"Kantolan" kaurakeksi

Anonyymi-ap

Kuluttajana joskus pitkään etsin kahvipöytäkeksejä, joissa ei ole palmuöljyä (mm. orankieettisistä syistä).

Orklan omistamalla "Kantolan"-tuotemerkillä myytyjen Kaurakeksien rasva oli aikaisemmin auringonkukkaöljyä.

Pakkaukseen ilmestynyt pieni maininta "uusi resepti". Mikä on muuttunut - ainesosiin on ilmestynyt palmuöljy. Uuden keksituotteen etsintä edessä, ideaalitilanteessa löytyisi "voilla leivottu".

10

1005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa ottaa jonkun kauppaketjun keksivalikoima ja katsoa niiden tuotetietoja. Citymarketeissa Vanajan ja Jyväshyvän kaurakekseissä rasvana on rypsiöljy. Nämä osui silmään, saattaa olla muitakin palmuöljyttömiä kaurakeksejä Cittareissa.

    • Anonyymi

      Yksilöiden metaboliat poikkeavat toisistaan. Jos esimerkiksi rypsiöljy tuottaa yksilölle tulehdustilaa muistuttavia oireita, on syytä karttaa rypsiöljyä kuin ruttoa.

      Tullaan toiseen ongelmaan. Laiskan leipojan joskus halutessa ostaa pullaa tmv. kahvipöytään, ovat vaihtoehdot vähissä. Suurin osa leipomoista pilaa tuotteensa käyttämällä leivonnassa rypsiöljyä, epäeettisen palmuöljyn ohella.

      • Anonyymi

        Kaurakeksit on helppo valmistaa itse, esim: https://kotiliesi.fi/resepti/kaurakeksit/ on E-aine vapaata,voi käyttää sokerina kaikkein laadukkainta eli panimosokeria (dekstroosi, rypälesokeri), ja aitoa voita joka on terveellisintä rasvaa. Minä lisään teelusikan kärjellisen vaniljajauhetta reseptiin jossa on 100 g voita.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kasviöljyjen lähtösiemenjäämien allergeenisuus, voisi selittää, miksi jotkin kasviöljyt tuottavat tulehdusreaktion kaltaisia oireita. Erinäisten rasvahappojen syyllistämisen sijaan, ehkä voisi tarkkailla IgE-vasta-aineita tmv., reaktion syyn selvittämiseksi.

        Voille reagoimattomana, rypsiöljystä vahvan reaktion saajana, kävin läpi useita kasviöljyjä aikoinaan. Lopputuloksena, "kylmäpuristettu sesam-öljy" ei tuottanut mitään oireita, ja säilyy pullossaan voita paremmin. Rasvahappokoostumus vaiko allergeenisuus?


    • Anonyymi

      Laiska leipoja, nettietsinnän tuloksena löysi tuotteen "Gullón 410g kaurakeksi", jota löytyy joistakin vähittäiskauppaoligopolin ulkopuolisista liikkeistä. Erityispiirteenä tuotteessa on sokerittomuus, makeutusaineena maltitoli.

      Kivijalkakaupasta keksejä löytyi. Kotona, aistinvaraisesti: "hieman pahvisen oloisia, maku jostakin syystä vivahtaa kuminalle. Näihin tottunee, eikä näitä nälkäänsä tarvitse syödä, pieniä annoksia kahvin kera ainoastaan.

    • Anonyymi

      Kaupassa käydessä, "piruuttani" tarkistin minkälaista "Kantolan kaurakeksiä" Orkla tuottaa tällä hetkellä (02/2024). Pakkauksessa lukee yhä "uusi resepti", sisällysluettelossa: "kasviöljyt (palmu".

      Kontrastina, valmistajan nettisivulla (https://www.kantolan.fi/tuote/kantolan-kaurakeksi-300-g/) mainitaan "Palmuöljytön.", "Ainesosat KAURAHIUTALE 37 %, sokeri, auringonkukkaöljy, VEHNÄJAUHO, TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHO, sokerisiirappi, nostatusaine (natriumkarbonaatti), suola."

      Ostettavissa oleva tuote ja nettisivujen mainosselite eivät kohtaa.
      Epäselväksi jää, mistä johtuu ristiriita. Ehkä oletetaan, että analysoijat ja ostajat tarpeeksi suurelta osin katsovat vain nettitietoja, ja tulevat kusetetuksi. Siinä tapauksessa koko "Orklan" toiminta asettuu kyseenalaiseen valoon.

    • Anonyymi

      Katsoin meillä olevaa Kantolan kaurakeksi pakettia parasta ennen 10.12.2024. Ei ollut palmuöljyä.Mikähän paketti sinulla on ollut? Luki uusi resepti ja Aineosat:
      kaurahiutale 37%, sokeri, auringonkukkaöljy, vehnäjauho,täysjyvävehnäjauho,sokerisiirappi,nostatusaine (natriumkarbonaatti), suola.Runsaskuituinen.Laktoositon.Vegaaninen

      • Anonyymi

        Kysymykset on syytä asettaa Orklalle. Parasta ennen 13.08.2024 pakkauksissa on teksti "UUSI RESEPTI / NYTT RECEPT" valkoisilla kirjaimilla sinisellä pohjalla. Sisällysluettelossa mm. "kasviöljyt (palmu, auringonkukka)".

        Kaupassa tänään havainnoituna, tuotepakkaus oli todellakin taas muuttunut. Teksti "UUSI RESEPTI / NYTT RECEPT" oli yhä valkoisilla kirjaimilla mutta taustaksi oli ilmestynyt vihreä ellipsi. Samalla sisälmyksistä on hävinnyt palmuöljy. Valitettavasti ei ole tallella muutaman vuoden takaisia pakkauksia, että voisi tarkistaa, onko uusi "uusi resepti" yhtenevä "vanhan reseptin" kanssa.

        Yhtä kaikki, "Gullón"-kaurakekseihin jo tottuneena, takaisin ei ole palaamista. Nämä eivät ole imelän makeita, sokerittomana hampaisiin ei tule plakkia ja pisteenä i:n päälle ovat n. neljänneksen halvempia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe