Tänään löysin kauden ensimmäiset kantarellit, herkkutatit ja lampaankäävät ja koska olin etukäteen varma saaliista niin laitoin taikinan kohoamaan eilen. Tein näistä Ooni 16:lla napolilaistyylistä pizzaa, joissa pääosissa kantarelli, herkkutatti ja lampaankääpä. Sienet ehtivät kypsyä 2 minuutissa kun leikkaa ohueksi. Sienten maku on ihan loistava kun ne kypsennetään noin nopeasti ja muut voimakkaat täytteet pidetään maltillisena. Sienten makua voisi korostaa vieläkin enemmän jättämällä kokonaan pois tomaattikastike ja tekee pizza biancana ja todella paljon sieniä täytteeksi. Miten muilla, oletteko kokeilleet metsäsieniä? Mitä vinkkejä sopivista lajeista? Miten korostatte ja tuotte sienen maun etualalle?
Tuoreita metsäsieniä pizzaan
10
338
Vastaukset
- Anonyymi
En uskalla syödä sieniä, koska osasta niistä tulee värit päälle jo joistakin joutuu munuaiskoneeseen loppuiäksi, jos nyt sattuu jäämään henkiin.
Pitsaan siksi vain turvallisia päällisiä (toppings), kuten ananas.
Mutta jos haluaa elää vaarallisesti, niin sitten toki kuten aloittaja suositteli.”Pitsaan siksi vain turvallisia päällisiä (toppings), kuten ananas.”
Kinkkuananas toimii aina. Suolaisen ja makean yhdistelmä on klassisimpia makuyhdistelmiä kuten salted caramel, sauternes ja roquefort, prosciuttoon kääräisty meloniviipale, possun ribs makealla BBQ kastikkeella jne.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Pitsaan siksi vain turvallisia päällisiä (toppings), kuten ananas.”
Kinkkuananas toimii aina. Suolaisen ja makean yhdistelmä on klassisimpia makuyhdistelmiä kuten salted caramel, sauternes ja roquefort, prosciuttoon kääräisty meloniviipale, possun ribs makealla BBQ kastikkeella jne.Eihän sitä pitsaa noin tehdä. Kieli menee solmuun ja tarttuu kurkkuun kun yrittää sanoa täytteiden nimet! Hupsu.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Pitsaan siksi vain turvallisia päällisiä (toppings), kuten ananas.”
Kinkkuananas toimii aina. Suolaisen ja makean yhdistelmä on klassisimpia makuyhdistelmiä kuten salted caramel, sauternes ja roquefort, prosciuttoon kääräisty meloniviipale, possun ribs makealla BBQ kastikkeella jne.Juu. Tosin ulkomailla taitavat nauraa meidän ananakselle. Mut onhan kinkku, ananas, aura klassikko. Ja aura tuplana. 🙂
Mää teen omat Lidlin valmis pohjasta. Siinä on soosi mukana. Ihan Ok pohja. Vehnä tai speltti taikina. Sä varmaan teet oman pohjan.
Pitääkin taas laittaa pitkästä aikaa. Anonyymi kirjoitti:
Juu. Tosin ulkomailla taitavat nauraa meidän ananakselle. Mut onhan kinkku, ananas, aura klassikko. Ja aura tuplana. 🙂
Mää teen omat Lidlin valmis pohjasta. Siinä on soosi mukana. Ihan Ok pohja. Vehnä tai speltti taikina. Sä varmaan teet oman pohjan.
Pitääkin taas laittaa pitkästä aikaa."Juu. Tosin ulkomailla taitavat nauraa meidän ananakselle."
Ei kannata tuntea häpeää Havaijinpizzasta. Se keksittiin Kanadassa vuosi sen jälkeen kun Suomeen oli perustettu ensimmäinen pizzeria. Hawaijinpizza on yllättävän yleinen ja suosittu kun katsoo tuota artikkelin kyselyosuutta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hawaiian_pizza
"Sä varmaan teet oman pohjan."
Juu teen. Hyvillä pizzajauhoilla saa hyvän sitkon, jolloin pohjasta saa ohuen ja se kohoaa rapean ilmavaksi. Jauho-vesisuhteella pelaamisella saa tehtyä tyylin mukaisia pohjia, esim. NY- tai napolilaistyylinen. En ole kovin kauan tehnyt pizzoja, mutta ohjeen mukaan onnistuu mielestäni aika nopeasti. Minut yllätti iso suolamäärä, mutta se toimii ja tomaattikastikkeesta voi vastaavasti jättää suolan kokonaan pois. Toinen yllättävä on hiivan vähäinen määrä, mutta sekin tuntuu maussa tai siis hiiva ei maistu lainkaan. Pizzapohja ei ole "ohuen" ja hiivaisen makuinen kun nopeasti kohotettu mummon peltipizza.
- Anonyymi
Oioi kun jää heti nälkäinen kun lukee miten vähillä täytteillä teet pistaa!
Täytteitä niin että pelti notkahtaa ja päälle hieman ranskalaista edamia ja tärkeintä pohja tehdään tietysti omalla tyylillä sillä täyteet tekevät pitsan.
Kehittelin tässä suuren suosion saaneet metsästäjän pitsan, siihen tulee täytteeksi PALJON jahtimakkaraa.
PitsamammaNapolilaistyylisiä pizzoja ehtii tehdä valmiiksi vähintään neljä kappaletta samassa ajassa kun yksi pellillinen mummon peltipitsaa hautuu sähköuunissa 😁
Ohuita napolilaistyylisiä pizzoja voi syödä kaksi niin varmasti nälkä lähtee.- Anonyymi
Tuollaista pizzaa en söisi, jossa jahtimakkaraa, kun se ei pizzaan kuulu.
- Anonyymi
Miten tuoreus sitten sienissä määritellään?
Tuore kala menee kippuralle pannulla paistellessa.
Hirvivainaatakin pitäää riiputella pari-kolme viikkoa osuman jälkeen, jottei olisi sitkistä.”Miten tuoreus sitten sienissä määritellään?”
Tässä avauksessa tarkoitin sieniä suoraan pizzan päälle puhdistamisen jälkeen. Ei siis kuivattuja, suolattuja, ryöpättyjä, pakastettuja tai pannulla paistettuja. Eihän tämä mitään kovin erikoista ole, herkkusienet laitetaan tuoreina viipaleina pizzan päälle ilman paistamista tai keittämistä, mutta meillä ei kovin paljon ole metsäsieniä, jotka voi suoraan laittaa ilman esikypsennystä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1108346- 402545
- 1212263
- 231936
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais151664- 111499
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa161452"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla141389- 151272
Kristityt "pyhät"
Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.121183