Perunatilan tuuvinki
Suomessa on yleisessä kaupalliseassa viljelyssä noin 20 lajiketta ja yhteensä noin 60 lajiketta. Usein näkee väitettävän että imeltyviä lajikkeita on vain muutama, mutta kaikki lajikkeet imeltyy. On hyvin soseutuvia lajikkeita jauhoisissa ja kiinteissä perunoissa. Perinteisesti imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin saatavilla olevista perunoista - jostain maatiaislajikkeista. Eri lajikkeista ei tiedetty juuri mitään. Kaikki lajikkeet sisältää riittävästi tärkkelystä imeltymiseen.
Perunatilan tuuvinki valmistuu muutamasta raaka-aineesta:
niukasti vettä keittämiseen n. 3-5 desilitraa. Huomioi että vesi jää tuuvinkiin
2 1/2 kg hyvin soseutuvia jauhoisia tai kiinteitä perunoita
4-6 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja tai perinteisesti ruisjauhoja
70 grammaa voita
noin 1 litra täysmaitoa - maidon määrä vaihtelee runsaasti
Voit maustaa kevyesti muskotilla
2 teelusikallista suolaa
Tee näin:
Laita sähkölieden uuni kuumenemaan noin 70 - 75 asteiseksi.
1. Keitä pestyt ja kuoritut perunat niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi ja soseuta perunat kuumina kattilaan niukkaan keittoveteen, niin että saat sakean mutta muusia selvästi notkeamman soseen. Sekoita hyvin. Lisää vain tarvittaessa kuumaa vettä.
2. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen alle 78 asteiseksi. 70-75 astetta on hyvä lämpötila. Yli 77 asteessa sanotaan että jauhot palaa.
3. Lisää noin 70-75 asteiseen soseeseen jauhot vähitellen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen.
4. Laita sosekattila noin 70 - 75 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 4 - 5 tuntia välillä sekoittaen. Varmista maistamalla imeltymisen alkaminen ja imeltyminen. Noin 75 asteisessa uunissa soseen lämpötila pysyy tehokkaalla imeltymislämpötila-alueella eli noin 65-70 asteessa.
5. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan - soseen lämpö riittää hyvin voin sulattamiseen. Lisää maitoa niin että saat sakean vellin - notkean puuron kaltaisen soseen. Lisää maito vähitellen, niin voit tarkkailla soseen sakeutta.. Jos haluat, niin voit maustaa sopivilla mausteilla, esimerkiksi muskotilla. Lisää suola. Sekoita hyvin.
6. Laita sose korkeareunaiseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voilastuja tai nokareita.
7. Paista aluksi noin 180-190 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja tuuvinki aloittelee kuplimista, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin tuuvinki ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän perunatilan tuuvingin. Jos vuoka on vajaasti täytetty, niin silloinn tuuvinki kuivuu ja korppuuntuu varsin helposti.
Paista perunatilan tuuvinkia 4-5 tuntia.
Perunatilan Tuuvinki
Anonyymi-ap
1
159
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 931973
Oulussa puukotettu lasta
Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd4171532Mitä tekisit jos
täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva911293Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!
Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin141086- 721031
Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."
Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis10986- 179969
Miten ihmeessä
on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol49959Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä
😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En247906- 74837