Mitä eroa wanhan- ja nykyajan nakeissa?

Anonyymi-ap

Eikös nakit tehdä edelleen samalla tavalla kuin ennenkin? Suoleen vaan nakkimössö ja sitten savustettavaksi tai uuniin.

28

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykynakit on keinosuolessa kun vanhanajan nakki on lampaansuolessa.

      • Anonyymi

        Kyllä HK:n nakit ovat luonnonsuolessa ja muita nakkeja en osta. Paras nakki on sellainen nakki, joka on myös kylmänä hyvää ja sellainen on juurikin HK:n nakki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä HK:n nakit ovat luonnonsuolessa ja muita nakkeja en osta. Paras nakki on sellainen nakki, joka on myös kylmänä hyvää ja sellainen on juurikin HK:n nakki.

        Kyllä minä mielummin Snellmannin nakkeja ostan, koska tuo HK on lähempänä leivosta.

        HK Aitonakki ™ Perinteinen, Tuotetiedot:

        suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, kamara, muunnettu tapiokatärkkelys, stabilointiaine (E450), jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. korianteri, kumina, paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit, säilöntäaine (E250).
        Makkarankuorena lampaansuoli. Lihapitoisuus 68 %.

        Snellmann Kunnon nakki, Ainekset:

        Porsaanliha (alkuperä Suomi), naudanliha (alkuperä Suomi), vesi, merisuola, lampaansuoli, glukoosi, mausteet (musta- ja valkopippuri), aromit (mm. paprika, chili, korianteri, muskottipähkinä), hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 90%


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä HK:n nakit ovat luonnonsuolessa ja muita nakkeja en osta. Paras nakki on sellainen nakki, joka on myös kylmänä hyvää ja sellainen on juurikin HK:n nakki.

        Pakkaus pienentynyt puoleen koronan ja Ukrainan-sodan verukkeella ja kilohinta samassa ajassa lähes kolminkertaistunut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minä mielummin Snellmannin nakkeja ostan, koska tuo HK on lähempänä leivosta.

        HK Aitonakki ™ Perinteinen, Tuotetiedot:

        suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, kamara, muunnettu tapiokatärkkelys, stabilointiaine (E450), jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. korianteri, kumina, paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit, säilöntäaine (E250).
        Makkarankuorena lampaansuoli. Lihapitoisuus 68 %.

        Snellmann Kunnon nakki, Ainekset:

        Porsaanliha (alkuperä Suomi), naudanliha (alkuperä Suomi), vesi, merisuola, lampaansuoli, glukoosi, mausteet (musta- ja valkopippuri), aromit (mm. paprika, chili, korianteri, muskottipähkinä), hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 90%

        "...tuo HK on lähempänä leivosta."

        Mistä tällainen johtopäätös?

        HK:n aitonakissa on rasvaa 5%-yksikköä vähemmän, hiilihydraatteja 2,5%-yksikköä enemmän ja proteiinia 3%-prosenttiyksikköä vähemmän. Käytännössä siis HK:n aitonakissa on yhteensä 5,5% vähemmän perusravintoaineita. Mikä ne korvaa? Käytännössä vesi. HK:n aitonakki ei suinkaan ole leivos vaan kosteampi ja 16% vähemmän energiaa sisältävä nakki.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "...tuo HK on lähempänä leivosta."

        Mistä tällainen johtopäätös?

        HK:n aitonakissa on rasvaa 5%-yksikköä vähemmän, hiilihydraatteja 2,5%-yksikköä enemmän ja proteiinia 3%-prosenttiyksikköä vähemmän. Käytännössä siis HK:n aitonakissa on yhteensä 5,5% vähemmän perusravintoaineita. Mikä ne korvaa? Käytännössä vesi. HK:n aitonakki ei suinkaan ole leivos vaan kosteampi ja 16% vähemmän energiaa sisältävä nakki.

        Häh? Miksi luettelet ravintoaineita, kun kyse on valmistusaineista?

        Vertaa sitten vaikka Kouign-Amannia niihin Snellmannin nakkeihin, jos valmistusaineilla ei ole sinulle merkitystä.

        Perunakuitu sopii lähinnä perunarieskaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Häh? Miksi luettelet ravintoaineita, kun kyse on valmistusaineista?

        Vertaa sitten vaikka Kouign-Amannia niihin Snellmannin nakkeihin, jos valmistusaineilla ei ole sinulle merkitystä.

        Perunakuitu sopii lähinnä perunarieskaan.

        ”Häh? Miksi luettelet ravintoaineita, kun kyse on valmistusaineista?”

        Siksi, koska ne kertovat valmistusaineiden määrän. Jos hiilihydraatteja on 2,7 g/100 g niin ei sitä tapiokatärkkelystä tai vastaavaa ole juurikaan sen enempää. Aika kummallinen leivos, jos siinä on noin teelusikallinen jauhoja per 100 g leivosta 😂


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Häh? Miksi luettelet ravintoaineita, kun kyse on valmistusaineista?”

        Siksi, koska ne kertovat valmistusaineiden määrän. Jos hiilihydraatteja on 2,7 g/100 g niin ei sitä tapiokatärkkelystä tai vastaavaa ole juurikaan sen enempää. Aika kummallinen leivos, jos siinä on noin teelusikallinen jauhoja per 100 g leivosta 😂

        Minä syön perunarieskat perunarieskoina ja nakit nakkeina, en nakkeja perunarieskoina.

        HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihajalostetta. Näkeehän sen jo lihapitoisuudesta. Snelmmannin nakki on täyttä nakkia, eikä se sovellu kasvissyöjille kuten HK:n viritelmä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä syön perunarieskat perunarieskoina ja nakit nakkeina, en nakkeja perunarieskoina.

        HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihajalostetta. Näkeehän sen jo lihapitoisuudesta. Snelmmannin nakki on täyttä nakkia, eikä se sovellu kasvissyöjille kuten HK:n viritelmä.

        "Minä syön perunarieskat perunarieskoina ja nakit nakkeina, en nakkeja perunarieskoina."

        Mitä ihmettä sössötät perunarieskoista? HK:n aitonakeissa on perunakuitua, se ei ole hiilihydraattia eli ei ole perunamuusijauhetta, perunamuusia tai perunajauhoa. Se on kuitua. Ja jos osaisit lukea valmistusaineita ja ravintoaineita, huomaisit, että sitä perunakuitua on alle kaksi prosenttia. Suolaa on tasan 2% ja perunakuitu on luettelossa suolan jälkeen. Valmistusaineet luetellaan suuruusjärjestyksessä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Minä syön perunarieskat perunarieskoina ja nakit nakkeina, en nakkeja perunarieskoina."

        Mitä ihmettä sössötät perunarieskoista? HK:n aitonakeissa on perunakuitua, se ei ole hiilihydraattia eli ei ole perunamuusijauhetta, perunamuusia tai perunajauhoa. Se on kuitua. Ja jos osaisit lukea valmistusaineita ja ravintoaineita, huomaisit, että sitä perunakuitua on alle kaksi prosenttia. Suolaa on tasan 2% ja perunakuitu on luettelossa suolan jälkeen. Valmistusaineet luetellaan suuruusjärjestyksessä.

        Älä nyt hermostu. HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihatuotetta, koska siinä on korvattu lihaa leivonnassa käytettävillä aineksilla. Lihaa HK:n rieskanakissa ei ole kuin nimeksi.

        Minä syön lihatuotteet lihatuotteina ja leivokset leivoksina. Joku muu saa syödä sitten HK:n leipureiden tekemät leivosnakit. Se heille suotakoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt hermostu. HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihatuotetta, koska siinä on korvattu lihaa leivonnassa käytettävillä aineksilla. Lihaa HK:n rieskanakissa ei ole kuin nimeksi.

        Minä syön lihatuotteet lihatuotteina ja leivokset leivoksina. Joku muu saa syödä sitten HK:n leipureiden tekemät leivosnakit. Se heille suotakoon.

        ”Älä nyt hermostu. HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihatuotetta, koska siinä on korvattu lihaa leivonnassa käytettävillä aineksilla.”

        Ei harhaluulo muutu todeksi vaikka kuinka jankutat.

        HK aitonakki 2,7 %-yksikköä hiilihydraattia.

        https://www.hk.fi/tuotteet/hk-aitonakki/

        Perunarieskat hiilihydraattia noin 26-46 %-yksikköä hiilihydraattia.

        https://www.sulamo.fi/kalorit/perunarieska


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Älä nyt hermostu. HK:n nakki on lähempänä leivosta kuin lihatuotetta, koska siinä on korvattu lihaa leivonnassa käytettävillä aineksilla.”

        Ei harhaluulo muutu todeksi vaikka kuinka jankutat.

        HK aitonakki 2,7 %-yksikköä hiilihydraattia.

        https://www.hk.fi/tuotteet/hk-aitonakki/

        Perunarieskat hiilihydraattia noin 26-46 %-yksikköä hiilihydraattia.

        https://www.sulamo.fi/kalorit/perunarieska

        Oletpa lutuinen suuttuessasi.

        HK:n nakki on leivos, koska siinä on käytetty leivonnassa käytettäviä aineksia.

        Snellmannin nakista ei leivoksen raaka-aineita löydy.

        Tuo on se "valitettava" fakta em. tuotteiden välillä.

        Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletpa lutuinen suuttuessasi.

        HK:n nakki on leivos, koska siinä on käytetty leivonnassa käytettäviä aineksia.

        Snellmannin nakista ei leivoksen raaka-aineita löydy.

        Tuo on se "valitettava" fakta em. tuotteiden välillä.

        Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.

        ”HK:n nakki on leivos, koska siinä on käytetty leivonnassa käytettäviä aineksia.”

        Jauhoja käytetään paljon muuallakin kuin leivonnassa. Esimerkiksi roux on 50:50 jauhoja ja voita, mutta siitä huolimatta rouxists tehty kastike, gumbo tai jambalaya ei ole leivos.

        Tämän HK:n aitonakin matalampi lihapitoisuus johtuu vedestä ja kamarasta, ei jauhoista. Ja muutenkin joidenkin makkaroiden matala lihapitoisuus ei johdu jauhoista vaan raaka-aineista, joita ei saa sanoa lihaksi kuten esimerkiksi koneellisesti erotettu liha tai kamara.

        ”Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.”

        Sinähän tässä jankutat harhaluulojasi, ei ole olemassa leivonnaisia, jossa on hiilareita alle 3 %-yksikköä 😂

        Minulle on ihan sama mikä noiden nakkien lihapitoisuus kun en syö lainkaan noita. Siitä huolimatta osaan kuitenkin lukea ravintoainepitoisuudet ja valmistusaineet ja miten ne vaikuttavat toisiinsa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”HK:n nakki on leivos, koska siinä on käytetty leivonnassa käytettäviä aineksia.”

        Jauhoja käytetään paljon muuallakin kuin leivonnassa. Esimerkiksi roux on 50:50 jauhoja ja voita, mutta siitä huolimatta rouxists tehty kastike, gumbo tai jambalaya ei ole leivos.

        Tämän HK:n aitonakin matalampi lihapitoisuus johtuu vedestä ja kamarasta, ei jauhoista. Ja muutenkin joidenkin makkaroiden matala lihapitoisuus ei johdu jauhoista vaan raaka-aineista, joita ei saa sanoa lihaksi kuten esimerkiksi koneellisesti erotettu liha tai kamara.

        ”Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.”

        Sinähän tässä jankutat harhaluulojasi, ei ole olemassa leivonnaisia, jossa on hiilareita alle 3 %-yksikköä 😂

        Minulle on ihan sama mikä noiden nakkien lihapitoisuus kun en syö lainkaan noita. Siitä huolimatta osaan kuitenkin lukea ravintoainepitoisuudet ja valmistusaineet ja miten ne vaikuttavat toisiinsa.

        Eihän vian suuren tarvitse olla...

        Valmistusaineiden perusteella HK:n nakki muistuttaa leivosta, koska siinä on käytetty leivoksiinkin sopivia kasvikunnan tuotteita. Snellmannin vastaavassa ei mausteita lukuun ottamatta ole kuin eläinperäisiä aineksia.

        HK jatkaa siten hyväksi havaitulla leipomolinjalla, jonka se aloitti aikoinaan lanseeraamalla HK:n Sinisen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän vian suuren tarvitse olla...

        Valmistusaineiden perusteella HK:n nakki muistuttaa leivosta, koska siinä on käytetty leivoksiinkin sopivia kasvikunnan tuotteita. Snellmannin vastaavassa ei mausteita lukuun ottamatta ole kuin eläinperäisiä aineksia.

        HK jatkaa siten hyväksi havaitulla leipomolinjalla, jonka se aloitti aikoinaan lanseeraamalla HK:n Sinisen.

        "Valmistusaineiden perusteella HK:n nakki muistuttaa leivosta, koska siinä on käytetty leivoksiinkin sopivia kasvikunnan tuotteita. "

        Tällä idioottimaisella logiikalla sitten schnitzel ja kalapuikko ovat myös leivoksia koska ne on leivitetty korppujauholla ja juustokakku on pihviä koska siinä on ihan älyttömät määrät naudasta peräisin olevaa proteiinia ja rasvaa 😆

        "Snellmannin vastaavassa ei mausteita lukuun ottamatta ole kuin eläinperäisiä aineksia."

        Tuota tuota, mikäs eläin sitä glukoosia tuottaa?

        Ainekset
        Porsaanliha (76%) (alkuperä Suomi), naudanliha (14%) (alkuperä Suomi), vesi, merisuola, glukoosi...

        https://snellman.fi/fi/tuotteet/kunnon-kuoreton-nakki-280-g/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Valmistusaineiden perusteella HK:n nakki muistuttaa leivosta, koska siinä on käytetty leivoksiinkin sopivia kasvikunnan tuotteita. "

        Tällä idioottimaisella logiikalla sitten schnitzel ja kalapuikko ovat myös leivoksia koska ne on leivitetty korppujauholla ja juustokakku on pihviä koska siinä on ihan älyttömät määrät naudasta peräisin olevaa proteiinia ja rasvaa 😆

        "Snellmannin vastaavassa ei mausteita lukuun ottamatta ole kuin eläinperäisiä aineksia."

        Tuota tuota, mikäs eläin sitä glukoosia tuottaa?

        Ainekset
        Porsaanliha (76%) (alkuperä Suomi), naudanliha (14%) (alkuperä Suomi), vesi, merisuola, glukoosi...

        https://snellman.fi/fi/tuotteet/kunnon-kuoreton-nakki-280-g/

        Logiikkasi on aivan omasi. Nyt on kyse nakeista. HK:n nakit ovat leivoksia, Snellmannin taas nakkeja. Glukoosi on hiilihydraattia, jopa ihminen tuottaa sitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Logiikkasi on aivan omasi. Nyt on kyse nakeista. HK:n nakit ovat leivoksia, Snellmannin taas nakkeja. Glukoosi on hiilihydraattia, jopa ihminen tuottaa sitä.

        "HK:n nakit ovat leivoksia..."

        Sanojasi lainatakseni: "Nyt on kyse nakeista."

        "Glukoosi on hiilihydraattia, jopa ihminen tuottaa sitä."

        Höpsistä, glukoosi on kasvien yhteyttämisen tärkein lopputuote ja vaikka ihminen tuottaa glukoosia proteiineja hajottamalla niin nakkien glukoosi on tuskin eläinperäistä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoosi

        Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "HK:n nakit ovat leivoksia..."

        Sanojasi lainatakseni: "Nyt on kyse nakeista."

        "Glukoosi on hiilihydraattia, jopa ihminen tuottaa sitä."

        Höpsistä, glukoosi on kasvien yhteyttämisen tärkein lopputuote ja vaikka ihminen tuottaa glukoosia proteiineja hajottamalla niin nakkien glukoosi on tuskin eläinperäistä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoosi

        Mutta jatka toki jankuttamistasi, koska se tuo näemmä sinulle iloa elämään.

        Huvitat minua kovin, koska elämäntehtäväsi on jänkätä, etkä pysty hyväksymään olevasi väärässä.

        Nyt sitten lopuksi alat vielä kopioimaan muiden kommentaattoreiden lauseita, kun et muutakaan keksi.

        Sori vaan, mutta hävisit. Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvitat minua kovin, koska elämäntehtäväsi on jänkätä, etkä pysty hyväksymään olevasi väärässä.

        Nyt sitten lopuksi alat vielä kopioimaan muiden kommentaattoreiden lauseita, kun et muutakaan keksi.

        Sori vaan, mutta hävisit. Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos.

        ” Huvitat minua kovin, koska elämäntehtäväsi on jänkätä, etkä pysty hyväksymään olevasi väärässä.”

        Sanoo idiootti, joka vänkyttää jotain saatanan nakkia leivonseksi siksi, että siinä on vähän tärkkelystä emulgointiaineena…ja yrittää saada viimeisen sanan tällä vammailullaan.

        ” Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos.”

        Osoita itse, että se on leivos. Ja tuolla samalla vammailullasi tosiaan kastikkeet, kiisselit, kalapuikot ja yleensä kaikki leivitetyt lihat ovat myös leivoksia.

        Ei saatana 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvitat minua kovin, koska elämäntehtäväsi on jänkätä, etkä pysty hyväksymään olevasi väärässä.

        Nyt sitten lopuksi alat vielä kopioimaan muiden kommentaattoreiden lauseita, kun et muutakaan keksi.

        Sori vaan, mutta hävisit. Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos.

        " Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos."

        Söin Roinilan ryhdikäs ryynimakkaraa eilen... ei kun sori vittu leivostahan se onkin, koska siinä on ihan saatanasti ohraryyniä eli leivonta-ainetta, joka mainitaan ihan ensimäisenä valmistusainelistalla...yhteensä 20% hiilihydraatteja. Vai onko tämä ripulivajakin mielestä sittenkin puuroa kun ohraryyniä on käytetty valmistusaineena? 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Et pystynyt osoittamaan ettei HK:n nakki ole leivos."

        Söin Roinilan ryhdikäs ryynimakkaraa eilen... ei kun sori vittu leivostahan se onkin, koska siinä on ihan saatanasti ohraryyniä eli leivonta-ainetta, joka mainitaan ihan ensimäisenä valmistusainelistalla...yhteensä 20% hiilihydraatteja. Vai onko tämä ripulivajakin mielestä sittenkin puuroa kun ohraryyniä on käytetty valmistusaineena? 🤣

        Minä tein viikonloppuna chorizomehua, johon tuli sianlihaa, ihraa, käytettyä viinirypälemehua, mausteita ja suolaa.


    • Anonyymi

      Nykynakeista suurin osa taitaa olla kuorettomia, eli ne on kypsennetty keinosuolessa, joka on sitten poistettu ennen pakkaamista. Ei ne kyllä mitään herkkua ole, mutta lapset tuntuvat tykkäävän. Toki he eivät taas tykkää esim. juustosta tai sillistä, joten ehkä se liittyy maun kehittymättömyyteen..

    • Anonyymi

      Vielä 90-luvulla nakeissa, makkaroissa ja joissain lihaeineksissä oli aika paljon jännepaloja, eli näitä epämiellyttäviä sattumia jotka tuntuvat hampaissa kuin kuminpaloilta.
      Viimeiset 20 vuotta koostumus ollut korkealuokkaisempaa jauhomakkaroissa ja nakeissa eikä ole enää "kuminpaloja" lihaseoksen joukossa.

      • Anonyymi

        Juu, ihra ei paljon narsku hampaissa, nykynakeista suurin osa ihraa ja muuta jätettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ihra ei paljon narsku hampaissa, nykynakeista suurin osa ihraa ja muuta jätettä.

        Ihra ei ole jätettä, vaan rasvaa. Ilman rasvaa ihminen kuolee pois olemasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihra ei ole jätettä, vaan rasvaa. Ilman rasvaa ihminen kuolee pois olemasta.

        Rasvaa ei tarvita paljonkaan ja kasisrasva paljon terveellisempää, ihra kaikkein haitallisinta.


    • Anonyymi

      Nakkilois on paljon myrkky kemikaaleja, eikä yhtään mausteita?💩💩

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      110
      2850
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2334
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1947
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1630
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1345
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      286
      1176
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      991
    Aihe