"Kantolan" kaurakeksi

Anonyymi-ap

Kuluttajana joskus pitkään etsin kahvipöytäkeksejä, joissa ei ole palmuöljyä (mm. orankieettisistä syistä).

Orklan omistamalla "Kantolan"-tuotemerkillä myytyjen Kaurakeksien rasva oli aikaisemmin auringonkukkaöljyä.

Pakkaukseen ilmestynyt pieni maininta "uusi resepti". Mikä on muuttunut - ainesosiin on ilmestynyt palmuöljy. Uuden keksituotteen etsintä edessä, ideaalitilanteessa löytyisi "voilla leivottu".

10

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa ottaa jonkun kauppaketjun keksivalikoima ja katsoa niiden tuotetietoja. Citymarketeissa Vanajan ja Jyväshyvän kaurakekseissä rasvana on rypsiöljy. Nämä osui silmään, saattaa olla muitakin palmuöljyttömiä kaurakeksejä Cittareissa.

    • Anonyymi

      Yksilöiden metaboliat poikkeavat toisistaan. Jos esimerkiksi rypsiöljy tuottaa yksilölle tulehdustilaa muistuttavia oireita, on syytä karttaa rypsiöljyä kuin ruttoa.

      Tullaan toiseen ongelmaan. Laiskan leipojan joskus halutessa ostaa pullaa tmv. kahvipöytään, ovat vaihtoehdot vähissä. Suurin osa leipomoista pilaa tuotteensa käyttämällä leivonnassa rypsiöljyä, epäeettisen palmuöljyn ohella.

      • Anonyymi

        Kaurakeksit on helppo valmistaa itse, esim: https://kotiliesi.fi/resepti/kaurakeksit/ on E-aine vapaata,voi käyttää sokerina kaikkein laadukkainta eli panimosokeria (dekstroosi, rypälesokeri), ja aitoa voita joka on terveellisintä rasvaa. Minä lisään teelusikan kärjellisen vaniljajauhetta reseptiin jossa on 100 g voita.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kasviöljyjen lähtösiemenjäämien allergeenisuus, voisi selittää, miksi jotkin kasviöljyt tuottavat tulehdusreaktion kaltaisia oireita. Erinäisten rasvahappojen syyllistämisen sijaan, ehkä voisi tarkkailla IgE-vasta-aineita tmv., reaktion syyn selvittämiseksi.

        Voille reagoimattomana, rypsiöljystä vahvan reaktion saajana, kävin läpi useita kasviöljyjä aikoinaan. Lopputuloksena, "kylmäpuristettu sesam-öljy" ei tuottanut mitään oireita, ja säilyy pullossaan voita paremmin. Rasvahappokoostumus vaiko allergeenisuus?


    • Anonyymi

      Laiska leipoja, nettietsinnän tuloksena löysi tuotteen "Gullón 410g kaurakeksi", jota löytyy joistakin vähittäiskauppaoligopolin ulkopuolisista liikkeistä. Erityispiirteenä tuotteessa on sokerittomuus, makeutusaineena maltitoli.

      Kivijalkakaupasta keksejä löytyi. Kotona, aistinvaraisesti: "hieman pahvisen oloisia, maku jostakin syystä vivahtaa kuminalle. Näihin tottunee, eikä näitä nälkäänsä tarvitse syödä, pieniä annoksia kahvin kera ainoastaan.

    • Anonyymi

      Kaupassa käydessä, "piruuttani" tarkistin minkälaista "Kantolan kaurakeksiä" Orkla tuottaa tällä hetkellä (02/2024). Pakkauksessa lukee yhä "uusi resepti", sisällysluettelossa: "kasviöljyt (palmu".

      Kontrastina, valmistajan nettisivulla (https://www.kantolan.fi/tuote/kantolan-kaurakeksi-300-g/) mainitaan "Palmuöljytön.", "Ainesosat KAURAHIUTALE 37 %, sokeri, auringonkukkaöljy, VEHNÄJAUHO, TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHO, sokerisiirappi, nostatusaine (natriumkarbonaatti), suola."

      Ostettavissa oleva tuote ja nettisivujen mainosselite eivät kohtaa.
      Epäselväksi jää, mistä johtuu ristiriita. Ehkä oletetaan, että analysoijat ja ostajat tarpeeksi suurelta osin katsovat vain nettitietoja, ja tulevat kusetetuksi. Siinä tapauksessa koko "Orklan" toiminta asettuu kyseenalaiseen valoon.

    • Anonyymi

      Katsoin meillä olevaa Kantolan kaurakeksi pakettia parasta ennen 10.12.2024. Ei ollut palmuöljyä.Mikähän paketti sinulla on ollut? Luki uusi resepti ja Aineosat:
      kaurahiutale 37%, sokeri, auringonkukkaöljy, vehnäjauho,täysjyvävehnäjauho,sokerisiirappi,nostatusaine (natriumkarbonaatti), suola.Runsaskuituinen.Laktoositon.Vegaaninen

      • Anonyymi

        Kysymykset on syytä asettaa Orklalle. Parasta ennen 13.08.2024 pakkauksissa on teksti "UUSI RESEPTI / NYTT RECEPT" valkoisilla kirjaimilla sinisellä pohjalla. Sisällysluettelossa mm. "kasviöljyt (palmu, auringonkukka)".

        Kaupassa tänään havainnoituna, tuotepakkaus oli todellakin taas muuttunut. Teksti "UUSI RESEPTI / NYTT RECEPT" oli yhä valkoisilla kirjaimilla mutta taustaksi oli ilmestynyt vihreä ellipsi. Samalla sisälmyksistä on hävinnyt palmuöljy. Valitettavasti ei ole tallella muutaman vuoden takaisia pakkauksia, että voisi tarkistaa, onko uusi "uusi resepti" yhtenevä "vanhan reseptin" kanssa.

        Yhtä kaikki, "Gullón"-kaurakekseihin jo tottuneena, takaisin ei ole palaamista. Nämä eivät ole imelän makeita, sokerittomana hampaisiin ei tule plakkia ja pisteenä i:n päälle ovat n. neljänneksen halvempia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe