 days by the fishmonger before being sold to the restaurant. The restaurant themselves then continue to age the tuna for 3 to 4 days and up to a week if the tuna is extra fatty.”

        https://thejapanesefoodlab.com/ageing-maguro/

        Kyllä te tiedätte. Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin. Ruotsissa turskan mätiä kypsytetään puoli vuotta, jonka jäleen siitä valmistetaan levitettä...

        Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä te tiedätte. Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin. Ruotsissa turskan mätiä kypsytetään puoli vuotta, jonka jäleen siitä valmistetaan levitettä...

        Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa.

        "Rasvaisten tonnikalan osien vaatima pitempi raakakypsytys oli yllättävää tietoa."

        Tämä yllätti minutkin, että rasvaisia osia pisimpään, mutta niissä on eniten sidekudosta ja rustoa niin varmaan tarkoitus on niitä pehmentää. En ole koskaan nähnyt Suomessa myytävän rasvaisia tonnikalan fileitä vaan ne ovat rasvattomia selkäfileitä, todennäköisesti isosilmätonnikalasta. Minun kokemuksen mukaan ne ovat sashimissa ja sushissa todella mauttomia jos ihan tuoreena (kaupan tuoreena eli pakastettu ja sulatettu) tarjoilee. Maku paranee kun kypsyttää jääkaapissa 2-3 päivää.

        Öljyiset kalat kuten makrillit pitää tarjota tuoreina koska rasva pilaantuu nopeasti ja samalla tavalla japanilaiset tekevät makrillinsa. En usko, että lohenkaan raakakypsytys parantaa makua kun se on niin rasvainen. Tässä on myös hyvä artikkeli sushikalojen raakakypsytyksestä.

        https://www.thesushigeek.com/the-sushi-geek/2016/02/05/719

        "Tuoreus on kalakaupassa ykkösasia, mutta raakakypsytys on tärkeää myös turskan mädissäkin."

        Minä kokeilin tehdä kuivattua suolaturskaa, joka on minun mielestä paljon parempaa kuin tuore turska. Ensimmäinen erä oli 3 päivää merisuolassa (umpisuolassa) ja kypsyttelin jääkaapissa harsoon käärittynä 14 vuorokautta. Kalan tuoksu voimistui huomattavasti ja uskoisin, että makukin tiivistyy. Painoa lähti 40% pois. Toinen erä oli hieman ohuempia fileitä, 3 päivää hienossa merisuolassa ja taas 14 vrk jääkaapissa. Nämä kuivuivat enemmän ja pintaan alkoi tulla suolakiteitä. Painoa lähti 50% pois koska ohuempia fileitä ja hieno merisuola on voimakkaampaa. Nuo ovat varmasti maukkaita kun ennen valmistamista liottaa pari päivää ja sitten tekee ruuaksi. Maku on paljon parempi kuin tuoreessa turskassa.


    • Anonyymi

      Yli 30% rasvaa norjan myrkkylohissa, keräävät kaiken dioksiinin ja muut myrkyt. Kukaan terveydestään ja rahoistaan välittävä ei noita syö.


      "Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      • Anonyymi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ehdoton huippu. Suosittelen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe