Kuuluuko savustus grillaamisen ala, ylä vai mihinkään luokitukseen?
Onko savustus grillausta?
3
338
Vastaukset
- Anonyymi
Savustus tai savustaminen on ruoan valmistus- ja säilömismuoto, jossa ruoka kypsennetään altistamalla se savulle pitkäksi aikaa. Grillauksessa suora lämpö kypsentää ruoan, tavallisesti ilman rasvaa. Grillissä ruoka kypsennetään paistoritilällä, jossa liika rasva tippuu pois.
Grillaus ja savustus ovat rinnakkaisia käsitteitä, joiden yläkäsite on barbecue (epävirallisesti BBQ englannin kielessä) eli ruuan kypsentäminen tulen ja savun avulla puutelineessä.
Savustuspönttöjen ja grillien metalliritilät ovat moderneja versioita noista puutelineistä, joita tehtiin juurikin siksi, ettei sitä kypsyvää ruokaa tarvitse pitää käsin tikun nokassa tulen yläpuolella monta tuntia tai ruokaa ei tarvitse pudottaa suoraan liekkeihin, hiillokseen tai tuhkaan kypsymään. Tein viikonloppuna savustettua kalaa grillillä. Masterbuilt Gravity Series 800:sta pystyy polttamaan pelkällä puulla. Grilli piti lämmöt 80C:ssä kolmella leppäpalikalla kaksi tuntia. Aloitin kahdella hieman nyrkkiä isommalla palikalla ja tunnin päästä lisäsin toisen.
Lohifileen siivuja oli yhteensä 4 kg, kilo kokonaisia ahvenia ja ½ kg ahvenfileitä pestolla (kaksi filettä vastakkain ja pestoa väliin). Ahvenfileet valmistuivat tunnissa, muut loput kahdessa tunnissa.
Savu oli aivan oikeanlaista sinistä savua, puupalikat paloivat liekillä eivätkä kyteneet. Kytevistä puupalikoista tai puruista tulee likaista savua ja ruoka on pahan makuista kuin kaatopaikkapalon jäljiltä. Ennen olen savustanut kalat Bradleyn sähkösavustimella, mutta nyt se on täysin tarpeeton kun tuo grillin lämmöt saa noin matalaksi. Lisäksi tämä erä oli maultaan paljon parempaa kuin Bradleyn kytemällä savuavilla purukiekoilla savustaessa.
Grillin lämpötilasäädön alapää ulottuu 65C;een, joten testaan vielä leppäpalikoilla omatekoisten andouille -makkaroiden savustuksen alla olevan reseptin mukaan.
https://tasteofartisan.com/andouille-sausage/
https://www.masterbuilt.com/products/gravity-series-800-digital-charcoal-griddle-grill-smoker
Parhaimmillaan tämä grilli on BBQ:ssa, pitää 105C lämmöt tunnista toiseen ja tulee hyvät ribsit, brisketit ja pulled porkit. Grillaus onnistuu myös, grilli pääsee lähes 400C lämpöön. Lisäksi siinä on vielä griddle, jolla tulee hyvät smashburgerit ja mitä kaikkea parilalla keksii tehdäkään.
Tajunnan räjäyttävää. Yhdellä kapistuksella voi tehdä Savustuksesta kuumaan grillaukseen ja kaikkea siltä väliltä. Minä kutsun tätä kaikkea BBQ:ksi. Myös tuota lohen savustamista.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003