ROMMIKAKUN OHJE ?

NAMI

SAIN KERRAN JUHLISSA TOSI HYVÄÄ ROMMIKAKKUA, OHJETTA EN SAANUT. SE OLI SELLANEN KUIVAKAAKUN NÄKÖNEN MUT EI TOSIAAN KUIVA! JA EN OLE MIKÄÄN ROMMIN YSTÄVÄ MUT SE OLI SIKAHYVÄÄ! OLISKO KELLÄÄN RESEPTIÄ VASTAAVASTA? KIITOS JO ETUKÄTEEN!

3

4144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotileipuri..

      TÄSSÄ OHJE JONKA KERRAN SAIN.. KOKEILTU JA HYVÄKSI HAVAITTU.. :P


      JAMAIKALAINEN ROMMITORTTU

      4 MUNAA
      2DL SOKERIA
      200G VOITA
      200G TUMMAA SUKLAATA
      2.5DL VEHNÄJAUHOJA
      1TL LEIVINJAUHETTA

      KOSTUTUS LIEMI:

      1DL VETTÄ
      0.5DL SOKERIA
      0.5DL TUMMAA ROMMIA (PIENI "KORISTE" PULLO)
      (JOS TYKKÄÄ TODELLA KOSTEASTA KAKUSTA VOI LIEMEN TEHDÄ JOPA KAKSINKERTAISENA..)

      OHJE:
      -SULATA SUKLAA JA VOI
      -VAAHDOTA MUNAT JA SOKERI
      -LISÄÄ VAAHTOON VUORONPERÄÄN JAUHOSEOS(JAUHOT JA LEIVINJAUHE) JA VOI- SUKLAA SULA
      -PAISTA JAUHOTETUSSA KAKKUVUOASSA 175 ASTEESSA NOIN 40-50MIN.. TÄRKISTA KYPSYYS!

      -ANNA KAKUN JÄÄHTYÄ RAUHASSA

      -KIEHAUTA VESI JA SOKERI, LISÄÄ ROMMI
      -KOSTUTA TORTTU ROMMI VEDELLÄ (ELÄ SIIS LEIKKAA KAKKUA OSIIN, VAAN KOSTUTA KOKONAISENA!!), JA ANNA MAUSTUA MIELELLÄÄN SEURAAVAAN PÄIVÄÄN!!
      -KUORRUTA KAKKU VIELÄ SUKLAALLA ;)

      KAKUN MAKU PARANEE VANHETESSAAN!

      • sini

        Paistatko kakun keskellä uunia vaiko alhaalla ? Tummuuko päältä eli onko syytä laittaa paperi jossakin vaiheessa ? Kuorrutuksesta vielä ,miten paljon suklaata kuorrutukseen,ilmesesti vesihauteessa ?


      • kotileipuri..
        sini kirjoitti:

        Paistatko kakun keskellä uunia vaiko alhaalla ? Tummuuko päältä eli onko syytä laittaa paperi jossakin vaiheessa ? Kuorrutuksesta vielä ,miten paljon suklaata kuorrutukseen,ilmesesti vesihauteessa ?

        kakun paistan keskellä uunia tai alempana, pintaa tietenkin kannattaa seurata että tummuuko liikaa mutta itse en ole moista kikkaa käyttänyt. Kakku nousee vähän epätasaisesti(keskeltä korkeammaksi, niinkuin muutkin kuivakakut), sen voi tietenkin leikata kypsänä tasaisemmaksi mutta ei tarvi välttämättä..

        Suklaata varmaan saa sulattaa 150-200g.. maku asia sekin :) vesihauteessa kannattaa sulattaa joo, ja muista varoa ettei vettä mene pisaraakaan suklaan sekaan! jos tahdot ettei suklaa ole ihan kovaa kakun pinnalla, lisää sulaaseen suklaaseen pari rkl. kermaa. Kiiltoa lisää pintaan saa kun lisää voita suklaan sekaan :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      107
      6904
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4431
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      48
      3806
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3502
    5. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3498
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      188
      3445
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2949
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2654
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      46
      2491
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1854
    Aihe