Minnesotassa Jane jäätyi mutta suli eläväksi

Anonyymi-ap

"Hänen ruumiinsa oli kylmä ja kova, kuin pakastimesta otettu liha": Tyttö oli jäykkä kovassa kylmässä ja heräsi sitten ihmeen kautta henkiin
Tyttö selvisi hengissä makaamalla koko yön kylmässä. Ja en edes vilustunut

Jean on nyt 60-vuotias ja elää normaalia elämää.

Mitä myrskyisempiä ajat ovat, sitä enemmän haluan uskoa ihmeisiin. Miten muuten selittäisi näennäisesti täysin unohdetun tapauksen äkillinen ylösnousemus Internetissä? Jean Hilliardin eli amerikkalaisen Snow Maidenin tarina, kuten häntä kutsutaan sosiaalisissa verkostoissa, on ollut viime aikoina uusien postausten johtajia.

Saappaissa ja kevyessä takissa
Illalla 20. joulukuuta 1980 19-vuotias Jean Hilliard oli palaamassa kotiin juhlien jälkeen ystävien kanssa. Vielä ei ollut liian myöhäistä, mutta oli erittäin tuulista ja pakkasta: lämpötila laski miinus 22 ºС. Tämä tiedetään varmasti - se kirjataan pöytäkirjaan.

Jean asui vanhempiensa kanssa maaseudulla - lähellä Lengbyn kaupunkia. Tämä on Minnesotan osavaltiossa - Yhdysvaltojen pohjoisimmassa. Se tunnetaan laajoista metsistään, preeriastaan ​​ja järvistään. Kesällä on kuuma, talvella kylmä. Esimerkiksi vuonna 1996 meteorologit kirjasivat - 51 ºС.

Tytöllä oli yllään vaalea takki, jalassa - puolikauden saappaat. Totta, heillä oli lapaset mukana. En pukeutunut sään mukaan, koska menin autolla: vanhempani antoivat minulle omansa. Sen päälle ja palasi. Mutta lumipeitteisellä maantiellä, joka kulki intiaanireservaatin alueen läpi, auto luisui tien sivuun. Auto jäi jumiin ja pysähtyi.

Se oli kaukana vanhempien kodista, mutta noin viiden kilometrin päässä oli perheen ystävän Wally Nelsonin talo. Sinne Jin meni. On saavuttanut ja... On menettänyt tajuntansa melkein kuistilla. Hän makasi lumessa koko yön. Kello 7:n aikoihin Nelson löysi hänen ruumiinsa.

Myöhemmin asiantuntijat laskivat, että tyttö oli makaanut kylmässä vähintään kuusi tuntia.

Lämpömittari ei näyttänyt lämpötilaa
Nelson lastasi Jeanin autoonsa ja laski hänet vinosti takaistuinten poikki kuin tukki. Ja hänet vietiin paikalliseen sairaalaan.

Hänen ruumiinsa oli kylmä ja täysin kova. Kuin pakastimesta otettua lihaa, muisteli tohtori George Sater, joka otti tytön.

Neiti Hilliardin raajat eivät taipuneet. Ja lämpömittari ei näyttänyt lämpötilaa: sen asteikko oli suunniteltu lämmölle, ei kylmälle. Pulssi ei ollut käsinkosketeltava. Silmät olivat auki, ne eivät reagoineet valoon. He eivät liikkuneet ollenkaan. Kasvot olivat tuhkanharmaat.

"Ensimmäinen vaikutelma on, että edessämme on ruumis", lääkäri sanoi, "mutta yhtäkkiä kuulimme vaimean huokauksen ja sitten havaitsimme sydämenlyönnin. Vain erittäin hidas - 12 lyöntiä minuutissa.

Lääkärit yrittivät tehdä suonensisäisen infuusion - laittoivat tiputtimen, mutta eivät voineet lävistää kovettunutta kehoa neulalla. Sitten Jean vain käärittiin sähköpeittoon. Ja jätettiin sulamaan.

Meni lepotilaan
Tästä ihmeet alkoivat: kaksi tuntia myöhemmin Jean nykisi kouristuksessa, muuttui sitten vaaleanpunaiseksi ja palasi pian tajuihinsa. Hän jopa puhui selkeällä mielellä.

Ja mikä ihmeellisin: huurtuneet raajat, joiden olisi pitänyt muuttua mustiksi, alkoivat myös muuttua vaaleanpunaisiksi. Ja lääkärit ajattelivat, että heidät pitäisi amputoida.

Jean ei päätynyt edes vilustumaan. Paikallisessa sairaalassa, jossa "Snow Maiden" sulasi, tapausta pidetään ihmeenä.

Ja ihme ei ole se, että tyttö heräsi henkiin - yksityiskohtainen tapahtuu ajoittain. Yllättävämpää on, että Jean ei jäätynyt kuuden tunnin aikana kovassa kylmässä. Loppujen lopuksi korjaamatonta vahinkoa keholle ei aiheuta niinkään kylmä kuin terävät jääkiteet, jotka muodostuvat kudoksiin ja repivät kirjaimellisesti solujen välisiä kalvoja. Tällaisen ruumiin jälkeen on yksi jatkuva haava.

Jeanin kiteet eivät jostain syystä muodostuneet. Todennäköisesti tytön pelasti säilynyt aineenvaihdunta (aineenvaihdunta), joka hidastui suuresti, mutta ei pysähtynyt. Hän näytti vaipuneen lepotilaan - tieteellisesti lepotilaan.


Jäätynyt Jean Hilliard näytti ruumiilta.

Mutta entä vartalo, josta on tullut kova, "kuin pakastimesta otettu liha"? Asiantuntijat selittävät: itse asiassa lihakset kovettuivat, mutta niitä ei sidottu jää, vaan kouristukset.

Muuten, ennen kuin tyttöä alettiin lämmittää, he kuitenkin mittasivat hänen lämpötilansa - he löysivät lämpömittarin, jonka jaot olivat alle 30 ºС. Jeanilla oli 27,7 astetta.

Ajan myötä Jean meni naimisiin ja sai lapsia. Toimittajat eivät unohda häntä - he jopa kuvasivat dokumenttielokuvan.

JA TÄLLÄ AIKANA

Marsiin pakastimessa

NASAn asiantuntijat harkitsevat vakavasti ajatusta astronautien lähettämisestä Marsiin jäädytetyssä muodossa. Eli he haluavat käyttää DHCA-pohjaista tekniikkaa modernisoimalla sitä niin, että ihmiset viettävät suurimman osan lennosta keinotekoisessa koomassa. Kuten tässä tapauksessa, alukseen voidaan ottaa vähimmäismäärä tarvikkeita. Loppujen lopuksi jäähdytettyä ilmaa ja ruokaa tarvitaan melko vähän. Tämän seurauksena asunnon tilavuutta voidaan vähentää viisinkertaisesti ja koko

2

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      JA OLI TOINEN TAPAUS

      Puolitoista tuntia jäävedessä


      Lääkärit taistelivat Anna Bagenholmin henkestä lähes yhdeksän tuntia.

      Elävän ihmiskehon - tarkemmin sanottuna eloonjääneen - alimman lämpötilan kirjasi vuonna 1999 19-vuotias ruotsalainen Anna Bagenholm. Hiihtäessään hän putosi jään läpi. Tyttö löydettiin puolitoista tuntia myöhemmin. Hänen ruumiinlämpönsä laski 13,7 ºC:seen, hänen sydämensä pysähtyi.

      Lähes sata lääkäriä ja sairaanhoitajaa pelasti Annan hengen. 10 päivän kuluttua hän heräsi halvaantuneena, mutta kahden kuukauden kuntoutuksen jälkeen hän toipui täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe