Tutkijat ovat palauttaneet Koillis-Siperian asutuksen historian

Anonyymi-ap

Tutkijat pystyivät palauttamaan Koillis-Siperian asutuksen historian. He puhuivat muinaisten paleo-siperialaisten väestöstä.
Novosibirskin arkeologian ja etnografian instituutin, Magadanin koilliskompleksin tutkimuslaitoksen ja Kööpenhaminan yliopiston luonnonhistoriallisen museon tutkijat selvittivät tarkalleen, kuinka Koillis-Siperia asutettiin. Tämän kertoo "Science in Siberia" viitaten Nature-lehdessä julkaistuun julkaisuun.

"Useiden löydettyjen hampaiden ja harvinaisten luufragmenttien perusteella arkeologisista kohteista tutkijat analysoivat 34 uutta muinaisen ihmisen genomia ja osoittivat, milloin ja mistä ihmiset tulivat Koillis-Siperiaan, mitkä populaatiot seurasivat toisiaan", raportissa sanotaan. "Esimerkiksi voitiin todeta, että nykyaikaisilla tšuktšeillä, koriakilla, itelmeneillä ja Amerikan alkuperäiskansoilla oli yksi yhteinen esi-isä."

Nykyaikainen ihmistyyppi syntyi Afrikassa. Noin 70-80 tuhatta vuotta sitten hän alkoi aktiivisesti asettua Euraasiaan. Viimeisen ja menestyksekkäimmän uudelleensijoitusyrityksen aikana väestö jakautui useisiin haaroihin: yksi suuntautui pohjoiseen, toinen itään, kohti Kaakkois-Aasiaa ja Australiaa.

”Viimeisen haaran edustajat antoivat elämän Australian alkuperäisväestölle. Pohjoiseen lähteneet, kuten Omskin alueelta löydetyn Ust-Ishim-miehen genomi osoitti, olivat yksi populaatio 45 tuhatta vuotta sitten, kirjoittaa Science in Siberia. - Myöhemmin ne jakautuivat kahteen haaraan - länsi- ja itäeuraasialaisiin. Juuri näistä ihmisistä tuli Aasian ja Euroopan nykyajan väestön esi-isiä. Hyvin pian osa länsieuraasialaisista erottui pääväestöstä ja asettui Euraasian pohjoisosaan liikkuen koilliseen. Todisteena heidän olemassaolostaan ​​oli Yanan arkeologinen paikka, jonka Pietarin arkeologi Vladimir Pitulko löysi vuonna 2001 Jakutian pohjoisosasta. Yansky-kompleksin ikä oli noin 31-32 tuhatta vuotta (myöhäinen paleoliitti).

Yansky-kompleksin tutkimus, josta löydettiin paitsi ainutlaatuisia koruja ja työkaluja, myös kaksi hammasta, mahdollisti tietojen saamisen muinaisten asukkaiden genomista. Kuten Kööpenhaminan yliopiston geogenetiikan keskuksen tutkijat ovat todenneet, Yanan asukkaat ovat länsi-euraasialaisten suoria jälkeläisiä.

”On nyt vaikea sanoa, miten he päätyivät Koillis-Aasiaan, mitä reittiä he tulivat sinne. Tämän sivuston samankaltaisuus Maltan kanssa (Irkutskin alueella - noin Taigi.info) jäljitettiin toistuvasti - siellä on samankaltaisia ​​luun esineitä (helmiä ja riipuksia, koristeellisia diadeemeja ja neuloja), - sanoi Alexander Fedorchenko, nuorempi tutkija Venäjän tiedeakatemian Siperian osaston arkeologian ja etnografian instituutti. — <…> Geneettinen sekvensointi osoitti, että maltilaiset olivat yantsyn jälkeläisiä. Mutta ensimmäinen asui Baikalilla ja toinen - Jakutian pohjoisosassa.

Geneettiset tiedot osoittivat, että noin 24-18 tuhatta vuotta sitten itäeuraasialaisten jälkeläisiä tuli Amurin alueelta ja Baikalista Koillis-Siperiaan. Muuttoaallot suuntautuivat Kolymaan, Kamtšatkaan ja Tšukotkaan. Kolyman alajuoksulla, erityisen suojellulla Duvanny Yar -luonnonalueella, löydettiin noin 10 tuhatta vuotta vanha ihmisen kallon fragmentti, jonka analyysi osoitti läheisen suhteen nykyaikaisten Koryakin, Itelmenin, Chukchin ja Tšukchin genomiin. intiaanit.

"Duvanny Yarista peräisin olevaa ihmisgenomia edustavaa väestöä kutsuttiin "muinaiseksi paleosiperialaiseksi". Tutkijat ovat todenneet, että heidän geenipoolinsa koostui kahdesta komponentista - Itä-Aasiasta ja muinaisesta Pohjois-Siperiasta, lähellä sitä, mitä löydettiin Yansky-kompleksin edustajista ja Maltasta kotoisin olevasta lapsesta. Muinaisista paleo-siperialaisista tuli useiden perinnöllisten linjojen esi-isiä: itse muinainen paleo-siperialainen väestö ja myöhemmin Amerikkaan asettuneiden alkuperäiskansojen esi-isät ”, tutkijat huomauttavat.

Myöhäisellä paleoliittikaudella Chukotkan ja Alaskan alueita yhdisti suuri maa-alue, nimeltään Beringia. Se kattoi alueen Kanadan länsiosasta Taimyriin. Jäätiköt ottivat osan vedestä, ja sen pinta pleistoseenin lopulla oli 100 metriä nykyistä matalampi. Ihmiset saattoivat muuttaa mantereelta toiselle. Siksi tutkijat eivät sulje pois sitä, että Beringian ensimmäiset asukkaat olivat muinaiset pohjoissiperialaiset.

"Yhden nykyaikaisen käsitteen, jota kutsutaan Beringin seisokkiksi ("Beringian pysähdys"), mukaan Beringin maan kehittäminen ihmisen toimesta saattoi alkaa jo ennen viimeisen jääkauden maksimin alkamista (27-19 tuhatta vuotta sitten). Tämä malli perustuu Siperian ja Amerikan nykyajan alkuperäiskansojen paleogeografisten ja paleogeneettisten tietojen tulkintaan, Fedorchenko sanoi. - Tämän hypoteesin tekijöiden mukaan saavutettuaan n

3

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän hypoteesin tekijöiden mukaan paleoliittisen ihmisen oli saavutettuaan nykyisen Alaskan ja Länsi-Kanadan alueet pakotettu pysähtymään eteneessään Amerikan mannerosaan kohtaamaan ylitsepääsemättömän esteen jatkuvan jään muodossa. Laurentian- ja Cordillera-jäälevyt. Tämä vaikutti intiaanien esi-isien pitkään eristäytymiseen Beringiassa. Kun kulku kahden jäätikön välillä avautui, seurasi nopea ihmisten muuttoliike etelään, mikä johti melko nopeaan Pohjois- ja Etelä-Amerikan asettautumiseen.

      Mutta Fedorchenkon mukaan Beringin seisoo jää vain hypoteesiksi, koska Itä-Amerikassa on edelleen vähän todisteita yli 15 tuhatta vuotta vanhemmasta ihmisen läsnäolosta. Tutkijat kuitenkin viittaavat siihen, että muinaisesta paleo-siperialaisesta populaatiosta tuli esi-isä monille äärimmäisen koillis-Aasian ja Pohjois-Amerikan populaatioille, mukaan lukien paleoeskimot, uuseskimot ja tšuktši-kamtšatka-yhteisö, ja se vaikutti myös geenipooliin. ketsien ja athabaskalaisten yhteinen esi-isä.

      ”Toisin sanoen tämä ryhmä oli Siperian paleoliittisen väestön erityinen haara ja se oli laajalle levinnyt Koillis-Aasiassa. Kaikki tämä antaa meille mahdollisuuden tarkastella uusia muinaisen historian ongelmallisia kysymyksiä, kuten ketsien ja athabaskalaisten kielellistä samankaltaisuutta tai Jakutian neoliittisten kulttuurien kantajien antropologisia piirteitä”, sanoi historiatieteiden kandidaatti Pavel Grebenyuk. .

      Lopulta, noin 10-3 tuhatta vuotta sitten, paleosiperialaiset korvattiin ei-siperialaisilla populaatioilla. He muuttivat Etelä-Siperian ja Baikalin alueilta. Tiedemiehet esimerkiksi onnistuivat saamaan yhteyden Lounais-Suomen saamelaisten esi-isimpiin. Kaikki tämä teki mahdolliseksi sanoa, että antiikin geneettiset ja kulttuuriset siteet virtasivat pohjoisessa ei vain lännestä itään, kohti Amerikkaa, vaan myös idästä länteen.

    • Anonyymi

      Pitkästä aikaa tiukkaa asiaa palstalla. Kiitos.

    • Anonyymi

      Amerikan varhaisesta asutuksesta puhuttaessa puhutaan lähes yksinomaan Beringin silloisen maakaistan ylityksestä. Toki jäinen tundra soveltui kyllä ylittämiseen mutta Aleuttien saarien ja kannasten kautta muutto olisi ollut hyvinkin mahdollista .
      Riistan perässä nämä paleokansat ensisijassa kulkivat ja hylkeitä, valaita ja muuta riistaa alueella riitti ympärivuotisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe