Perunatilan tuuvinki
Suomessa on yleisessä kaupalliseassa viljelyssä noin 20 lajiketta ja yhteensä noin 60 lajiketta. Usein näkee väitettävän että imeltyviä lajikkeita on vain muutama, mutta kaikki lajikkeet imeltyy. On hyvin soseutuvia lajikkeita jauhoisissa ja kiinteissä perunoissa. Perinteisesti imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin saatavilla olevista perunoista - jostain maatiaislajikkeista. Eri lajikkeista ei tiedetty juuri mitään. Kaikki lajikkeet sisältää riittävästi tärkkelystä imeltymiseen.
Perunatilan tuuvinki valmistuu muutamasta raaka-aineesta:
niukasti vettä keittämiseen n. 3-5 desilitraa. Huomioi että vesi jää tuuvinkiin
2 1/2 kg hyvin soseutuvia jauhoisia tai kiinteitä perunoita
4-6 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja tai perinteisesti ruisjauhoja
70 grammaa voita
noin 1 litra täysmaitoa - maidon määrä vaihtelee runsaasti
Voit maustaa kevyesti muskotilla
2 teelusikallista suolaa
Tee näin:
Laita sähkölieden uuni kuumenemaan noin 70 - 75 asteiseksi.
1. Keitä pestyt ja kuoritut perunat niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi ja soseuta perunat kuumina kattilaan niukkaan keittoveteen, niin että saat sakean mutta muusia selvästi notkeamman soseen. Sekoita hyvin. Lisää vain tarvittaessa kuumaa vettä.
2. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen alle 78 asteiseksi. 70-75 astetta on hyvä lämpötila. Yli 77 asteessa sanotaan että jauhot palaa.
3. Lisää noin 70-75 asteiseen soseeseen jauhot vähitellen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen.
4. Laita sosekattila noin 70 - 75 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 4 - 5 tuntia välillä sekoittaen. Varmista maistamalla imeltymisen alkaminen ja imeltyminen. Noin 75 asteisessa uunissa soseen lämpötila pysyy tehokkaalla imeltymislämpötila-alueella eli noin 65-70 asteessa.
5. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan - soseen lämpö riittää hyvin voin sulattamiseen. Lisää maitoa niin että saat sakean vellin - notkean puuron kaltaisen soseen. Lisää maito vähitellen, niin voit tarkkailla soseen sakeutta.. Jos haluat, niin voit maustaa sopivilla mausteilla, esimerkiksi muskotilla. Lisää suola. Sekoita hyvin.
6. Laita sose korkeareunaiseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voilastuja tai nokareita.
7. Paista aluksi noin 180-190 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja tuuvinki aloittelee kuplimista, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin tuuvinki ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän perunatilan tuuvingin. Jos vuoka on vajaasti täytetty, niin silloinn tuuvinki kuivuu ja korppuuntuu varsin helposti.
Paista perunatilan tuuvinkia 4-5 tuntia.
Perunatilan Tuuvinki
Anonyymi-ap
1
160
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Savonlinnassa machete hyökkäys!
Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...1843082- 1652213
Jos sinua kiinnostaa nainen
tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais661986Suoraan Sinulle
En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,501429Mikähän auttaisi kun kuIIi
Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian811398Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?
Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih1821304- 971231
Niin siinä kävi
Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum611103Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?
Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a3731100- 22973