Ihminen on pohjimmiltaan epäitsekäs

Anonyymi-ap

Tarvitsen perusteluja väitettä "Ihminen on pohjimmiltaan epäitsekäs" vastaan. Ei puolesta. Vaan vastaan. Kiitos

15

326

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kysy tekoälyltä niinkuin kaikki muutkin.

   • Anonyymi

    🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

    😋 ­­­N­­­y­m­­f­­o­m­­­a­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17852038A

    🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


  • Anonyymi

   nyt oli kyllä vähän ilkeä

  • Anonyymi

   Tekoälyn vastaus:

   Väittämää, jonka mukaan "ihminen on pohjimmiltaan epäitsekäs", vastaan on useita argumentteja. Ensinnäkin evoluutiopsykologia viittaa siihen, että ihmiset ovat kehittyneet omaa etua tavoitteleviksi selviytyäkseen ja lisääntyäkseen. Esi-isämme, jotka olivat itsekkäämpiä, selvisivät todennäköisemmin hengissä ja siirsivät geeninsä eteenpäin, mikä johti omaa etua tavoittelevan käyttäytymisen yleisyyteen nykyään ihmisillä.

   Toiseksi monet psykologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisiä motivoi oma etu jokapäiväisessä elämässään. Esimerkiksi ihmiset auttavat todennäköisemmin muita silloin, kun siitä on heille suoraa hyötyä, esimerkiksi kun he odottavat saavansa vastineeksi kiitollisuutta tai sosiaalista asemaa. Tämä viittaa siihen, että jopa näennäisesti altruistiset toimet ovat usein motivoituneita omaan etuun.

   Lopuksi historia ja nykyiset tapahtumat tarjoavat runsaasti todisteita ihmisen itsekkyydestä. Sodat, konfliktit ja toisten hyväksikäyttö henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi ovat yleisiä läpi ihmiskunnan historian ja ovat edelleen suuria ongelmia maailmassa. Tämä käyttäytyminen viittaa siihen, että ihmiset eivät ole luonnostaan epäitsekkäitä, vaan niitä voivat motivoida useat tekijät, kuten oma etu, valta ja ahneus.

   Kaiken kaikkiaan, vaikka ihmisillä saattaa olla kykyä altruismiin ja epäitsekkyyteen, todisteiden painoarvo viittaa siihen, että ihmiset ovat pohjimmiltaan itsekkäitä olentoja.

   • Anonyymi

    Tutkijat tekivät tutkimuksen jonka mukaan taloudellinen asema vaikuttaa myös käyttäytymiseen.

    Berkeleyn yliopistossa aiemmin tehdyn tutkimuksen mukaan rikkaat tuntevat muita harvemmin empatiaa.

    Tuoreemman tutkimuksen tekijät kirjoittavat, että rikkaat ihmiset ovat muita riippumattomampia sosiaalisista normeista selviytymiskeinona, sillä heillä on enemmän taloudellisia resursseja.

    – Rikkaat eivät ole luontaisesti pahoja, mutta kun taloudellinen asema parantuu – oli sitten ihminen tai muu kädellinen – tulee entistä itsekeskeisemmäksi.


   • Anonyymi

    Tekoäly perustuu vain moderniin egoistiseen subjektijumitteluun kuten muukin nykyajattelu ja -tiede.

    Ihmisen itsekkyys on paljon syvempää.


  • Anonyymi

   Kyllä se niin perustaltaan on, mutta suomalainen on siitä hiukan poikkeus ja on kovin itsekäs.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ihminen on vain TEORIASSA epäitsekäs. Jos on 100000 dollaria pankkitilillä hän tuntee empatiaa ja sanoo kumpa voisin auttaa jotakuta, mutta ei auta.

   Kun hän köyhtyy 1000 dollarin tasoon ja hyväksikäyttäjät alkaa viedä köyhää hautaan anellen jatkuvasti almuja niin silloin itsekkyys paljastuu. Hän ei suostu suosiolla uhriksi, vaan paaduttaa ennemmin sydämensä.

   Rikas on aina teoriassa antelias.
   Köyhä on käytännössä itsekäs eikä suostu olemaan uhri.

   Epäitsekkyys on pelkkä illuusio. Ei kukaan suostu antamaan omaa elämäänsä edes hyvän ihmisen puolesta.

  • Anonyymi

   Rikkaus, kuten myös valta, muuttaa ihnmistä. Mitä rikkaampi ihminen on, sitä itsekeskeisemmäksi ja itsekkääksi ihminen muuttuu.

  • Anonyymi

   Yritän kumota, vaikka itse olen vakuuttunut ainakin jonkin asteisesta altruismista ihmisten kohdalla.

   Altruismia perustellaan evoluutiolla. Metsästäjä- keräilijä yhteisölle oli hyötyä asiitä, että ihmiset toimivat yhteisen hyvän eteen. Yhteisö, joka jakoi saaliinsa ja piti heikommista, kuten loukkaantuneista ja sairastuneista, huolta, oli menestyksekkäämpi kuin yhteisö, jossa jokainen ajoi ensi sijaisesti omaa etuaan.

   Nyt kulttuurievoluutio on tuottanut aivan toisenlaisen elinympäristön. Tuleva hyvinvointini ei riipu siitä, jelppaanko jahdissa jalkansa katkaissutta hirviporukan jahtipäällikköä pääsemään kuntoon. Terkka hoitaa asian. Sosiaalinen kanssakäyminen tai lähimmäisen huomioiminen ei ole enää yhteisön selviytymisen ehto. Sitä varten on järjestelmä, joka ei sosiaalisia suhteita tarvitse.

   Yhteiskunnan turvaverkko koskee pahimpiakin sosiopaatteja ja pummeja. Ei heitä enää heitetä ulos leiristä pärjäämään omillaan. Altruismista ei enää palkita siten kuin ihmisen evolutiivisen kehityksen aikana, eikä sosiopatiasta rangaista ainakaan niin, että geenit poistuisivat kuoleman kautta.

   Moderni yhteiskunta johtaa ihmisen itsekkyyden kasvamiseen.

   • Anonyymi

    Uusin ihmislajin evoluution tutkimus on paljastanut, että muut ihmislajit ovat menehtyneet sukupuuttoon, koska ne eivät kyenneet altruismiin samalla tavalla kuin nykyisin elävä ihmislaji.

    Meiät ei olisi olemassa, jos emme olisi altruistisia.


  • Anonyymi

   Evoluutiosadut ovat aika kehnoja perusteluja millekään, kun tarinoinnin lähtökohtia ja rajoja ei osata heijastella samalla yhtään.

  • Anonyymi

   Ihminen on luonut itsensä ja oman onnensa seppä, joten on mahdotonta, että hänessä olisi jälkeäkään muusta. Ja jos olisikin, niin se olisi vain jälki, egoon palautuva eli oma ja hallinnoitu.

   • Anonyymi

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/18156029/en-tieda-kuka-olet-tai-missa-olet-mutta-ole-suojelijani!
    Mistä löytää oikea vertailukohta, miten välttää virheet ja saada vankka jalansija? Mistä tiedämme, mitkä voimat ovat vuorovaikutuksessa, jotta voimme orientoitua oikein tapahtumiin? Aiempi kokemus ei enää riitä antamaan vastauksia näihin kysymyksiin. Tarvitsemme perustietoa asioiden luonteesta. Ne eivät ole pinnalla ja tavallisen ihmisen ulottumattomissa. Tämä tieto on ylimaailmallista. Sen voi saada vain ylhäältä tulevan armon kautta. Toivottomuuden tunne synnyttää avunpyynnön. Vastauksena tähän anomukseen hänen sydämessään herää ääni, joka alkaa opastaa häntä elämässä. Tämä ääni on vielä heikko, ihminen kuulee sen tai ei kuule sitä, eksyy usein arvailujen sekaan ja liikkuu eri suuntiin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   187
   12054
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   176
   2559
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   255
   1570
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   71
   1130
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   950
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   61
   882
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   41
   784
  8. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   29
   749
  9. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   739
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   699
  Aihe